Şimdi Ara

Asus DSL-N55U ALINDI MİNİ İNCELEME!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
622
Cevap
12
Favori
58.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herhaba ben Aliosman Arslan bu gün size Asus'un yeni modeli olan DSL-N55U inceliyeceğiz (Mesut çevikten (ç)alıntı yaptım)
    Eşi benzeri olmayan bir modem bu ASUS DSL-N55U 05.05.2013 Tarihinde Vatan Bilgisayar'dan 230 TL ye alındı.Asus'un ürettiği en son ve en iyi modeli tabi ki Asus diyince hemen akla Kalite+Soğutma ve İyi Garanti geldiğini biliyorum modemi de öyle yapmışlar üründe en çok merak ettiğim özellik Türkçe Arayüzü bunu Asus çok kolay ve çok fazla özelliğin olduğu bir arayüz tasarlamış bu arayüze bir bakalım

Arayüzde çok fazla özellik ve bunların Türkçe olması sevindirici

Bunlar ürünün resimleri kendi çekimim

Tasarım olarak mükemmel zaten Reddot design award winner 2012 ödülü var ben de olsam ödül verirdim

Diğer özelliklerine geçelim

Çift İşlemcili Ev Eğlence Merkezi,İki Cihaz Bir Arada – ADSL Modem ve Wi-Fi Router,

Çok Fonksiyonlu USB Girişleri

Çok Amaçlı: 3G/4G ve WAN

*Kolay kurulum, network uygulama kontrolü ve sinyal durumunu takip etmek için ASUSWRT Dashboard arayüzü
    600 Mbps bant genişliği sağlayan Dual-band Wi-Fi
    4 adet Gigabit Ethernet girişi ile geniş kablolu ağ performansı

Kaymak:http://www.asus.com.tr/Networks/ADSL_Modem_Routers/DSLN55U_Annex_A/#overview

ASUS DSL-N55U Kurulumu,Kutu İçeriği
    http://www.youtube.com/...UxtOhc6sZ9U7Cshr_mS1Ctw

ASUS DSL-N55U Firmware Güncelleme

ASUS DSL-N55U Torrent Kurulumu
    http://www.youtube.com/...Z9U7Cshr_mS1Ctw&index=1

ASUS DSL-N55U 3G Kurulumu

İlk incelemem biraz tuhaf oldu 2.si ne görüşürüz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_6195 -- 17 Ekim 2013; 18:32:15 >

• hayırlı olsun almışınız canavarı sonunda çekim gücü nasıl internette süper bir çekimi olduğu görünüyordu hatta izlediğim bir videoda adam baya bir evin dışından sinyal yakalıyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: hey

hayırlı olsun almışınız canavarı sonunda çekim gücü nasıl internette süper bir çekimi olduğu görünüyordu hatta izlediğim bir videoda adam baya bir evin dışından sinyal yakalıyordu

Sağol aldık canavarı sonun da 5 Dbi lik 3 tane anteni olduğu için her tarafı eşit çekişiyor tabi antenleri doğru yere çevirirseniz evin dışına çıktım balkona 5 oda fark var full çekiyordu modemden 35 metre uzaklaştım 2 diş çekiyordu baya baya uzaklaştım 50 metreye kadar geldim ama antenleri benim olduğum konuma çevirmedim antenler normal biri sağa biri yukarı biri de sola bakıyordu çekim gücü 50 metre de 1 gözüküyordu arayüzden mesefe ayarı var yeni öğrendim onu yaptım 1 çeken şey 50 metre de 3 çekiyordu harika Şunu diyebilirim bütün antenleri kendi konumuna doğru çevir arayüden dediğim ayarı full %100 olarak aç 100 m de bile çekebilir bunun videosunu yarın yapmayı düşünüyorum

• koy arkadaşım..bende n56u router için en azından kalite olarak fikir sahibi olurum.bugün konu açmıştım n56u için

• quote:

Orijinalden alıntı: hey

İncelemene bunları da ekleyebilirsin istersen

ASUS DSL-N55U Kurulumu,Kutu İçeriği
    http://www.youtube.com/watch?v=7Gk74RRGgZc&list=UUxtOhc6sZ9U7Cshr_mS1Ctw

ASUS DSL-N55U Firmware Güncelleme
    http://www.youtube.com/watch?v=3KjGK53oHog&list=UUxtOhc6sZ9U7Cshr_mS1Ctw

ASUS DSL-N55U Torrent Kurulumu
    http://www.youtube.com/watch?v=3xAcnxnVDFY&list=UUxtOhc6sZ9U7Cshr_mS1Ctw&index=1

ASUS DSL-N55U 3G Kurulumu
    http://www.youtube.com/watch?v=yqTTlMznMDs&list=UUxtOhc6sZ9U7Cshr_mS1Ctw

teşekkür ederim, uzun uzun uğraşmışsın sağol, wi-fi sinya çekim gücü ile ilgili bir test yapabildin mi?

• Bende onu bekliyorum nasil snyal gucu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Uzun işlerimden dolayı İnceleme yapamadım her kez den özür diliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali_6195

Uzun işlerimden dolayı İnceleme yapamadım her kez den özür diliyorum

Mesafe ayarı nerede arayüzde ben bulamadım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de biraz önce incehesap'tan aldım 208 liraya. Tek çekim. Umarım artık sorunsuz bir ev içi kablosuz çekime ve hd stream'e kavuşabilirim.Ttnet'in modeminden bıktım açıkçası.
  • Hayırlı olsun , inceleme için teşekkürler , merak ettim bağlantı hızınız kaç acaba ?
  • ben geçen hafta aldım cihazı açıkçası hayal kırıklığına uğradım daha önce airties 5452 kullanıyordum ama oyunlarda pek randıman alamadığım için bu cihazı aldım
    ttnetin sabit 8 mbps hızını kullanıyorum airties de kabloluda da kablosuzda da 7 nin altına düşmüyordum ama asus modeminde firmware güncellemesinden önce her iki bağlantı türü de yerlerdeydi güncellemeyi yaptım ama şu an kabloluda 7 mbps alırken kablosuz da 2,5 üstünü göremiyorum internet çok yavaş video izleyemiyorum doğru dürüst müşteri hizmetlerini aradım belki modem ayarlarında bi yanlışlık vardır düzeltirler diye ama direk kargoya verin gönderin bize dediler yani bu modem kısacası tam bir hayal kırıklığı oldu benim için...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihserdar

ben geçen hafta aldım cihazı açıkçası hayal kırıklığına uğradım daha önce airties 5452 kullanıyordum ama oyunlarda pek randıman alamadığım için bu cihazı aldım
    ttnetin sabit 8 mbps hızını kullanıyorum airties de kabloluda da kablosuzda da 7 nin altına düşmüyordum ama asus modeminde firmware güncellemesinden önce her iki bağlantı türü de yerlerdeydi güncellemeyi yaptım ama şu an kabloluda 7 mbps alırken kablosuz da 2,5 üstünü göremiyorum internet çok yavaş video izleyemiyorum doğru dürüst müşteri hizmetlerini aradım belki modem ayarlarında bi yanlışlık vardır düzeltirler diye ama direk kargoya verin gönderin bize dediler yani bu modem kısacası tam bir hayal kırıklığı oldu benim için...

cihazınızda sorun var ise asusta direk değişim yapıyorlar, belki de sizin şansızlığınıza geldi diye düşünüyorum yoksa dsl-n55u çok performanslı ve özellikli bir cihaz

• çekim gücünü merak edenler youtube da aşağıdaki incelemeyi buldum, 7:00dk dan sonrası adam çekim gücü testi yapıyor oldukça uzaklardan dahi internete giriyor

http://www.youtube.com/watch?v=bNj-uM1oVWs
  • Çekim kuvvetinin biraz daha güçlü olmasını bekliyordum ben de. Etkileyici olmasını yani. 5ghz'lik olan wifi, odamdan 15-16 metre uzaklıktaki balkondan çekmiyor. 2.4ghz çekiyor oradan. Bazen 1, bazen 2-3 çubukla. 5ghz daha kaliteli ama çekimi daha düşük sanırım. Çekim kuvveti beni etkilemeyi başaramasa da annemin bilgisayarındaki kablosuz çekimi oldukça yükselterek ve ev içindeki her yerden tam olmasa da iyi şekilde çekerek sorunumu giderdi en azından. İlginç olan, araya daha fazla duvar koyduğum pozisyonda çok daha iyi çekti, balkondaki çekime kıyaslarsam. Daha ayrıntılı yorum için birkaç gün kullanmam gerek. Daha yeni kurdum modemi. Yeni kurmama rağmen oldukça ısındığını da eklemem gerek. Daha esintili ve merkezi bir yer olan koridora koysam daha iyi olacak sanırım.

Aldığıma pişman değilim yalnız. Asus'un ürünlerinden ve servisi veren Çizgi'den hiç pişman olmadım zaten. Ama yine de aynı özelliklere sahip ama daha ucuz markalara da baksamıydım diye geçiriyorum içimden. Bu şekilde hayıflanmanın aptallığının farkında olsam da.

Ayrıca mavi led ne kadar aptal bir seçimdir. Monitörümdekini siyah bantla kapatmıştım. Asus'un bu güzel tasarımını da bozmak istemiyorum bantla ama.

quote:

arayüzden mesefe ayarı var yeni öğrendim onu yaptım 1 çeken şey 50 metre de 3 çekiyordu harika Şunu diyebilirim bütün antenleri kendi konumuna doğru çevir arayüden dediğim ayarı full %100 olarak aç 100 m de bile çekebilir bunun videosunu yarın yapmayı düşünüyorum

Bu ayarın hangi ayar olduğunu söyleyebilir misiniz? Bir deneyelim bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenk78 -- 9 Mayıs 2013; 20:24:19 >

• ASUS DSL-N55U Android telefon ile 3G Paylaştırma

http://www.youtube.com/watch?v=WSsProzYRNU&feature=youtu.be
  • Her kez mesefe ayarını sormuş arayüz de direk mesafe ayarı yok bir kaç ayarı değiştirdiğin zaman artıyor onun video incelemesini yapacağım da kamerayı bulamıyorum hay Allah daha dün çekmecedeydi kısa zaman içerisin de yaparım
    Biraz size bahsedeyim şimdi modem de 3 tane 5 Dbi lik anten var ya ayarlarda 2 Dbi ye kadar kayıtlı konum ayarı için siz sonra bunu 5 Dbi ye çekiyorsunuz bağlantı nokta erişim var giriyorsun en üst düzeye çekiyorsun 2 çeken yerde 5 çekiyor hadi 4 olsun
  • quote:

Her kez mesefe ayarını sormuş arayüz de direk mesafe ayarı yok bir kaç ayarı değiştirdiğin zaman artıyor onun video incelemesini yapacağım da kamerayı bulamıyorum hay Allah daha dün çekmecedeydi kısa zaman içerisin de yaparım
    Biraz size bahsedeyim şimdi modem de 3 tane 5 Dbi lik anten var ya ayarlarda 2 Dbi ye kadar kayıtlı konum ayarı için siz sonra bunu 5 Dbi ye çekiyorsunuz bağlantı nokta erişim var giriyorsun en üst düzeye çekiyorsun 2 çeken yerde 5 çekiyor hadi 4 olsun

Video da güzel olur ama illa video olmasına gerek yok. Adım adım yazsanız da olur kısaca. Ben ayarların tamamını adım adım gezdim ama dbi ayarı bulamadım. Bağlantı nokta erişim diye de bir yer bulamadım. Ya da baktığım halde göremiyorum. CD'deki programdan mı bahsediyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: cenk78

quote:

Her kez mesefe ayarını sormuş arayüz de direk mesafe ayarı yok bir kaç ayarı değiştirdiğin zaman artıyor onun video incelemesini yapacağım da kamerayı bulamıyorum hay Allah daha dün çekmecedeydi kısa zaman içerisin de yaparım

Video da güzel olur ama illa video olmasına gerek yok. Adım adım yazsanız da olur kısaca. Ben ayarların tamamını adım adım gezdim ama dbi ayarı bulamadım. Bağlantı nokta erişim diye de bir yer bulamadım. Ya da baktığım halde göremiyorum. CD'deki programdan mı bahsediyorsunuz?

kaç günden beri bende beklyiorum bunu bulursaniz video çekip koyarmisniz ona gore modem almayi dşünüyorum menunmusunuz peki?

• arkadaşlar bunu alıp hem modem hemde router işi halletmek mi mantıklı . yoksa 100 tl fazlasına rtn66u 'yu alıp evdeki modeme bağlayarak şow yapmakmı daha mantıklı.. ne dersiniz, eksi ve artı yönleri açısından ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.