Şimdi Ara

ASUS A6V??? Tavsiye edilir mi??? (81. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.695
Cevap
2
Favori
157.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: tr1972

http://support.asus.com/download/download.aspx?model=A6Vm&SLanguage=en-us

A6VC nin asus driver sayfasıhttp://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us
    Burada vista driverleri mevcut değil, sizin verdiğiniz linkte A6VM nin vista driverleri var. Acaba a6vm nin driverleri ile a6vc nin dirverleri aynı mı? ekran kartı, ses kartı vs.

• Öncelikle herkese merhaba, iyi akşamlar.

Arkadaşlar ben a6vm modelini vatan bilgisayardan almıştım. Aldığımda içinden garanti belgesi çıkmadı bende fatura garanti belgesidir diye üstüne düşmedim.
    Bir kaç ufak problem oldu ve beni boğaziçi'ne gönderdiler. Orada da garanti belgesi vs hiçbir şey istenmedi.
    PC'nin arkasındaki kodu okuttular zaten ki sorunu çözmediler ya zaten her neyse.

Ekranda bulunlanma sorunu mevcut. Bir kaç arkadaşda sanırım aynı sorunla karşılaşmış. Ben de asus tr'yi aradım ekrandaki bulutlanma sorununu anlattım.
    Teldeki kişi pc ile beraber garanti belgenizi de yollayın dedi. Ben de dedim bana herhangi bir garanti belgesi verilmedi, sadece fatura var dedim.
    Hayır o geçerli değil garanti belgeniz yoksa isteyin dedi. Ne yapacağımı şaşırdım doğrusu. Boğaziçi gibi kodu okutarak halletmiyolar mı garanti işini ?
    Zaten en kısa zaman da vatan'a gidip durumu izah edeceğim bakalım ne diyecekler. Benim sorum içinizde vatan'dan alıp garanti belgesi olmayan arkadaş var mı?
    Bu durumda ne gibi bir çözüm bulabilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Scofield -- 22 Mart 2007; 22:10:18 >

• arkadaşlar 3 gün önce başlayan cd veya dvd yazamama problemi hakkında yardımcı olur musunuz?
    başka bir mesajımdan alıntı yapıyorum

quote:

matshita uj 840D ve problemler başladı şu an hiçbirşekilde dvd yazmıyor
    problem önce güç ayarlama hatası şeklindeydi bazı türkçe sitelerde "muhtemelen ömrü tükendiği için" şeklindeki mesajları okudukltan sonra moralim baya bozuldu fakat daha sonra 1-2 yabancı forumda gördüğüm kadarıyla bilgisayarın servisler bölümünden IMAPI cd yazma hizmetini disable yapınca çoğu kişide problem düzelmiş ben de böyle yaptım fakat sadece cd yazma problemine çözüm oldu

5 tane tdk dvd+r yazmayı denedim hepsinde yüzde 1de kalıyor ve sonra hata veriyor
    şuanki hatalar ise
    önce "bilinmeyen hedef hatası"
    sonra "yasa dışı disk"
    sonra "bir kerede diskin sonu yapılamadı"
    şeklinde devam ediyor...
    bildirilen hata değişti ama sonucta hala yazamıyorum dvd :(

• arkadaşlar laptopumu pazartesi akşamüstü garantiye yolladım.
    benden ne garanti belgesi nede fatura istendi.
    bilgisayarı aldığım yer kendi gönderdi bende şikayetlerimi içeren bir yazı ekledim

şikayetlerim
    -dvd yazma-okuma sorunu
    -space tuşundaki problem
    -kasa kararması
    -fanların eskiye nazaran sesli çalışması ve ısınma...

bakalım hangileri garantiye girecek yada sokabilecekmiyiz...
    merakla bekliyorum..

ama kasa kararması konusunda son derece inatçı olacağım.
    asus gibi bir marka kasa dizayn ediyorsa elimizi koyduğumuz yerin kararmaması gerekiyor.
    boyaymış,renkliymiş vs. mazaret olamaz.bunu tasarlayan mühendisler,malzeme bilgisine sahip kişiler.ona göre düşünmeleri gerekirdi.
    eğer kararmayı kabul etmezlerse hakkımı sınuna kadar arıyacağım...

• sonucu bildirmeyi unutma
    ankarada asus teknik servis acılınca bende yollamayı düşünüyorum lakin çok lazım oluyor zaman yok istanbula yollamaya

bu arada yollamadan önce aletin fotograflarını cekip tutanak tutturmayı ciddi ciddi düşünün arkadaşlar
    sonradan teknik serviste aletin icine edip hicbir sorumluluk almamaları mümkün olabiliyor... ( birkaç olay gördüm de böyle )
  • Merhaba arkadaşlar, foruma yeni üye oldum ve baktım Asus A6V modeli hakkında bir sürü yorum var, bir Asus A6VC kullanıcısı olarak bir tane de ben ekleyeyim dedim. Bilgisayarı gecen sene subat ayında almıştım, simdi gözüme biraz yavas görünmeye basladı. Öncelikle bazı bir iki özelliğini vereyim. İntel Pentium M 1.86 işlemci, Ge Force Go 6200 ekran kartı, 512 mb DDR2 ram filan var. Ekran kartı 256 Mb a kadar paylaşımlı bir ürün. RAM de 512 olunca gerisini siz düşünün. Zamanında 1300$ ye almıstım ve fiyatına göre baya iyi sayılabilecek bir notebookdu. Fakat yaklaşık 1 yılı aşkın zamandır kullanıyorum memnun sayılırım ama bazı sorunları da var.
    Öncelikle kasada klavyeyi kullanırken bileklerinizin değdiği yerlerde renk aşınıyor.
    DVD RW önceki arkadaşların belirttiği gibi arada bir seçici davranıyor. Bazı Cd leri okumuyor veya okurken zorlanıyor, çıkarttıgı sesten anlayabiliyorsunuz.
    Isınma sorunu yok.(en fazla 60 C derece gördüm yazın bile, yavaslama sınırı 90 C iken) Ama bilgisayar arada bir restart atıyor, nedendir anlamadım. Nedenini bilemesem de RAM i yetersiz geliyor ondan veya ekran kartı makinayı fazla zorluyor ondandır diye düşünüyorum. (Toplamda 512mb ram var, 256 sını Ekran kartı kullanıyor)
    Ekran kartının çok iyi sonuçlar verdiğini söyleyemiycem, ama fiyatına göre iyi bir makina. Alacak arkadaşlara da marka olarak Asus u öneririm, model olarak bu modeli almasınlar çünkü şu an piyasada daha iyileri var...

• arkadaşlar!
    f9 ile sistemi toparlayacağımız zaman mevcut partisyonlarımız siliniyor mu?
    Ya da şöyle söyleyeyim: Ben recovery hariç 4 bölümlü kullanıyorum diski. Bilgisayarımın ekranı son zamanlarda sık sık beyaz renge dönüp kalıyor lcd+tv kombinasyonu ya da esc ye basma veya ctrl+alt+del ile durumu düzeltebiliyorum ama bazen bu da işe yaramıyor. TV ya da başka monitöre bağladığımda sorun yok ama kendi ekranın bazen böyle yapıyor. Buna benzer bi sorun yaşayan oldu mu? Denemediğim tek şey yeniden sistemi kurmak partisyonlar uçar mı diye de ondan sordum. Yedekleme ile uğraşmak istemiyorum çünkü. Cevabınızı bekliyorum..Teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: shimoda

arkadaşlar!
    f9 ile sistemi toparlayacağımız zaman mevcut partisyonlarımız siliniyor mu?
    Ya da şöyle söyleyeyim: Ben recovery hariç 4 bölümlü kullanıyorum diski. Bilgisayarımın ekranı son zamanlarda sık sık beyaz renge dönüp kalıyor lcd+tv kombinasyonu ya da esc ye basma veya ctrl+alt+del ile durumu düzeltebiliyorum ama bazen bu da işe yaramıyor. TV ya da başka monitöre bağladığımda sorun yok ama kendi ekranın bazen böyle yapıyor. Buna benzer bi sorun yaşayan oldu mu? Denemediğim tek şey yeniden sistemi kurmak partisyonlar uçar mı diye de ondan sordum. Yedekleme ile uğraşmak istemiyorum çünkü. Cevabınızı bekliyorum..Teşekkürler

seceneklerde çıkıyo arkadaşım...sırasını hatırlamıyorum seçeneğin ama; istersen tum hdd birleştiriyo, istersen ilk partisyona kurup sistemi diğerlerini koruyor, istersen de 2 ye bölüp hdd ilk partisyona kuruyor..

yani diğer 3 partisyonunu koruyup ilk bölüme kurabilirsin sistemi recovery ile...

• seceneklerde çıkıyo arkadaşım...sırasını hatırlamıyorum seçeneğin ama; istersen tum hdd birleştiriyo, istersen ilk partisyona kurup sistemi diğerlerini koruyor, istersen de 2 ye bölüp hdd ilk partisyona kuruyor..
    yani diğer 3 partisyonunu koruyup ilk bölüme kurabilirsin sistemi recovery ile...

Teşekkürler deneyeceğim
  • Arkadaşlar bir sorunla karşılaştım bu vista konusunda. A6Vm'me vista kurdum herşey gayet iyi sorunsuz ancak 2 driver'da problem yaşadım. İlki wireless. Wireless console 2 yükledim Inter wireless proyuda yükledim ancak proyu çalıştırdığımda kurulum gibi bir ekran gelip kuruyor daha sonra kayboluyor ve herhangi bir tarama yapmıyor. Kısacası wireless ile bağlanamıyorum. İkinci sorun ise webcam'de. Webcam'in 2 driver'ı var download asus.com da teker teker denedim ancak ikiside olmadı. Webcam'i de kullanamıyorum. Bu sorunlarla karşılaşmış vista A6Vm kullanıcısı ya da diğer arkadaşlar yardımcı olursanız çok makbule geçer. Kolay gelsin.

Not: Tüm driverları asus.com download'dan vista uyumlularını indirdim üstteki 2 sorunla karşılaştım. Ayrıca nasıl permormans olarak derseniz gayet iyi 512 ramle sorunsuz kullanabiliyorum.

Ayrıca Fn tuşlarıda çalışmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Scofield -- 1 Mayıs 2007; 23:05:32 >

• fn sorunu bendede oldu arkadasım.wirelessı denemedım hıc 2 gun kullandım zaten vistayı camda bendede problem yarattı ne yazıkkı.ayrıca vısta ıslemcıyı yuzde 30 kullanıyo dıyor ama sıcaklık 75-80 dereceden ınmıyo power4gear ın vısta ıcın olanını yukledım ama sonuc alamadım bılgısayar yanıyodu sılmek zorunda kaldım :(
  • işlemci işlem yapmazken %4-5 lerde. Power4gear vista yazılımını yükledim çalışmadı ben de xp olanı için yükledim çalışıyorla çalışmıyor gibi bir şey sıcaklık olarak ise su an iyi sağol cevabın için.
  • kardes sıcaklık kac derecelerde oynuyo mumkunse soylersen ben bıdaha bakım sıkıldım xpden bırde vistanın hangı versıyonu benımkı ultime beta 2 ydı.Bu arada cevap ıcın sende saol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farks -- 2 Mayıs 2007; 4:31:16 >
  • fn tuşları için atk ile ilgili sürücüler gerekiyor.. hotkey, osd.. bunların hepsi yüklenmeli.. kamerada da ilk sürücülerim çalışmıodu, sonra bi tanedaha yükledim o açıyor fakat görüntü vermiyordu.. registrye key eklemek lazımdı.. power4gear için de xp sürücüleri çalışıyor ama vistanın kendi güç yünetimi müdahale de ediyor gibi.. pek stabil değil ya vista.. anca asus tam bi sürücü peketi çıkarcak o zaman kullanışlı olur.. 1gb ram ile vista home premium kullanmaya çalıştım ama sıkıldım bi ay sora xpye döndüm recovery ile.. xp daha performanslı bana göre..
  • quote:

Orjinalden alıntı: cyclops_

fn tuşları için atk ile ilgili sürücüler gerekiyor.. hotkey, osd.. bunların hepsi yüklenmeli.. kamerada da ilk sürücülerim çalışmıodu, sonra bi tanedaha yükledim o açıyor fakat görüntü vermiyordu.. registrye key eklemek lazımdı.. power4gear için de xp sürücüleri çalışıyor ama vistanın kendi güç yünetimi müdahale de ediyor gibi.. pek stabil değil ya vista.. anca asus tam bi sürücü peketi çıkarcak o zaman kullanışlı olur.. 1gb ram ile vista home premium kullanmaya çalıştım ama sıkıldım bi ay sora xpye döndüm recovery ile.. xp daha performanslı bana göre..

aynı sekılde bence de xp daha performanslı vıstaya butun donanımı tanıttım hepsı calıstı fakat sıstemı daha fazla kulllanıyo xp ye gore bırde ekran kartı ramını 320 mb a cıkarıyo ne iş anlamadım suan ıkısı de kurulu ama ben xp deyım

• Arkadaşlar bende A6VC var. Acaba A6VM nin Vista driverleri ile A6VC aynımı? Aralarında fark var mı? A6VM'yi incelemediğim içn soruyorum. Çünkü ASUS'un sitesinde a6vc visbta driverleri yok, a6vm nin mevcut. Ekran kartı vs. fark lı mı? Daha önceden vistayı bende kurdum, bisoncam çalışmıyor, msn yi kilitliyor.
  • Arkadaşlar çok acil yardım ihtiyacım var, bende a6VC var ve fakat bilgisayara format atmıştım ve Kameranın dirverı yok ve laptopu satıcam, satmdan kameranın da driverını yüklemem lazım, lütfen link verebilir misiniz? (XP için)...
  • http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us linkinden asus ürünlerinin driverları bulunabilir
  • Link için teşekkürler ama burada webcamin driverı yok malesef. Aslında dahili webcamin markasını da biliyorum, Bison ama yok hiçbir yerde driverını bulamadım A6VC'nin Webcam driveri lütfen...
    quote:

Orjinalden alıntı: goxel_35

http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us linkinden asus ürünlerinin driverları bulunabilir

• quote:

Orjinalden alıntı: yiyit82

Arkadaşlar çok acil yardım ihtiyacım var, bende a6VC var ve fakat bilgisayara format atmıştım ve Kameranın dirverı yok ve laptopu satıcam, satmdan kameranın da driverını yüklemem lazım, lütfen link verebilir misiniz? (XP için)...

Asus A6VC 1.3. MP Bisoncam XP Driverinihttp://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/nb/A6V/Camera_BC-130m_XP_2K_050818.zip bu linkten indirebilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.