Şimdi Ara

Asus DSL-N55U ALINDI MİNİ İNCELEME! (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
622
Cevap
12
Favori
58.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bi düredir bu modemi araştırıyorum.

benim şöyle bir sıkıntım var.
    Sokağımda fiber intert olmadığı için smile adsl kullanıyorum, 8 mbps'ye kadar sınırsız. müşteri hizmetleriyle her defasında görüşmemde sabit 6 mbps hızımın olduğunu söylesede kabloda 5,5 mbps görürken wifi üzerinden max. 3 mbps hız alabiliyorum. 2 yıla yakındır smile adsllin verdiği dlink modemi kullanıyorum.

esas amacım digiturk play ile ligtv izlemek istediğim için wifiden hızımı daha yükseltmek. bu modem bu isteğimi karşılarmı?.

yardımcı olursanız sevinirim.
  • göko G kullanıcısına yanıt
    3Mbps wifi için epey düşük bir hız. Tahminimce sinyal kalitesi düşük. Yeni modem almadan önce bazı ayarları değiştirmeyi denemelisiniz.

Mesela WPA2 şifreleme kullanıyorsanız WPA'ya, 2.4GHz bağlantısında bant genişliği 40MHz ise 20MHz'e düşürmeyi deneyin. Modem yere yakınsa yukarıya koymayı da deneyin. Önündeki herhangi bir obje sinyal kalitesini düşürür.

Modeminizin markası nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kill1033

3Mbps wifi için epey düşük bir hız. Tahminimce sinyal kalitesi düşük. Yeni modem almadan önce bazı ayarları değiştirmeyi denemelisiniz.

Mesela WPA2 şifreleme kullanıyorsanız WPA'ya, 2.4GHz bağlantısında bant genişliği 40MHz ise 20MHz'e düşürmeyi deneyin. Modem yere yakınsa yukarıya koymayı da deneyin. Önündeki herhangi bir obje sinyal kalitesini düşürür.

Modeminizin markası nedir?

Modem 60-70 cm yukarda smart tv yanında . acaba tvmi engel oluyor diye düşünmüyor değilim.

modemin markası D-Link "DSL-2640U"
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolga164

bu modem fazlasiyla karsilar.Biraz daha uygun fiyatlisi var dsl n14u onu tavsiye ederim

İlk baktığım model n14u idi fakat önceki mesajımda yazdığım gibi digiturk playden maçları izleme olduğu için.

önce telefondan yayını açıp sonra smart tvye kablosuz aktarmak.

kesinti olmaması için bu daha iyi gibi

herşeye kafam basar ama şu modem işinde basmıyo.
  • arkadaşlar bu modemde wake on lan ( uzaktan bilgisayar açma ) özelliği mevcut aynı şekılde anakartımda bu özellıgı desteklıyor
    BU özelliği kullanmam için neler yapmalıyım kısaca anlatabilecek arkadaş varmı
  • arkadaşlar modeme iş yerinden erişiyorum ddns falan hallettimm ama download master'a erişmek istediğim zaman sayfa görüntülenemiyor diyor download master özelliğine uzaktan erişebilen nasıl yapıldığını anlatabilir mi
  • arkadaşlar :) bu modemden aldım ddns ayarlarını yapmama firewall u kapamama ragmen işyerinden yada cep telefonundan hardiske bit türlü erisemiyorum. evde dışardaymış gibi chrome ile ***.asuscomm.com adresine girdiğimde görebiliyorum. bileniniz varmı???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi göko -- 4 Eylül 2014; 13:30:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: msvair

quote:

Orijinalden alıntı: hey

modem arayuzune giriyorsaniz download master a da girebiliyor olmalisiniz. ne hata aliyorsunuz ki?

Hallettim hocam. Download master a girmiyordu bende port yönlendirmeden 8081 nolu portu açtım şimdi girmeye başladı :)

Bir sorum daha olacak. Torrent ekle yaparken linki kopyalayarak ekleyemiyorum. Ancak torrent dosyasını bilgisayara indirip sonra o dosyayı download master de ekle dediğimde yükleme başlıyor?

merhaba.

hocam Download masterı telefondan kullanamıyorum.. daha doğrusu 3g bağlantısı ile kullanamıyorum. sizin yaptığınız gibi port yönlendirme yapmaya çalıştım ama olmadı. rica etsem modem arayüzünde yaptığınız işlemlerin ve özellikle download masterın telefondaki ayarlarının resimlerini buradan bizimle paylaşabilir misiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatality-one

quote:

Orijinalden alıntı: msvair

quote:

Orijinalden alıntı: hey

modem arayuzune giriyorsaniz download master a da girebiliyor olmalisiniz. ne hata aliyorsunuz ki?

Hallettim hocam. Download master a girmiyordu bende port yönlendirmeden 8081 nolu portu açtım şimdi girmeye başladı :)

Bir sorum daha olacak. Torrent ekle yaparken linki kopyalayarak ekleyemiyorum. Ancak torrent dosyasını bilgisayara indirip sonra o dosyayı download master de ekle dediğimde yükleme başlıyor?

merhaba.

hocam Download masterı telefondan kullanamıyorum.. daha doğrusu 3g bağlantısı ile kullanamıyorum. sizin yaptığınız gibi port yönlendirme yapmaya çalıştım ama olmadı. rica etsem modem arayüzünde yaptığınız işlemlerin ve özellikle download masterın telefondaki ayarlarının resimlerini buradan bizimle paylaşabilir misiniz.

Güncel

• Arkadaşlar ben bu N14u modemimi geri iade edip yerine N55u modelini aldım. Ama Bismillah problemler alır almaz başladı.

-USB diske hiç bir uygulamayı yükleyemiyorum. Bazen uygulama yükleniyor gibi oluyor kesiyor, bazende yüklüyor "download master başlatabilirsiniz" diyor ama tıklayınca "unspecified" gibi bir hata veriyor. 2 usb disk denedim. fat32 ve ntfs olarak formatladım hala aynı.

-Firmware ini en son versiyon olarak yükledim aynı. bir öncekini yükledim hala aynı.

-Bu modemin içinde usb yi formatlayabileceğim bir ekran varmı? Ben bulamadım.

-Ben bu sorunları N14u da yaşamıyordum. N55u da şu transmission yazılımını kurarak daha sağlıklı downloadlar yaparım diyordum ama standart uygulamalarını bile kuramadım.

-Eski DDNS ismimi yeni modemde kullanamadım. Eski ddns ismimi nasıl kullanabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatality-one -- 11 Eylül 2014; 9:04:21 >
  • Asus un download master ve media center uygulamalarını indirdiği serverlarda sorun olabilir mi? Çünkü bu uygulamaları kurmak istediğimde kimi zamanda "sunucu yanıt vermiyor" diyor. Kimi zamanda yükleniyor diyor fakat yarında kesiliyor. Arka planda neler olduğunu nasıl görebilirim. Putty ile falan bağlansam arka planda neler olduğunu görebilir miyim? Çünkü yaşadığım problemin donanımsal veya firmware ile ilgili olduğunu sanmıyorum.

Muhtemelen şimdi N55u sahibi biri benim gibi sıfırdan modem de "download master veya media center" kurmak istese aynı sorunları yaşayacaktır diye tahmin ediyorum.
  • Sorun çözüldü. Bütün usb uygulamalarını kurdum.
  • Günaydın. ddns bağlantımla nedense 1 gün sonra webden modeme veya telefondan aicloud uygulaması ile bağlanmak istediğimde aşağıdaki hatayı alıyorum.

"Ayarlar güncellendi. Web sayfası artık yenilenecek.
    IP adresinde veya port numarasında değişiklikler yapıldı. Artık DSL-N55U öğesi ile bağlantınız kesildi.
    DSL-N55U ayarlarına erişmek için, kablosuz ağa yeniden bağlanın ve güncellenen IP adresini ve port numarasını kullanın."

modemi kapatıp açmadan da tekrar bağlanmam mümkün olmuyor. modem sanki bir şekilde uyku moduna geçiyor ve ddns servisi görevini yerine getirmiyor. Dün bütün gün uzaktan modeme bağlıydım sorun yoktu. Şimdi bakıyorum bağlantı falan yok hayırlı işler. Bir kaç kez daha böyle oldu. Modemin içinden bir şeyleri değiştirmek mi gerekli yoksa bedava olan bu ddns servisinden anca bu kadar mı hayır gelir?
  • Pc den modemdeki usb belleğe \\usb\ şeklinde erişmenin bir yolu yok mu? illa ftp mi yapmamız lazım? Ben usb ye indirdiğim filmleri pc ye indirmeden bsplayer ile açıp otomatik alt yazı bulmasını sağlayacaktım. ftp den falan filme erişip bu işlemi yapamam.. Bu kadar teknik özellik özellik arasına bunu koymamışlarsa hayırlı işler..
  • Yeni Güncelleme Gelmiş Arkadaşlar

Sürüm 3.0.0.4.376.2734 2014/09/11
  • bilgisayarımdan erişiliyor kardeş
    Bu yolu izle Bilgisayarım>Ağ konumu ekle>(kendi ftp adresini ve kullanıcı adı ve şifresini yazarak yapabilirsin)
     Asus DSL-N55U ALINDI MİNİ İNCELEME!
     Asus DSL-N55U ALINDI MİNİ İNCELEME!

@fatality-one

• quote:

Orijinalden alıntı: yucelkrc

Yeni Güncelleme Gelmiş Arkadaşlar

Bu güncellemeyi sevdim
    CPU ve RAM görüntülenme gelmiş
    Görselliğe önem verilmiş
    AiCloud 2.0 a güncellenmiş
    Usb uygulamarı güncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali_6195

quote:

Orijinalden alıntı: yucelkrc

Yeni Güncelleme Gelmiş Arkadaşlar

Bu güncellemeyi sevdim
    CPU ve RAM görüntülenme gelmiş
    Görselliğe önem verilmiş
    AiCloud 2.0 a güncellenmiş
    Usb uygulamarı güncel

Harika! Ben de tam ürünlerine güncelleme vermiyorlar diye topa tutacaktım.

Az önce yazılımı güncelledim. AiCloud ve Cpu göstergesi dışında bazı hataları düzeltmişler yazılımda.
    VPN Client eklenmemiş.
    Bunun yanında DM sürüm 3.1.0.88 de kalmış. AC 68U için 93 nolu sürüm çıktığını duymuştum.
    88 no'lu sürüm bazı sorunlar barındırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quattro -- 14 Eylül 2014; 0:01:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar es kaza modemi kapatıp açar açmaz hemen usb uygulamaları bozuluyor. USB içindeki asusware klasörünü silmeden yada diski bilgisayara bağlayıp formatlamadan usb uygulamalarını tekrar kuramıyorum. Ama neden sadece elektrik gitti geldi diye yada diski çıkarıp taktım diye usb uygulamaları uçar ki? Çok saçma.. Sizde de bu sekilde mi yoksa benim cihaza özel bir sorun mu? Her seferinde usb uygulamaları kur ayarla sıkılmaya başladım artık.
  • USB Güvenli kaldır seçeneği ile çıkartırsan böyle bir sorun olmaz

@fatality-one
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.