Şimdi Ara

Asus DSL-N55U ALINDI MİNİ İNCELEME! (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
622
Cevap
12
Favori
58.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RaphaeLmiX

Bence çekim gücü iyi değil aramda 10 metre ya var ya yok sadece 1 oda uzaklıktayım ama 1 diş çekiyor Xperia Z1le.. 2 oda arasında çekim gücü çok düşüyor :/ umarım bunu düzeltirler yoksa boşuna aldım diyebilirim :(

Ayni sorun bende de var. Evin her tarafinda ceker diye aldim, fakat sadece modemin bulundugu odada full cekiyor. Diger odalarda telefon ile kopmalar var. Pc de 1-2 dis cekiyor. Acaba bir ayari falan mi var bizim bilmedigimiz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gsk_1905 -- 11 Mart 2014; 19:20:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benm odada da full cekiyo ancak yan odalarda zar zor cekiyo.bi de modemi router olarak kulanırken modeme ulasamıyorum bi türlü
  • quote:

Orijinalden alıntı: hty_007

benm odada da full cekiyo ancak yan odalarda zar zor cekiyo.bi de modemi router olarak kulanırken modeme ulasamıyorum bi türlü

Router modunda kullandiginizda 192.168.1.1 disinda bir ip alir modem, asusun device discovery yazilimini kullanarak hangi ip yi aldigini gorebilirsiniz

• Modem hakkında birkaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim

Evde Adsl kullanıyorum ama santrale yakın olduğum için Vdsl kaldırabildiğini öğrendim hattın birde fiber gelme ihtimali var bizim buraya :)

Adsl modem yazıyor ama Fiber ve Vdsl konusunda neler yapabilirim internet ethernet kablosu ile gelmez ise bunu halletmenin(bağlanıda sorun olmadan) yolu varmıdır ?
  • modemi kullanan arkadaşlardan modemin arayüzünde yapmam gereken ince ayarlar varmıdır yardımcı olursanız çok sevinirim modemi dün aldım herşeyi anlatıldığı gibi kurdum yeni firmware update ettim ama Bu modem sıkıntıdan başka birşey değil arkadaş kısaca geçeyim sorunları
    şimdi bu modemle beraberhttp://www.asus.com/Networking/USBAC56/ bu ürünüde aldım bu ürünü 1hafta boyunca ttnet'in verdiği HG521v1 (anteni dahi yok) sorunsuz şekilde kullandım gel gelelim DSL-N55U eve geldi ethernet kablosundan kurulumları gerçekleştirdim update otomatik yaptırttım kullanıcı adı şifre herşey okey bağlantı sorunsuz ama gel gelelim WİFİ moduna geçince sorun alıp başını yürüyor

1. modemi PCnin bulunduğu odada wifi ile 5GHz bağlandığında sorunsuz 2.4GHz Sorunsuz
    ama modemi salona götürürsem modem sorun başlıyor aparat 5GHZyi 2ila3cubuk arasında 2.4GHZ ise 5CUBUK buluyor bağlanıyor bağlandıkdan sonra ınternete gıremıyorum urun baglandı dıor ama net yok 1ila2dk sonrada ASUSWİFİ sınırlı die PC uyarı verıyor bunu birşey engelliyor bariz ama anlamış değilim ( Örneğin şuan işyerindeyim evi aradım bılgısayarı acmalarını soyledım net var ama gene aynı sorun az cok yegenıme tarıf ederek DSL-N55U Söktürüp kıytırık HG521v1 bağlattım şuan sorunsuz bı sekılde teamvıeverle kontrol ediyorum
    şimdi anlamadığım noktalar salonla benim odanın arası toplasan 7+8mt arasında modem adsl ışığı ınternet ışı sabit bişekilde bağlandı bilgisayar wifiden sorunsuz şekilde 5cubukla yakalıyor baglanıyor ama ınternet yok bunun sorunu ne olabilir
     Asus DSL-N55U ALINDI MİNİ İNCELEME! bu kırmızıda belirtilen hız nedir modem aparatın yanında ise bu hızda alıyor ama salona goturursem değişken oluyor cogu zaman 144.0Mphs ama bazen oluyorki 7.00Mphs ye kadar düşüyor gelelim sinyal modem wifi aparatnın yanında ise -45den aşşağıya düştüğünü hiç GÖRMEDİM ama modemi salona götürürsem -55-65-70 arasında hiçbirşekilde sabit kalmıyor 3tane anten ne işe yarıyor arkadaş die sormuyor değilim şuan işyerinde oldugum ıcın ilgelenimiyorum yardımcı olucak arkadaşlara şimdiden teşekkürler eğer yarında halledemezsem ertesi güne gönderip paraieadesi isteyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.gokmen -- 19 Mart 2014; 15:01:25 >

• Bende güncelledim yeni yazılımı bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.gokmen

modemi kullanan arkadaşlardan modemin arayüzünde yapmam gereken ince ayarlar varmıdır yardımcı olursanız çok sevinirim modemi dün aldım herşeyi anlatıldığı gibi kurdum yeni firmware update ettim ama Bu modem sıkıntıdan başka birşey değil arkadaş kısaca geçeyim sorunları
    şimdi bu modemle beraberhttp://www.asus.com/Networking/USBAC56/ bu ürünüde aldım bu ürünü 1hafta boyunca ttnet'in verdiği HG521v1 (anteni dahi yok) sorunsuz şekilde kullandım gel gelelim DSL-N55U eve geldi ethernet kablosundan kurulumları gerçekleştirdim update otomatik yaptırttım kullanıcı adı şifre herşey okey bağlantı sorunsuz ama gel gelelim WİFİ moduna geçince sorun alıp başını yürüyor

1. modemi PCnin bulunduğu odada wifi ile 5GHz bağlandığında sorunsuz 2.4GHz Sorunsuz
    ama modemi salona götürürsem modem sorun başlıyor aparat 5GHZyi 2ila3cubuk arasında 2.4GHZ ise 5CUBUK buluyor bağlanıyor bağlandıkdan sonra ınternete gıremıyorum urun baglandı dıor ama net yok 1ila2dk sonrada ASUSWİFİ sınırlı die PC uyarı verıyor bunu birşey engelliyor bariz ama anlamış değilim ( Örneğin şuan işyerindeyim evi aradım bılgısayarı acmalarını soyledım net var ama gene aynı sorun az cok yegenıme tarıf ederek DSL-N55U Söktürüp kıytırık HG521v1 bağlattım şuan sorunsuz bı sekılde teamvıeverle kontrol ediyorum
    şimdi anlamadığım noktalar salonla benim odanın arası toplasan 7+8mt arasında modem adsl ışığı ınternet ışı sabit bişekilde bağlandı bilgisayar wifiden sorunsuz şekilde 5cubukla yakalıyor baglanıyor ama ınternet yok bunun sorunu ne olabilir
     Asus DSL-N55U ALINDI MİNİ İNCELEME! bu kırmızıda belirtilen hız nedir modem aparatın yanında ise bu hızda alıyor ama salona goturursem değişken oluyor cogu zaman 144.0Mphs ama bazen oluyorki 7.00Mphs ye kadar düşüyor gelelim sinyal modem wifi aparatnın yanında ise -45den aşşağıya düştüğünü hiç GÖRMEDİM ama modemi salona götürürsem -55-65-70 arasında hiçbirşekilde sabit kalmıyor 3tane anten ne işe yarıyor arkadaş die sormuyor değilim şuan işyerinde oldugum ıcın ilgelenimiyorum yardımcı olucak arkadaşlara şimdiden teşekkürler eğer yarında halledemezsem ertesi güne gönderip paraieadesi isteyeceğim

uzaklaştıkça bağlantı hızının azalması normal, kırmızı alanda gördüğünüz modeminiz 300+300mbps, adaptörünüz 300+867mbps olduğu için 300+300mbps olarak bağlanıyor. uzaklaştıkça bu hız düşer. diğer gördüğünüz ise sinyal kazancı o da aynı şekilde çekim gücü ile bağlantılı olarak değişir.

adaptörün de son yazılımını kurdunuz mu ? ben sitesinde gördüğüm bazı bağlantı sorunları çözülmüş yenisinde. diğer konu ise bence 2.4ghz veya 5ghz yi tek tek olarak bağlayıp deneyin, özellikle 5ghz nin çekim alanı daha düşük olduğu için uzak noktalarda bağlantı kalitesi düşük olabiliyor. uzak noktalardan sadece 2.4ghz ile bağlanmak daha mantıklı, 5ghz sinyal düşük geliyorsa internet gitgel yapıyor olabilir

bir de modemi arayüzünden güncellediyseniz her zaman en güncel sürümü güncellememiş olabiliyor. sitesinde gördüğüm sürüm ASUS DSL-N55U Firmware version 3.0.0.4.374_4422 (Annex A) . eğer sürüm bu değilse indirip manuel güncelleyebilirsiniz.

hani bu kadar yazdık ama bu iş bilgisayar işi size arızalı denk geldiyse de mümkün

Version 2.0.8.1
    Description ASUS USB-AC56 utility version 2.0.8.1(Include drivers)
    Driver (XP/7/8) version : 1024.8
    Windows 8.1 driver version : 1026.5

1. User interface improve.
    2. Fix enter correct password on Utility and occasionally connection fail issue.
    3. Fix uninstall driver issue
    4. Support WPA+ Enterprise /WPA2+Enterprise/802.1X. (Support OS : Windows Vista/7/8/8.1 support)
    File Size 32,41 MBytesupdate 2014.01.17
    Download from Global

ersion 3.0.0.4.374.4422
    Description ASUS DSL-N55U Firmware version 3.0.0.4.374_4422 (Annex A)
    Notice: After upgrading to 3.0.0.4.374_4422 please press the hardware reset button of DSL-N55U over 8 seconds to reset the modem router.

Please confirm the label at the bottom of DSL-N55U shows H/W Ver.: A1 to download firmware version—3.0.0.4.374_4422 (Annex A).
    If the label on the box of DSL-N55U shows 90-IG2500"2E00-APA0-" near H/W Ver.: A1 or H/W Ver.: B1, please download firmware version—3.0.0.4.374_4422 (Annex A).

Security related issues:
    1. Fixed lighthttpd vulnerability.
    2. Fixed cross-site scripting vulnerability (CWE-79).
    3. Fixed the authentication bypass (CWW-592).
    4. Added notification to help avoid security risks.
    5. Fixed network place(samba) and FTP vulnerability.
    6. Modified AiDisk setup wizard to prevent a potential security issue.
    7. Modified descriptions of WiFi security.

Enhancements:
    1. Redesigned the parental control time setting UI.
    2. Updated multi language strings.
    3. Adjusted FW checking algorithm.
    4. Adjusted Time zone detecting algorithm.
    5. Improved web UI performance.
    6. Modified MTU clamping rules.
    7. Modified network map client list / UPnP replay mechanism.
    8. Allowed LAN stateful settings for DHCP6.
    9. Allowed manually scan after resetting.
    10. Modified DMZ settings in load-balanced mode.
    11. Modified virtual server settings in load balanced mode.
    12. Modified some FAQ hyperlinks.
    13. Modified configurations of WeTelecom WM-D300.
    14. Add new Malaysia 3G ISP in USB modem.

Bug fixes:
    1. Fixed wireless schedule setting issues.
    2. Fixed several UI issues.
    3. Fixed httpd related issues.
    4. Fixed download master install issue.
    5. Fixed VPN client DNS issues.
    6. Fixed PPPoE throughput issues.
    7. Fixed media-server related issues.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey -- 19 Mart 2014; 17:48:24 >

• Adaptorun yazılımı son zaten allalı 1haftamı ne oldu ve ınternetten son yazılımını ındırerek kurdum Modeme gelıcek olursa modemın yazılımıda son yani modemi aldım kurdum kullanıcı adı şifre gırdım hiç ayar yapmadan dırek modemı update yaptım acaba dıorum modemın guvenlı duvarımı engellıyor cunkı modem ınternete baglanıyor bılgısayar wifiden modeme baglanıyor ama ınternet gelmıor tabı 1kacdk ıcınde DNS hatası verdıyordu yanlıs hatırlamıorsam bılgısayardan dnsi otomatik al dıorum yıne olmuyor şimdi hocam sızden bir ricada bulunucagım modemın arayuz ayarlarını ve wifi ayarlarını SS alıp bana gonderebılırmısınız..? 5GHz umrumda değil 2.4GHzsorunsuz bağlansın yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.gokmen

Adaptorun yazılımı son zaten allalı 1haftamı ne oldu ve ınternetten son yazılımını ındırerek kurdum Modeme gelıcek olursa modemın yazılımıda son yani modemi aldım kurdum kullanıcı adı şifre gırdım hiç ayar yapmadan dırek modemı update yaptım acaba dıorum modemın guvenlı duvarımı engellıyor cunkı modem ınternete baglanıyor bılgısayar wifiden modeme baglanıyor ama ınternet gelmıor tabı 1kacdk ıcınde DNS hatası verdıyordu yanlıs hatırlamıorsam bılgısayardan dnsi otomatik al dıorum yıne olmuyor şimdi hocam sızden bir ricada bulunucagım modemın arayuz ayarlarını ve wifi ayarlarını SS alıp bana gonderebılırmısınız..? 5GHz umrumda değil 2.4GHzsorunsuz bağlansın yeter

USreRmwa FiSu

http://s3.dosya.tc/server15/vxBo2l/DSL-N55U_3.0.0.4_374_1396-test_Annex_A.rar.html

• hızı 100kbps düşük alanlar şu ayarı yapsın :

advanced settings - administration - dsl setting ------> seamless rate adaptation DISABLE yapın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tarashman

hızı 100kbps düşük alanlar şu ayarı yapsın :

advanced settings - administration - dsl setting ------> seamless rate adaptation DISABLE yapın.

oo istanbula gidince mutlaka deneyeceğim hocam sağolasın normal indirmelerde değil ama torrentte bariz görüyordum bunu
  • modemi asusa geri gönderdim modemın üzerinde yer alan 2.4GHZ ışığı hiçbirşekılde yanmıyordu modeme 2defa reset attım fırmware guncelledım olmadı ama işin ılgınc tarafı ısıgı yanmadı halde 2.4GHZ calısıor ve bılgısayarımdan 2.4e sorunsuz birşekılde baglanıyordum Çizgi elekt. aradım onlar modem bölümüne asus türkiye bakıyor dedi orayla gorusdum bildiğimiz şeylerden bahsettı modemreset wifitusu ac kapavs. yıne olmadı gonderın bıze dediler bende tmm dedim daha oncekı sorunuma gelıcek olursak o sorun hala devam etmekde idi ama guvenlk duvarını kapatarak azda olsa cozume ulasmısdım bakdım olmadı modemi Antre ye getirip kapı ustune monte ettım butun odalardan full cekıyor 5GHZ ise 3ile4 arasında gidip gelıyordu
  • arayüz gelmiyor, power ışığı yanıp sönüyor. ne oldu şimdi buna. nasıl düzenlerim?
  • yok mu bir bilen. power ışığı yanıp sönüyor. adsl de yanıp sönüp sabitleniyor ancak wirelessta bir hareket yok tuşu açık olmasına rağmen. ethernetten de bağladım yine girmedi arayüze.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d_v_a87 -- 23 Mart 2014; 19:58:07 >
  • mesutismail kullanıcısına yanıt
    güncelledim yazıcım çalışmaz oldu eski sürüme geri döndüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: d_v_a87

arayüz gelmiyor, power ışığı yanıp sönüyor. ne oldu şimdi buna. nasıl düzenlerim?

arkasındaki ufak reset tuşuna uçlu kalem ile veya ince sert birşeyle 20 saniye baskı uygula çekmeden bütün ışıklar söner dediğim gibi 20 saniye sonra resetten çekebilirsin herşey resetlenecek ondan sonra bekle ışıklara bak ve arayüze girmeyi dene
  • etyemez kullanıcısına yanıt
    yazılım yükledikten sonra hard reset attınmı ? özellikle bunun gerekliliğini vurgulamışlar ..

( ASUS DSL-N55U Firmware version 3.0.0.4.374_4422 (Annex A)
    Notice: After upgrading to 3.0.0.4.374_4422 please press the hardware reset button of DSL-N55U over 8 seconds to reset the modem router. )
  • Dün asus teknik servisden aradılar ürünün arızalı oldugunu rapor hazırlanıp ürünle beraber 2işgünü içinde bana gonderılecegını raporla aldığım yerden değişim veyahut ieade isteyebilirsiniz dendi şimdi ben bu ürünü hepsiburada'dan aldım alırkende 100TL hediye çeki kullandım
    hepsiburada bu ürünü birebir değiştirirmi yoksa kartımdan cekılen tutarı gerimi ieade eder böylece benim 100tl hediye çeki çöp olur hepsiburadayı aradım kacamak cvplar verıor yok urunu bıze gonderın callcentere maıl atarak onlar sıze detaylı bilgi verir vs.

nette araştırdım biraz bıkac kişinin başına gelmiş bu olay daha once benımde basıma gelmişti 300tl alısverıs yapmısdım sepetimdeki bir ürünü 20iş günü içinde temin edemediler o ürünü iptal edince sipariş 300ün altına düştüğünden hediye cekımı vermemişlerdi bu alışverişimde yapmam gereken nedir arkadaşlar pisipisine 100tl hediye çeki çöpe gitmesin

Asus DSL-N55U ALINDI MİNİ İNCELEME!

• mesutismail kullanıcısına yanıt
    yok yapmadım
    hard reset derken modemin arka reset tuşuna 10 sn basmak mı oluyor
  • etyemez kullanıcısına yanıt
    evet
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.