Şimdi Ara

ASTRA YAKIT (benzin - dizel - lpg) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
1
Favori
33.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: t-miharbi

kardeş sen otomatik viteste 6,2 gördüm diyorsun ben manuel de kullanıyorum araç 12300 km ortalama tüketim 6,0 malesef opelin böyle bir sıkıntısı var ş.içinde motor gücü düşük olduğu için dur-kalk , dur -kalk hoplatıyor yakıtı jettanın falan ş.içi fabrika değerlerini 5,5 falan görünce imreniyorum açıkcası

Alıntıları Göster
    yakıt konusu biraz karmaşık bir denklem gibi.
    ankara da hergün gidiş geliş toplam 11 trafik ışığı ve toplamda 8 km yol için 8 lt/100 km yakıyor. ortalama hız 19 km/h.
    ama şu sıralar 13 km gitmeye başladık hergün. aynı araba aynı şoför sadece biraz yol uzadı ama trafik akıcı. ortlama tüketim 6.5/100 km oldu.
    bence de dur kalk trafikte fazla yakıyor ama şehirler arası gayet iyi. en son bayram için ankara manisa yapmıştık. inanması güç ama 3.9lt/100 km gösteriyordu yol bilgisayarı.
    3 kişi bagaj dolu ve klima açık. tabi burada rakım farkını da düşünmek lazım. gelişte de 4.4 lt /100 km idi değer.
    geçen hafta sonu da istanbula gidip geldik. orada da 4.4/100 km diyordu ama bu sefer pompadan ölçtüm. ben hesaplayınca 4.58 gibi bir değere denk geliyordu. tabi burada pompaların otomatik dolum miktarları da etkileyebilir.
    sonuçta aracın motoru ufak. eğer çok dur kalk yapılacaksa uygun değil. heleki yoğun trafikte 2. viteste ayağı gazdan çekip düşük hızda gidememek ızdırap veriyor bazen.

• quote:

Orijinalden alıntı: ucanturk45

ankara da hergün gidiş geliş toplam 11 trafik ışığı ve toplamda 8 km yol için 8 lt/100 km yakıyor. ortalama hız 19 km/h.
    ama şu sıralar 13 km gitmeye başladık hergün. aynı araba aynı şoför sadece biraz yol uzadı ama trafik akıcı. ortlama tüketim 6.5/100 km oldu.
    bence de dur kalk trafikte fazla yakıyor ama şehirler arası gayet iyi. en son bayram için ankara manisa yapmıştık. inanması güç ama 3.9lt/100 km gösteriyordu yol bilgisayarı.
    3 kişi bagaj dolu ve klima açık. tabi burada rakım farkını da düşünmek lazım. gelişte de 4.4 lt /100 km idi değer.
    geçen hafta sonu da istanbula gidip geldik. orada da 4.4/100 km diyordu ama bu sefer pompadan ölçtüm. ben hesaplayınca 4.58 gibi bir değere denk geliyordu. tabi burada pompaların otomatik dolum miktarları da etkileyebilir.
    sonuçta aracın motoru ufak. eğer çok dur kalk yapılacaksa uygun değil. heleki yoğun trafikte 2. viteste ayağı gazdan çekip düşük hızda gidememek ızdırap veriyor bazen.

Evet bizde uzun yol istanbul gaziantep gidip geldik. aracımız otomatik olduğundan ortalama tüketim 6.1 gösteriyordu. gaziantepte ortalama 6.5 e çıktı daha sonra aracın 15000 bakımı geldiğinden bakımınıda yaptıralım dedim sorun ondan kaynaklıdır diye. ancak ciddi bir düşüş olmadı 6.5 den 6.4 e düştü. geri istanbula giderken ortalama tüketim 6.2 nin altına düşmedi. ben bu duruma çok şaşırdım. istanbul trafiğindeken biz ortalama tüketimi 6.2 görürdük. en son yakıtı moilden aldık. opetten aldığımızdada bir farklılıkla karşılaşmadık. acaba tekerleklerin havasını kaç vurdurmak lazım. en son 32 vurdurmuştukda. veyada aracın neresinde yazıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: RENAT27

quote:

Orijinalden alıntı: ucanturk45

Evet bizde uzun yol istanbul gaziantep gidip geldik. aracımız otomatik olduğundan ortalama tüketim 6.1 gösteriyordu. gaziantepte ortalama 6.5 e çıktı daha sonra aracın 15000 bakımı geldiğinden bakımınıda yaptıralım dedim sorun ondan kaynaklıdır diye. ancak ciddi bir düşüş olmadı 6.5 den 6.4 e düştü. geri istanbula giderken ortalama tüketim 6.2 nin altına düşmedi. ben bu duruma çok şaşırdım. istanbul trafiğindeken biz ortalama tüketimi 6.2 görürdük. en son yakıtı moilden aldık. opetten aldığımızdada bir farklılıkla karşılaşmadık. acaba tekerleklerin havasını kaç vurdurmak lazım. en son 32 vurdurmuştukda. veyada aracın neresinde yazıyor?

Alıntıları Göster
    lastik havasını soruyorsanız mazot depo kapağında yazıyor. konfor için 32, ekonomi için 36 diyordu yanlış hatırlamıyorsam.

• quote:

Orijinalden alıntı: erkanerkan

quote:

Orijinalden alıntı: eudoc

Ankara - Adana - Tarsus - Mersin
    sonra tekrar Tarsus - Ankara
    Toplam 1.120 km
    150 liralık mazot (araç 2010 model, 12500 kilometrede, 1,3 CDTI easytronic KP)
    Başka birşey söylemeye gerek var mı?

ASTRA YAKIT (benzin - dizel - lpg)

benzinli araba kullananlar için kelimeler kifayetsiz kaldığı resim

Alıntıları Göster
    Bu gün bir hesap yaptım benim araç 16.150 km olmuş yaklaşık 13 aydır biniyorum, 13 aydır aldığım mazot tutarlarını toplayınca 2.750 TL yapıyor kilometreye bölünce 0.17 kr yakıt ortalama tüketim yapmışım bu 16150 km.den 1.000 km.uzun yol diğeri çevre yolları ve şehiri içi (Anadolu yakası) normal güzergah.

• quote:

Orijinalden alıntı: Biperva_

quote:

quote:

Toplam 1.120 km

Aynen

Alıntıları Göster
    2005 model opel astra almayı düşünüyorum, benzinli.24.500 fiyat, sizce nasıl? yakıt tüketimi nasıldır ? bilgilendiren olursa sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhaan03

2005 model opel astra almayı düşünüyorum, benzinli.24.500 fiyat, sizce nasıl? yakıt tüketimi nasıldır ? bilgilendiren olursa sevinirim

Alıntıları Göster
    2011 model Astra H 1.4 bu aylarda full istanbul trafiği 8.6 - 8.8 arasında gidip geliyor.

LPG ye geçmeyi düşünüyorum ama cesaret edemiyorum arabada sorun çıkar diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rufuk

2011 model Astra H 1.4 bu aylarda full istanbul trafiği 8.6 - 8.8 arasında gidip geliyor.

LPG ye geçmeyi düşünüyorum ama cesaret edemiyorum arabada sorun çıkar diye.

Alıntıları Göster
    2011 Astra Sport J
    1.6 115 HP
    10.6lt / 100km

Bitirdi beni bitirdi ocağıma incir ağacı dikti.
    Maaşın yarısı benzine. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunduzcem

2011 Astra Sport J
    1.6 115 HP
    10.6lt / 100km

Bitirdi beni bitirdi ocağıma incir ağacı dikti.
    Maaşın yarısı benzine. :)

Alıntıları Göster
    2012 Astra Classic III 1.6 115hp Easytronic

3500 km'de-

ortalama hız 37 km

7,5lt/100km

bende 32-33 krş gibi bi rakam hesapladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alp.35

2012 Astra Classic III 1.6 115hp Easytronic

3500 km'de-

ortalama hız 37 km

7,5lt/100km

bende 32-33 krş gibi bi rakam hesapladım.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar merhaba, Astra 1,4 Turbo aracım var şuanda 23500 KM. oldu 13500 KM den itibaren not aldım, son 10 Bin Km. nin ortamalası 7,7 lt benzin tüketmiş bunun içinde çoğunluk ş.içi ama şehir dışıda var (tatil vs.) yeri geldi 200 km. hızlara kadar otobanda çıktığımda oldu yeri geldi istanbul trafiği yeri geldi dur kalk kısa mesafeli de kullandım yani hepsi içinde 10 bin km.de 7,7 lt ortalama yakıt tüketmiş... Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: Forumchu

quote:

quote:

Toplam 1.120 km

Aynen

Kafayı yedim desem. Abi ne diyorsun sen ya. Benim o km yapmam için rahatlıkla 350 TL yakarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Voilet

quote:

quote:

quote:

Toplam 1.120 km

Aynen

Kafayı yedim desem. Abi ne diyorsun sen ya. Benim o km yapmam için rahatlıkla 350 TL yakarım.

Alıntıları Göster
    2011 Astra 1.4 ETronic

8.3 lt/100 km

• quote:

2011 Astra 1.4 ETronic

8.3 lt/100 km

Alıntıları Göster
    Asta 1.6 Njoy 2004 9,6LT/100KM
  • quote:

Orijinalden alıntı: Voilet

Asta 1.6 Njoy 2004 9,6LT/100KM

Alıntıları Göster
    astra h sedan 1.6

1 depo gaz 70 tl'ye doluyor ve yaklaşık 350 km yapıyor. Yani 100 km de 20 tl gaz yakıyor. Gazın fiyatını 2.2 diye düşünürsek 9 litrelik bir gaz tüketimi var. 7 litre yakan dizellerden hem daha ekonomik hem de daha çok kaçan bir arac. ( 5 litre/100 km yakan dizel araç ile aynı fiyata denk geliyor ) Lpg bu arada landirenzo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metallurgy -- 30 Ekim 2013; 10:48:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

astra h sedan 1.6

1 depo gaz 70 tl'ye doluyor ve yaklaşık 350 km yapıyor. Yani 100 km de 20 tl gaz yakıyor. Gazın fiyatını 2.2 diye düşünürsek 9 litrelik bir gaz tüketimi var. 7 litre yakan dizellerden hem daha ekonomik hem de daha çok kaçan bir arac. ( 5 litre/100 km yakan dizel araç ile aynı fiyata denk geliyor ) Lpg bu arada landirenzo.

Alıntıları Göster
    2006 HB 1.3 Cdti Astra
    Afyon-Tekirdağ arası
    686,3 km 31,3 lt.
    (İstanbul trafiğine takıldık)
  • quote:

2011 Astra 1.4 ETronic

8.3 lt/100 km

Ve 8.2 yi de gördük Maşallah

Araç: 2011 Astra 1.4 Easytronic

Kullanım: İstanbul Şehiriçi

Tüketim: 8.2 lt/100 km
  • quote:

quote:

2011 Astra 1.4 ETronic

8.3 lt/100 km

Ve 8.2 yi de gördük Maşallah

Araç: 2011 Astra 1.4 Easytronic

Kullanım: İstanbul Şehiriçi

Tüketim: 8.2 lt/100 km

Alıntıları Göster
    ARAC 6500 KM DE DIZEL OTOMATIK 1,3 ORTALAMA YAKIT TUKETIMIM 6,1 LT 0,230-0,250 KRS ARASI YAKIYOR ARAC NASIL SIZCE???

• quote:

Orijinalden alıntı: Floransaaa

ARAC 6500 KM DE DIZEL OTOMATIK 1,3 ORTALAMA YAKIT TUKETIMIM 6,1 LT 0,230-0,250 KRS ARASI YAKIYOR ARAC NASIL SIZCE???

Alıntıları Göster
    Araç : 1.3 cdti 2012 model h

Kullanım: Şehir İçi İstanbul + Şehir Dışı

Ortalama: 5.9 lt

Toplam km : 13 bin

şehir dışında 4-4,5 civarı yakıyor.
  • Model : 2011 Astra Classic III(hb)

Motor : 1.3 cdti

Vites : Manuel

Km : 28500

Ort.Hız: 22 km/h

Ort.Tük: 7,3 lt/100 km

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terkene -- 25 Eylül 2012; 16:34:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: terkene

Model : 2011 Astra Classic III(hb)

Motor : 1.3 cdti

Vites : Manuel

Km : 28500

Ort.Hız: 22 km/h

Ort.Tük: 7,3 lt/100 km
    2009 Astra Classic III

Ortalama 100km/h - 9,5 litre

7-7,5 yakan efendiler nasıl beceriyor bu işi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TüplüveÖfkeli

2009 Astra Classic III

Ortalama 100km/h - 9,5 litre

7-7,5 yakan efendiler nasıl beceriyor bu işi?

Alıntıları Göster
    yakıt tipine dikkat ettiniz mi? benzinle ort. 7 zor.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.