Şimdi Ara

Asus DSL-N55U ALINDI MİNİ İNCELEME! (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
622
Cevap
12
Favori
58.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Değişiklik büyük ihtimalle en fazla 1 bar veya %10-20 civarında olmuştur. Daha fazla ayarlarla olmuyor ne yazıkki.
  • n55u nun antenlerinin 5 dbi olduğuna emin miyiz? kaynak nedir?
  • arkadaşlar merhaba..
    rt-ac68u kullanmıştım bi ara , merlinin fw'sinde mac filitrelemede ; mac yazılan yere birde kime ait olduğu ile ilgili ad yazılabiliyordu.. 55u'da varmı merlinin fw'si.. veya asus'un yeni fw'sinde böyle bişeyler varmı..
  • Bundan mı bahsediyorsunuz?
     Asus DSL-N55U ALINDI MİNİ İNCELEME!
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali_6195

Bundan mı bahsediyorsunuz?

hayır dostum. mac filtresinin aktifleştirildiği yer var.. orada mac girilen yere aynı sıraya ad da girebiliyorsun.. ac68u'da merlinin fw'sinde vardı.. ama asus'un fw'sinde yoktu..
    ekran görüntüsü bulabilirsem koyarım.
    peki merlin sadece router'lara mı fw yazdı.. modemlere yazmıyormu ?.. baktım göremedim.

• kabolsuz- kablosuz mac filtresi setup'unda..
    mac yazılan kutucuk hizasında birde ad kutucuğu oluyordu..
  • $12.50 fiyatına ücretsiz kargolu 25 Dbi anten
    Link Burada Tıkla
    3 tane modeme taktığınızı düşünün 75 Dbi 1 hafta da kanserden gidersin
    sizce nasıl

• Araştırmadan bu modemi aldım ama tarifeme göre uyumsuz çıktı sanırım modemi bi türlü kuramadım :(

Tarifem: Yalın Hipernet Limitsiz(24Mbps'ye kadar)Vdsl modem gerektirir diyor.ttnetin sitesinde..

Bu modem de Vdsl desteklemediğine göre :( 270 TL çöpe gitti
  • Hocam tarifeni fiber e geçirme şansın var mı? fiber de kullanılıyor.

@abdispowerr
  • Arkadaşlar bir problemle karşılaştım, konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.
    modemime bağlı olan hard diske format attım ve tekrardan USB uygulamalarını yüklemek istedim, (Download master, Aicloud ve Media server) fakat yükleme belirli bir yere kadar geliyor daha sonra " Uygulama yükseltilemedi. Bunun nedeni iletimdeki yanlış bir dosya veya hata olabilir. " uyarısı veriyor. ne yapmam gerekli?
  • Usb diskini varsayılan biçimde biçimlendir, modeme reset at birde öyle dene - çözülmüyorsa başka bir flash la dene flash da okuma/yazma hatası veya engel olabilir. @gokhancin
  • quote:

$12.50 fiyatına ücretsiz kargolu 25 Dbi anten
    Link Burada Tıkla
    3 tane modeme taktığınızı düşünün 75 Dbi 1 hafta da kanserden gidersin
    sizce nasıl

Değil 75dbi 3 tane 775dbi anten de taksan bu cihaza hiçbir şey farketmez. Cihazın çıkış gücü belli yani bu çıkış gücünü aşadağıda linkte bulunan booster gibi cihazlarla yükseltmeden sadece yüksek dbi anten takarak wirelessin ne çekişini ne de menzilini arttıramazsın. Aynı şey güçlü çıkışı olup düşük dbi antenli sistemler için de geçerlidir. Bu antenleri alınca bir de bunları bağlamak için wireless booster amplifier alırsan işte o zaman km lerce yayın yapmak ve kanser olmamak için hiçbir neden kalmaz.Zira bu güçlü sistemler yüksek binaların en tepelerine yaşam alanlarından uzak yerlere kurulur.

http://www.amazon.com/Signal-Booster-Amplifier-Wireless-Antenna/dp/B00CR6V0GS

• ben de bu modemden aldım 2 gün oluyor geleli modemin özelliklerine diyecek lafım yok lakin eski modem rt205 airties bu enkaz bile bundan iyi wifi sinyali yayıyordu deli olmamak elde değil denemediğim ayar kalmadı yazılımını güncelledim forumdaki anlatılan bütün ayarları yaptım n mod da 20 mhz ye düşürme dahi 3 oda öteden bağlanmak için neredeyse amuda kalkmak gerekiyor 3 tane antenle böyle çekim gücü olur mu modem de mi sorun var anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ZeratuL_ -- 21 Ağustos 2014; 21:30:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _ZeratuL_

ben de bu modemden aldım 2 gün oluyor geleli modemin özelliklerine diyecek lafım yok lakin eski modem rt205 airties bu enkaz bile bundan iyi wifi sinyali yayıyordu deli olmamak elde değil denemediğim ayar kalmadı yazılımını güncelledim forumdaki anlatılan bütün ayarları yaptım n mod da 20 mhz ye düşürme dahi 3 oda öteden bağlanmak için neredeyse amuda kalkmak gerekiyor 3 tane antenle böyle çekim gücü olur mu modem de mi sorun var anlamadım

WPA + 20MHz --> en iyi menzıl için.

WPA2 menzili düşürüyor. 40MHz e çıkarmak bağlantı hızını N modunda 300Mbps e çıkarır. 300Mbps desteklemiyorsa bile aktarım hızı arttırır ama menzil düşer.
    Bu cihazda bir de 80MHz opsiyonu var 2.4GHz'de ama hakkaten işe yarıyor mu bilemiyorum, test etmedim. Menzili düşüreceği garanti ve civardaki kablosuz parazitlerden daha çok etkilenecektir.

Beacon Int ayarları da var ama sıkıntılı ayarlar.

Konudan alıntıdır.

• ali_6195 kullanıcısına yanıt
    bu söylenenlerin hepsini yaptım hiç bir değişiklik olmadı tplink almadığıma pişman oldum açıkçası asus iyi markadır dedim ama modem işinde değilmiş sanırım vatan bilgisayardan almıştım geri verip para iadesi alabilir miyim fikri olan ?
  • Arkadaşlar merhaba, bende de DSL-N66u modem ile RT-10E router var. Modemden bir kablo router'a gidiyor ve router üzerinden annem ve babam internete giriyorlar. Modemden router'a giden bağlantıyı 50 - 100 Kb gibi bir değere sınırlamak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ?
    Trafik yöneticisinden router ip 192.168.1.2/xxxx MAc adresini Kullanıcı tanımlı qos kuralların bölümünden WWW/SSL/HTTP Proxy sınırlaması yapmayı denedim ve hız testi yaptığımda bağlantı sınırlaması olmamış gibi yüksek değerler cıkıyor. yardım edebilecek biri var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: A fine day to die

Arkadaşlar merhaba, bende de DSL-N66u modem ile RT-10E router var. Modemden bir kablo router'a gidiyor ve router üzerinden annem ve babam internete giriyorlar. Modemden router'a giden bağlantıyı 50 - 100 Kb gibi bir değere sınırlamak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ?
    Trafik yöneticisinden router ip 192.168.1.2/xxxx MAc adresini Kullanıcı tanımlı qos kuralların bölümünden WWW/SSL/HTTP Proxy sınırlaması yapmayı denedim ve hız testi yaptığımda bağlantı sınırlaması olmamış gibi yüksek değerler cıkıyor. yardım edebilecek biri var mı ?

Bu daha garanti olacaktır.
    http://forum.donanimhaber.com/m_28804583/tm.htm
    Konu uzun sabırla her ayarı yapman lazım veya QoS ayarına girerek Kullanıcı tanımlı QoS kuralları sekmesinden oluyor.

• quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba, bende de DSL-N66u modem ile RT-10E router var. Modemden bir kablo router'a gidiyor ve router üzerinden annem ve babam internete giriyorlar. Modemden router'a giden bağlantıyı 50 - 100 Kb gibi bir değere sınırlamak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ?

Konu uzun sabırla her ayarı yapman lazım veya QoS ayarına girerek Kullanıcı tanımlı QoS kuralları sekmesinden oluyor.

hocam bu yontem benim için uygun değilm galiba, anlatımdaki modem ara yüzü ile bendeki farklı ? bende modem + router var ve router a 2 PC 2 android cihaz bağlı. Router'a giden bağlantıyı 100Kb ile sınırlamak istiyorum.

• quote:

quote:

quote:

hocam bu yontem benim için uygun değilm galiba, anlatımdaki modem ara yüzü ile bendeki farklı ? bende modem + router var ve router a 2 PC 2 android cihaz bağlı. Router'a giden bağlantıyı 100Kb ile sınırlamak istiyorum.

QoS ayarına girerek Kullanıcı tanımlı QoS kuralları sekmesini deneyerek yapabilirsin bende de aynı arayüz var orada yazan açıklamaya göre bu sekmeden yapılıyor.

• ali_6195 kullanıcısına yanıt
    bunun için router'a bağlı cihazlara statik ip mi vermem gerekiyor ?
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.