Şimdi Ara

Asus DSL-N55U ALINDI MİNİ İNCELEME! (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
622
Cevap
12
Favori
58.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir kere DM bozulunca asla enable edilemiyor.
    Tüm dosyalarını silmek gerek.
    Mount unmount işe yaramıyor.
  • Valla ben hafif ağzımı bozucam Asus çok bktan bir sistem yapmış. Adam akıllı stabil bir şekilde oturtamadım sistemi. Sürekli kçı başı sıkıntı veriyor. Ben ufaktan torrent vs destekli farklı bir modem arayışın gireyim. Sırf şu pc kapalıyken uzaktan download olayına tav olmuştum (daha başka artıları var tabi) ama burnumdan geldi.

250GB diskte sorun yaşıyorum. Birde beyefendi hızlı formatı kabul etmiyor. Diske hard format atmak zorunda kalıyorum. O zaten zaman alan bir şey sonra takıyorum birde tek ten aicolud, medai server bilmem ne onları tek tek kur. Arada yükleyemiyor (asus un serverları cevap vermiyor) paramızla rezil oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatality-one

Valla ben hafif ağzımı bozucam Asus çok bktan bir sistem yapmış. Adam akıllı stabil bir şekilde oturtamadım sistemi. Sürekli kçı başı sıkıntı veriyor. Ben ufaktan torrent vs destekli farklı bir modem arayışın gireyim. Sırf şu pc kapalıyken uzaktan download olayına tav olmuştum (daha başka artıları var tabi) ama burnumdan geldi.

250GB diskte sorun yaşıyorum. Birde beyefendi hızlı formatı kabul etmiyor. Diske hard format atmak zorunda kalıyorum. O zaten zaman alan bir şey sonra takıyorum birde tek ten aicolud, medai server bilmem ne onları tek tek kur. Arada yükleyemiyor (asus un serverları cevap vermiyor) paramızla rezil oluyor.

Bence transmission kurmayı deneyin. Buna göre çok daha kararlı çalışacağına eminim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali_6195

USB Güvenli kaldır seçeneği ile çıkartırsan böyle bir sorun olmaz

@fatality-one

Hocam dediğiniz gibi de yaptım. maalesef diski yeniden takıp modemin arayüzünden download master yada media serverı çalıştımak istediğimde sayfa hatası veriyor ve açmıyor. Bıktırdı kendini 3-5 günde..
  • Arkadaşlar torrent destekli diğer modemler almış başını gitmiş. Ayrıca 3 kuruşluk bir android uygulamasını yapmak bir tek asus un aklına gelmiş. millet marsa gitti gidecek hala basit şeyleri kolaylaştırıp farkındalık yapalım diye bir kaç firma var. Neyse sorum şu.

Modemin 2 usb çıkışı var. Birine transmission yazılımını kursak (ben bunu da beceremedim ya neyse) Diğerine media server vs gibi modemin diğer usb uygulamalarını kursak nasıl olur? En azından bir tarafın düzgün çalışacağını garanti etmiş oluruz..
  • o kadar yazı okudum ama DSL-N55U 300MBPS asus alınır mı hala karar veremedim. şu anda kullandığım modem airties rt 206 v4. yenilemeyi planlıyorum. sizce hangi modemi almalı. serivs ağı olsun, çekim gücü olsun, ısınması olsun. hangisini alsam acaba.

Kafam karıştı üstatlar. Bana bi ayrdımcı oluverin
  • quote:

Orijinalden alıntı: taygunseran

o kadar yazı okudum ama DSL-N55U 300MBPS asus alınır mı hala karar veremedim. şu anda kullandığım modem airties rt 206 v4. yenilemeyi planlıyorum. sizce hangi modemi almalı. serivs ağı olsun, çekim gücü olsun, ısınması olsun. hangisini alsam acaba.

Bu alet cidden çok ısınıyor. Şimdiye kadar ısınma kaynaklı sorun yaşamadım ama ısınma gerçekten fazla bunu belirteyim.
    Servis konusunda kargolayıp geri alırsınız. Çoğu markada olay aynı.
    Çekim gücünde TP-Link'in bazı modelleri bundan fazlasını verebilir.
    Bizim ülkede duvarlar kalın olduğu için de aynı odada olmadan 300 mbit'e yakın hızlar beklemeyin.
    Ama 150-200 civarı stabil bağlanabiliyor. Şu an bir yan odadayım ve bağlantım 5 ghz bandı üstünde 216 mbit.
    Çekim gücü sizin Airties 'ten bile düşük olabilir çünkü eski modemlerin çıkış gücü genelde daha yüksek.

• quote:

Orijinalden alıntı: taygunseran

o kadar yazı okudum ama DSL-N55U 300MBPS asus alınır mı hala karar veremedim. şu anda kullandığım modem airties rt 206 v4. yenilemeyi planlıyorum. sizce hangi modemi almalı. serivs ağı olsun, çekim gücü olsun, ısınması olsun. hangisini alsam acaba.

Hocam beklentiniz benim gibi USB ve uzak erişim olayları ile ilgiliyse sıkıntılı bunu kabul edelim. Ben açıkcası biraz parama acıdım. Hala istediğim gibi modemle oynayamıyorum. usb tarafı hep bi sıkıntılı. Ama içinde güzel özellikleri olan farklı yönlerden artıları olan bir modem düşünüyorsanız olabilir.

servis olayında ups ile ücretsiz kargo yapabiliyorsunuz (tabi önce asus tr ile irtibata geçmeniz lazım)

çift usb
    gigbit ethernet
    çift işlemci
    2,4/5 Ghz desteği
    3G modem desteği
    iyi kötü DDNS ile uzak erişim ve USB uygulamaları insanı cezbediyor. Ama bunlarla işim olmaz diyorsan bu modemle de işin olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: m.gokmen

arkadaşlar bu modemde wake on lan ( uzaktan bilgisayar açma ) özelliği mevcut aynı şekılde anakartımda bu özellıgı desteklıyor
    BU özelliği kullanmam için neler yapmalıyım kısaca anlatabilecek arkadaş varmı

ben yaptım arkadaşım, müsait olduğumda yazacağım buraya
  • arkadaşlar fikri olan biri cevaplasın..
    bu modemde gigabit port üzerinden veri akışı en çok kaç mb/sn'dir.
    iyi değerler alan varmı bu modemde.. yada başka hangi modemde iyi değerler yakaladınız..

ben ac68u'da bile 15 mb/sn'den fazlasını göremedim.

bu modemi kullanıyorum şu sıralar,

modem üzerindeki HDD'ye PC'den bişey gönderiyorum 7-8 mb/sn'yi geçmiyor. 10'u daha göremedim henüz..anakart gigaporlu ve cabloda cat6...
    bi fikri olan ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokayozyer

arkadaşlar fikri olan biri cevaplasın..
    iyi değerler alan varmı bu modemde.. yada başka hangi modemde iyi değerler yakaladınız..

modem üzerindeki HDD'ye PC'den bişey gönderiyorum 7-8 mb/sn'yi geçmiyor. 10'u daha göremedim henüz..anakart gigaporlu ve cabloda cat6...
    bi fikri olan ?

Cihaz kendisine bağlı HDD'ye veri yazarken kendi işlemcisini kullanıyor ve dolayısıyla hız biraz düşük oluyor.
    Bu performans düşüklüğünün nedeni budur.
    En iyi performansı gbit bağlantı üstünden NAS cihaz bağlayarak elde edersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: yucelkrc

quote:

Orijinalden alıntı: m.gokmen

arkadaşlar bu modemde wake on lan ( uzaktan bilgisayar açma ) özelliği mevcut aynı şekılde anakartımda bu özellıgı desteklıyor
    BU özelliği kullanmam için neler yapmalıyım kısaca anlatabilecek arkadaş varmı

ben yaptım arkadaşım, müsait olduğumda yazacağım buraya

çok makbule geçer :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quattro

quote:

bi fikri olan ?

Cihaz kendisine bağlı HDD'ye veri yazarken kendi işlemcisini kullanıyor ve dolayısıyla hız biraz düşük oluyor.

AC 68u da aynıydı.yuksek performans göremedim hic. nas cihaz konusunu bi açabilir misiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Quattro

quote:

bi fikri olan ?

AC 68u da aynıydı.yuksek performans göremedim hic. nas cihaz konusunu bi açabilir misiniz.

İçine hdd takılan nas(network attached storage) cihazları var.
    Bunlar ile modeline göre 30 dan 100 mb'lara kadar hız almak mümkün olabiliyor.
    Tabi bunları Gbit ethernet ile bağlıyorsunuz. USB diskleri kastetmiyprum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quattro -- 19 Eylül 2014; 16:09:51 >

• arkadaşlar merhaba,

usb portlardan hdd ya da flash bellek çıkardıktan sonra uygulamaların silindiğini ya da erişilmediğini düşünüyorsanız; usb porta takacağınız cihaz her ne ise cihazı takmadan önce modemi kapatın ve usb porta cihazınızı modem kapalıyken takın. modemi açın internet bağlantısı ve diğer fonksiyon ışıkları normalleşene kadar bekleyin ve arayüzden uygulamalarınızı ve hdd durumunu kontrol edin. bu şekilde problem yaşamadım umarım genel bir çözümdür ve herkesin işine yarar.

diğer tavsiyelerim;

*son güncelleme hem modemin hem de usb uygulamalarının arayüzleri eskiye oranla ciddi şekilde iyileştirilmiş ve hızlandırılmış.

*dosya paylaşımı ile ilgili problemler giderilmiş görünüyor. usb ile modeme bağlanan bir hdd'den wifi üzerinden 2mb/s'den (yazma hızı) fazla hız beklenemez, beklemeyin.

*5 ghz bağlantısı arada hiçbir engel olmadan 6-7 metreye kadar tam kapsıyor. 5 ghz kısa mesafeden yüksek hız sağlar. Asus USB-N53 DualBand Wireless-N 300mbps usb dongle ile masaüstü bilgisayara 5 metre mesafeden 5 ghz bandında stabil olarak 300 mb ile bağlanabiliyorum ve bu bağlantı sürekli olarak 300 mb şeklinde stabil oluyor. mesafe arttıkça bağlantı değeri düşüyor. bu şekilde masaüstü bilgisayarınızda paylaştırılan disklere yüksek hızda modem üzerinden herhangi bir cihaz ile erişebilirsiniz ancak aynı modeme usb'den takılı bir hdd'ye 2 mb /s'den fazla bir yazma hızı sağlayamazsınız. (kıyaslama yapılabilmesi için belirttim). Asus USB-N53 DualBand Wireless-N 300mbps cihazının çipseti vs. yazılım modem ile direkt uyumlu olduğundan en iyi sonuç veren ve en kolay ulaşılabilen cihaz budur.

*ddns belirleyip güvenlik duvarınızı kapatırsanız heryerden ddns_adınız.asuscomm.com adresinden modem arayüzüne bağlanırsınız.

*ddns ayarladıysanız ve torrent uygulamasına erişmek istiyorsanız ddns_adınız.asuscomm.com:8081 şeklinde adres yazmalısınız (torrent uygulamasının portu 8081'dir)

*yönetim-ayarları geri yükle bölümnden yaptığınız konfigürasyonları yedekleyebilirsiniz. yaptığınız her denemede ya da restartda birçok modem de olacağı gibi normal ayarları yakalamak için zaman harcamak ızdıraba dönüşebilir.

*kablosuz-profesyonel- kablosuz planlayıcı (etkinleştirmenizi tavsiy etmiyorum "hız ve anlamsız bağlantı problemleri yaşamamanız için)

*kısa mesafeden verimli kullanabileceğiniz bir cihazınız yok ise 5 ghz'yi kapatın. ama cihazınız, yüksek hızlı internetiniz ve diğer cihazlarınız ile yüksek boyutlu dosya transferleriniz var ise hepsinin modeme çok yakın olması şartıyla modemin wifi sınırlarını zorlayabilirsiniz.

*kablosuz-wps özelliğini kapatmanızı tavsiye (ederim "40 yılda bir modemden bir tuşa basıp wps özellikli başka bir cihaza denk gelip onu ağına sokmak için bir ömür boyu bu özelliğin açık olması gereksiz ve yorucu ")

*cihaza taktığınız hdd'nin aktivite olmadığında güç kesme özelliği yok ise hdd sürekli çalışır. usb cihazınızı bilgisayara taksaydınız hdd'de aktivite olmadığında bilgisayar hdd kullanımını durdurur ve beklemeye alır, hdd üzerinde bir aktivite olana kadar bu böyle sürer. usb hdd uyur. ancak usb cihazınızı bir modeme ya da daha doğru bir deyim adsl routera takıyorsunuz. modemler ve routerlar uyumak nedir bilmez ve kendilerine bağlı cihazları da hep canlı ve ayakta tutmak üzere tasarlanır. evet modem hdd'ye giden gücü kessin size mantıklı bir istek olarak görünebilir ve hatta bu mümkündür ama sözkonusu bir modem olduğunda bir üreticinin bunu yapacağını sanmıyorum. bu nedenle modeme usb'den bir hdd bağlayacaksanı bu gözden çıkardığınız ve içinde önemli bilgilerin olmadığı bir hdd olmalıdır derim ben.

*torrent uygulamasının arayüzü ve tepkileri çok çok geliştirilmiş takılmalar ve hatta kilitlenmeler giderilmiş görünüyor. son güncelleme çıktığından beri yaklaşık 60 gb torrent download yaptım ve görevleri kolayca ekledim. görev durdurma ve görev kaldırma işlemleri sorunsuz gerçekleşti.

*torrentt uygulamasını android yazılım ile kastırmanıza gerek yok. ddns ayarlarını yaptıysanız adresinizin sonuna 8081 portunu ekleyin (yukarıda yazıyor) uygulmanın mobil tarayıcılar için olan sürümü çalışıyor ve desktop uygulamadaki özelliklerin çoğu mobil versiyonda da var.

*ülkemizde bir ev kullanıcısının işini görecek internet tarifesi ortalama 60-80 tl arasında değişiyior ve genelde 8 mb hızında. her ay bu salak internet hizmetine 60 tl verdiğimizi düşünürsek 200 - 250 tl arasında alabildiğimiz bu modemin iyi bir modem olduğunu düşünüyorum. özellikler kullanıcının ihtiyacına göre az ya da çok gelebilir bunlar zaten hep değişir. öreneğin ben misafir ağı ve trafik yöneticisi uygulamalarını kullanmıyorum. neden ? kötü uygulamalr diye mi ? hayır çünkü ihtiyacım yok. ama ddns gibi bulunmaz bir nimet, iyi kötü çalışan torrent yöneticisi bence iş görüyor. 1500 - 2000 tl civarında ki bilgisayarımızla yapmaya üşendiğimiz torrent işini 200 - 250 tl'ye aldığımız bu modem ile bilgisayardaki gibi yapma beklentisi pek mantıklı gelmedi bana. ha ! evet sadece fiyatlar üzerinden yorum yapıyor olabilirim ama durum en basit böyle ifade edilebiliyor.

*son olarak sadece ev kullanımı için tasarlanmış bir modem olduğunu unutmayın ve beklentinizi düşürün. özellikle usb' den bağlı hdd konusunda bulduğunuzdan daha fazlası bu standartlarda asla olmayacak. çünkü standardı bu.

modemle ilgili yazdıklarım sadece kendi izlenimlerimdir. yukarıda okuduklarınız dışında bir tecrübe ya da denemem yoktur. kolay gelsin.

• Arkadaşlar Telefonumdan modeme WİFİ ile bağlanıyorum ilk başlarda bağlanıyordu sonra malum samsung 4.4.2 sorunu ... 5-6 gün sonra bağlanmamaya başladı , hanımın telefonu denedik oda 3-5 gün sonra bağlanmıyor. Şimdi son güncellemeyi yaptım , hiç bi telefon bağlanmıyor ....Sanal Ağda - intel my wifi dashboard - bağlanıyorum ...ama normal şartlarda modeme direkt wifi ile bağlanamıyorum .

Çözümü var mıdır ?
  • Selam bende de 66 var 8-9 aydır süper kullanıyordum ama son güncellemeden sonra sapıttı devamlı bağlantı kopuyor ve modem sayfasına atıyor.ttnet fiber var,ttnet sorun olmadığını söylüyor ilk defa dogru söylüyolar gibime geldi.ilk gün kurulumundaki ayarlar mevcut ne yapmam gerekir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu modemle kullanabileceğimiz VPN program öneriniz var mı? Android ve PC ikisi de olur
  • Bu modemden iyi anlayan arkadaşlar şu konuya bakarmısınız lütfenhttp://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=98358004
  • quote:

Orijinalden alıntı: kill1033

Bu modemle kullanabileceğimiz VPN program öneriniz var mı? Android ve PC ikisi de olur

intel my wifi dashboard........VPN olarak kullanıyorum....

ConnectifyInstaller

Intel My WiFi Dashboard_15.6.0_64

VirtualRouterInstaller

bunlar var bildiğim....
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.