Slm arkadaşlar, bende uzun zamandır formu takip etmiyordum,Bende bu formu takip ederek 1 yıl önce A6Vc aldım. Bende dvd sorunu hic olmadı, ekran sorunumda yok, Bilgisayarı taşırken ve kullanırken cok dikkat etmeme ragmen HDD birden gitti, Aras Kargo ile Istanbul Asusa gönderdim, 3 gün icerisinde yeni HDD takılmış olarak geldi hic bir ücrette talep etmediler.Ilgilenen Arkadaşlara teşekkür ediyorum.Ben 512 daha rem ekledim ve şu ana kadar oynadığım oyunlarda bir sorun yaşamadım.Yeni cıkan NFS carbonu da sorunsuz oynuyorum. Yanlız en yüksek ayarlara aldığımda görüntünün kaymasında yavaşlama oluyor.Ben bu bilgisayarı almamdan dolayı cok memnunum, arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum.2 arkadaşım daha aldı onlarda memnun.Benim klavye tuşlarımda da yaglı bir görüntü var, hafif nemli bir bezle siliyorum ve cogu gidiyor, ama biraz yaglı görüntü kalıyor. Arkadaşlar bir de dvd konusunda dikkatinizi cekmek istediğim bir husus var güneşte yada baskı altında kalarak hafif eğilmiş dvd yada cd leri okumuyor hatta okuyucunuza zarar bile verebilir, Bunları takmadan önce düz bir masa üzerinde egriliğini kontrol edip öyle takın.Egriyse de takmayın, böyle durumlarda ben masa üstü bilgisayarına atıp oradan ag baglantılarımdan kopyalıyorum. Her işin bir kolayı var.
arkadaşlar a6vm ye vista kurup kullanan varsa tecrübelerini paylaşabilirmi. Özellikle sürücülerde sorun varmı ve msn sorunu varmı konularını merak etmekteyimde. Teşekkürler
slm arkadaşlar uzun süredir laptp almak için bekliyordum hani şu çok konuşulan vista varya işte onun için dur bakalm biraz bekle dedim vakit geldi sayılır piyasada şu an için sadece demo su yer alan vista 9 gün sonra yani 30 ocakta nihayet resmi olarak piyasaya sürülüyo.uzun araştırmalrım neticesinde gerekli bilgileri edindim..ve vistanın çalışması için gerekli olan konfigürasyonu 3 aşagı 5 yukarı kafamda çizdim.hani bilirsiniz laptoplarda upgrade özelliği yok denilebilecek seviyede (ram değişimini saymazsak)... işte bu durumu göz önüne aldım ve madem alıyorum 1 kere olmalı dedim..şu an hala araştırma aşamasındayım ve uygun olan bir note book arıyorum. bana bu konuda yardımcı olacak arkadaşlardan yanıtlar bekliyorum...
kendim mühendislik birimi okuyorum..çizim programlarına hakim olmalıyım autocad 3dmax solid v.b çizmeliyim...tahmin edeceniz üzre sahip olacam pc,ekran kartı bakımından çok ii performans sağlamalı.paylaşımsız 256-512 olmalı bunun altı beni açmaz.turbocache ile 128 i 512 i yapanlarıda pek tercih etmiyorum.yani direk harici 256 veya 512 ekran kartına sahip olmalı..bana lütfen masaüstü önermeyin ben onun çözümünü buldum zaten..
diğer önemli tarflarını da yazayım bana öneride bulunacak arkadaşların yazısını bekliyorum..
core 2 duo 1.83 veya daha üstü.. ekran kartı yukarıda yazdığım gibi 1gb DDR2 15.4 '' ekran üzerinde tv kartı olsun gerisi çok önemli değil
birde şu ürün hoşuma gitti kullanan falan varsa yada eksi bi yönünü gören yazarsa sevinirim.....
ASUS F3JP
Ürün Özellikleri : Donanım Özellikleri Chip Seti Intel 945PM Chipset İşlemci / Hızı Core 2 Duo T7200 2.0 Ghz 4MB 667MHz Ekran Özelliği 15.4" / 1280 x 800 / WXGA Ekran Boyutu 15.4" Ekran Kartı ATI Mobility Radeon X1600 256MB Sistem Belleği 1024MB 667Mhz Bellek Yuvası 2 Sabit Disk Kapasitesi 160GB 5400RPM 8MB Ses Kartı Tümleşik Optik Sürücü DVD Dual Yazıcı Klavye TR/Q Kablosuz İletişim Intel Pro Wireless 3945ABG 802.11a/b/g Entegre WLAN Bluetooth Özelliği Var Infrared Yok Pcmcia Var USB (Adet) 4 FireWire Var Seri Port Yok Paralel Port Yok S-Video (TV-Out) Var Fax Modem Var 10/100 Ethernet Var Pil Ömrü (Saat) 4 Boyutlar 354 x 284 x 35.2 Ağırlık 2.85 kg Paket İçeriği Notebook+Çanta+Mouse Yazılım Özellikleri İşletim Sistemi MS Xp Media Center Edition Diğer Garanti Süresi (Ay) 24
fyatı 2800 civarı banada bu uyuyor maks. 3000 ytl verebiliyorum....
a6vm e vista kurdum ,.. ve kaldırdım çünki kart okuyucu kamera bluetoot un driver larını barındırmıyo performans açısından xp ye göre daha hızlı ve stabil ama fan hiç durmuyo ve genelde max hızla dönüyo ..driver sorunları halledilince kullanılabilecek bir sistem..
klavyenin yaglı görüntüsünden şikayetci arkadaşlar, klavyenin üzerine strec naylon cekerek bunu önleyebilirsiniz, ayrıca sıvılara karşı da koruma saglıyor, Bileklerin dokunduğu yerlere ise dijifix cekin kesin koruma saglıyor, ama zevkinize kalmış..
Ben mu makineyi yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum. Görüşlerim şöyle:
1. Bilgisayarı çok yavaşlattığı ve arada kilitlediği için tüm multi medya tuşlarını iptal ettim. 2. Yine aynı nedenden dolayı, Asus update gibi programları, yeni e-mail geldi gibi ışıkları iptal ettim. 3. CPU fanının çalışması çok garip. CPU ısınınca belli bir dereceye düşürmek için çalışmıyorda, siz her enter a basıp CPU ya iş çıkartınca çalışıyor, sonra duruyor. Yani sürekli çalışıyor ve duruyor, geceleri çalışırken insan enter a basmak istemiyor:) 4. En önemlisi dış kasa hiç kaliteli değil, bileğimi koyduğum yerler karardı, tuşlar parlaklaştı, space tuşunun durumu zaten malum; hızlı bir şekilde yazarken sağ elinizin baş parmagıyla hafifçe dokunmayı hayal etmeyin, göbeğine basmanız lazım. 5.Ekran kısmını gövdeye tutan menteşelerin kapakları kırıldı.
Daha önce kullandığım DELL D600 kıyaslayınca çok kötü bir deneyim oldu benim için ASUS. Bir zamanlar ASUS çılgınlığı yaşanıyordu forumda, her zaman forumu takip etmek yarar sağlamıyor...
Selamlar
quote:
Orjinalden alıntı: fgenc
Ben mu makineyi yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum. Görüşlerim şöyle:
1. Bilgisayarı çok yavaşlattığı ve arada kilitlediği için tüm multi medya tuşlarını iptal ettim. 2. Yine aynı nedenden dolayı, Asus update gibi programları, yeni e-mail geldi gibi ışıkları iptal ettim. 3. CPU fanının çalışması çok garip. CPU ısınınca belli bir dereceye düşürmek için çalışmıyorda, siz her enter a basıp CPU ya iş çıkartınca çalışıyor, sonra duruyor. Yani sürekli çalışıyor ve duruyor, geceleri çalışırken insan enter a basmak istemiyor:) 4. En önemlisi dış kasa hiç kaliteli değil, bileğimi koyduğum yerler karardı, tuşlar parlaklaştı, space tuşunun durumu zaten malum; hızlı bir şekilde yazarken sağ elinizin baş parmagıyla hafifçe dokunmayı hayal etmeyin, göbeğine basmanız lazım. 5.Ekran kısmını gövdeye tutan menteşelerin kapakları kırıldı.
Daha önce kullandığım DELL D600 kıyaslayınca çok kötü bir deneyim oldu benim için ASUS. Bir zamanlar ASUS çılgınlığı yaşanıyordu forumda, her zaman forumu takip etmek yarar sağlamıyor...
Selamlar
hmmm... 1-2. görüşlerinde haklısın gereksiz ıvır zıvırı disable edince rahatlıo makina.. ben 1gb ram ile kullanıyorum , 512 ye göre farketttiriyo baya..3. ise devamlı çalışıyor fan.. bende.. sadece devri değişiyo.. yükleme yapınca cpuya devri baya artıyor.. ama tekrar azalıyor bikaç sn sonra.. 4.ise 1 yıl olacak benim de tuşlarda yağlı tabaka oluştu sadece.. şimdilik bir kararma yok.. tavsie usb klavye ile kullanın evde filan mobil kullanmayacaksanız bu baya işe yarıyo kararma-yağlanmada.. hele oyun oynuyosanız şiddetle tavsie usb klavye işi.. 5.ise çok garip nasıl kırıldı o kapaklar?bihayli sağlam halbuki... ve zor kırılır banaöyle geliyo.. :S:S:S:S
a6serisi halen çok güzel makina bence.. dual olmayan cpulu ksalar içinde farkettiriyo kendini.. dell içinse uzun süreli kullanmadım ama zannedersem o grimsi beyaz bi kasası var.. pek estetik değill.. a6 uzak ara önde tasarım bakımından....
Dış kasa kalitesizliği konusunda hala ısrarlıyım, sizin grili beyazlı kasa dediğiniz DELL inspiration serisi bencede hiç estetik değil, D600 Latitude serisinden; kasada kılcal çiziklerden bile oluşmamıştı, bu konuda çok iddialıydı DELL.
Kapak menteşelerindeki kapaklar inanın hiç sağlam değil,kırıldığı zaman içinden nereye tuttuğunu görünce bana hak verirsiniz. Zaten neden kapak yaparki insan, yap yekpare bişey yıllar boyu kırılmasın.
Kasanın estetiği kişiden kişiye göre değişir birşey diyemem.
Laptopa USB klavye takmak çok anlamlı değil. Bunlar mobil cihazlar, cihazı masaya koyduktan sonra 4-5 tane kablo takmak hiç cazip değil. Benim printer ve mouse um bile kablosuz.
Kasa konusunda bir şey daha, üst kapağın alt gövdeye kanadığı yerde dedeformasyonlar var, buda ilave dizayn hatası.
Sonuç olarak ASUS un bu serisi bence (tamamen kendi kullanım tecrubelerime dayanarak söylüyorum) dizayn özürlü bir laptop ve de dış malzeme çok kalitesiz.
Benim yorumlarım makineyi aldıktan iki gün sonra yapılan yorumlar değil, keşke herkes kullandıktan 1 sene sonrada aldıkları cihazları yorumlasa. Neden keşke diyorum? Çünkü; DH' de "Cihaz bugün geldi, harika bişey!" tarzında çok yorum görüyoum. İnsanların hevesi geçince kullanım tecrubelerini yazmıyorlar. cyclops_ ' un görüşleride kullanıma bağlı görüşlerolduğu için değerli bence.
Selamlar
"Benim yorumlarım makineyi aldıktan iki gün sonra yapılan yorumlar değil, keşke herkes kullandıktan 1 sene sonrada aldıkları cihazları yorumlasa. Neden keşke diyorum? Çünkü; DH' de "Cihaz bugün geldi, harika bişey!" tarzında çok yorum görüyoum. İnsanların hevesi geçince kullanım tecrubelerini yazmıyorlar. ..."
tamamen katılıyorum... öyle 3-5 günlük izlenimlerle ürünün gerçek kalitesi anlaşılmaz... uzun vadede belli eder üün kendinii.. ever asus mükemmel değil.. kasa konusunda şikayetler yazılmıştı burada da daha önce.. gri kaplama çabuk deforme oluyor.. bu da kullanım sıklığı ile ilgili.. yoğun kullanımda açık veriyor a6 serisi..
klavyeyi de oyun oynarken oijinal klvye zarar görmemesi için.. benim gibi araba yarışı fazla oynuyorsanız yön tuşları sakata geliyo bihayli..
evet.. inspiration bahsettiğim.. pek tutmadım.. bi arkadaş optik mausu touchpedin sağ tarafındaki o boş alanda kullanmış acemi.. 2 günde o beyaz kısım grimsi tonlarla dolmuştu çizilip.. üzülüp duruyodu.. açık renkde çizikler belli edio.. asusda da aynısı var kaplama altı siyah olduğundan boya deformasyonu rahatsiz edici olabilio..
Merhabalar Bu foruma yeni üye oldum,ancak nasıl mail atacağımı yada yazışacağımı bilmiyorum. Öncelikle bu konuda bir yardım gelirse sevinirim. Tşk
Benim bir A6vm var ve çok memnunum.Yalnız hızlı açılması için bazı programları açılışta kapatmıştım ve iyide oldu .Ancak ses açıp kapamayı klavyeden yapmıyor.Ne yapmalıyım yada hangi ayardan düzelebilir. Cevap verirseniz sevinirim.
quote:
Orjinalden alıntı: Albea
Benim bir A6vm var ve çok memnunum.Yalnız hızlı açılması için bazı programları açılışta kapatmıştım ve iyide oldu .Ancak ses açıp kapamayı klavyeden yapmıyor.Ne yapmalıyım yada hangi ayardan düzelebilir. Cevap verirseniz sevinirim.
pardon sorunu tam anlamamısım sen acılıstakı bazı programları kapatırken hkontrolu kapamıssın bu yuzden calısmıyor baslangıcta kapadıgın programları bı gozden gecır hepsını kapama aksı halde dıger fonksıyonları da kaybedersın
bende a6vm kullanıcısı olarak dvd okumada degıl fakat cdokumada problem yasayabılıyorum fakat butun laptoplarda bu sekılde sorunlar olusabılıyo arkadasımın pavılıonunda calısmayan dvd yı okumustu mesela ama cd lerde problem olabılıyo bılmıyorum benımki tsscorp ts-l632c modelı ve ben memnunum
Arkadaşlar; Ben ilk defa bir foruma üye oluyorum ve bu forumu nasıl kullanacağımı bilemiyorum. Bazı yazışmalara cevap vermek istiyorum ama nasıl? Birşeyler sormak istiyorum ama nasıl? Yardımlarınızı bekliyorum.
Valla hangi programları kapattığımı bilmiyorum.Yani genel olarak. msconfig yapıp başlangıç kısmına baktığımda ilk açılışta sadece iki program çalışır görünüyor. Ama üm fonksiyonlar gayet iyi ve sorunsuz çalışıyor.Sadece ses açıp kapamanın yeri değişmiş.:) İlgin için sağol
pardon sorunu tam anlamamısım sen acılıstakı bazı programları kapatırken hkontrolu kapamıssın bu yuzden calısmıyor baslangıcta kapadıgın programları bı gozden gecır hepsını kapama aksı halde dıger fonksıyonları da kaybedersın
Ama diğer bazı tuşlar çalışıyor. hkontrolunedir nasıl düzeltebilirim. tşk
Bende yaklaşık 8 aydır Asus A6VM kullanıyorum. Şu ana kadar ciddi hiç bir problem yaşamadım.
Burada genel olarak ortak belirtilen problemlere bende kendi kanaatlerimle değineyim.
CPU fanı sürekli çalışıyor: Bir kere bu asus lara has bir problem değil. CPU 2.0 ghz olması hasebiyle ciddi manada ısı üretiyor. Bana işlecisi 2.0 olupta fanı ekseriyetle çalışman bir laptop gösterebilirmisiniz? Hatta işlemcisi 2.0 ghz olan diğer laptoplarla kıyaslandığında belki onlardan daha az devirde bile dönüyor olabilir. Bir arkadaş işlemcisi 2.0 ghz de çalışan simens marka laptopunun fanının hiç durmadığını ve sesinin çok rahatsız ettiğini söylüyordu. Benim bilgisayrarım en azından ofis uygulamaları çalıştırırken veya şarza takılı değilken tamamen sessiz. (Ama fanın devir sayısının, işlemcinin yüklenmesine göre çok çabuk artması ve azalması gerçekten sinir bozucu.)
Optik okuyucu problem çıkarıyor: Benim laptopumun optik okuyucusu şu ana kadar beni hiç üzmedi. Masaüstü bilgisayarımım cd rom unun okuyamadığı eski çizik cd leri laptopumun optik okuyucusu çok rahat okuyabiliyor. Şu ana kadar yine orjinal olsun, kopya olsun okuyamadığı dvd ile karşılaşmadım. Dvd yazma hızının çok yavaş olduğu doğru. Fakat laptopların tamamı dvd leri yavaş yazarlar. Yazma hızları zaten kataloğunda belirtilmiş. Ben eskiden casper kullanıyordum. Diyorlardı ki casper ların optik okuyucularında problem var. Arkadaşımın dell marka bilgisayarının optik okuyucusu arızalıydı. Yine oda diyorduki dell lerin optik okuyucularında problem varmış. Kullandığım masaüstü bilgisayralarında en çabuk bozulan parçaları optik okuyucuları oluyordu. Yani anlayacağınız Optik okuyucular mekanik olarak çalışan donanımlar olduğu için çabuk bozulması muhtemel. Bu asus un kalitesiz parça kullanmış olmasından kaynaklanmıyor. Aslında birazda şans meselesi.
Harddiskin devrinin 5400 rpm veya 4200 rpm olması: İsterseniz 4200 rpm ile 5400 rpm lik harddisler arasındaki performans farkını internetten araştırın. Aralarında performans farkı hemen hemen hiç yoktur. Bilgisayarın genel performansına ise neredeyse hiç tesir etmez. Hatta 4200 rpm lik harddisk daha az enerji harcayıp pil süresinin uzamasına katkıda bulunduğu için daha iyidir.
Kasanın rengi zamanla kararıyor: Benim henüz kararmaya başlamadı ama kasa boyalı olduğu için o boya zamanla mutlaka aşınacak ve alttan kasanın gerçek rengi gözükmeye başlayacaktır. Bu zannımca kasası boyalı olan bütün laptoplarda böyledir.
İşlemci çift çekirdekli değil tek çekirdekli: Şu an piyasada çift çekirdekli işlemcileri destekleyen belki bir kaç test programı dışında hiçbir program bulunmadığı için çift çekirdekli bir işlemcinin tek çekirdekli bir işlemciye bir üstünlüğü yoktur. Sadece bilgisayarı ciddi manada yoracak birkaç uygulama aynı anda çalıştırıldığında belki çift çekirdeğin çok az bir artısı olabilir. Test programlarını inceleyebilirsiniz. Saat hızı daha yüksek bir tek çekirdekli mobil işlemci, saat hızı biraz daha düşük çift çekirdekli bir mobil işlemciden hemen hemen bütün uygulamalarda daha performanslıdır.
Ekranın özellikle alt kısımlarında ışık yoğunluğu daha fazla: Bu ekranın parlaklığını arttırmak için ekstra bir ışık kaynağının kullanılmış olmasından kaynaklanıyor olabilir. Bu monitöre dik bakınca çokta rahatsız etmiyor. Ama renklerin canlılığı ve diğer markalarla kıyaslandığında ekranın genel kalitesi ciddi manada hissedilebiliyor.
Ekran kartının performansı: Şu ana kadar kurduğum hiç bir oyunda ekran kartının teklediğini veya yetersiz kaldığını gözlemlemedim. Fakat yeni çıkacak oyunlarda durum ne olur onu bilemem.
Uzun süredir foruma yazamadım. Asus A6vc'min parlak ekranında sorun vardı. İzmirde yaşıyorum. Asus TR teknik servisi aradım. Orjinal kutusuna koyup kargo ile ASUS-TR'ye gönderiyorsunuz ve Aras ile anlaşmalılar, hiç bir ücret ödemiyorsunuz. Aynı şekilde de dönüşte de ücret yok. Makinanın ekranını yenilediler, eskisinden daha güzel bir parlak ekran takmışlar. Sanırım bu F serilerinin ekranından. Eski ekranı kapalyken dalgalı bir görünüm vardı dikaktli bakınca..Şimdi ayna gibi. EN GÜZELİ DE TÜM BUNLARIN HAFTA SONU HARİÇ 4 GÜN SÜRMESİYDİ. Servise git gel 2 gün kargo..3 günde de işiniz hallediliyor. BEN BÖYLE İYİ ÇALIŞAN BİR SERVİS GÖRMEDİM. Sonuçta kimse makinenin garantisini de makineyle birlikte satın aldığını aklına getirmiyor. En az kasa, ekran kartı kadar grisi beyazı kadar önemli olsa gerek. Sonuç olarak, ASUS'unuzda bir arıza varsa, düşünmeyin, istanbulda değilseniz de kargoyla gönderin ASUS-TR'ye, başınız ağrımaz.
quote:
Orjinalden alıntı: catasthrope
Uzun süredir foruma yazamadım. Asus A6vc'min parlak ekranında sorun vardı. İzmirde yaşıyorum. Asus TR teknik servisi aradım. Orjinal kutusuna koyup kargo ile ASUS-TR'ye gönderiyorsunuz ve Aras ile anlaşmalılar, hiç bir ücret ödemiyorsunuz. Aynı şekilde de dönüşte de ücret yok. Makinanın ekranını yenilediler, eskisinden daha güzel bir parlak ekran takmışlar. Sanırım bu F serilerinin ekranından. Eski ekranı kapalyken dalgalı bir görünüm vardı dikaktli bakınca..Şimdi ayna gibi. EN GÜZELİ DE TÜM BUNLARIN HAFTA SONU HARİÇ 4 GÜN SÜRMESİYDİ. Servise git gel 2 gün kargo..3 günde de işiniz hallediliyor. BEN BÖYLE İYİ ÇALIŞAN BİR SERVİS GÖRMEDİM. Sonuçta kimse makinenin garantisini de makineyle birlikte satın aldığını aklına getirmiyor. En az kasa, ekran kartı kadar grisi beyazı kadar önemli olsa gerek. Sonuç olarak, ASUS'unuzda bir arıza varsa, düşünmeyin, istanbulda değilseniz de kargoyla gönderin ASUS-TR'ye, başınız ağrımaz.
hadi gözün aydın catasthrope.. sevindim makinanın durumuna.. güle güle kullan..
quote:
Orjinalden alıntı: cyclops_
quote:
Orjinalden alıntı: cordcor
Bende de şu anda asus a6jc var.. buradaki yorumları okuyarak 26.09.2006 tarihinde aldım ve çok memnunum..sorunlarını paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim.. ama banada asustr yolu gozukcek herhalde:(
gecen gun laptopta kulaklıkla muzik dinlerken kulaklıgı çıkarıp sesi dısarı vermek istedim... fakat ses gelmedi o gun bu gun kasadan ses gelmniyo.. fakat kulaklığı takınca ses geliyo.. driveri kaldırıp tekrar yukledim. aklıma ne geldiyse yaptım fakat sorun değişmedi.. en son format denicem ama bu aralar sınavlar var sınavlardan sora... olmazsa asustr yardımcı olur herhalde...
Buna benzer bi sorun yaşayan arkadaş var mı.varsa yardımcı olabilir mi?
selam..
bu konuya bayadır bakmıodum.. ekran sorunum gitti halloldu ya. kendi derdimiz hallolunca.. eksik bıraktık buraya uğrama işini..
ilginç bişimiş problrm.. aklıma şu geldi ama... bilmiorum.. ayarlarda sadece dijital çıkış seçili ise sesi keser dicem fakar kulaklıa da ses gitmesdi o zaman... gönderdin mi makinanı asusa.. nooldu şuan??
biraz geç oldu ama ben bu sorunumu paylaştığımdan sonra baya bekledim cevap gelcek diye ama bayaa bi cevap gelmedi.1 aya yakın bir süre sonra cyclops_ tan cevap geldi..kendisine teşekkur ederim..Fakat bu arada ben forumdan koptum
Zamanım olmadığı için dizüstümü 17-18 gun önce asusTR ye gonderdim. anakartında sorun varmıs.10-20 şubat arası gümrükten geçicek dediler.. Bu kadar büyük bir sorun olduğunu tahmin etmemiştim.. Herhalde 1 ayı bulcak gelmesi:( bakalım ne zaman gelcek.