Şimdi Ara

Asus bilgisayarım sürekli donuyor.. Yardım lütfen..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Asus UX360UA-C4132T model

İşlemci Tipi: Intel Core i5
    Hard Disk Kapasitesi: 256GB SSD
    Bellek (RAM): 8 GB
    Grafik İşlemcisi: Intel HD Graphics
    Ekran Kartı Belleği: Paylaşımlı
    Ekran Boyutu: 13.3"
    İşletim Sistemi: Windows 10

özellikli bilgisayarı 1 yıldır kullanmaktayım. ilk zamanlar ara sıra olan donmalar, son günlerde nerdeyse bilgisayar her 10 dakikada 15-20 sn donuyor. çözüm bulamadım. daha önce böyle bir problemle karşılaşmış ve yaptığı ayarlar yada düzenlemeler ile problemi çözülmüş kullanıcı var ise tavsiyelerinizi memnuniyetle uygulamak isterim.

hardiskin yarısı dolu sayılır.

donmalar özellikle chrome internet tarayıcısını kullanırken ve office programlarını kullanırken olmaktadır.

• Problem Ram ve SSD den kaynaklanabilir. Yaptığınız işlemlere tepki veremediğinden donmalar kaynaklanır.

RAM ve ssd yı teste sokun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogaunl

Problem Ram ve SSD den kaynaklanabilir. Yaptığınız işlemlere tepki veremediğinden donmalar kaynaklanır.

RAM ve ssd yı teste sokun.
    Merhaba,

Tavsiyeleriniz üzerine Ram ( windows bellek tanılama ) ve ssd yi test ettim. herhangi bir hata ikisinde de çıkmadı. Alternatif tavsiye edebileceğiniz şeyler var mı?
  • kralarslan K kullanıcısına yanıt
    Çok ilginç donanımsal gibi gözüküyor. Ama siz yok diyorsunuz. O zaman

Sistemi kişisel dosyalarınız kalıcak şekilde recovery (Sıfırlama) yaparmısınız. Format daha uğraştırıcı olduğu için önermiyorum. (yedek alma vs vs...)

MalwareBytes ile tarama yapmanız da iyi olur.

sfc/scannow ile sistemi bir taratın

bunları uygulayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogaunl -- 9 Ekim 2018; 23:30:25 >
  • Merhaba öncelikle bazı kontrolleri yapmanız gerekebilir,aşırı ısınma,fan temizliği,sürücü uyuşmazlığı veya eksik sürücü yüklenmesi gibi.Bu durum yazılım hatalarından kaynaklıda olabilmektedir, Üçüncü taraf yazılımlar bazen bir sistemin donmasının en etkili nedenidir.Bazı uygulamaların işlevleri, Windows'un anlayamadığı durumlarda sürekli olarak erişim gerçekleştirmeye çalışması gibi.İşletim sisteminiz yani windows bu tarz durumlarda herhangi birşey algılayamadığı zaman kasma veya donma yapabilir. RAM'inizin testini özellikle öneririm ve disk alanınızın en az % 10'unun boş kaldığından emin olmanız gereklidir. Windows'un sanal bir bellek olarak kullanılması için minimum düzey % 10 dur.Bilgisayar virüsleride bazen bu sorunu oluşturabilir.Orjinal bir kuruluma ihtiyacınız gerekli olabilir..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.