Şimdi Ara

Asus - Inno3D - ZOTAC RTX 4070 12GB Ekran Kartı 14,999 TL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
6.423
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yavaş açsın. Bu incelemedeki tüm oyunlar eski nesil yada eski nesil sayılabilecek oyunlar, benzer bir incelemeyi 2 sene sonra yaptığın zaman yeni çıkacak oyunlarda VRAM yüzünden 4070 bırak fark atmayı geriye bile düşer. Ayrıca DLSS 3 lanse edildiği gibi fps i ikiye katlamadığını, o fps in fake ve akıcılıktan uzak bir fps olduğunu şu incelemede görebilirsin tek tek anlatmışlar

Asus - Inno3D - ZOTAC RTX 4070 12GB Ekran Kartı 14,999 TL
    Asus - Inno3D - ZOTAC RTX 4070 12GB Ekran Kartı 14,999 TLtechspot
    Nvidia DLSS 3: Fake Frames or Big Gains?
    https://www.techspot.com/article/2546-dlss-3/

Konumuza dönecek olursak millet daha VRAM in ne kadar önemli ve hayati olduğunun farkına varamadı, halen daha 8-10GB VRAM kartların idare edeceğini, 12GB kartların da uzun süre yeterli olduğunu sanıyorlar.

Sana çok acı bir tablo bırakıyorum bu tabloya bir göz gezdir. 8-10GB kartların nasıl öldüğünü, 12GB kartların kısa süre sonra nasıl öleceğinin özeti;

10GB RTX3080 ile Ray tracing açılınca oyunun Hogsmeade bölümünde RTX3060 ın bile gerisine düşüyor. Alın size VRAM in önemi. Hatta alta bir tablo daha bırakıyorum bu daha da acı çünkü 1080p de bile geriye düşüyor Asus - Inno3D - ZOTAC RTX 4070 12GB Ekran Kartı 14,999 TL 

Velhasıl hadi buyrun12GB karta 15.000 TL vermek isteyen versin, bu saatten sonra azıcık donanımdan anlayan herkes 10-12GB VRAM e sahip hiç bir karta para saçmaz. Tabi gider 2.elde temiz 3080 Ti alırsın yada ucuz yollu bir 3080 denk getirirsin amenna ona lafım yok ama gidip de sıfır şekilde dünya paraya asla ve asla 10-12GB VRAM li kart alınmaz, alınırsa da 1-2 sene içinde ayar kısmaya başlanır. Hele 4070 Ti gibi bir canavara cidden acıyorum o kadar güçlü bir 4K canavarı çok çok kısa süre sonra VRAM yüzünden rezil kepaze olacak.

• thepunisherWZ kullanıcısına yanıt

Tüm modellerde stok bitti neredeyse. Talep yüksek. Farklı mecralarda alan çok kişi gördüm. Bu talep olduğu sürece de zor iner fiyatları.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanımhaber'in kalitesini seviyorum. Biz burada bu kartın pahalı çıktığını veya neden yetersiz olduğunu tartışırken diğer forumlardaki kitleler kartın çok ucuz olduğunu, kesinlikle alınması gerektiğini savunuyordu ve stokları erittiler. Kesinlikle bu karta 13 hadi bilemedin 13.500'den 1 kuruş yukarısı verilmez diye düşünüyorum.

Diğer forumlarda hadi saldıralım düşüncesinin biraz yaşla da alakalı olduğu kanaatindeyim.

• zamanında 3070 ti almayı düşünüyordum. yeterli gelmeyeceğini düşündüğümden Vram 8gb diye almamıştım. 8gb 1070 ti ile devam ediyorum. bu gidişle de istemesem de radeon alacağım sanırım hocam. radeon hatalarını düzeltip düzgün bir iş çıkarsa nvidia da bu vram cimriliğinden vaz geçer diye düşüyorum. Adamlar resmen tüketici ile dalga geçiyor.

@RTX3080Ti

• bluelife27 kullanıcısına yanıt
    13 bile düşündürür şu kartı alırken, millet hangi aciliyetle 15 ve üzerine alıyor çözemedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Milletin enflasyondan para algısı bozuldu ucuzu pahalıyı ayırt edemiyorlar artık Asus - Inno3D - ZOTAC RTX 4070 12GB Ekran Kartı 14,999 TL 

• Wadjet kullanıcısına yanıt

Talebin kimden olduğu belli oldu.

• İkinci el 3080'lere 13-14 , garantisizlerine 11-12 isteyenler var. Bu kart daha yeni çıktı ve fiyatları aşağı gelecektir.

Biliyorum yine intla 3080'lere 13-14 yazmaya devam edecekler ama daha düşük enerji tüketimi - dlss 3.0 ve 12 Gb vram avantajı ile ikinci el 3080 yerine çok rahat tercih edilebilir.

Kartı 4060ti olarak mı çıkmalıydı 4060 olarak mı o konuda birşey demiyorum ancak mevcut ülkemizin piyasasına bakıldığında fiyatlarının da bir tık daha düşeceğini var sayarak ikinci el 3080 e alternatif olmuş.

• kartalım kullanıcısına yanıt
    Orası kesinlikle doğru. Bundan sonra 3080'in garantili ve top modelleri bile 10 bin etmemeli ama edecek ve satılacak yapacak bir şey yok. Ha şunu da diyeyim 3080'imi ya da başka kartımı ben de piyasanın altına vermem insanlar haklı ama piyasa genel bir düşüşe giderse paşa paşa herkes ederine vermek zorunda kalacak. Ev araba piyasası gibi her geçen gün artan saçma bir kart piyasası var.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • melihcskn M kullanıcısına yanıt

200W TDP varmış, 170W olanı çıkacak gibi bir haber görmüştüm acaba ondan mı dedim, değilmiş.

Konuya gelirsek bu kart 4060 olacak karttır. Fiyatı da 350 dolar olmalıydı.

Tabi bu dediğim eskidendi, şimdi öyle bir dünya yokAsus - Inno3D - ZOTAC RTX 4070 12GB Ekran Kartı 14,999 TL 

• dolar şahlanıyor halen bizim polyannalar bekleyin düşecek diyor. azıcık yaşadığınız yerin farkına varın pencereden kafayı çıkarın.

• thepunisherWZ kullanıcısına yanıt

Sen bu kartı 3060 eşleştirdiğini göre bu işlerden hiç anlamıyorsun net..

• Adam düz 3060 nasıl ürün gamı içerisinde durduğu yere göre zayıfsa düz 4070 de durduğu yere göre zayıf kalıyor demiş. Siz de okuduğunuzu anlamaktan pek anlamıyor gibisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eabeloved -- 14 Nisan 2023; 22:29:16 >
  • RTX3080Ti kullanıcısına yanıt

Anladık amd fanısın da şu attığın videoyu 2-3 kere daha izle.

Normal oynanışta dlss 3 ün yarattığı frameleri algılamak nerdeyse imkansız demiş adam, ayrıca video 6 ay öncesine ait, cyberpunk 'ın dlss 3 pre buildi, güncel versiyonunu linkledim onu da izle aradaki farkı görebilirsin. Herif videoyu 4 kat yavaşlatmış, 2x-4x zoomlamış anca generated frameleri yakalayabilmiş, sende böyle oynuyorsan evet dlss 3 fg sana göre değil. Dlss 3 daha emekleme aşamasında, ilk çıktığında dlss 2.0 da leş gibiydi, fsr 1.0 da öyleydi 2.0 ile toparladılar. Oyun geliştiricler de aynı şekilde dlss 3 fg implementasyonunu geliştirecekler. Ayrıca dlss 3 fg ile cpu bottleneck de önemli ölçüde düşüyor.

Hogwarts legacy optimizasyonu leş gibi olan bir oyun, tembellikten allah ne verdiyse vramı kullanalım demişler. Düzgün optimizasyon yapılan oyunlarda 8gb vram 2k çözünürlükte birkaç sene daha sorunsuz gidecek. Aynı şekilde 12 gb ram de 4k da yeterli olacak. 3060'a isterlerse 24gb vram koysunlar, 2k ve üzerinde stabil 60fps verecek gücü yok AAA oyunlarda.

4xxx serisi en büyük atılımı güç verimliliği tarafında yaptı. 4070 nerdeyse 3080'in yarısı kadar güç tüketiyor ve raw performansı eşit sayılır.

Amd tarafı 7xxx serisinde daha ray tracing tarafını tam çözemedi, yine çuvalladı bu nesilde. Fsr 2.0 ile iyi iş yaptılar yalnız dlss 3 fg gelince fark yine açıldı.

Şu sayfada güncel dlss 3 fg nin oyunlardaki durumunu incele, düzgün implementasyon yapılan oyunlarda - Microsoft Flight Simulator gibi - nativedan farkı yok.

Attığın videonun güncel hali aynı kişiden:

Asus - Inno3D - ZOTAC RTX 4070 12GB Ekran Kartı 14,999 TLHardware Unboxedyoutube
    MSI SPATIUM PCIe 4.0 SSDs: https://msi.gm/ChargeAhead Support us on Patreon: https://www.patreon.com/hardwareunboxed Join us on Floatplane: https://www.floatplane.com/channel/HardwareUnboxed Buy relevant products from Amazon, Newegg and others below: Radeon RX 7900 XTX - https://geni.us/OKTo Radeon RX 7900 XT - https://geni.us/iMi32 GeForce RTX 4090 - https://geni.us/puJry GeForce RTX 4080 - https://geni.us/wpg4zl GeForce RTX 4070 Ti - https://geni.us/AVijBg 00:00 - Welcome Back to Hardware Unboxed 02:53 - Cyberpunk 2077 Revisit 05:18 - F1 22 Revisit 06:25 - Flight Simulator Revisit 07:03 - UI Issues Everywhere 09:48 - But Elsewhere, Games Look Decent 14:08 - Final Thoughts Has Nvidia Fixed DLSS 3's Issues? - 2023 Revisit, 9 Game Analysis Disclaimer: Any pricing information shown or mentioned in this video was accurate at the time of video production, and may have since changed Disclosure: As an Amazon Associate we earn from qualifying purchases. We may also earn a commission on some sales made through other store links FOLLOW US IN THESE PLACES FOR UPDATES Twitter - http://twitter.com/hardwareunboxed Facebook - http://facebook.com/hardwareunboxed Instagram - https://www.instagram.com/hardwareunboxed/ Outro music by David Vonk/DaJaVo
    https://www.youtube.com/watch?v=uVCDXD7150U

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark_Soul -- 15 Nisan 2023; 19:36:47 >

• Dark_Soul kullanıcısına yanıt

güncel olarak 12 gb vram 4kda evet yeter ama yetmesi düzgün çalışacağı anlamına gelmiyor vramin tamamını kullanmasında veya yetmediğinde droplar fps kayıpları oluyor önümüzdeki 2-3 yılda yetermi bilemem telekomun uploadları kısıtlaması gibi nvidia vramleri kısıtlıyor 4070 serisi 16 gb vram ile gelseydi ömürlük alın geçin derdik amd bu konuda iyi

• 13 bin fiyat bandında yakalanabilirse alternatifi yok. 3000 serisi kartların fiyatını aşağı çeker bu iyi oldu. 4060 çıktığında daha düşük fiyata çıkacak ve 3000 serisi fiyatları daha da düşecek. Bütçesi yetmeyenler 3000 serisi alacak. F/p fazla fps alayım ama başımdan sorun eksik olmasın diyenler amd kart alabilir. 2 ay sonra ilan koyup satarsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yav daha attığın videoyu bile incelememişsin. Videonun thoughts bölümünde 9 oyundan 8 inde sorunların bir çoğunun devam ettiğini açıkça söylüyor zaten ne diye bu videoyu attın ki Asus - Inno3D - ZOTAC RTX 4070 12GB Ekran Kartı 14,999 TL 

Tamam DLSS 3 potansiyel olarak çok güzel bir teknoloji eyvallah da öyle milletin sandığı gibi görüntüyü native e yakın tutup 60fps i 140fps falan yapmıyor onu geçeceksiniz öyle bir dünya yok.

Düzgün optimizasyonlu oyunlarda 8-12GB VRAM 2K-4K da yeterli olacak demişsin aynen karşim hemen oyun yapımcılarına iletiyorum bunu göz önünde bulundursunlar Asus - Inno3D - ZOTAC RTX 4070 12GB Ekran Kartı 14,999 TL Asus - Inno3D - ZOTAC RTX 4070 12GB Ekran Kartı 14,999 TL 

Son olarak düzgün optimizasyon da bir yere kadar sonuçta oyunun kullanacağı texture pack belli. En basit örneği de Diablo 4 canavar gibi çalışıyordu tüm sistemlerde en ufak sıkıntı yok oyunda beta olmasına rağmen ama gel gelelim yüksek ayarlarda 15GB+ VRAM kullanımına sahip.

Velhasıl özetle uyan artık 8-12GB VRAM devri bitti, yok benim elimde 8-12GB VRAM kart var onu 2.elde satana kadar polyannacılık oynamak ve insanları yanıltmak istiyorum diyorsan buyur tutan yok kendi küçük pembe dünyanda istediğin gibi kendini avutabilirsin.

Edit: yazımda AMD üzerine hiçbir güzelleme olmamasına ve tamamen VRAM üzerine tarafsız bir yorum yapmama rağmen AMD fanısın gibi boş ötesi bir cümle kurman bile senin nasıl bir troll olduğunu gösteriyor ama sorun yok adam yerine koyup cevap vermeyi tercih ettim, kıymetini bil.

Edit 2: senin bir halt bildiğin yok ama senin yazını görüp durumun farkında olmayan arkadaşlar saçmalıklarına kanmasın diye 2 görsel bırakıyorum. Zamanının 2 denk kartı 3080 10GB vs 6800XT 16GB şuan diablo 4 de 3080 dökülüyorken 6800XT cayır cayır oynatıyor neden? çünkü VRAM farkı. Görüldüğü gibi 3080 de min-%1 ve %0.1 20fps gibi korkunç seviyelere düşerken 6800XT de 90 civarında geziyor.

100 fps den bir anda 20 fps lere düşüp oyun keyfinin içine etmek isteyenler bu ordinaryus prof. arkadaşı dinleyip 8-12GB VRAM kartlara yönelebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RTX3080Ti -- 16 Nisan 2023; 11:8:56 >

• Valla ucuza buldunuz mu kacirmayin. Dolar kuru piyasada cok farkli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • RTX3080Ti kullanıcısına yanıt

Diablo 4 betada mı en ufak sıkıntı yoktu hahahaha, bunu sana kim anlatıyorsa iyi sallamış. Betada olan oyunun vram kullanımı örnek göstererek cahillik seviyeni belli etmişsin zaten daha tartışmaya gerek yok.

Sıkıntıyı söylesene hadi bekliyorum Asus - Inno3D - ZOTAC RTX 4070 12GB Ekran Kartı 14,999 TL Asus - Inno3D - ZOTAC RTX 4070 12GB Ekran Kartı 14,999 TL 

Sırf kuru gürültüsün laf olsun diye konuşuyorsun. 3080, 6800XT gibi kartlarla 4K max ayarlarda 100+ fps akıcı oyun oynuyorsun, ne bir bug ne bir çökme en ufak sorun yok oyunda. Oynayan herkesin dibi düştü ama forumdan dark soul arkadaş sırf laf dalaşında altta kalmamak için bakalım ne buldu hadi sorunu söyle de tüm forum öğrensin

Hadi hummalı bir şekilde google da diablo 4 bugs crash diye aratmaya başla oradan öğrendiğin 1-2 şeyi de burada sanki oyunu oynamış gibi anlat, bak valla inanacam söz Asus - Inno3D - ZOTAC RTX 4070 12GB Ekran Kartı 14,999 TL Asus - Inno3D - ZOTAC RTX 4070 12GB Ekran Kartı 14,999 TL 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RTX3080Ti -- 16 Nisan 2023; 19:47:27 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.