Şimdi Ara

Asus DSL-N55U ALINDI MİNİ İNCELEME! (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
622
Cevap
12
Favori
58.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    teşekkürler,
    Bunlar PC için sanıyorum?
  • evet PC için
  • bu cihaz çok ısınıyor bende 10-15 liraya kipadan notebook soğutucusu almıştım modemin altına koydum baya soğutuyor
  • fiyat hemde performans olarak en iyi modem bu mudur, bu donanımda başka cihaz varmı uygun fiyata?
  • ya arkadaşlar bu modemi dün aldım ve almamın en büyük nedeni çekim gücü. şimdi ben modemin arayüzünden ne yaparsam çekim gücünü daha arttırabilirim bu işlerden pek anlamıyorum nolur açık bir dille biri anlatsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakkts

ya arkadaşlar bu modemi dün aldım ve almamın en büyük nedeni çekim gücü. şimdi ben modemin arayüzünden ne yaparsam çekim gücünü daha arttırabilirim bu işlerden pek anlamıyorum nolur açık bir dille biri anlatsın

bende ,uzun süre araştırdıktan sonra wifi kapsama alanı en iyi modemlerden biri olduğu yorumlarını dikkate alarak satın aldım.
    kullanmakta olduğum harici anteni bulunmayan ,linksys wag300 modemin yetersiz wifi kapsama alanından daha iyi olabileceğini ummuştum.
    zira üzerinde harici olarak 3 adet 5db lik 3 adet anteni vardı... fakat N55U kurulumu yaptıktan sonra kapsama alanı olarak hiç bir fark göremedim.
    harici anteni bulunmayan linksys wag300 ile asus N55U arasında kapsama alanı olarak neredeyse hiç bri fark yoktu.
    arayüzdeki her türlü ayarı denedim ,anten yönlerini her türlü çevirdim sonuç alamadım.

Ancak daha sonra forumdan edindiğim bir tavsiye üzerine, yerden 50 cm yükseklikte bulunan modemi
    yaklaşık 2 metre yüksekliğe monte ettim ve sonuç alabildim. Şu anda eskiye göre 2 kat sinyal artışı oldu.
    sizede denemenizi tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: digi555

quote:

Orijinalden alıntı: burakkts

ya arkadaşlar bu modemi dün aldım ve almamın en büyük nedeni çekim gücü. şimdi ben modemin arayüzünden ne yaparsam çekim gücünü daha arttırabilirim bu işlerden pek anlamıyorum nolur açık bir dille biri anlatsın

bende ,uzun süre araştırdıktan sonra wifi kapsama alanı en iyi modemlerden biri olduğu yorumlarını dikkate alarak satın aldım.
    kullanmakta olduğum harici anteni bulunmayan ,linksys wag300 modemin yetersiz wifi kapsama alanından daha iyi olabileceğini ummuştum.
    zira üzerinde harici olarak 3 adet 5db lik 3 adet anteni vardı... fakat N55U kurulumu yaptıktan sonra kapsama alanı olarak hiç bir fark göremedim.
    harici anteni bulunmayan linksys wag300 ile asus N55U arasında kapsama alanı olarak neredeyse hiç bri fark yoktu.
    arayüzdeki her türlü ayarı denedim ,anten yönlerini her türlü çevirdim sonuç alamadım.

Ancak daha sonra forumdan edindiğim bir tavsiye üzerine, yerden 50 cm yükseklikte bulunan modemi
    yaklaşık 2 metre yüksekliğe monte ettim ve sonuç alabildim. Şu anda eskiye göre 2 kat sinyal artışı oldu.

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalden alinti: digi555

quote:

Orijinalden alinti: burakkts

ya arkadaslar bu modemi dün aldim ve almamin en büyük nedeni çekim gücü. simdi ben modemin arayüzünden ne yaparsam çekim gücünü daha arttirabilirim bu islerden pek anlamiyorum nolur açik bir dille biri anlatsin

bende ,uzun süre arastirdiktan sonra wifi kapsama alani en iyi modemlerden biri oldugu yorumlarini dikkate alarak satin aldim.
    kullanmakta oldugum harici anteni bulunmayan ,linksys wag300 modemin yetersiz wifi kapsama alanindan daha iyi olabilecegini ummustum.
    zira üzerinde harici olarak 3 adet 5db lik 3 adet anteni vardi... fakat N55U kurulumu yaptiktan sonra kapsama alani olarak hiç bir fark göremedim.
    harici anteni bulunmayan linksys wag300 ile asus N55U arasinda kapsama alani olarak neredeyse hiç bri fark yoktu.
    arayüzdeki her türlü ayari denedim ,anten yönlerini her türlü çevirdim sonuç alamadim.

Ancak daha sonra forumdan edindigim bir tavsiye üzerine, yerden 50 cm yükseklikte bulunan modemi
    yaklasik 2 metre yükseklige monte ettim ve sonuç alabildim. Su anda eskiye göre 2 kat sinyal artisi oldu.

cevabynyz için te?ekkür ederim bende modemi tavandan 30 cm a?a?y duvara monte etmeyi dü?ünüyordum yapayym bari. Di?er sorum ?u ?imdi ben bu modemden istedi?im verimi alamayynca bo?a çykan ttnetin verdi?i tp-link modemi acces point gibi kullanmaya ba?layyp alt kata koydum yalnyz iyi mi yaptym kötü mü yaptym bilmiyorum alttaki modemin sinyalleri vs. asus modemin sinyallerini etkiler mi etkilememesi için ne yapmam gerek ( modemler tam olarak üst üste yakyn sayylyrlar yani )

not : ?u an modemle aramda sadece bir duvar var ama internetim a?yry yava? nedenini bilmiyorum

• burakkts B kullanıcısına yanıt
    hız testi yaptınızmı ?, hız testi yaparak bağlantı hızınızı kontrol edin.
    moem ve acces point arasında sinyal etkilenmesi olmaz, yanlız modem ve acces point dışında kablosuz çalışan ,tv görüntü dağıtıcı , kablosuz telefon vs varsa bunları kapatarak
    engelleme yapmadıklarından emin olun.
    şayet varsa farklı kanallar deneyin.
  • bu modemi almayı düşünüyorum acaba Qos işlemi yapmak çok meşaketlimi yoksaa bir menüsü mevcutmu Qos ayarlamak için?
  • yanlış yönlendirmek istemem hiç de bahsettiğiniz ayarları kullanadım/denemedim. ama ihtiyacınız olur diye bir kaç resim koydum?
  • ali_6195 kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler ilginiz için gayet basit ve kullanışlı görünüyor. airties air5650 ile bu modem arasında çok kararsızım bir ona bir ona gidiyorum . asus daha işlevsel görünüyor gerçi
  • quote:

Orijinalden alıntı: digi555

hız testi yaptınızmı ?, hız testi yaparak bağlantı hızınızı kontrol edin.
    moem ve acces point arasında sinyal etkilenmesi olmaz, yanlız modem ve acces point dışında kablosuz çalışan ,tv görüntü dağıtıcı , kablosuz telefon vs varsa bunları kapatarak
    engelleme yapmadıklarından emin olun.
    şayet varsa farklı kanallar deneyin.

sanırım ttnet hızımı düşürmüş benim adil kullanım kotası vs. 16 mbps den 3 mbps e. bide bu hız testini nereden yapıyoruz modem arayüzünden mi yoksa bu ttnetin sitesindeki gibi yerlerden mi
  • http://hiztesti.ttnet.com.tr

veya

http://www.speedtest.net

bu sitelerden yapabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • msjım olsun..asus peşinden sürüklüyor hep...
  • Son zamanlarda yaptıgım en büyük hata DSL N55U almaktı. Neden mi?

Cihazı alalı beri bir türlü verim alamıyorum.

En nefret ettiğim özelliği ADSL'yi yavaş sync etmesi.

Huawei HG556A modem ile 6800Kbps olan bağlantım DSL N55U ile 5500Kbps'de kalıyor.
    Hatta antika RT205 modem bile 6000 küsür ADSL bağlantısı sağlıyor.
    SRA yı deaktif etmek bir işe yaramıyor.

Son FW yüklü, winamp üzerinden canlı radyo dinlerken kesilmeler oluyor. Sanki cihaz paket düşürüyor gibi bir hali var.
    HG556A'da bu durumlar söz konusu değil.

Bundan önceki FW 4422'de 5Ghz ağ sürekli çökerdi. Cihaz üzerinde 5Ghz ikazı mavi yanmasına rağmen 5ghz bandında çalışan cihazlarmın bağlantısı kopar ve modemi yeniden başlatmam gerekiyordu.

DSL N55U'yu modem olarak kullanmak kadar can sıkıcı bir olay yok. Bir aralar router olarak kullandım (WAN over Ethernet) fakat Asuscomm gibi DDNS servislerini kullanamadığım için gene verim alamadım.

USB HDD ye 5Ghz bandında 7 Mb/s aktarım hızım var. (Intel 4965AGN, 3 antenli)

Bu cihazın ADSL kısmı komple çöp diyebilirim.

Ralink chipleri kullanılmış cihazın bütününde ve hiç stabil değil son FW'de bile.

Ralink ADSL işini beceremiyor, ki zaten Wifi adaptörlerini de sevmem.

İmkanım olsa hemen iade edebilirim N55U'yu...

• cihaz 1 seneden beri bende. Son FW ile birlikte 4 kere FW güncelledim. Her seferinde de resetledim güncellemeden sonra.

Evim postaneye uzak, ADSL 6-7 Mbps hızı anca yakalayabiliyorum.

DSL N55U 5.5Mbps'de kalıyor.

ADSL2+ olarak zaten nadir bağlanıyor. Genelde T413 ve GDMT bağlantı kuruyor.

Huawei HG556A her zaman ADSL2+ ANnex M (992.5)'te stabil 6800-6900 Kbps bağlanabiliyor.

Denemediğim yöntem kalmadı, radyo dinlerken birdenbire bağlantının kopması benim için affedilemez.

Diğer modemlerde bu sorunları yaşamıyorum.

Benim cihazımda donanimsal bir hata olup olmadıgını anlamak için son çare olarak DSL-X11 alıp bridge yaptırıcam WAN over LAN port yapıp.

Eğer gene sorun verirse garantiye yollayacagım.

Atheros 9380 Adaptörlü notebook'um 3x3 Anten konfigürasyonlu ve 5G bandında 216.7Mbps ile bağlanıyor maksimum.
    Intel 6235 ve 4965 ler ile 300Mbps baglanabiliyorum.
    Eskiden Atheros 300 Rx 450 Tx ile bağlanırdı...

Ralink (mediatek)'in ADSL işlemcileri berbat. DSL N55U gibi pahalı ve kaliteli bir cihazda keşke ucuz chipset kullanmasalardı.

Broadcom olsaydı tadından yenmezdi...

Son FW 3.0.0.4.376_2734 iyice bozdu bu cihazı...

• Tarashman kullanıcısına yanıt
    Forumda bastira bastira soyluyoruz bunlari.
    Ralink chipli cihazlari almayin diye.
    Hele bazi pahali cihazlar ralink chipli olunca iyice uzak durun diyoruz. (Asus dsl-55 & dsl-66) broadcom chipli cihazlari oneriyoruz ama yine de bazi insanlar aliyor.

Ayrica bu cihaz cok fazla isiniyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buna benzer birşey ben de söyleyebilirim. ADSL hattımda airties ile 8mbps alırken N55u kopuyordu. Fakat kablolamayı düzelttikten sonra bir problem yaşamadım. Dolayısıyla hattınız problemliyse bu modem işinize gelmeyebilir. Temiz bir hat varsa sorun yok tabii ki.
  • bu modemde usb ye torrent var mı?
  • hocam hangi modemleri önerirsiniz; ben fiyatı uygun diye geçen gün Tp link TD8970 aldım ama umduğum gibi bir cihaz çıkmadı IP alamama sorunu çıktı şuan kullandığım airties 5341 bile canavar gibi ıp alabiliyor hemde her yeniden başlat dediğimde; müşteri hizmetleri teknik servis elemanı ile 1 saat telefonda yapmadığımız deneme kalmadı o yüzden modem alırken artık fiyat ve marka orantısına güvenmiyorum asus olup dediğiniz gibi randıman vermeyen modemlerde olabiliyor, bana uzun süre performanstan düşmeyecek 300 mbps hızında atheros veya broadcom işlemcili bir cihaz tavsiye edebilir misiniz?
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.