Şimdi Ara

Asus DSL-N55U ALINDI MİNİ İNCELEME! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
622
Cevap
12
Favori
58.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • flash diske indirilen torrentler incomplete içine kaydediliyor ve media center aracılığıyla flash diskin içine modemden giremiyorum. ftp:// yazarak görüntüleyebiliyorum. birde modemi açıp kapatınca mı anlamadım ama download master pasif oluyor. biraz daha detaylı araştırma yapılana kadar beklemek gerekecek.
  • Modemle ilgili sorunlarım bitmek bilmiyor arkadaşlar. Aslında modeme kötü demiyorum hatta en alınabilecek modellerden biri ama yaşadığım sorunlar kişiselde olabilir.
    Bağlantılarla ilgili yani çekim gücü internet hızı yada bağlantı kopması gibi hiçbir problem yaşamıyorum.
    Usb den bağladığım flash diski tanıdı ilk önceleri bende downloadmaster ve media server eklentilerini kurana kadar canım çıktı ama sonunda başardım. Torrent ekledim bilgisayarı kapattım modem açık indirmeye başlamıştı sabah oldu baktım inmemiş ve ne dm ne de media server kurulu görünüyor. Ağdan baktığım zaman kurulum dosyaları diskin içinde modem arayüzünden bakınca usb simgesi yanıyor ama takılı değil yazıyor altında. Tıkladığımda kaldır linki görünüyor basıyorum hiçbişey olmuyor. Sağ üstte ki usb simgesi üzerine geldiğimde ise usb işlevi engellendi uyarısı alıyorum.
    Diski söktüm bilgisayara bağladım bilgisayarda da çalıştırabilmek için formatlamak zorunda kaldım başka türlü görmedi.
    Sonra tekrar modeme bağladım programları kurdum torrenti ekledim indirmeye başladı, indi bitti. Modem arayüzünden usbyi kaldır linkinden kaldırdım pc ye bağladım çalıştırdım çıkardım modeme bağladım çalıştırdım sorun yoktu. Yine bi akşam torrent ekledim inmeye başladı sabah bi baktım yine programlar kurulu değil görünüyor ve yine ağdan görebiliyorum ama pc ye bağladığımda diski format Atmadan çalıştıramadım. Neyse dedim bastım yine formatı modeme bağladım programları kurdum torrenti ekledim işe gittim akşam geldiğimde baktım flash disk görünmüyor uçmuş pcye bağladım ordada yok. Yani hakkın rahmetine kavuştu disk.
    Şimdi bu disk neden uçmuş olabilir diye düşünüyorum.
    Acaba flash disk olduğundan çok ısındığı için mi?
    Yoksa çok fazla format yediği için mi?
    Harici bi hdd alsam aynı sorunları onunla da yaşama ihtimalim varmıdır?

Bi önceki sayfada yazdığım tv den modeme bağlanıp filmleri görebiliyorum ama oynat dediğim zaman dosya yok uyarısı hala devam ediyordu.
    Ayrıca modem çok ısınıyor diyen arkadaşlara eğer kullanmıyorsanız 5ghz yi devre dışı bırakın bir nebze olsun faydası oluyor.

Ama yinede söylüyorum yaşadığım sorunlar bana biraz kişisel görünüyor modemle pek alakalı değil gibi bişeyleri sanki eksik yapıyorum ama neyi çözemedim. Bu usb sorunum dışında oldukça memnunum modemden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayjkartal -- 23 Temmuz 2013; 1:23:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bayjkartal

Modemle ilgili sorunlarım bitmek bilmiyor arkadaşlar. Aslında modeme kötü demiyorum hatta en alınabilecek modellerden biri ama yaşadığım sorunlar kişiselde olabilir.
    Bağlantılarla ilgili yani çekim gücü internet hızı yada bağlantı kopması gibi hiçbir problem yaşamıyorum.
    Usb den bağladığım flash diski tanıdı ilk önceleri bende downloadmaster ve media server eklentilerini kurana kadar canım çıktı ama sonunda başardım. Torrent ekledim bilgisayarı kapattım modem açık indirmeye başlamıştı sabah oldu baktım inmemiş ve ne dm ne de media server kurulu görünüyor. Ağdan baktığım zaman kurulum dosyaları diskin içinde modem arayüzünden bakınca usb simgesi yanıyor ama takılı değil yazıyor altında. Tıkladığımda kaldır linki görünüyor basıyorum hiçbişey olmuyor. Sağ üstte ki usb simgesi üzerine geldiğimde ise usb işlevi engellendi uyarısı alıyorum.
    Diski söktüm bilgisayara bağladım bilgisayarda da çalıştırabilmek için formatlamak zorunda kaldım başka türlü görmedi.
    Sonra tekrar modeme bağladım programları kurdum torrenti ekledim indirmeye başladı, indi bitti. Modem arayüzünden usbyi kaldır linkinden kaldırdım pc ye bağladım çalıştırdım çıkardım modeme bağladım çalıştırdım sorun yoktu. Yine bi akşam torrent ekledim inmeye başladı sabah bi baktım yine programlar kurulu değil görünüyor ve yine ağdan görebiliyorum ama pc ye bağladığımda diski format Atmadan çalıştıramadım. Neyse dedim bastım yine formatı modeme bağladım programları kurdum torrenti ekledim işe gittim akşam geldiğimde baktım flash disk görünmüyor uçmuş pcye bağladım ordada yok. Yani hakkın rahmetine kavuştu disk.
    Şimdi bu disk neden uçmuş olabilir diye düşünüyorum.
    Acaba flash disk olduğundan çok ısındığı için mi?
    Yoksa çok fazla format yediği için mi?
    Harici bi hdd alsam aynı sorunları onunla da yaşama ihtimalim varmıdır?

Bi önceki sayfada yazdığım tv den modeme bağlanıp filmleri görebiliyorum ama oynat dediğim zaman dosya yok uyarısı hala devam ediyordu.
    Ayrıca modem çok ısınıyor diyen arkadaşlara eğer kullanmıyorsanız 5ghz yi devre dışı bırakın bir nebze olsun faydası oluyor.

Ama yinede söylüyorum yaşadığım sorunlar bana biraz kişisel görünüyor modemle pek alakalı değil gibi bişeyleri sanki eksik yapıyorum ama neyi çözemedim. Bu usb sorunum dışında oldukça memnunum modemden.

Aynı sorun ben de de var. Torrent olayını daha verimli kullanamadım henüz. Gece koyuyorum ertesi gün bakıyorum. Flash disk dolu ama içindeki verilere ulaşamıyorum. Tekrar formatlıyorum flash diski takıyorum sıkıntı yok. Deneme amaçlı küçük video indiriyorum; download masterdan izliyorum indirilişini, inince ekrandan kalkıyor; tüm torrentlerde görünmüyor. ftp:// den klasörlere bakıyorum. Incomplete klasörüne attığını görüyorum oradan dosyaya ulaşıyorum ama çok stabil değil. Modem canavar olmasına canavar ama acemisiyiz daha :)

Modem çok ısınıyorsa 5 Ghz'yi kapatın derim. Açık haline göre epey fark ediyor. 5 Ghz'yi açtığımda yerel ağda 300 mbps yazıyor yanlış hatırlamıyosam, kapayınca da 130 mbps ile bağlanıyor laptop. Daha farkını hissetmedim, bu durum için test imkanı var mıdır?

• arkadaşlar selamlar,, benim tahminim sizin sorununuz usb flash belleğinizle, ben harici diskte hiç problem yaşamıyorum.Mantıken usb flash disk kullanıyorsanız, bu cihazlar 7/24 dosya kopyalama yapamayacak cihazlardır gibime geliyor, belki çok ısınırlar bir süre sonra ve arıza çıkarıyor olabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hey

arkadaşlar selamlar,, benim tahminim sizin sorununuz usb flash belleğinizle, ben harici diskte hiç problem yaşamıyorum.Mantıken usb flash disk kullanıyorsanız, bu cihazlar 7/24 dosya kopyalama yapamayacak cihazlardır gibime geliyor, belki çok ısınırlar bir süre sonra ve arıza çıkarıyor olabilirler.

Banada mantıken böyle bi sorun gibi geliyor dostum bakalım harici bi hdd alana kadar askıya aldım projeyi
    Bi yandan da korkuyorum ya hdd ye de bişey olursa diye o yüzden pc deki hdd lere dokunmuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

arkadaşlar selamlar,, benim tahminim sizin sorununuz usb flash belleğinizle, ben harici diskte hiç problem yaşamıyorum.Mantıken usb flash disk kullanıyorsanız, bu cihazlar 7/24 dosya kopyalama yapamayacak cihazlardır gibime geliyor, belki çok ısınırlar bir süre sonra ve arıza çıkarıyor olabilirler.

Banada mantıken böyle bi sorun gibi geliyor dostum bakalım harici bi hdd alana kadar askıya aldım projeyi
    Bi yandan da korkuyorum ya hdd ye de bişey olursa diye o yüzden pc deki hdd lere dokunmuyorum.

harici disk alırken dandik almayın, en azından 2 usb beslemeli olsun tavsiye ederim

• yeni bir modem almak istiyorum hem ağdaki pc ler arası dosya transferi hızlı olsun,hem hp 2060 yazıcımı ağ yazıcısı olarak kullanayım hem de 1 tb 3,5" hdd ağda ortak kullanıp led tv de hdd den mkv oynatayım istiyorum.sizlerin yorumlarınızı okuyarak bu modemi de incelediklerim arasına aldım.bu başlığı en baştan okudum ama karar veremedim istediklerimi bu model gerçekleştirebilirmi?mesela tek usb girişli modemlerde usb hub kullanarak hem yazıcı hem hdd aynı anda kullanılabilirmi?yardımınızı rica ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helpgod -- 24 Temmuz 2013; 3:51:32 >
  • Bu modemi taktığınızda noise margin değeri değişti mi? Yani yükseldi mi? Dikkat ettiniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: helpgod

yeni bir modem almak istiyorum hem ağdaki pc ler arası dosya transferi hızlı olsun,hem hp 2060 yazıcımı ağ yazıcısı olarak kullanayım hem de 1 tb 3,5" hdd ağda ortak kullanıp led tv de hdd den mkv oynatayım istiyorum.sizlerin yorumlarınızı okuyarak bu modemi de incelediklerim arasına aldım.bu başlığı en baştan okudum ama karar veremedim istediklerimi bu model gerçekleştirebilirmi?mesela tek usb girişli modemlerde usb hub kullanarak hem yazıcı hem hdd aynı anda kullanılabilirmi?yardımınızı rica ederim.

başka tek usbli modellerde usb çoklayıcı ile hem yazıcı hem disk kullanma ihtimali zor diye tahmin ediyorum, ama tabi ki dsl-n55u ile bunu yapabilirsiniz

• Torrent olayı iyiymiş yav. cisco x3000 almasam bunu düşünebilirdim. Bir de sinyal seviyesi düşürme var mı? yattığım odada bu kadar güçlü sinyal yayan cihaz istemem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 24 Temmuz 2013; 15:40:27 >
  • Kimse de oyunlardaki bağlantı performansını karşılaştırmamış önceki kullandığı modem ile. Fark edilebilecek seviyede bir iyileştirme sunuyor mu bu konuda?
  • quote:

quote:

quote:

harici disk alırken dandik almayın, en azından 2 usb beslemeli olsun tavsiye ederim

ben 3.5 luk hdd düşünmüştüm en azından gücünü fişten alsında modemden elektrik çekerek zorlamasın diye düşünmüştüm çünkü muhtemel alacağım hdd 2 tb olacak...

• quote:

quote:

quote:

quote:

ben 3.5 luk hdd düşünmüştüm en azından gücünü fişten alsında modemden elektrik çekerek zorlamasın diye düşünmüştüm çünkü muhtemel alacağım hdd 2 tb olacak...

size katılıyorum mantıklı bir düşünce

• Malum çalışanlar için günün belli saatlerinde modem gereksiz oluyor.
    Bu modemde kablosuz özelliğini günün şu saatlerinde aç, şu saatlerinde kapat diye bir özellik var mı?

Eğer varsa bu ısınmayı azaltır mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mare_nostrum

Malum çalışanlar için günün belli saatlerinde modem gereksiz oluyor.
    Bu modemde kablosuz özelliğini günün şu saatlerinde aç, şu saatlerinde kapat diye bir özellik var mı?

Eğer varsa bu ısınmayı azaltır mı?

Evet var. İstediğin gün istediğin saatler arasında bağlantı planlaması yapabiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beostar -- 26 Temmuz 2013; 14:28:35 >
  • Arkadaşlar bu modemde adsl hat değerleri detaylı olarak görünüyor mu? Önceki adsl modemlerinize göre snr, hat zayıflaması, güç değerlerinde iyileşme oluyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Arkadaşlar bu modemde adsl hat değerleri detaylı olarak görünüyor mu? Önceki adsl modemlerinize göre snr, hat zayıflaması, güç değerlerinde iyileşme oluyor mu?

Onu ben de soracaktım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beostar

quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Arkadaşlar bu modemde adsl hat değerleri detaylı olarak görünüyor mu? Önceki adsl modemlerinize göre snr, hat zayıflaması, güç değerlerinde iyileşme oluyor mu?

Onu ben de soracaktım.

Ben sormustum ama cevap alamadim

• arkadaşlar bu modemi uzun zamandır takip ediyorum almayıda düşünüyorum ama bir sorum olacak.

şimdi harici hdd bağlamayı düşünüyorum 2tb 3,5 inç. ama içersi dolu bunu bağlarken hdd nin formatını değiştirmye gerek yok dimi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rurik Eternally -- 29 Temmuz 2013; 13:12:18 >
  • Gerek yok direk takip kullanabilirsiniz

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.