Şimdi Ara

Asus DSL-N55U ALINDI MİNİ İNCELEME! (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
622
Cevap
12
Favori
58.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu alet için birkaç sorum var, ilgisi ve bilgisi olan paylaşırsa çok çok sevinirim.

1) Asus sitesinde desteklenen yazıcılar listesi çok çok kısıtlı ama bazı yabancı videolarında falan zar zor buldum farklı farklı modelleri takmış çalıştırmış insanlar. Herhangi bir yazıcı deneyimi olan var mı? (Brother hl2040 ve/veya hp deskjet 1050a ağda paylaşmayı düşünüyorum). sizce çalışır mı?

2) Yine asusun sitesinde tüm bu modem ve routerlar için desteklediği hdd kapasite boyutu tablosu var. Asus DSL-N55u için 3tb yazıyor. Bu tek usb porta 3tb ve altı takabilirsin analamına mı geliyor yoksa toplam 2 porta 3TB takabilirsin mi oluyor? (Ben yeri geldiğinde 2 tane 2TB hdd takmayı düşünüyorum) sizce mümkün mü?

3)Usb portun birine adaptör destekli bir hub ile port sayısını çoklayıp kullanmayı deneyen oldu mu? Sizce mümkün mü?

4)Bu modem üzerinden herhangi bir webcami ip camera olarak, pc açık tutmadan usb portuna takılı şekilde, uzaktan izlem için kullanma ihtimali var mı? deneyen var mı?

5)BU SORU EN ÖNEMLİSİ!! Ben bir iOS kullanıcısı ve beğeneniyim. Uzun süre iphone ve ipad'den vazgeçeceğimi sanmıyorum. Asus Download Master Client diye bir uygulama sadece androide var. çok araştırdım, ben bir benzerini ios için bulamadım. Bunun yaptığı işi, yani evin dışındayken routerımın download listesine görev ekleme, görevleri görüntüleme işlerini ypabilecek bi ios uygulaması bilen var mı veya uygulama dışında bir yol bilen var mı? (İphone için özellikle)

Ve son bir genel görüş isteği;
    802.11n teknolojisini destekleyen ac66 modeli var. ama fiyat çok uçuk. okuduğum diğer yazılara göre de onu destekleyecek wifi alıcılar olmalı(mesela tvler için), bunu destekleyen telefonlar tabletler olmalı. Bunun yaygınlığına baktım internette, pek fazla bulamadım, henüz oturmamış bi sistem gibi. ben bu routerı alayım evladiyelik olsun demiyorum zaten. 5-6 yıl idare etsin, sonra güncellerim günün teknolojisine. Bu 5-6 yıl için 3-5 ay daha bekleyip göreyim mi belki 802.11n yaygınlaşır diye ya da alıp geçsem asus dsl n55u beni pişman eder mi etmez mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: cemalettinm

Arkadaşlar merhaba,
    Bu alet için birkaç sorum var, ilgisi ve bilgisi olan paylaşırsa çok çok sevinirim.

1) Asus sitesinde desteklenen yazıcılar listesi çok çok kısıtlı ama bazı yabancı videolarında falan zar zor buldum farklı farklı modelleri takmış çalıştırmış insanlar. Herhangi bir yazıcı deneyimi olan var mı? (Brother hl2040 ve/veya hp deskjet 1050a ağda paylaşmayı düşünüyorum). sizce çalışır mı?

2) Yine asusun sitesinde tüm bu modem ve routerlar için desteklediği hdd kapasite boyutu tablosu var. Asus DSL-N55u için 3tb yazıyor. Bu tek usb porta 3tb ve altı takabilirsin analamına mı geliyor yoksa toplam 2 porta 3TB takabilirsin mi oluyor? (Ben yeri geldiğinde 2 tane 2TB hdd takmayı düşünüyorum) sizce mümkün mü?

3)Usb portun birine adaptör destekli bir hub ile port sayısını çoklayıp kullanmayı deneyen oldu mu? Sizce mümkün mü?

4)Bu modem üzerinden herhangi bir webcami ip camera olarak, pc açık tutmadan usb portuna takılı şekilde, uzaktan izlem için kullanma ihtimali var mı? deneyen var mı?

5)BU SORU EN ÖNEMLİSİ!! Ben bir iOS kullanıcısı ve beğeneniyim. Uzun süre iphone ve ipad'den vazgeçeceğimi sanmıyorum. Asus Download Master Client diye bir uygulama sadece androide var. çok araştırdım, ben bir benzerini ios için bulamadım. Bunun yaptığı işi, yani evin dışındayken routerımın download listesine görev ekleme, görevleri görüntüleme işlerini ypabilecek bi ios uygulaması bilen var mı veya uygulama dışında bir yol bilen var mı? (İphone için özellikle)

Ve son bir genel görüş isteği;
    802.11n teknolojisini destekleyen ac66 modeli var. ama fiyat çok uçuk. okuduğum diğer yazılara göre de onu destekleyecek wifi alıcılar olmalı(mesela tvler için), bunu destekleyen telefonlar tabletler olmalı. Bunun yaygınlığına baktım internette, pek fazla bulamadım, henüz oturmamış bi sistem gibi. ben bu routerı alayım evladiyelik olsun demiyorum zaten. 5-6 yıl idare etsin, sonra güncellerim günün teknolojisine. Bu 5-6 yıl için 3-5 ay daha bekleyip göreyim mi belki 802.11n yaygınlaşır diye ya da alıp geçsem asus dsl n55u beni pişman eder mi etmez mi?

amma çok konuya yazmışsınız ben bildiklerimi cevaplamaya çalışayım,

1. yazıcı kullanmadım bilmiyorum, mantıken yazıcıların belli bir platformu kullanıp uyumlu olması gerekmez mi ? tabi hiçbir fikrim yok yazdığıma göre bişi yapmayın.

2.ben tek disk kullandım şimdiye kadar toplam tb desteği olması muhtemel olabilir, deneyen kişi en doğru cevabı verir heralde

3.çoklayıcı çalışacağını sanmıyorum, aktif çoklayıcı vs ise belki küçük ihtimal

4.bilgim yok

5. İşte bu soruya cevap verebilirim daha önce forumda sorulmuştu. torrent ekleme vs yani download masterı istediğiniz platformdan kullanabilirsiniz, ev dışında kullanmak için asus dns i kullanıyorsunuz ve xxx.asuscomm.com dan istediğiniz ayarları torent ekleme vs yapabiliyorsunuz, tabi android de uygulama var bu daha rahat bir kulanım sağlıyor

• hey kullanıcısına yanıt
    :) aslında primer amacım size ulaşmak değildi, size sorduğum tekrar eden soruları bir başlıkta toplayım herkes yorum yapsın ya da bilgilensin dedim. ben de iyice netleşeyim istedim. sanırım ya dsl n55u alacağım ya da rt-ac 66u ile rt-ac 56u arasında tercih yapacağım.

dsl n55u için sebebim, fibere geçmeden önce şu an halihazırda kullandığım dsmart 8mbiti direk buna bağlamak.

rt-ac 56u / 66u için sebebim de eğer, fibere geçene kadar elinde düzgün çalışan her türlü modemden gelen etherneti taksan olur (ki ben şu anda eski ttnet modemi pikatel airmax 101 ile bağlanıyorum, sorun yok) sıkıntı olmaz der iseniz, bu ikisinden birini alacağım. ikisi arasındaki tercihimi de usb 3 olsun mu olmasın mı diye düşünüp yapacağım. (sanırım ikisi arasındaki tek fark 56u da usb 3 olması? )

ne diyorsunuz? :) @hey
    Bir de bu rt-ac56u aldığımızda, elimde 802.11ac yi de 802.11n ve diğer protokolleri de destekleyen aletler olacak haliyle. bunları beraber kullanabiliyor muyuz? @hey
  • quote:

Bir de bu rt-ac56u aldığımızda, elimde 802.11ac yi de 802.11n ve diğer protokolleri de destekleyen aletler olacak haliyle. bunları beraber kullanabiliyor muyuz? @hey

tabi ki eski ve yeni standartlar destekli
    RT-AC66U --> http://www.asus.com/Networking/RTAC66U/#specifications
    RT-AC56U -->http://www.asus.com/Networking/RTAC56U/#specifications

linklerde ikisinin product segment ve data rate bilgilerinde fark var. bu durumda usb 3.0 portu olanın wirelessı zayıf mı kalıyor? @hey

• quote:

RT-AC66U --> http://www.asus.com/Networking/RTAC66U/#specifications
    RT-AC56U -->http://www.asus.com/Networking/RTAC56U/#specifications

linklerde ikisinin product segment ve data rate bilgilerinde fark var. bu durumda usb 3.0 portu olanın wirelessı zayıf mı kalıyor? @hey

rt-ac56u nun kablosuz hızı biraz daha düşük tabi, fakat oldukça hızlı halen, eğer en hızlısı olsun istiyorsanız ve usb3.0 olsun istiyorsanız asus un yeni rt-ac68u modeli gelir yakında ama fiyatı uçuk olur die tahmin ediyorum

• arkadaşlar n55u'yu iki giga destekli pc arasında kablolu veri hızını deneyen varmı?.. mesela kopyala yapıştırda veya üzerindeki usb'ye dosya kopyalandığında hızı nedir.
    150 civarına bulunabilen tplink 8970 bile iki pc arası 80 mb/s'lerde veriler yakalanabiliyor demiş arkadaş. şu modemde bu verileri gören varmı ?..yada donanımı müsait olan bir arkadaş test etse..
  • Arkadaşlar Asus N55'in bütün özellikleri çalışıyor mu ? Download,WPS,Torrent vs hepsi problemsiz olarak çalışıyor mu ?
    2 TB HDD kullanıyorum.Modemde kullanmak için ve torrent indirmek için hdd yi formatlamam gerekiyor mu ? Modem sadece torrent mi indiiriyor hotfile,netload gibi sitelerden kullanabiliyormuyuz ?
    Kısaca bu modemi tavsiye edermisiniz ?

Bir de bu modemi farkettim.Tp-Link TD-W8980 DualBand Modem + Tp-Link TL-WDN3200 DualBand Kablosuz Adaptör hangisini tavsiye edersiniz büyük bir fiyat farkı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzgurUlupinar

Arkadaşlar Asus N55'in bütün özellikleri çalışıyor mu ? Download,WPS,Torrent vs hepsi problemsiz olarak çalışıyor mu ?
    2 TB HDD kullanıyorum.Modemde kullanmak için ve torrent indirmek için hdd yi formatlamam gerekiyor mu ? Modem sadece torrent mi indiiriyor hotfile,netload gibi sitelerden kullanabiliyormuyuz ?
    Kısaca bu modemi tavsiye edermisiniz ?

Bir de bu modemi farkettim.Tp-Link TD-W8980 DualBand Modem + Tp-Link TL-WDN3200 DualBand Kablosuz Adaptör hangisini tavsiye edersiniz büyük bir fiyat farkı yok.

3 tb ya kadar desteklediğini biliyorum torrent ve download daha denemedim ama modem gayet güzel ve şık modemde tp link e bulaşmayın diğer ürünleri güzel ama modemlerinde çok sıkıntı okudum o yüzden 3 yıl asus garantisi ve özellikle bu cihaz gerçekten çok şık hayatımda bu kadar güzel bir modem arayüzü görmedim + modemin kendiis gayet güzel gözüküyor . çekim gücü çok iyi kopma şuana kadar hiç yok . hattın verdiği değeri sonuna kadar kullanıyor 3x5 dbi anten . kalite kokuyor resmen cihaz ben tavsiye ederim kesinlikle pişman olmassın aldığına.

• Sadece torrent mi indiriyor yoksa netload,uploaded gibi sitelerden de indirme yapabiliyor mu deneme şansınzı varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzgurUlupinar

Sadece torrent mi indiriyor yoksa netload,uploaded gibi sitelerden de indirme yapabiliyor mu deneme şansınzı varmı ?

daha hiç girmedim dediğim gibi onu hey e sorsanız detaylı açıklasa iyi olur hem torrenti hem diğerlerni.
  • Bu sorunun cevabini bende cok merak ediyorum sadece torrent mi ben letitbit ve uploaded kullaniyorum bunlarida destekliyormu acaba ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Letitbit ve uploaded görmedim ben. Ama yazılım güncellemesi ile gelir diye düşünüyorum.
  • Merhaba arkadaşlar
    bişey soracağım öncelikle ben bu Asus un app sini yapamadım yani bu içersinde kullanıcı isimleri falan istiyor onları nerden yapacağımı bulamadım.
    Ayrıca bu 5ghz ide kapatmadim menüde sol araçta aç kapa var ama modelini üzerinden hala yanıyor gözüküyor.
    Son güncelleme kadar yaptım ama cihaz inanılmaz ısınıyor etrafında hiç bişey olmamasına ragmen.
    Yardımlarınızı rica ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Rurik Eternally

Merhaba arkadaşlar
    bişey soracağım öncelikle ben bu Asus un app sini yapamadım yani bu içersinde kullanıcı isimleri falan istiyor onları nerden yapacağımı bulamadım.
    Ayrıca bu 5ghz ide kapatmadim menüde sol araçta aç kapa var ama modelini üzerinden hala yanıyor gözüküyor.
    Son güncelleme kadar yaptım ama cihaz inanılmaz ısınıyor etrafında hiç bişey olmamasına ragmen.
    Yardımlarınızı rica ederim

BU 5 GHZ i kapattım ama hala bu apk nın nasıl kullanılacağını bulamadım

söyledi kullanıcı isimleri ve parolar hangileri acaba
  • Modemin kullanici adi ve siferesi olmasi lazim farkli bisi yapmadiysaniz, mesajinizi gordum fakat bilgisayar erisimim yok suan daha ayrintili bakamiuorum

• bu modemın en buyuk eksikliği 802.11ac WiFi desteklememsi
  • sizlerin ve özellikle "hey" tavsiyesiyle bu modemi aldım ve 3+1 yaklaşık 120 metrekare evimde kullanıyorum.modemi mecburen köşe odaya koydum ancak diğer köşedeki salonda cep telefonu ve tablet ile internete bağlanamıyor dizüstü bilgisayarla bağlanıyorum sanırım laptopun çekim kapasitesi iyi olmasından dolayı.sizlere sorum şu; modemin yerini değiştiremem ev içinde repeater vb. fazla masraf yapmadan ve daha fazla elektrikli cihaz almak zorunda kalmadan harici 6db-9db vb isimlerle satılan antenlerden alıp asus dsl-n55u! nun 3 anteninden birini değiştirsem (1-2 metre kablo ile anteni koridora uzatabilirim de ) sıkıntımı çözer mi ve tavsiye edebileceğiniz indoor anten varmıdır?Yardımlarınızı önemle rica ediyorumundefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helpgod -- 21 Ağustos 2013; 18:45:15 >
  • Modemi daha uygun konunlandirin ya da repeater dusunun, anteni bahsettiginiz sekilde kullanmak yardimci olmayacaktirl telefon ve tabletlerin wifi gucu cok dusuk olabiliyor bilgisayarlara gore

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.