Şimdi Ara

ASTRA YAKIT (benzin - dizel - lpg) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
1
Favori
33.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oktaysar

yakıt tipine dikkat ettiniz mi? benzinle ort. 7 zor.

Ben bu aracın şehir içinde 8 litrenin aşağısına düşeceğine inanmıyorum zaten.
  • Benzinse zor tabi de dizelde neden düşmesin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: otuuuz5

maalesef artık Türkiye de dizel araç devri bitmiştir..tabii buna hemen itrazlar gelecektir, tl cinsinden aynı bile olsalar lt bazında dizeller daha az yakmaktadır diye.
    fotoğrafa anlık bakarsanız bu itiraz haklıdır, fakat sürece bakarsanız itiraz haklılığını kaybeder..
    araç parkının tamamı(buradaki tamamından kasıt vergi gelirleri açısındandır) dizele iteklenmiş ve bu sayade de hem oto üreticileri araç satmış hem de devlet tek kuruş vergi geliri azalışına maruz kalmamıştır.
    az yakıyor, daha çok gezebiliyorsun iştahı kullanılarak araç parkının dizele geçmesi beklenmiş ve akaryakıt fiyatları buna göre fiyatlanmıştır, daha doğusu vergi gelirleri grafiğine göre ayarlanmıştır.
    bundan sonraki süreç; dizel yakıtın önce benzin ile eşitlenmesi ve daha sonrada lt bazında az yaktığı oranda öne geçirilmesidir..batıda olduğu gibi.
    süreç, bu sefer de tersine işletilecektir.
    yok çevre kirliliği, yok modernite şu, bu gibi çok da yakışan kılflar uydurulacak ve dizel yakıt gözden düşürülecektir..vergiler ile bu süreç iyice hızlandırılacak, 5 yıl öncesinin dizel araçlarının iştah kabartan ve kar etme güdüsünü tetikleyen hali benzinliler için geçerli hale getirilecektir.
    benzin ile mazotun fiyatı aynı olacak demiyorum, mazotun fiyatı bir benzinlinin dizelden lt olarak fazla tükettiği oranı karşılayacak miktarda pahalı olacak diyorum.
    benzin 4,50 tl
    motorin 5,25 tl gibi.

göreceli karlılık yaratılacak ve bu seferde benzinli araca geçiş sürecini, iki yakıt türünün tüketimi arasındaki karşılaştırmalı farktan ortaya çıkan(sözüm ona) kar güdüsü ile fiyatta ve dolayısı ile de vergi gelirlerinde hiçbir kayıp olmadan ilerlenecektir.
    iyi ki benzinliye geçmişim, şu an dizel kullansaydım senede 1500 tl fazla para ödeyecektim akaryakıta şeklindeki mantık ve algı ile en son fiyat legal ve kabul edilebilir hale getirilecektir.
    tabii haliyle araç parkının yenilenmesi de teşvik edilmiş olcaktır bu sayede..unutmayalım orada da büyük bir vergi geliri pastası ve böreği var:)

20000 tl lik benzinli aracını ver, 40000 tl ye dizel al, bu ilk kapı.
    daha sonra senin aldığın yakıta değil de sadece diğerine yani benzine zam yapılıyormuş gibi yap(benzinin fiyatını önde tutarak), böyle yap ki zammın benzine değil de AKARYAKIT FİYATLARINA yapıldığına kimse itiraz etmesin..ve sonunda, yani dizel araca geçecek kimse kalmayınca da süreci çaktırmadan tersine işletmeye başla..

kim bulmuşsa iyi bulmuş..zam yapıyorsun yıllarca, kimse ne tüketimini kısıyor ne de itiraz ediyor..çünki sen zam yaptıkça " O " daha fazla kara geçiyor:)
    bu karı yapabilmek ve bir an önce bu karlı gruba katılmak için de aracını satıp sıfır km de bir dizel araç alıyor..ve başlıyor dolaşmaya, öyle ya dolaştıkça kara geçecek, karlılığı artacak.
    unutturulan, oluşması istenen algı hep şu idi; zam benzine geliyor sakın endişelenmeyin, siz hala kardasınız DİZEL KULLANICILARI..
    kimsenin kazancı bundan 3 yıl öncesine göre %30 40 artmadı..üç yıl önce km de 300 kuruş yakıyor diye benzinli aracını satıp bugün km de 300 kuruş yakan dizel araca biniyor yurdum insanı..ve hala da karda olduğunu iddia ediyor..

bu metodu bulup-uygulayana BRAVO,
    yiyene de ayrıca bir BRAVO:)

unutmadan, bahsettiğim karlı grupta ben de varım:D

Benzinli dizel araç tercihinde gördüğüm en mantıklı ve kafa açıcı yorum size PM den yazacaktım ama herkes görsün bunu... Sonuçta arabalarımız bizim oyuncaklarımız. Bu yakıt vesaire meseleleri biraz da bahane oluyor, araç değiştirirken.

• selam arkadaşlar burda anlaşıldığı gibi dizel bir aracın az yaktığı

peki işin birde bu tarafından bakacak olursak

dizel araç sahibi olan kişinin yıllık 30.000 km yapması gerekliymiş ki dizel aldığına deysin deniliyor

benzinli araçta yıllık 10.000 veya 15.000 yapıldığında kesinlikle dizel alınmaması söylenmekte

sizin görüşleriniz nedir ?

Teşekkürler
  • 9200 km..
    2000i şehirler arası
    kalanı ankara içi
    ortalama 7,1/100 km

benzinli için iyi gibi değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TüplüveÖfkeli

2009 Astra Classic III

Ortalama 100km/h - 9,5 litre

7-7,5 yakan efendiler nasıl beceriyor bu işi?

9200 km de benim araç 2000 kmsi şehirlerarası, son 3000 km de şehir içi aldığımdan beri hiç sıfırlamadım yol bilgisayarını 7,1'de şuan. benzinli bu arada eminim:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: alp.35

quote:

2009 Astra Classic III

9200 km de benim araç 2000 kmsi şehirlerarası, son 3000 km de şehir içi aldığımdan beri hiç sıfırlamadım yol bilgisayarını 7,1'de şuan. benzinli bu arada eminim:)

yahu nasıl 7,1 LT yapıyorsunuz ki,
    bunun bir formülü varsa bizede söyleyin.
    Benim aracımda 1.6 Astra Classic 3 ve şuan 580 KM oldu.
    Ortalama şuan 11,6 LT oldu.
    Rodaj olayından dolayı mı bu yüksek tüketim. Yoksa bizmi birşeyleri yanlış yapıyoruz.
    Vites değişimi genelde 2000-2500 devirden sonra yapıyorum.

•  ASTRA YAKIT (benzin - dizel - lpg)
  • 2011 Astra 1.4 classic

ASTRA YAKIT (benzin - dizel - lpg)
  • quote:

Orijinalden alıntı: amanhem

quote:

Orijinalden alıntı: alp.35

quote:

2009 Astra Classic III

yahu nasıl 7,1 LT yapıyorsunuz ki,
    bunun bir formülü varsa bizede söyleyin.
    Benim aracımda 1.6 Astra Classic 3 ve şuan 580 KM oldu.
    Ortalama şuan 11,6 LT oldu.
    Rodaj olayından dolayı mı bu yüksek tüketim. Yoksa bizmi birşeyleri yanlış yapıyoruz.
    Vites değişimi genelde 2000-2500 devirden sonra yapıyorum.

valla hocam aracı daha çok işe gidip gelirken etimesgut trafiği+ eskişehir yolu + odtü sonrası bahçeliye dur kalk şeklinde kullanıyorum..işin
    teknik kısmını çok bilmiyorum ama aldığımda zaten 8,3 le başladı..
    araç esaytronic, vites geçişleri genelde 2000-2200 devir arası

• arkadaşlar benim 1.3 cdti aracımın yakıt tüketimi nasıl acaba? depoyu fullemiştim.yarısı şehirlerarası olmakla beraber 750 km yaptım ve kalan menzilim 100km gösteriyor.yani 52 litre 850 km yaptıracak. 52 lt x 4.3=223.6 tl yapıyor. 223 : 850= 26 Kr . kilometrede 26 kuruş.sizlerin yakıt tüketim değerleriniz nedir acaba?
  • Merhaba. 2011 model Astra Classic 1.3 cdti aracımı ağırlıklı olarak İstanbul şehir içi trafikte kullanıyorum. Aracım 100 km de ortalama 6.9 / 7.0 lt yakıyor yol bilgisayarına göre. Bana yüksek geliyor. Ankara'da oturan arkadaşım benimkinin sedan modeliyle 100 km.de ortalama 5.1/5.3 lt yaktığını söylüyor. İstanbul'da kıyaslayacağım kimse yok, acaba buradan size göre yüksek mi yoksa normal mi olduğunu belirtir misiniz? İyi günler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ER_54

2011 Astra 1.4 classic

aracınız easytronicmi düzmü acaba.
    birde hangi şehirdesiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

2011 Astra 1.4 classic

Düz vites, Kocaeli. ( 2011 1,4 esentia konfor paket, araç 14500 km de )
    Hafta içi işe gidiş mesafesi 3 km civarı. En fazla 3.vitese çıkılabiliyor.Dönüşte ise 500-600 mt. dik yokuş var, araç 3.viteste çıkmıyor, yokuş başlangıcında kasis olduğu için 1.vitese düşüp 2.vites 2500-3000 devir arası çıkılabiliyor.(yol bilgisayarında anlık tüketim 28 lt den başlayıp, 16 lt den aşağı düşmüyor)
    Sizin tüketim değerleri daha iyi gözüküyor, hangi devirlerde vites değiştirirsiniz?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

2011 Astra 1.4 classic

Düz vites, Kocaeli. ( 2011 1,4 esentia konfor paket, araç 14500 km de )
    Hafta içi işe gidiş mesafesi 3 km civarı. En fazla 3.vitese çıkılabiliyor.Dönüşte ise 500-600 mt. dik yokuş var, araç 3.viteste çıkmıyor, yokuş başlangıcında kasis olduğu için 1.vitese düşüp 2.vites 2500-3000 devir arası çıkılabiliyor.(yol bilgisayarında anlık tüketim 28 lt den başlayıp, 16 lt den aşağı düşmüyor)
    Sizin tüketim değerleri daha iyi gözüküyor, hangi devirlerde vites değiştirirsiniz?

hocam bende kocaelindeyim kozlukta yani şehir merkezinde oturuyorum 3 aşağı 5 yukarı benim güzergahımda sizin ki gibi Yokuş yok ama sürekli kısa mesafe kullanımım var.
    benim araç easytronic vitesleri 1. vites hariç genelde çok düşük devirlerde değiştiriyor.
    şu konuyu açmıştım ve araçla ilgili bilgileri paylaşıyorum.
    katkılarınızı beklerim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_69168053/tm.htm

• Arkadaslar Astra J 1.4 140 hp benzinle araç kullananlar degerlerini yazabilir mi lütfen ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Superior83 -- 30 Mart 2013; 10:20:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Superior83

Arkadaslar Astra J 1.4 140 hp benzinle araç kullananlar degerlerini yazabilir mi lütfen ?

2011 model astra j 1.4t sport var bende. Çok tasarruflu kullandığımı söyleyemeyeceğim. Çoğu zaman devirli kullanıyorum.
    Ortalama 10-11litre yakıyor. Sakin kullanımda sanıyorum 9 litre falan yakıyor.
    Bu söylediğim değerler şehir içi değerlerdir. Uzun yol henüz denemedim arabayı.
  • 46.000 km'de chip BOX'lu 105 beygir 2010 model 1.3 CDTİ Astra...

Şehir içi.......5.5 - 6.0 litre
    Uzun yol......4.2 - 4.5 litre
  • HOCAM BU ŞEHİR İÇİ DEDİĞİNİZ HANGİ ŞEHİRDE VE ORTALAMA HIZI NE GÖSTERİYOR BU YOL BİLGİSAYARINIZ... Kİ YANLIŞ ANLAMAYIN SİZE LAFIMIZ YOKDA O ZAMAN BİZ ARAÇ KULLANMAYI BİLMİYORUZ DİYECEĞİM... BİZ 8 LİTRENİN ALTINA PEK DÜŞÜREMİYORUZ DA 1.4 DİZEL HEMDE MANUEL ARACIMIZI ORTALAMA HIZI 14 GÖSTERİYOR... BENCE HER TÜRLÜ LPG BU DİZEL OLAYI ZAM ZAM ZAM İYİCE SAÇMALADI DEVLET...

• Opel astranın Start&Stop özelliği olan modellerde de gerçekten çok mu yakıyor

Start&Stop özelliğinin yakıt tüketimine etksi varmı kullananlar yorum yazabilirmi

Eğer yoksa O zaman bu fonkisyon bir halta yaramıyor demektir
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.