Şimdi Ara

ASUS A6V??? Tavsiye edilir mi??? (84. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.695
Cevap
2
Favori
157.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: IdontKnoWw

dostum bilgisyarı f8 ile aç ve vga modunu aktif et daha sonra çözünürlügü 1280*800 yap monitörden yenileme hızını 60hz yap muhtemelen monitorunde donanımsal bir hata var ve windows yanlış tanıyor ..vga modunda goruntu alabilirsen ve daha sonra yeniden kaybedersen 1024 768 dene ok..

Hocam çok teşekkür ediyorum beni büyük bir sıkıntıdan kurtardınız. Şimdilik sorun ortadan kalkmış görünüyor umarım tekrarlamaz. 800*600 ve ekranın orta kısmını (kenarlar karanlık) kullanıyordum bi haftaya yakın süredir. Hard diskide düzenleyip yedeklerimi yazdırmaya başlamıştım malum artık servise yollayacaktım bilgisayarı. Tekrar çok teşekkür ediyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: shimoda

quote:

Orjinalden alıntı: IdontKnoWw

dostum bilgisyarı f8 ile aç ve vga modunu aktif et daha sonra çözünürlügü 1280*800 yap monitörden yenileme hızını 60hz yap muhtemelen monitorunde donanımsal bir hata var ve windows yanlış tanıyor ..vga modunda goruntu alabilirsen ve daha sonra yeniden kaybedersen 1024 768 dene ok..

Hocam çok teşekkür ediyorum beni büyük bir sıkıntıdan kurtardınız. Şimdilik sorun ortadan kalkmış görünüyor umarım tekrarlamaz. 800*600 ve ekranın orta kısmını (kenarlar karanlık) kullanıyordum bi haftaya yakın süredir. Hard diskide düzenleyip yedeklerimi yazdırmaya başlamıştım malum artık servise yollayacaktım bilgisayarı. Tekrar çok teşekkür ediyorum

Derken sorunun tam çözülmediği ortaya çıktıprogram kurulumunun ardından bilgisayarı boot edince tekrar o lanet beyaz ekran ile karşılaştım. Oyun çalıştırmayı denedim normal biçimde dizinlerde gezinirken oyuu çalıştırınca yine o lanet beyaz ekran. Donanımsal hatadan bahsetmiştiniz ben donanımsaldeğil de fiziksel bir sorun mu acaba diye düşünmeye başladım. Mümkün müdür fiziksel olması?
    Bu arada yedeklemeye devam Servis konusunu düşünüyorum iyiden iyiye. Umarım gerek kalmaz diyordum ama gerekecek gibi görünüyor.

• tek çözüm servis gibi görünüyo..bilgisyarı ilk açtığında direk beyaz ekran geliyosa ara sırada olsa.. ekan kartındandır servise gönder muhtemelen yapamazlar değişim istersin..
  • arkadaşlar elimde bir asus a6vc modelinde laptop var şarz olmuyor ve menteşesi kırık garantiside bitti yaptırabileceğim bir yer tavsiye edebilrimsnz?garanti ücretli tamir yapıyormu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cagatayucuzal

arkadaşlar elimde bir asus a6vc modelinde laptop var şarz olmuyor ve menteşesi kırık garantiside bitti yaptırabileceğim bir yer tavsiye edebilrimsnz?garanti ücretli tamir yapıyormu?

Servis tabii ki ücretli tamirini de yapıyor ben aradığımda 40 $ + KDV arıza tespit bedeli demişlerdi. Tamir masrafı da arızanın durumuna göre değişiyor.
  • arkadaşlar laptop boştaken yani hiçbir iş yapmıyorken hdd işığı 4 sn de bir yanıp sönüyor ve hdd den tık tık diye kısık bir ses geliyor bu herkezde varmı daha önemlisi bir çözümü varmı?
  • arkadaşlar a6vm min ekranını philps monitör temizleme köpüğü ile sildim ama sonuç çok kötü ekranın alt kenarı saü kenarında bariz belli renk değişimleri meydana geldi ekran siyahken daha çok belli oluyor. neden olabilir acaba garantiye yollasam yaparlarmı sizce çok canımı sıkıyo gözüme batıyor. ekranı anlamadım elekmi bu ekran yani hiç silmeyecekmiyiz yada neyle silecegiz anlamadım.
  • dostum laptop camlarını silmek için özel bezler var mikro-dokulu bezler bezi ıslatıp ii ce sıkıp hafif nemli şekilde camı siliyorsun kendi kendine kuruması için bırakıyorsun sonuç mükemmel...
    2 li paket halinde satılıyor ve fiyatı 10 ytl. eğer bulamassan senin için temin edip gitti gidiyor a ilan verebilirim oradan alırsın..(not:gitti gidiyorda bez ticareti yapmıyorum bilgisayar ve notebook yedek parçaları satıyorum)

ayrıca iki mesaj yukarıdaki soruma biri cevap verirse sevinirim..
  • herkese iyi günler... benim ciddi bir sorunum var; 2,5 senedir asus a6vc sahibiyim. bu bilgisayarı aldığımda elimde olağanüstü bir makina vardı. oblivion, age of empires, nfs most wanted oyunlarını sorunsuz oynadım. fakat son birkaç aydır fan susmuyor. asus prob'u kurdum ve gördüm ki bilgisayar boş duruyorken bile 98 derecede çalışıyormuş. içini falan temizlettim sorun gitmedi. şu an internetten flash oyunlarda bile kasılıyor. ısınma problemi için servise gittim. onlar benden acemi. bir çözümünü bilen birisi varmı?
    not: bilgisayar acemisi değilim, yazılım yönünden herhangi bir sorun yok...
  • chaluri

Dostum Aletin o kadar ısınması normal değil tabiki.

İşlemciyi yoracak ne yapıyorsun ona bakmak lazım.

ctrl+ALT+DEL iel görev yöneticisine bir bak bakalım işlemciyi yoran işlem hangisiymiş.

Limewire veya buna benzer bişe kullanıyorsan bunlar işlemciyi 100% kullanır.

Sonrasına yine yaz...
  • Arkadaslar...

Ben zamanında bir hata yapıp bir tane daha 512 Ram aldım.

Şuan bilgisayarımda 2*512Mb Ram var.

Ram takviyesi yapmak istiyorum. Ne tavsiye edersiniz. 1Gb+ 512 Mb problem olurmu
    2*1 Gb alırsam Açılış süresi Performans farkı ne olur.
  • Selam, ben de 512 üstüne bir tane 1024 aldım ve toplam 1.5 gig RAM sorunsuz bir yıla yakındır çalışmakta.

quote:

Orjinalden alıntı: coolaly

Arkadaslar...

Ben zamanında bir hata yapıp bir tane daha 512 Ram aldım.

Şuan bilgisayarımda 2*512Mb Ram var.

Ram takviyesi yapmak istiyorum. Ne tavsiye edersiniz. 1Gb+ 512 Mb problem olurmu
    2*1 Gb alırsam Açılış süresi Performans farkı ne olur.

• quote:

Orjinalden alıntı: ikokci

quote:

Orjinalden alıntı: gecemavisi06

tşk ettim kardeş ank da servisi varmı asus un ist a mı göndermek gerek ? bir de sen kablosuz ağ kurmayı denedinmi bi türlü olmadı bende yardımcı olabiirmisin.

Bildiğim kadarıyla ankarada yok, istanbula gönderiyorsun. Zaten 1 phafta içerisinde halledip gönderiyorlar. Bilgisayara format vs atılmıyor (DVD sürücü değişiminde) Cd'leri de göndermeniz gerekmiyor. İstanbuldaki servisten memnun kaldım, ilgileniyorlar. Yazdığım telefon numarasından teknik servisle görüşürsen daha sağlıklı bilgi alabilirsin. Sorunun çözülecektir. Yoksa DVD sürücün CD-DVD seçiyor, sıkıntı yaşamaya devam edersin. Ayrıca ben kablosuz kullanıyorum, herhangi bir sıkıntı yok. Kablosuz ağ driverinin yüklü olup olmadığını kontrol et istersen. Sorunun çözülür inşallah. Ama ihlmal etme, bir an önce hallet garantisi bitmeden

Arkadaşlar Asus'un Ankara'da servisi var.Ben şahsen A6vc min dvdrw sini garanti içinde orada değiştirdim.Bilginize.

• Cihazın ekran kenar çıtası ve menteşe kapak vidası çatladı. Bu çerçeveyi tek başına değiştirirler mi acaba?
  • Bende ASUS'çulardan biri olarak şu sorunla karşılaştım; CD sürücüsü CD'ye ve DVD'ye yazmıyor. Bu problemi bir süre önce daha yapmıştı, aramıştım servisi bir kulak temizleme çubuğuyla pamuğunu hafif nemlendirerek temizlememi söylemişti arkadaş, uygulamıştım ve sorun çözülmüştü ama aynısını şu an yaptığımda problem devam ediyor. Yani anlayacağınız CD ve DVD okuyor ama yazmıyor ikisine de :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kompetan -- 2 Eylül 2008; 9:52:04 >
  • Arkadaşlar herkese slm...

hemen konuya girmek istiyorum.

ASUS A6000 Serisinden A6Q00VC Modeli war.

Arkadaşdan yeni aldım ve xp kurdum.Fakat ethernet - wireless driverları yok

Kendi sitesinde bulunun driverları yükledim fakat herseferinde üzerinde çakışma gösteriyor ve bu aygıt kullanılamaz diyor.

herseferinde başka driver ve yol denedim fakat hiçbir şekilde olmadı şuan 4. kes windows u kuruorum.

aynı model kullanan arkadaşlar warsa sağlam driver ları nerden temin edebilirim bilgi verirse çok sevinirim.
  • arkadaşlar merhaba. ben 2005 yılında A6Q00VC aldım ve halen severek kullanıyorum fakat ufak bi sorunum var. dvd okuyor ve yazıyor ama artık cd okumuyor. acaba nereye götürmem gerekiyor. ben gebze de oturuyorum burada servis yok. herkese güvenemiyorum da. yardımcı olursanız sevinirim.
  • burayı yeni gördüm arkadaşlar inanırmısınız harika bir laptop bu A6vc 2005 kasım ayında almıştım 3 yılı geçti aldığımın ilk haftası üzerine tam 2.5 litre kola döktüm klavye tuşlarının arasından köpükler çıkıyordu manzara dehşet vericiydi servise yolladık sıvı içeriye geçmemiş sadece klavye bozuldu aslında klavyemde sağlam sadece kola şekerli olduğu için kuruduktan sonra basınca yapışık kalıyo o zamanlarda 3 yaşımda olan kuzenim laptop şarja takılıyken kaplosundan çekip masadan aşa indirdi makineyi kasasının altında ufak bi çatlak oluştu o kadar ondan sonra dvd si bozuldu istanbuldaki servisine yollattım 29. gün geldi keşke 1 gün daha gecikseydi yenisini alıyordum makinayı hala kullanıyorum çok memnunum.
  • KLAVYENİZ BOZULURSA EBAYDAN İNGİLİZCE KLAVYESİNİ ALABİLİRSİNİZ:

Bir şişe kola döküldükten sonra o klavyenin çalışması imkansız, üzerine bir kaşık su döküldüğünde dahi klavye anında çalışamaz duruma geliyor, benimde başıma geldi. Ne zamandan beri bu klavyelerin üretildiği çinden TÜRKÇE klavye araştırıyordum, malum türkiyede asus a6-a6000 için TÜRKÇE klavyesi 90-110 ytl arasında değişiyor.

En sonunda ebay dan a6 nın İNGİLİZCE klavyesini almaya karar verdim,
    aldığım ingilizce klavye şu modellere uyuyor: ASUS A3 A3000 A6 A6000 A9 A9000 Z81 (a6vm a6vc)

Bu ingilizce klavyeyi ebaydan mynbw adlı hong kong firmasından kargosu ve sigortası dahil toplam 19,5 dolara(33 ytl) aldım. Kargosu bedava sigortası 2 dolar kendisi 17.5 dolar. Hong Kong tan toplam 12 günde geldi ve canavar gibi çalışıyor. satıcı firmanın ismi mynbw. firmanın ebay linki:http://myworld.ebay.com/mynbw/

mynbw nin sattığı ingilizce klavyenin direkt ebay linkleri aşşağıda....

http://cgi.ebay.com/New-ASUS-A3-A3000-A6-A6000-A9-A9000-Z81-Z91-keyboard-US_W0QQitemZ370145570359QQcmdZViewItemQQptZPCA_Mice_Trackballs?hash=item370145570359&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1205%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318%7C301%3A1%7C293%3A1%7C294%3A50

İngilizce klavyede türkçe yazılabiliyor. Türkçe klavyede tuşların hepsinin yeri nerde ise ingilizce klavyedede orda oluyor. Mesela ingilizce klavyede türkçe klavyede ö harfinin bulunduğu yere bastınız diyelim o yere bastığınızda ö harfi çıkacaktır fakat bastığınız yere baktığınızda tuşun üzerinde virgül göreceksiniz. virgül için nereye basacağız derseniz türkçe klavyede nereye basıp çıkartıyorsanız oraya basın. Bu türkçede bulunan ç ş ü ğ ö harfleri için geçerli diğer harflerde sorun yok.... türkçe klavyede diğer harflerin yeri neredeyse ve üzerinde ne yazıyorsa ingilizce klavyedede orada ve üzerinde aynı şey yazıyor....

İNGİLİZCE KLAVYE İÇİN KLAVYE KORUYUCU ALMAK İSTERSENİZ:

EĞER ASUS A3 A3000 A6 A6000 A9 A9000 Z81 A6VM A6VC ingilizce klavye için KLAVYE KORUYUCU almak isterseniz aşşağıdaki linke bakın. Ben aldım.. ingilizce klavyenin üzerine tam oturdu... artık su dökülecek derdi yok (Not: bu silikon koruyucu türkçe klavyesine uymuyor. çünkü türkçe klavyede ingilizce klavyeden farklı olarak enter tuşunu büyük yapmışlar. ). easy-eshop tan kargo dahil 15 ytl ye aldım 18 günde geldi...

http://cgi.ebay.com/Keyboard-Protector-for-ASUS-A3-A5-A6-A7-A9-F2-F3-F5-G1_W0QQitemZ350128996644QQcmdZViewItemQQptZUK_Computing_LaptopAccess_RL?_trksid=p3286.m20.l1116

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cekmece -- 16 Ocak 2009; 13:08:17 >

• A6Q00VC de blutooth varmı acaba. bilen biri söyleyebilirmi.
  • 
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.