< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ASUS DSL-AX82U | AX5400 | VDSL MODEM | GAMING ROUTER | WiFi 6 | WPA3 | Aura RGB | IPv6 | Merlin (11. sayfa)
-
-
70 ping mi kaldı ya. Hangi firma bu?
Ping düşürüyor ac68u dan biliyorum ama benim normalde tplink vr2800 ile 14 ms aldığım pingi Asus ile 9 alıyordum. 70 e yapacak bir şey yok fazla umutlanmayın. Fakat şundan emin olun ne kadar kişi bağlanırsa bağlansın cihaz altından kalkıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Turknet vdsl 100 mbps paketi hocam. Ps5’de warzone oynarken alıyorum bu pingi. Mesela dün gece 55-60 arasıydı ve bu en iyi hali. Genellikle 70-80 arası oynuyoruz konsolda. Bir de ekstra warzone serverları berbat.
SpeedTest sonucunuz ne
Hattım kaldırmadığı için 81’e sabitlediler hızı. Kablolu hız testi yaptığım zamanlar da 70-77 arası hız alıyorum
Sanırım anlaşamıyoruz. 70 olan ping miydi hızınız mıydı. Ping düşürme mevzusu açtınız aldığınız hızdan bahsediyorsunuz.
Önceki mesajda speedtestte kaç alıyorsunuz dediniz ben de 70-77 arası hız aldığımı söyledim. Ping değerim de 70-80 arası warzone’da. Çok dalgalanma olduğu zamanlar 100’e yükseliyor oynanmayacak hale geliyor bundan bahsediyorum. -
Yok ben ping i sordum hızı sormadım . Konumuz ping ya :)
Ana hatta olan pingi etkilemez ancak Qos ile modeme bağlı cihazlarda yoğunluk olursa bunu etkiler. Modemi kurduğunuzda Qos ayarlarını aktif edersiniz ve oyun önceliğine ayarladığınızda gerisini modem halleder. Hattınızda bir arıza yoksa ping sıkıntısı yaşamazsınız.
quote:
Orijinalden alıntı: ysn61Turknet vdsl 100 mbps paketi hocam. Ps5’de warzone oynarken alıyorum bu pingi. Mesela dün gece 55-60 arasıydı ve bu en iyi hali. Genellikle 70-80 arası oynuyoruz konsolda. Bir de ekstra warzone serverları berbat.
ps5 de 70-80 ping nedir. çok ilginç ,ben olsam gider türknet kafaya atarım modemi. ben 50 mbt hatta 7 pingle oynuyorum. Modemin bir gelsin ama bence senin modemden öte daha başka sorunların var. Mesela ben tüm dairemin dışarıya kadar bütün kablolarını yeniledim. ps5 modeme kabloyla bagladım. Umarım çözersin.
-
Benimki de turknet, hangi sunucuya o kadar ping oluyor (ps yok, pc den deneyeceğim). Bir de hat değerlerine de bakalım, sıkıntı olmasın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 22 Nisan 2021; 20:8:41 >
quote:
Orijinalden alıntı: Easy Iceps5 de 70-80 ping nedir. çok ilginç ,ben olsam gider türknet kafaya atarım modemi. ben 50 mbt hatta 7 pingle oynuyorum. Modemin bir gelsin ama bence senin modemden öte daha başka sorunların var. Mesela ben tüm dairemin dışarıya kadar bütün kablolarını yeniledim. ps5 modeme kabloyla bagladım. Umarım çözersin.
Alıntıları GösterHocam bütün kabloları yeniledim aşağıdaki kutudan dahi kablo çektim modeme. Fakat bir etkisi olmadı. Warzone oynarken ço sıkıntı oluyor fakat oyunda zaten çoğu arkadaşımın ping ortalaması aynı seviyede. 60-70-80 ping arası hepsinin. Bence oyunun serverlarından kaynaklı bi olay bu.
-
quote:
Orijinalden alıntı: DrahmizmBenimki de turknet, hangi sunucuya o kadar ping oluyor (ps yok, pc den deneyeceğim). Bir de hat değerlerine de bakalım, sıkıntı olmasın.
Şuan air 5760 modemle şu şekil hocam
GelenGidenDSL Hızı(Kb/s):78772 8192 Ulaşılabilir Hız(Kb/s):78872 30959 SNR Sınırı (dB):8.424.4Hat Zayıflaması(dB):11.60.0Güç (dB):14.07.2
-
Modem gelince mutlaka oyun öncelik ayarlarını yapmalısın, fark edeceğini düşünüyorum. Aynı interneti başkaları kullandığında eğer modemin yeterince iyi değilse veya öncelik ayarları yeterli değilse her cihaza aynı öncelik verebilir. Bu pingi etkileyen, oyuncuların baş düşmanı bir durum. AX82U tam oyuncular için. Ben pek oyun oynamadığım için farkı anlamayabilirim ama siz cihaz gelince mutlaka farkı yazın.
Download değerin çok sınırda, biraz daha azalması durumunda veya şu an takip ettiğinde büyük oranda değişken durumdaysa paket hatalarına sebep olabilir. Paket hataları eğer bilmiyorsan CRC olarak modem arayüzünde yazar. Belirli bir sürede belirli CRC ler kabul edilebilir ama CRC ler berlirli sürede belirli sayıdan fazla oldukça pingi etkiler çünkü hatalı paketlerin telafisi aynı paketi tekrar göndererek oluyor ve buda pinge sebep oluyor. Modem gelsin aynı şekilde takibini yaparsın gerekirse CRC leri azatmak adına biraz daha hızını düşürebiliriz. Hız ve performans arasındaki dengeyi kurmak ta önemli yoksa hiç biriniz hızımızın düşmesini istemeyiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 22 Nisan 2021; 22:37:45 >
Türknet hızımı 85 üstüne çektiğinde kopmalar yaşadığım için download hızını düşürdü hocam. Bi ara sürekli kopma yapmaya başlamıştı. Şuan stabil gibi. Bu arada o crc hatalarını modem arayüzünde normalde görüyordum fakat şuan açmıyor. Zaten modem öldü sayılır ledleri falan sönüyor tamamen kapanıyor. Modem gelsin de gerekli incelemeleri yapayım hocam sizler de yardımcı olursanız sevinirim.
Hızını düşürmüş ama o hat değerlerini benim gözüm tutmadı. Gelsin de hem modemden hem hat tarafından gerekeni yaparız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 22 Nisan 2021; 22:51:35 >
Tamamdır hocam beklemedeyim o halde
-
önümüzdeki hafta başı gönderimler başlar mı hocam senin bilgin vardır
-
quote:
Orijinalden alıntı: Dark Reaverönümüzdeki hafta başı gönderimler başlar mı hocam senin bilgin vardır
sadece olumlama yapıp daha önce gelmesini umuyorum
Bu arada İngilizce kullanım kılavuzu yayınlanmıştı, isteyen inceleyebilir.
https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/wireless/DSL-AX82U/E18230_DSL-AX82U_UM_WEB.pdf
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X