Şimdi Ara

Asus G75VX Kullanıcıları Bilgilendirme ve Çözüm Platformu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
5
Favori
10.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 310.90 WHQL; 313.96 Driver BETA; 314.07 Driver WHQL sürücülerinin tamamında gtx670mx desteği yok gözükmektedir (yanılmıyorsam). Yazım hatası veya unutulmuşluk olmayabilir...
  • bilgisayarı alan bir daha foruma uğramıyor yaw. millet biraz oyundan kafanızı kaldırın da birşeyler paylaşın.
  • tamam anladım kimsede sorun sıkıntı olmayınca foruma bile uğramıyorsunuz. tamam alet sorunsuz da arada bir toplanalım çay kahve içelim bari.
  • 'ASUS GAMING SERİSİ G73-G74-G75 KULLANICILARI KULÜBÜ' ne bile almadılar. Toplanıp çay içilecek:(
    G73SW, G75VX kullanıcı olmak yeterli değil galiba, kullanıcı listesine girebilmek için...
  • g75vx serisi için zaten bu konuyu kullanıyoruz. ancak konuyu açan arkadaş da dahil hiç kimse yok ortalıkta.
  • Arkadaşlar merhaba;

Uzun bir araştırmadan sonra, 1 ay kadar önce G75VX-CV056H modelini satın aldım. Yalnız, kafama takılan bazı husuları aynı modeli kullanan arkadaşlara danışmak istedim.

1) Alacağım yeni bilgisayar için ilk şartım ekranın mat ekran olmasıydı. Yaptığım araştırmalarda ekranın mat ekran olacağı yönünde bir kanaat oluşmuştu. Bilgisayarı gündüz çalıştırıp parlak ekran olduğunu görünce moralim bozuldu. Fakat forumda, hâlâ ekranın mat olduğuna dair mesajların yer alması kafamı karıştırdı. Sizdeki modellerde de parlak ekran mı var?

2) Yabancı modellerin incelemelerinde ve bazı kullanıcı yorumlarında bilgisayarda ısınma olmadığı yazıyordu. Oyun oynarken ekran kartının bulunduğu sağ taraftaki fanın hayli sıcak hava üflediğini ve klavye üzerinde enter tuşu ile numerik kısım arasındaki alüminyüm kaplamanın ısındığını farkettim. Yaklaşık 1-2 saatlik kullanımdan sonra sıcaklık monitörü programlarında ekran kartının sıcaklığının 60-65 derece civarında seyrettiğini gördüm. Sizce bu durum normal midir?

3) Bilgisayarı ilk kullanmaya başladığımda fan sesi yok denecek kadar azdı. Şimdi ise kendini duyurmaya başladı. yukarıdaki maddede belirttiğim sıcaklık olayını da düşününce fan hızına bakayım dedim. Ne BIOS'ta (sürüm 214) ne de ilgili bir kaç programda (MSI Afterburner, HW Monitor...vs.) fan hızı verilerinin yer almadığını gördüm. Sanki mahsus fan hızının görüntülenmesi engellenmiş gibi bir durum var. Sizler fan hızını görüntüleyebiliyor musunuz?

4) Bir de şu optik sürücü blu-ray okuyucu mudur, yazıcı mıdır anlayamadım bir türlü. Bilgisayarı almadan önce bir kaç alışveriş sitesine mesaj attım, kimi yazıcıdır, kimi okuyucudur dedi. Allah aşkına nedir bu sürücü yazıcı mı, okuyucu mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Statcom -- 28 Şubat 2013; 14:55:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Statcom

Arkadaşlar merhaba;

Uzun bir araştırmadan sonra, 1 ay kadar önce G75VX-CV056H modelini satın aldım. Yalnız, kafama takılan bazı husuları aynı modeli kullanan arkadaşlara danışmak istedim.

1) Alacağım yeni bilgisayar için ilk şartım ekranın mat ekran olmasıydı. Yaptığım araştırmalarda ekranın mat ekran olacağı yönünde bir kanaat oluşmuştu. Bilgisayarı gündüz çalıştırıp parlak ekran olduğunu görünce moralim bozuldu. Fakat forumda, hâlâ ekranın mat olduğuna dair mesajların yer alması kafamı karıştırdı. Sizdeki modellerde de parlak ekran mı var?

2) Yabancı modellerin incelemelerinde ve bazı kullanıcı yorumlarında bilgisayarda ısınma olmadığı yazıyordu. Oyun oynarken ekran kartının bulunduğu sağ taraftaki fanın hayli sıcak hava üflediğini ve klavye üzerinde enter tuşu ile numerik kısım arasındaki alüminyüm kaplamanın ısındığını farkettim. Yaklaşık 1-2 saatlik kullanımdan sonra sıcaklık monitörü programlarında ekran kartının sıcaklığının 60-65 derece civarında seyrettiğini gördüm. Sizce bu durum normal midir?

3) Bilgisayarı ilk kullanmaya başladığımda fan sesi yok denecek kadar azdı. Şimdi ise kendini duyurmaya başladı. yukarıdaki maddede belirttiğim sıcaklık olayını da düşününce fan hızına bakayım dedim. Ne BIOS'ta (sürüm 214) ne de ilgili bir kaç programda (MSI Afterburner, HW Monitor...vs.) fan hızı verilerinin yer almadığını gördüm. Sanki mahsus fan hızının görüntülenmesi engellenmiş gibi bir durum var. Sizler fan hızını görüntüleyebiliyor musunuz?

4) Bir de şu optik sürücü blu-ray okuyucu mudur, yazıcı mıdır anlayamadım bir türlü. Bilgisayarı almadan önce bir kaç alışveriş sitesine mesaj attım, kimi yazıcıdır, kimi okuyucudur dedi. Allah aşkına nedir bu sürücü yazıcı mı, okuyucu mu?

1)Ekran mat ekran değil.Ancak ilginç bir şekilde normal parlak ekranlı notebooklardan daha az bir yansıma yapıyor.

2)Ekran kartı için 60-65 derece hiç bir şeydir.Normaldir.

3)Ancak bahsettiğiniz zaman geçtikçe sesin artması sorunu ben de de var sanki.İlk aldığımda sesini hiç duymuyordum şimdi rahatsız etmese de duyulur hale geldi.Fan hızına ise bakmayı hiç denemedim.

4)Optical Drive MATSHITA BD-MLT UJ260 modeli olup

2-4X BD-R TL
    2-4X BD-R QL
    2X BD-RE TL
    6X BD-R
    2X BD-RE

8X DVD-R
    8X DVD+R
    4X DVD-RW
    4X DVD+RW
    4X DVD-DL(R9)
    4X DVD+DL(R9)
    5X DVD-RAM
    16X CD-RW
    24X CD-R

hızlarında belirtilen medyaları okur yazar.

• quote:

Arkadaşlar merhaba;

öncelikle bilgisayarın hayırlı olsun kardeşim güle güle kullanmanı dilerim.

1- Ben de senin gibi mat ekranlı bilgisayar arıyordum. Özellikle siyahları tam doygun siyah olarak gösteren ekranlardan. Ekran çok değişik ya da bana öyle geldi. Ne tam anlamıyla mat bir ekran ne de parlak. Gündüz ya da gece bilgisayarı kurcalarken, oyun oynarken kendi yansımamı gördüğüm hiç olmadı. Zaten mat ekrandan kasıt bu olmalı görüntü kaybı yaşamamak. Ancak mat ekrandan (benim bildiğim mat ekranlardan) farkı parlaklık seviyesi oldukça yüksek. Ben hiç bir zaman parlaklığı son seviyeye çıkarmadım çünkü son seviyede göz yoruyor. Sonuç olarak yansımayı önleyen ve uygun parlaklıkta çok güzel bir görüntü veren ekran. Görüş açısına hiç değinmiyorum bile:)

2- Bilgisayarı aldığım günden beri çok yoğun kullanıyorum. Zaten oyun bilgisayarı oyun oynamadan durulmuyor Farcry3, bf3, nfs run bu oyunları ultra özelliklerde genelde 2-3 saat oynuyorum. Oyundan çıkmadan aldığım sıcaklık hep 57-59 derece arasında oluyor. Klavyede ısınan yer numerik tuşlar ile klavye arasında kalan boşluk ve sağ elimin bulunduğu plastik kısım. Ancak bu ısının derecesi çok az yani ısındı mı ısınmadı mı diye kontrol amaçlı bakıldığında farkediliyor. Yani rahatsız edici ya da bilgisayarın kasasına zarar verici bir ısı algılamadım ben.

3- Fan sesine gelince ilk aldığım da fan sesi hiç gelmiyordu. Çok şaşırmıştım. Bu koca fanlardan acayip ses gelir diye bekliyordum ki korktuğum olmadı. Ancak yeni yeni mi farkediyorum yoksa sonradan mı fan ses çıkarmaya başladı bilmiyorum ama uzun soluklu oyun kullanımında fan sesi normal düzeyde geliyor. Benim daha önce kullandığım Dell xps modeli vardı o bile ancak bu kadar ses getiriyorduki ona herkes ne kadar sessiz çalışıyor diyordu. Fanda aşırı bir ses varsa yani optik sürücünün çalışma sesini bile bastırabilecek bariz bir ses bence aldığın yere bir götür derim çünkü gerçekten özelliklerine göre çok sessiz bir makine.

4- Optik sürücü blu-ray okuyucu dvd yazıcıdır. Blu -ray denedim okuyor ancak dvd yazma fırsatım olmadı. Bir de konu açılmışken bu blue-ray televizyonda ki çok net bir görüntü yakalayamadım. Orjinal blu-ray filmi bilgisayarda asusun kendi programıyla açtı sanki blu-ray değilde normal dvd gibiydi. Benim hayal kırıklığı yaşadığım tek olay buydu. Belki de asusun kendi programında bir sıkıntı var bilmiyorum ama ps3'-led tv kombinasyonu blu-ray için daha mantklı gibi geldi bana.

• Mat ekran, Anti-glare ekran ve Glare ekran farklı ürünlerdir. Bunu daha önce birkaç konuda izah etmiştim ancak kimse anlamak istemedi. Mat ekran ve Anti-glare ekran aynı şey diye tutturdular.

Bu bilgisayarda anti-glare glare ekran var. nedir olay? bildiğimiz parlak ekran ancak yüzeyde optik olarak ışığın yansımasını önleyen bir işlem yapılmıştır. mat ekran ise bildiğimiz dandik hafif puslu gösteren tamamen parlamayan malzemeden yapılmıştır. kaliteli ürünlerde hiçbir zaman mat ekran kullanılmaz. nedeni de mat ekranın sadece yazı yazmaya uygun olması diğer multimedya ve oyunlar için parlak ekranın gerekli olmasıdır. ayrıca mat ekranda 3D alamazsınız yapısı itibarıyla. o nedenle bu modelde parlamayan parlak ekran kullanılmıştır .
  • Tamam işte ben de onu söylemeye çaılşmıştım
  • sizin yazdıklarınıza ilave bilgi olarak yazdım zaten :D. itiraz anlamında değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zulu123

sizin yazdıklarınıza ilave bilgi olarak yazdım zaten :D. itiraz anlamında değil.

yok kardeşim zaten benden iyi ifade ettin demek istedim ben

blu-ray için herhangi bir deneme yaptın mı?
  • quote:

sizin yazdıklarınıza ilave bilgi olarak yazdım zaten :D. itiraz anlamında değil.

Hocam sizde g75vx mi var ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba model tipini tekrar bir kontrol eder misiniz? Verdiğiniz bios kodu g55 veya g75vw serilerine aitmiş gibi durmakta, yanılmıyorsam...
  • Arkadaşlar ilginiz için çok teşekkür ederim. Verdiğiniz bilgiler rahatlatıcı oldu.

Önceki bilgisayarım Asus N61VN280BD modeliydi. Ekranı parlak ekrandı ve kullanmaktan gına gelmişti artık. Yansımalardan dolayı gündüz ev içerisinde bile kullanmak eziyetli oluyordu. O yüzden, N56VZ modelindeki ekran gibi harbi mat bir ekrana ihtiyaç duyuyordum. G75VX'teki ekran N61VN'deki kadar olmasa bile gündüz yine yansıma yapıyor. Model ile ilgili Türk kaynaklarında inceleme yoktu, yabancı kaynakların da modeli değişik, adamlar mat ekran diyince tamam demek zorunda kalıyor insan (bilgisayarı bizzat görüp inceleme fırsatımın olmadığını ilave etmeliyim). Neyse, kısmet diyip geçmek lazım. zulu123'ün ekran ile ilgili açıklamaları ileriye dönük değerlendirme için faydalı oldu.

Far Cry 3, BF3 nispeten yeni oyunlar. bu oyunların ultra ayarlarında sıcaklık 55-59 civarında oluyorsa helal olsun demek lazım. En son The Witcher 2 Enhanced Edition oynadım. Oyunu en on ayarlarda oynamak G75VX için bile sıkıntı verici. Şu an GTA 4 oynuyorum. Bunlar BF3, FC3'e göre eski oyunlar olmalarına rağmen ekran kartı 60-65 derece dolaylarında seyrediyor. İlginç bir durum...

Fan hızı görüntüleyebilme sorusu askıda kaldı.

Bios sürümü 204 olacak, yanlış yazmışım kusura bakmayın.

Bir DVD izleyicisi olarak blu-ray görüntüsünü gayet tatmin edici buldum. ASUS DVD programında Gladiator'un orijinal blu-ray filmini çalıştırdım. DVD filmlere nazaran görüntü kalitesinin daha iyi olduğu kolaylıkla farkedilebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Statcom -- 28 Şubat 2013; 18:29:43 >

• quote:

Arkadaşlar ilginiz için çok teşekkür ederim. Verdiğiniz bilgiler rahatlatıcı oldu.

Önceki bilgisayarım Asus N61VN280BD modeliydi. Ekranı parlak ekrandı ve kullanmaktan gına gelmişti artık. Yansımalardan dolayı gündüz ev içerisinde bile kullanmak eziyetli oluyordu. O yüzden, N56VZ modelindeki ekran gibi harbi mat bir ekrana ihtiyaç duyuyordum. G75VX'teki ekran N61VN'deki kadar olmasa bile gündüz yine yansıma yapıyor. Model ile ilgili Türk kaynaklarında inceleme yoktu, yabancı kaynakların da modeli değişik, adamlar mat ekran diyince tamam demek zorunda kalıyor insan (bilgisayarı bizzat görüp inceleme fırsatımın olmadığını ilave etmeliyim). Neyse, kısmet diyip geçmek lazım. zulu123'ün ekran ile ilgili açıklamaları ileriye dönük değerlendirme için faydalı oldu.

Far Cry 3, BF3 nispeten yeni oyunlar. bu oyunların ultra ayarlarında sıcaklık 55-59 civarında oluyorsa helal olsun demek lazım. En son The Witcher 2 Enhanced Edition oynadım. Oyunu en on ayarlarda oynamak G75VX için bile sıkıntı verici. Şu an GTA 4 oynuyorum. Bunlar BF3, FC3'e göre eski oyunlar olmalarına rağmen ekran kartı 60-65 derece dolaylarında seyrediyor. İlginç bir durum...

Fan hızı görüntüleyebilme sorusu askıda kaldı.

Bios sürümü 204 olacak, yanlış yazmışım kusura bakmayın.

Bir DVD izleyicisi olarak blu-ray görüntüsünü gayet tatmin edici buldum. ASUS DVD programında Gladiator'un orijinal blu-ray filmini çalıştırdım. DVD filmlere nazaran görüntü kalitesinin daha iyi olduğu kolaylıkla farkedilebiliyor.

Benim verdiğim sıcaklık dereceleri söz konusu oyunlar oynanırken çekirdek ısılarıydı. yani ekran kartının derecesini ölçmedim ancak coretemp programıyla çekirdeklerin ısısını ölçebiliyorsun 4 çekirdeğinde ısısı 55-59 arası seyrediyordu. Yanıltıcı bilgi vermiş olmamak adına tekrar açıklama yaparak düzelteyim dedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: elano68

quote:

Hocam sizde g75vx mi var ?

evet g75vx var. samsung np700g7c'de sürekli soru çıkınca onu iade ettim servis üzerinden. paramı geri aldım. sonra bunu aldım. şimdilik şeytan kulağına kurşun sorun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donncorleone

quote:

Arkadaşlar merhaba;

1- Ben de senin gibi mat ekranlı bilgisayar arıyordum. Özellikle siyahları tam doygun siyah olarak gösteren ekranlardan. Ekran çok değişik ya da bana öyle geldi. Ne tam anlamıyla mat bir ekran ne de parlak. Gündüz ya da gece bilgisayarı kurcalarken, oyun oynarken kendi yansımamı gördüğüm hiç olmadı. Zaten mat ekrandan kasıt bu olmalı görüntü kaybı yaşamamak. Ancak mat ekrandan (benim bildiğim mat ekranlardan) farkı parlaklık seviyesi oldukça yüksek. Ben hiç bir zaman parlaklığı son seviyeye çıkarmadım çünkü son seviyede göz yoruyor. Sonuç olarak yansımayı önleyen ve uygun parlaklıkta çok güzel bir görüntü veren ekran. Görüş açısına hiç değinmiyorum bile:)

2- Bilgisayarı aldığım günden beri çok yoğun kullanıyorum. Zaten oyun bilgisayarı oyun oynamadan durulmuyor Farcry3, bf3, nfs run bu oyunları ultra özelliklerde genelde 2-3 saat oynuyorum. Oyundan çıkmadan aldığım sıcaklık hep 57-59 derece arasında oluyor. Klavyede ısınan yer numerik tuşlar ile klavye arasında kalan boşluk ve sağ elimin bulunduğu plastik kısım. Ancak bu ısının derecesi çok az yani ısındı mı ısınmadı mı diye kontrol amaçlı bakıldığında farkediliyor. Yani rahatsız edici ya da bilgisayarın kasasına zarar verici bir ısı algılamadım ben.

3- Fan sesine gelince ilk aldığım da fan sesi hiç gelmiyordu. Çok şaşırmıştım. Bu koca fanlardan acayip ses gelir diye bekliyordum ki korktuğum olmadı. Ancak yeni yeni mi farkediyorum yoksa sonradan mı fan ses çıkarmaya başladı bilmiyorum ama uzun soluklu oyun kullanımında fan sesi normal düzeyde geliyor. Benim daha önce kullandığım Dell xps modeli vardı o bile ancak bu kadar ses getiriyorduki ona herkes ne kadar sessiz çalışıyor diyordu. Fanda aşırı bir ses varsa yani optik sürücünün çalışma sesini bile bastırabilecek bariz bir ses bence aldığın yere bir götür derim çünkü gerçekten özelliklerine göre çok sessiz bir makine.

4- Optik sürücü blu-ray okuyucu dvd yazıcıdır. Blu -ray denedim okuyor ancak dvd yazma fırsatım olmadı. Bir de konu açılmışken bu blue-ray televizyonda ki çok net bir görüntü yakalayamadım. Orjinal blu-ray filmi bilgisayarda asusun kendi programıyla açtı sanki blu-ray değilde normal dvd gibiydi. Benim hayal kırıklığı yaşadığım tek olay buydu. Belki de asusun kendi programında bir sıkıntı var bilmiyorum ama ps3'-led tv kombinasyonu blu-ray için daha mantklı gibi geldi bana.

optik sürücü ile ilgili bir yanlışlık olmuş sanırım. optik sürücü hem BD hem DVD yazar okur. @ecay zaten hangi türleri okuyup yazdığını kodlarıyla açıklamış.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: donncorleone

quote:

Arkadaşlar merhaba;

optik sürücü ile ilgili bir yanlışlık olmuş sanırım. optik sürücü hem BD hem DVD yazar okur. @ecay zaten hangi türleri okuyup yazdığını kodlarıyla açıklamış.

Doğru olabilir ben Asus'un kendi sitesinden bakmıştım bluray reader yazıyordu sanki. Zaten bluray cd yazmak için boş bluray lazım onu da her yerde bulamazsın henüz. ancak ileriye dönük olumlu bir yönü daha çıktı bilgisayarın

• ben önceden vaio kullanıyordum onda da BD yazma çizme özelliği vardı. elimde baya BD R ve RW var o yüzden. ama bu BD işi pek tutmadı tüketici açısından. film için falan gerekli. ancak kimse BD medyasına bir şey yazmak için boş BD almıyor. çünkü 50GB kapasite var en fazla ve taşınabilir diskler falan bu anlamda daha kullanışlı. aslında sadece okuması yeterli BD'yi. bence esas heyecanlanmamız gereken konu thunderbolt portu. bundan önce g75vw serisinde thunderbolt portu vardı ancak aktif değildi. g75vx'deki thunderbolt portu aktif. yani kullanlabilir durumda. harici ekran kartı (eGPU) takarak kullanma imkanımız var. yani 2-3 sene sonra gtx900 seri mi çıktı, bunun eGPU modelini alıp thunderbolt portuna takıp onu kullanabileceğiz. ama kimse bunu şimdiye kadar ön plana çıkarmadı. bence bu konu üzerinde yoğunlaşalım. zaten bilgisayarda sorun yok diğer konulardaki gibi fps ölçümü falan yapmamıza ben şu değer aldım sende kaç gibi şeylerle uğraşmamıza gerek yok doğal olarak. MSI GUS II diye bir sistemden bahsediliyor. ama henüz satışa çıktığını duymadım. bunlar ciddi gelişmeler bence. sırf ekran kartı demode oldu diye bilgisayar değiştirmek zorunda kalmayacak kimse.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.