Şimdi Ara

Asus DSL-N55U ALINDI MİNİ İNCELEME! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
622
Cevap
12
Favori
58.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam modemi aldim gayet başarili bir ürünmüş son sürüme güncelledim filan..fakat en iyi wifi ayarlarini bilemedim orasi herşey otomatikte duruyor nasil yapmam lasim nasil bir yol izliyim wifi ayarlariniz nasil hem menzili fazla olsun hemde 300mbs hiza ulaşiyim 2 banttada bir sorum daha olucak hangi cihazin kaç hizinda baglandigini goremiyorum eski modemimde vardi bunda nasil acaba?sadece kullanilanlari goruyorum yardimlarinizi bekliyorum
  • Modem üzerinden yazıcı kullanımı çok çok sıkıntılı. Benim gibi buna ihtiyacı olup da alanlar hiç düşünmesin. Bir kez ayarlıyorsun. Yazdırıyorsun. Bir daha açacağın zaman baştan bir daha, bir daha kurman gerekiyor. Ya da daha kısa yoldan modemi kapatıp açmak gerekiyor. Çok problemli şu an bu özellik. Ben gitgide pişman olmaya başladım açıkçası aldığıma. Keşke biraz daha araştırsaymışım almadan önce.
  • Bir güncelleme: Sorunu Asus forumlarında araştırayım dediğimde DSL N55U için birçok konu buldum. Bizim modem için şu an iki tane beta firmware var. Son sürümün kablosuz çekim alanını oldukça düşürdüğüne dair bayağı konu vardı. Ayrıca yazıcı sorununu yaşayan da olmuş. Bu konuları çözümü için beta yazılımı öneriyor Asus çalışanı. Şu an yüklemedim ama bu akşam ya da yarın deneyip bir test ederim ve buraya yazarım.

Asus, yine Asus aldığıma pişman ettirmedi. Verdikleri destek ve sorun çözümleri yine güzel. Marka seçimi bu yüzden önemli işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenk78

Bir güncelleme: Sorunu Asus forumlarında araştırayım dediğimde DSL N55U için birçok konu buldum. Bizim modem için şu an iki tane beta firmware var. Son sürümün kablosuz çekim alanını oldukça düşürdüğüne dair bayağı konu vardı. Ayrıca yazıcı sorununu yaşayan da olmuş. Bu konuları çözümü için beta yazılımı öneriyor Asus çalışanı. Şu an yüklemedim ama bu akşam ya da yarın deneyip bir test ederim ve buraya yazarım.

Asus, yine Asus aldığıma pişman ettirmedi. Verdikleri destek ve sorun çözümleri yine güzel. Marka seçimi bu yüzden önemli işte.

beta nerde hocam nerden indirip yükleyebiliriz? orjinal sitesi verebilirmisiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: oskis

quote:

Bir güncelleme: Sorunu Asus forumlarında araştırayım dediğimde DSL N55U için birçok konu buldum. Bizim modem için şu an iki tane beta firmware var. Son sürümün kablosuz çekim alanını oldukça düşürdüğüne dair bayağı konu vardı. Ayrıca yazıcı sorununu yaşayan da olmuş. Bu konuları çözümü için beta yazılımı öneriyor Asus çalışanı. Şu an yüklemedim ama bu akşam ya da yarın deneyip bir test ederim ve buraya yazarım.

Kendi forumu burada.

Şu an iki tane beta yazılım var. Birincisi 3.0.0.4.365.1, diğeri Dual Wan'ın eklendiği 3.0.0.5.364. İkincisi ayrıntılı şekilde test edilmemiş. Bana biraz daha riskli geldi. İlk verdiğimde wifi ve yazıcıya ilişkin düzeltmeler var sadece. Ben biraz önce 3.0.0.4.365.1'i yükledim. Wifi biraz daha iyileşti diyebilirim. Fark edilir derecede olmasa da idare eder. Yazıcı da düzelmiş gibi ama birkaç gün daha test etmem lazım onu. Uzun süreli beklemelerden sonra çalışmamazlık ediyordu çünkü.

Bu arada yukarıda bir arkadaş dbi ayarından bahsetmişti. Ama bahsettiği ayar tahmin ediyorum(Çünkü ısrarla söylememişti nereden yapıldığını. ) "Stability Adjustment" olarak geçen ayar. Bu da Yönetim-DSL Ayarı altındaymış. Burada dbi değil db ayarı yapılıyor. Bu da kablosuz bağlantının gücüyle değil, telefon hattındaki performansla ilgili bir ayar. Mesela interneti sık sık kesilen, stabil olmayan biri eksi değerleri deneyerek stabil olduğu, kopmadığı ayarı bulabiliyor. Hattaki sinyal-gürültü ayarını yapıyorsunuz buradan. Hatla ilgili bir sorununuz yoksa dokunmanıza gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenk78 -- 25 Mayıs 2013; 16:04:22 >

• quote:

quote:

quote:

Kendi forumu burada.

Şu an iki tane beta yazılım var. Birincisi 3.0.0.4.365.1, diğeri Dual Wan'ın eklendiği 3.0.0.5.364. İkincisi ayrıntılı şekilde test edilmemiş. Bana biraz daha riskli geldi. İlk verdiğimde wifi ve yazıcıya ilişkin düzeltmeler var sadece. Ben biraz önce 3.0.0.4.365.1'i yükledim. Wifi biraz daha iyileşti diyebilirim. Fark edilir derecede olmasa da idare eder. Yazıcı da düzelmiş gibi ama birkaç gün daha test etmem lazım onu. Uzun süreli beklemelerden sonra çalışmamazlık ediyordu çünkü.

Bu arada yukarıda bir arkadaş dbi ayarından bahsetmişti. Ama bahsettiği ayar tahmin ediyorum(Çünkü ısrarla söylememişti nereden yapıldığını. ) "Stability Adjustment" olarak geçen ayar. Bu da Yönetim-DSL Ayarı altındaymış. Burada dbi değil db ayarı yapılıyor. Bu da kablosuz bağlantının gücüyle değil, telefon hattındaki performansla ilgili bir ayar. Mesela interneti sık sık kesilen, stabil olmayan biri eksi değerleri deneyerek stabil olduğu, kopmadığı ayarı bulabiliyor. Hattaki sinyal-gürültü ayarını yapıyorsunuz buradan. Hatla ilgili bir sorununuz yoksa dokunmanıza gerek yok.

çok açiklayici olmuş ve işin açikçasi son firmware sürümde çekim gücü pek tatmin etmemişti beni betalardada skinti olurmuki 3 tane 5db lik anten bukadar az çekmemesi lasim eski modemle arasinda 11 db lik fark olmasina ramen az çekmesi biraz düşündürücü idi...Bir sorum olucak size hazir yakalamiş iken..
    300mbs deniyor 2 ag içinde...Fakat bunlari gorüp goremedigimi nerden anlicagim modemin bir arayüzünde ayar yok...yani bnde iphone 5 war ve 5gz destekliyor we max 150mbs alabiliyor ve bunu nerden gorebilirim modmin arayüzünde kaç ile baglandigini ve hocam bide wifi ayarlariniz nasil hepsi otomatiktemi yada en iyi ayarlar nasildir resimli gosterirmisiniz

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kendi forumu burada.

çok açiklayici olmuş ve işin açikçasi son firmware sürümde çekim gücü pek tatmin etmemişti beni betalardada skinti olurmuki 3 tane 5db lik anten bukadar az çekmemesi lasim eski modemle arasinda 11 db lik fark olmasina ramen az çekmesi biraz düşündürücü idi...Bir sorum olucak size hazir yakalamiş iken..
    300mbs deniyor 2 ag içinde...Fakat bunlari gorüp goremedigimi nerden anlicagim modemin bir arayüzünde ayar yok...yani bnde iphone 5 war ve 5gz destekliyor we max 150mbs alabiliyor ve bunu nerden gorebilirim modmin arayüzünde kaç ile baglandigini ve hocam bide wifi ayarlariniz nasil hepsi otomatiktemi yada en iyi ayarlar nasildir resimli gosterirmisiniz

modemde iki farklı ağ kuruyorsunuz kurulumda zaten. 5ghz ve 2.4ghz hızında olanları farklı isimler verirseniz hangisinin hangisi olduğunu anlarsınız. bu arada 5ghz destekli bir cihaz kullanırsanız sadece 5ghz lik ağı görürsünüz, mesela benim tv ve motorola atrix 5ghz ile bağlanıyorken notebook 2.4ghz ile.

çekim gücü olaraksa ben deneme yapmadım fazlası için daha önce de söylediğim gibi fakat eminim ki asus insan sağlığını tehtid etmeyecek şekilde tüm testlere mağruz bıraktıktan sonra bu cihazları piyasaya sürüyor, yoksa pekala 100w'lık çıkış da koyabilir modeme tüm şehre yayın yaparsınız ,, şu hani bilmem kaç km çeken cihazlar nasıl oluyor sormak lazım veya kaçının aslında gerçekten onaylı cihazlar ?? CE'lerinin olduğundan bile şüpheliyim

• quote:

Aynen. Ben de daha iyi bir çekim gücü bekliyordum. Belki yeni yazılımlarda düzeltirler.

Cihazların kaçla bağlanabildiğini benim acınası ttnet modemim bile gösterebiliyorken bu modem göstermiyor ne yazık ki. Çok da sorun bir şey değil gerçi. Çekim gücüne bakmak için hem pc, hem android, hem de ios için uygulamalar var. Ben android'te öyle bir uygulama ile test etmiştim.

Merak ettiğim, RT66 router alsam çekim gücü nasıl olurdu acaba.

• quote:

quote:

Aynen. Ben de daha iyi bir çekim gücü bekliyordum. Belki yeni yazılımlarda düzeltirler.

Cihazların kaçla bağlanabildiğini benim acınası ttnet modemim bile gösterebiliyorken bu modem göstermiyor ne yazık ki. Çok da sorun bir şey değil gerçi. Çekim gücüne bakmak için hem pc, hem android, hem de ios için uygulamalar var. Ben android'te öyle bir uygulama ile test etmiştim.

Merak ettiğim, RT66 router alsam çekim gücü nasıl olurdu acaba.

İos taki ve pcdeki ne ile bakiliyor hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

İos taki ve pcdeki ne ile bakiliyor hocam

Bilmiyorum. Araştırmak lazım. Google'a yazınca pc için inSSIDer diye bir program çıktı. iOS ise bana çok uzak.
  • yabancı forumlarda yazılanlara göre en iyi çekim gücü için antenleri bu konumda kullanmak gerekiyormuş

Asus DSL-N55U ALINDI MİNİ İNCELEME!
  • videoyu izledim airties 5452 yi ilk aldığımda test etmiştim aşağı yukarı o arkadaş kadar açılmıştım ve hala çekiyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali_6195

Her kez mesefe ayarını sormuş arayüz de direk mesafe ayarı yok bir kaç ayarı değiştirdiğin zaman artıyor onun video incelemesini yapacağım da kamerayı bulamıyorum hay Allah daha dün çekmecedeydi kısa zaman içerisin de yaparım
    Biraz size bahsedeyim şimdi modem de 3 tane 5 Dbi lik anten var ya ayarlarda 2 Dbi ye kadar kayıtlı konum ayarı için siz sonra bunu 5 Dbi ye çekiyorsunuz bağlantı nokta erişim var giriyorsun en üst düzeye çekiyorsun 2 çeken yerde 5 çekiyor hadi 4 olsun

şu olayı biri açıklayabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hey

yabancı forumlarda yazılanlara göre en iyi çekim gücü için antenleri bu konumda kullanmak gerekiyormuş

İyi günler, modem olarak ZyXEL kullanıyorum ve Haxball yada diğer çoğu oyunda bağlantı hataları yaşıyorum. Bu soruları modemler hakkında hiçbir bilgisi olmayan son modemi 8 yıl önce almış birisi olarak soruyorum

Merhaba hocam çoğu modem tavsiyesi isteyenlere siz bu modemi tavsiye etmişsiniz sanırım bu modem hakkında epey bilginiz var. Konu açmak yerine size burdan birkaç soru sorsam sıkıntı olmaz herhalde
    Bilgisayar kapalı iken torent indirsin istiyorsan almalısın tarzı birşey yazmışsınız. Bunu açabilir misiniz acaba? Ben film ve dizi arşivi yapmayı çok seviyorum bazende oyun indiriyorum bu bilgisayarı açık tutma işi çok canımı sıkıyor eğer böyleyse gerçekten harika birşey Eğer böyleyse indirilen dosyalar bilgisayara mı kayıt ediliyor yoksa modeme mi kayıt ediliyor?
    Evde 1 masaüstü 2 laptop ve 3 cep telefonu var aynı anda bağlandığımızda sıkıntı olmaz değil mi?
    Birde bazı modemlerde vdsl diye bir özellik varmış sanırım. Ancak bu modemde bu özellik yok. Bu özellik sanırım daha hızlı olması açısından önemliymiş. Bu ay Turkcell Fiberinternet'e geçmeyi düşünüyorum. Bu özelliğin olmaması fiber internet hızında bu özelliği olan modemlere göre çok büyük bir kayıp oluşturur mu?
    Kısacası çoğunlukla interneti film ve oyun indirmek için kullanan, geneldede fps oyunlarda ping sorunu yaşayan biri olarak, -sırf bu iki sebep yüzünden- yeni modem ve fiberinternete geçiyorum. Tabi 1 masaüstü 2 laptop ve 3 cep tel.'u bağlandığı içinde değiştirme ihtiyacı duydum. Bunlar için bu modem ideal midir yoksa bunu alsan daha iyi olur diyebileceğiniz birşey varmıdır? Tabi bütçem 300TL ile sınırlı malesef. Bu arada torent işi gerçekten bilgisayar kapalı ikende iniyorsa harika olur Sanırım gönlümden geçen modem bu gibi.

Biraz uzun oldu ama şimdiden teşekkür ederim yardımınız için

• quote:

Orijinalden alıntı: FLameS.7

quote:

Orijinalden alıntı: hey

yabancı forumlarda yazılanlara göre en iyi çekim gücü için antenleri bu konumda kullanmak gerekiyormuş

İyi günler, modem olarak ZyXEL kullanıyorum ve Haxball yada diğer çoğu oyunda bağlantı hataları yaşıyorum. Bu soruları modemler hakkında hiçbir bilgisi olmayan son modemi 8 yıl önce almış birisi olarak soruyorum

Merhaba hocam çoğu modem tavsiyesi isteyenlere siz bu modemi tavsiye etmişsiniz sanırım bu modem hakkında epey bilginiz var. Konu açmak yerine size burdan birkaç soru sorsam sıkıntı olmaz herhalde
    Bilgisayar kapalı iken torent indirsin istiyorsan almalısın tarzı birşey yazmışsınız. Bunu açabilir misiniz acaba? Ben film ve dizi arşivi yapmayı çok seviyorum bazende oyun indiriyorum bu bilgisayarı açık tutma işi çok canımı sıkıyor eğer böyleyse gerçekten harika birşey Eğer böyleyse indirilen dosyalar bilgisayara mı kayıt ediliyor yoksa modeme mi kayıt ediliyor?
    Evde 1 masaüstü 2 laptop ve 3 cep telefonu var aynı anda bağlandığımızda sıkıntı olmaz değil mi?
    Birde bazı modemlerde vdsl diye bir özellik varmış sanırım. Ancak bu modemde bu özellik yok. Bu özellik sanırım daha hızlı olması açısından önemliymiş. Bu ay Turkcell Fiberinternet'e geçmeyi düşünüyorum. Bu özelliğin olmaması fiber internet hızında bu özelliği olan modemlere göre çok büyük bir kayıp oluşturur mu?
    Kısacası çoğunlukla interneti film ve oyun indirmek için kullanan, geneldede fps oyunlarda ping sorunu yaşayan biri olarak, -sırf bu iki sebep yüzünden- yeni modem ve fiberinternete geçiyorum. Tabi 1 masaüstü 2 laptop ve 3 cep tel.'u bağlandığı içinde değiştirme ihtiyacı duydum. Bunlar için bu modem ideal midir yoksa bunu alsan daha iyi olur diyebileceğiniz birşey varmıdır? Tabi bütçem 300TL ile sınırlı malesef. Bu arada torent işi gerçekten bilgisayar kapalı ikende iniyorsa harika olur Sanırım gönlümden geçen modem bu gibi.

Biraz uzun oldu ama şimdiden teşekkür ederim yardımınız için

Şimdi şöyle ki routerınızın usb sinden bağladığınız diske istediğiniz yerden erişebiliyorsunuz, torrent arayüzü sayesinde ister evden ister dışardayken telefonunuz veya başka bir bilgisayarsan destekli asus modem veya routerınıza bağlanabilip torrent ekleyip takip edebiliyorsunuz, ayrıca bu diskinize bağlı olan herşeye heryerden erişebiliyorsunuz. evde bilgisayara ihtiyacınız yok. bu arada eğer ki fiber evinize ethernet kablosu aracılığı ile gelecekse fiber modem olarak dsl-n55u,rt-n56u,rt-n66u,rt-ac66u vs modelleri fiber desteklemekte. onun dışında dlna vs ile evdeki akıllı tv nizden,telefonunuzdan,diğer bilgisayarlardan medya dosyalarını istediğiniz gibi oynatabiliyorsunuz. size tavsiyem aşağıdaki kısa videolara göz atmanız yönünde

http://www.youtube.com/watch?v=3xAcnxnVDFY
    http://www.youtube.com/watch?v=3xAcnxnVDFY
    ASUS Router Torrent Ekleme Takip vs(Android Telefon Üzerinden)
    http://www.youtube.com/watch?v=L1PP8FlW0zs
    ASUS AI Cloud Testim - RT-N56U
    http://www.youtube.com/watch?v=4RLfVqIGWgk

Not : direk fibere geçecekseniz dsl-n55u yerine rt-n66u da düşünebilirsiniz.

• Bu torrent ekleme olayını IOS üzerinden yapma olanağı yok mu acaba sadece Android platformu için mi geçerli şuanda ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zhee

Bu torrent ekleme olayını IOS üzerinden yapma olanağı yok mu acaba sadece Android platformu için mi geçerli şuanda ?

direk uygulamasi var mi bilmiyorum ama tarayicisi olan herhangi bir cihazdan torrent islenlerini yapabilirsiniz, isminizvs.asuscom.com a girdip torrent dahil modeminizle alakali herseyi yapabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @hey

Modem tavsiyesi ile ilgili pm atmıştım size özel mesajlarınıza bakmıyormusunuz acaba ?
  • Bu kadar hızlı oluşunuz ve herşeye cevap verişinizden dolayı gerçekten çok teşekkür ederim baya bir soru bombardımanı yaparak başınızı ağrıttıysam affola
  • Suan sadece vatanda var oda 278 TL... 228 id hafta sonu.. beklemekte fayda var
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.