Şimdi Ara

Asus anakart yanıp sönen 'sb_pwr' anlamı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • (Öncelikle gerek forumda gerek genel olarak internette sabahtan beri araştırdığım halde sorunuma cevap bulamadım. Gözümden kaçtıysa affola.)

Soruna gelirsek sabah PC de oyun oynarken birden kapandı hiç bir hata vs vermeden. Açma tuşuna bastım açılmadı (tepki yok fan vs). Bende kasayı açtım başlıkta bahsettiğim ram slotlarının altında sb_pwr lambası hızlı şekilde yanıp sönüyor.

Parçaları tek tek söküp bulmaya çalıştım sorunu ama nafile.
    Sonra yedek power supply mi taktım bu sefer daha seyrek yanıp sönmeye başladı ama yine tepki yok

En son eski bilgisayarımdan kalma 250w PS taktım bu sefer ışık olması gereken gibi sabit yandı güç gelince fakat sorun aynen devam ediyor.

4 gün evdeyiz daha ilk günden PC iflas etti kafayı yiyeceğim

Olası sorunları ne olabilir hiç bi fikrim yok. Sabahtan beri jumperlar, soketleri sökmek CPU güç kablosunu söküp denemek dahil çok şey denedim ama sonuç olumsuz :(

Donanım pek önemi yok ama kısaca
    Şüpheli: Asus m5a78l-m lx3 anakart
    Ps: cougar cmx 700w
    CPU:AMD FX 6300
    Ram:kinston 2x4gb kvr... 1600mhz
    Gpu:r7 240 Radeon
    HDD: Sandisk SSD plus 240gb + Seagate barracuda 1tb

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba hocam ışık sabit yanmaya başlamışsa şu anki mevcut sorunu bios dan kaynaklı olabilir biosunuzu pili sökerek deşarj edin şayet yine olmaz ise elinde eprom cihazı olan bir bilgisayara firmasından biosunu epromlatmaniz yani yeniden bios yazılması gerek

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sado3838 S kullanıcısına yanıt
    Pili denedim hocam çıkarıp bekledim hatta bios reset jumper'ınıda kullandım malesef sonuç vermedi Dediğiniz gibi cihazla halledilebilirse bile pazartesiye kalacak ondan uğraştım baya ama yüzümüze gülmedi PC :-) Teşekkür ederim yanıtladığınız için,iyi geceler

• Asım Hulusi A kullanıcısına yanıt
    İyi geceler hayırlı ramazanlar dilerim daha fazla yardımcı olamadigim için üzgünüm

• sado3838 S kullanıcısına yanıt
    Sağolun efendim sağlık olsun, Sizede hayırlı ramazanlar inşallah

• quote:

Orijinalden alıntı: Asım Hulusi

Sağolun efendim sağlık olsun, Sizede hayırlı ramazanlar inşallah
    çözebildinmi ustad
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    Malesef belki bi püf noktası vardır bu meretin diye konu açtım ama bakalım karantinayı telefondan geçireceğiz gibi 😊 Asus anakartlarda daha sık karşılaşılan bir sorun galiba araştırdığım kadarıyla

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Malesef belki bi püf noktası vardır bu meretin diye konu açtım ama bakalım karantinayı telefondan geçireceğiz gibi 😊 Asus anakartlarda daha sık karşılaşılan bir sorun galiba araştırdığım kadarıyla
    dostum anakarta bağlı tüm bileşenleri sök işlemci dahil.

anakartın sadece 24 pin soketini tak ve tetikle daha sonra işlemci ve 12 v girişini tak tekrar tetikle bu şekilde tüm parçaları test et.
    hangisinde hata verirse orada sorun vardır.
    Buna benzer şekilde denedim 12v soketi hariç tüm parçaları söktüm teker teker sonra sadece 12v yi söktüm, sonra fanları söktüm ama nafile ben şu ışık meselesine takıldım 700w ana PSU ve yedek 500w PSU da yanıp sönüyor, eski 250w takınca sabit yeşil ama belki gücü yetmiyor desek en azından fan açıp durdurur ani bilgisayardaki tek değişiklik bu anlamıyorum

• quote:

Buna benzer şekilde denedim 12v soketi hariç tüm parçaları söktüm teker teker sonra sadece 12v yi söktüm, sonra fanları söktüm ama nafile ben şu ışık meselesine takıldım 700w ana PSU ve yedek 500w PSU da yanıp sönüyor, eski 250w takınca sabit yeşil ama belki gücü yetmiyor desek en azından fan açıp durdurur ani bilgisayardaki tek değişiklik bu anlamıyorum
    ışığın yanıp sönmesi +5v kanalında aşırı yükleme anlamına geliyormuş.
    sen dediğim gibi sadece anakart ve psu yu bi dene.

eski 250 w olanda kısa devre algılama olmadığı için sistemi durdurmuyor olabilir.
    onunla sakın deneme daha büyük arıza açabilir.

kendi psu su ile dene.

sadece psu yu test etmeyi biliyormusun?

Psu da bir sorun olduğunu sanmıyorum ama sabah test ederim artık bu saatte şimdi elektrik işi ile uğraşmayayım yeşil kablodan kısa devre ile fanı çalıştırmayı kastediyorsanız biliyorum farklı bişeyse bilmiyorum

Anlattığınız gibi aynen denerim sonucunu paylaşırım inşallah teşekkür ederim 🖐🏻

Hocam Allah razı olsun sorunu buldum hiç beklemediğim parça olan harici ethernet kartım arızalı çıktı Normalde sökmek aklıma gelmedi bu niye bozulsun diye PC sonunda açıldı PSU sağlammış ayrıca onu da kontrol ettim Neyse tp-link 54mbps wireless adaptörle idare edeceğim artık 3 gün 😊 onboard girişim arızalı. Tekrardan teşekkür ederim.

• quote:

Hocam Allah razı olsun sorunu buldum hiç beklemediğim parça olan harici ethernet kartım arızalı çıktı Normalde sökmek aklıma gelmedi bu niye bozulsun diye PC sonunda açıldı PSU sağlammış ayrıca onu da kontrol ettim Neyse tp-link 54mbps wireless adaptörle idare edeceğim artık 3 gün 😊 onboard girişim arızalı. Tekrardan teşekkür ederim.
    sorunun düzeldiğine sevindim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.