Şimdi Ara

Asus G75VX Kullanıcıları Bilgilendirme ve Çözüm Platformu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
5
Favori
10.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eğer dediğin gibi bir olay varsa ekran, kasa ve fan ölene kadar kullanılabilir bu bilgisayar. Ekran kartı değiştirdikten sonra geriye sadece işlemci ve ram performansı kalıyor o da nerden baksan 3-4 sene sorun çıkarmaz. Yani bilgisayarda ağır bir sorun çıkmaz ve temiz kullanılırsa rahat 3-4 sene götürür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Statcom

Arkadaşlar merhaba;

Uzun bir araştırmadan sonra, 1 ay kadar önce G75VX-CV056H modelini satın aldım. Yalnız, kafama takılan bazı husuları aynı modeli kullanan arkadaşlara danışmak istedim.

1) Alacağım yeni bilgisayar için ilk şartım ekranın mat ekran olmasıydı. Yaptığım araştırmalarda ekranın mat ekran olacağı yönünde bir kanaat oluşmuştu. Bilgisayarı gündüz çalıştırıp parlak ekran olduğunu görünce moralim bozuldu. Fakat forumda, hâlâ ekranın mat olduğuna dair mesajların yer alması kafamı karıştırdı. Sizdeki modellerde de parlak ekran mı var?

2) Yabancı modellerin incelemelerinde ve bazı kullanıcı yorumlarında bilgisayarda ısınma olmadığı yazıyordu. Oyun oynarken ekran kartının bulunduğu sağ taraftaki fanın hayli sıcak hava üflediğini ve klavye üzerinde enter tuşu ile numerik kısım arasındaki alüminyüm kaplamanın ısındığını farkettim. Yaklaşık 1-2 saatlik kullanımdan sonra sıcaklık monitörü programlarında ekran kartının sıcaklığının 60-65 derece civarında seyrettiğini gördüm. Sizce bu durum normal midir?

3) Bilgisayarı ilk kullanmaya başladığımda fan sesi yok denecek kadar azdı. Şimdi ise kendini duyurmaya başladı. yukarıdaki maddede belirttiğim sıcaklık olayını da düşününce fan hızına bakayım dedim. Ne BIOS'ta (sürüm 214) ne de ilgili bir kaç programda (MSI Afterburner, HW Monitor...vs.) fan hızı verilerinin yer almadığını gördüm. Sanki mahsus fan hızının görüntülenmesi engellenmiş gibi bir durum var. Sizler fan hızını görüntüleyebiliyor musunuz?

4) Bir de şu optik sürücü blu-ray okuyucu mudur, yazıcı mıdır anlayamadım bir türlü. Bilgisayarı almadan önce bir kaç alışveriş sitesine mesaj attım, kimi yazıcıdır, kimi okuyucudur dedi. Allah aşkına nedir bu sürücü yazıcı mı, okuyucu mu?

3) Fan hız bilgisini diğer G modellerinde bende göremedim. Sadece Asus Nb probe içinde 'normal' gibi belirsiz bir ifade yer alıyor. Ses konusuna gelince Gpu fanı eğer oda ortamında yaprak kımıldamıyor kadar sakinse idle modda kesinlikle duyulabiliyor. Hele hele Tdr yememek için benim gibi Nvcp'den güç ayarını Maksimum Performans yaptıysan vay anam vay diyorsun. Onun dışında normal oda ortamında ve 3d oyunda ses aşırı rahatsız edici değil ve soğutma tatminkar. Bunu G75 için bile söyleyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 1 Mart 2013; 23:01:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba,
    Ben de yakinda G75 sahibi olmayi planliyorum.. yurtdisinda yasiyorum, ancak yasadigim ulke fiyatlari turkiyeden pahali..
    turkiyeden alip, tax free faturasi alabilecegim biryer var midir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

Orijinalden alıntı: Statcom

Arkadaşlar merhaba;

Uzun bir araştırmadan sonra, 1 ay kadar önce G75VX-CV056H modelini satın aldım. Yalnız, kafama takılan bazı husuları aynı modeli kullanan arkadaşlara danışmak istedim.

1) Alacağım yeni bilgisayar için ilk şartım ekranın mat ekran olmasıydı. Yaptığım araştırmalarda ekranın mat ekran olacağı yönünde bir kanaat oluşmuştu. Bilgisayarı gündüz çalıştırıp parlak ekran olduğunu görünce moralim bozuldu. Fakat forumda, hâlâ ekranın mat olduğuna dair mesajların yer alması kafamı karıştırdı. Sizdeki modellerde de parlak ekran mı var?

2) Yabancı modellerin incelemelerinde ve bazı kullanıcı yorumlarında bilgisayarda ısınma olmadığı yazıyordu. Oyun oynarken ekran kartının bulunduğu sağ taraftaki fanın hayli sıcak hava üflediğini ve klavye üzerinde enter tuşu ile numerik kısım arasındaki alüminyüm kaplamanın ısındığını farkettim. Yaklaşık 1-2 saatlik kullanımdan sonra sıcaklık monitörü programlarında ekran kartının sıcaklığının 60-65 derece civarında seyrettiğini gördüm. Sizce bu durum normal midir?

3) Bilgisayarı ilk kullanmaya başladığımda fan sesi yok denecek kadar azdı. Şimdi ise kendini duyurmaya başladı. yukarıdaki maddede belirttiğim sıcaklık olayını da düşününce fan hızına bakayım dedim. Ne BIOS'ta (sürüm 214) ne de ilgili bir kaç programda (MSI Afterburner, HW Monitor...vs.) fan hızı verilerinin yer almadığını gördüm. Sanki mahsus fan hızının görüntülenmesi engellenmiş gibi bir durum var. Sizler fan hızını görüntüleyebiliyor musunuz?

4) Bir de şu optik sürücü blu-ray okuyucu mudur, yazıcı mıdır anlayamadım bir türlü. Bilgisayarı almadan önce bir kaç alışveriş sitesine mesaj attım, kimi yazıcıdır, kimi okuyucudur dedi. Allah aşkına nedir bu sürücü yazıcı mı, okuyucu mu?

3) Fan hız bilgisini diğer G modellerinde bende göremedim. Sadece Asus Nb probe içinde 'normal' gibi belirsiz bir ifade yer alıyor. Ses konusuna gelince Gpu fanı eğer oda ortamında yaprak kımıldamıyor kadar sakinse idle modda kesinlikle duyulabiliyor. Hele hele Tdr yememek için benim gibi Nvcp'den güç ayarını Maksimum Performans yaptıysan vay anam vay diyorsun. Onun dışında normal oda ortamında ve 3d oyunda ses aşırı rahatsız edici değil ve soğutma tatminkar. Bunu G5x için bile söyleyebilirim.

Teşekkür ederim, böylece fan hızını göremediğimiz de netleşmiş oldu. Benim ekran kartının fanı kafasına göre takılıyor şu aralar, durduk yerde bir canlanıyor, bir sakinleşiyor. Bakalım hayırlısı... Bu arada, işlemci fanının kapağını da söktüm neymiş şu ızgara olayı diye. Izgarayı çok dandik tutturmuşlar. Yerine sabitleyen tek şey vidalayınca kapağın kendisi oluyor herhalde.

• arkadaşlar g75vx aldım ben de 15 gün önce.
    yalnız ekranın bütün kenarlıkları (siyah çerçeve sanki tam oturmamış gibi) oynuyor üzerlerine dokununca. Bunun 3d ekran sebebiyle olduğunu düşünmüştüm. Ama şimdi kıllandım.

Sizde de böyle birşey var mı , normal birşey mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf123456

arkadaşlar g75vx aldım ben de 15 gün önce.
    yalnız ekranın bütün kenarlıkları (siyah çerçeve sanki tam oturmamış gibi) oynuyor üzerlerine dokununca. Bunun 3d ekran sebebiyle olduğunu düşünmüştüm. Ama şimdi kıllandım.

Sizde de böyle birşey var mı , normal birşey mi ?

Ekranda bahsettiğin sorun bende yok daha önce de duymadım. Çerçevenin oynaması normal değil çünkü ben yazdıklarınızı okuduktan sonra kontrol ettim çerçevenin yan kısımları ekran ile birleştiği yerler üzerine baskı uygulayınca mikronluk oynama yapıyor içe doğru. Bu da yumuşak rubber malzemeden kaynaklanıyor. Yani belirgin bir oynama varsa bence fotoğraf çekip paylaşırsanız sorunu daha net anlayabiliriz.

• buyrun arkadaşlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: zulu123

quote:

Orijinalden alıntı: elano68

quote:

sizin yazdıklarınıza ilave bilgi olarak yazdım zaten :D. itiraz anlamında değil.

Hocam sizde g75vx mi var ?

evet g75vx var. samsung np700g7c'de sürekli soru çıkınca onu iade ettim servis üzerinden. paramı geri aldım. sonra bunu aldım. şimdilik şeytan kulağına kurşun sorun yok.

Yeni bir laptop daha mi alacaksiniz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

sizin yazdıklarınıza ilave bilgi olarak yazdım zaten :D. itiraz anlamında değil.

Hocam sizde g75vx mi var ?

evet g75vx var. samsung np700g7c'de sürekli soru çıkınca onu iade ettim servis üzerinden. paramı geri aldım. sonra bunu aldım. şimdilik şeytan kulağına kurşun sorun yok.

Yeni bir laptop daha mi alacaksiniz?

evet sağa sola taşırken aman çarpmasın düşmesin diye gözünün içine bakmayacağım bir de çantalık notebook bakıyorum.

• arkadaşlar gönderdiğim videoya göre, ekranda yapışkanın kavlaması , gevşeklik gibi olağan dışı bir problem var mı ?
    sizinkiler de mi böyle ?
  • quote:

arkadaşlar gönderdiğim videoya göre, ekranda yapışkanın kavlaması , gevşeklik gibi olağan dışı bir problem var mı ?
    sizinkiler de mi böyle ?

Çerçevedeki mat kaplama evet tam anlamıyla yapışık değil ancak sorun yaratacak bir durumu da yok.Ses yapmıyor ekrana zararı yok.Bence bu bir problem sayılamaz bu şekilde dizayn edilmiştir.Diğer tüm G75lerin de aynı şekilde olduğunu düşünüyorum.
  • diablo 3 elime geçti bugün.
    başvuru yapanları halen kabul ediyorlar. bilginize.
  • quote:

arkadaşlar gönderdiğim videoya göre, ekranda yapışkanın kavlaması , gevşeklik gibi olağan dışı bir problem var mı ?
    sizinkiler de mi böyle ?

Aynı durum benim ekranda da mevcut. Özellikle, sağ ve sol çerçeveler çok gevşek. Kenarından biraz kaldırınca altı görülebiliyor. Üst kısımda kameranın olduğu bölgede de biraz vardı, hafif bastırınca yerine oturdu.
  • Arkadaşlar Empire Total War ile de denedim oyun içinde 3D tuşunu kullanırsam eğer oyundan çıkınca ekran parlaklığı 3D'deki gibi kalıyor.Yani parlaklık çok düşük seviyede kalıyor ve bu hiçbir şekilde düzeltilemiyor.Bu sizde de oluyor mu çözüm öneriniz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecay

Arkadaşlar Empire Total War ile de denedim oyun içinde 3D tuşunu kullanırsam eğer oyundan çıkınca ekran parlaklığı 3D'deki gibi kalıyor.Yani parlaklık çok düşük seviyede kalıyor ve bu hiçbir şekilde düzeltilemiyor.Bu sizde de oluyor mu çözüm öneriniz var mı?

Oyundan çıkınca monitörün üstündeki 3D'yi ifade eden yeşil ışık kendiliğinden sönüyor mu? Demin hem 60 Hz'de hem de 120 HZ'de oyundan çıkınca 3D'nin kendiliğinden kapandığını ve ekran parlaklığının değişmediğini gördüm.
  • Kendiliğinden sönünce sorun yok.Ancak oyun içinde 3Dyi açıp kapatırsam yeşil ışık zaten sönmüş oluyor.Ancak masaüstüne döndüğümde parlaklık düzelmiyor.Bu arada monitörü 120hz kullanıyorum sürekli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecay

Kendiliğinden sönünce sorun yok.Ancak oyun içinde 3Dyi açıp kapatırsam yeşil ışık zaten sönmüş oluyor.Ancak masaüstüne döndüğümde parlaklık düzelmiyor.Bu arada monitörü 120hz kullanıyorum sürekli.

Ben de grid oynuyorum 3d oyundan çıkınca parlaklıkta bir sıkıntı olmuyor. Bence nvdia'nın ayarlarında 3d ayarlarına bakın. Her program için ayrı ayrı bir sürü ayar var sizin oynadığınız oyunların ordan ayarlarına bakın belki parlaklıkla ilgili bir şey görebilirsiniz.
  • Merhaba arkadaşlar;

3 gün öce aldığım g75vx in 3d gözlüğünü sadece 1 kere 15dk kullanabildim. Kullanım kılavuzunda yazdığı gibi şarzını tamamlayıp 306.14 nvidia surumunde kurulum denedim. Ama ne yaparsam yapayıp ekran ve gözlükteki yeşil ışıklar yanmasına rağmen sağ ve sol göz test lerin de net şekilleri göremedim ve testi tamamlamadı. İnternetten olması gereken sekmeleri olmamasına rağmen işaretleyerek kurulum yaptım:) yine çalışmadı ertesi gün diablo 3 açtığımda 3d başladı ve sorunsuz çalıştı. 5 dk sonra çıktım ve kurulum sonrasındaki test resimlerini denedim onlarıda gösterdi ancak su an çalışmıyor.

hz ayarlarıyla hıc oynamamıştım gorntu aldığım da 60 hz baslangıctakı seklıyleydi. simdi diğer hz leride deniyorum yine olmuyor. Kurulumda şekiller yine net görünmüyor. Laptop üzerindeki yeşil ışık 3d oyun, kurulum açıldığında aktif oluyor. Ama gözlüğü açma düğmesine bastığımda camlarda renk değişimi olup hemen eski haline geçiyor. 1 2 kerede laptop ustundeki sensör yanmamasına rağmen gözlük camlarının renk değiştirdiğini gördüm.

konu hakkında fikri olan varsa acil destek rica ederim.

• kurulum sonunda bulunduğunuz odada girişime neden olabilecek başka kızılötesi vb. sinyal yayan cihazlar varsa bunu seçin diye bir bölüm var. onu seçerseniz sorun düzelir. büyük ihtimalle bulunduğunuz odada tv falan var.
  • Hiç denememiştim ancak yine olmadı test ekranı dahil, gözlüğü açtığımda 0.1 sn camları parlayıp kapanıyor, test ekranı sonundaki medical image da seçilebiliyor ama sanırım o gözlük kapalıykende görülebiliyor.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.