Şimdi Ara

Asus G75VX Kullanıcıları Bilgilendirme ve Çözüm Platformu (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
5
Favori
10.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: PanikAtak

quote:

Orijinalden alıntı: donncorleone

Merhaba öncelikle herkese iyi geceler dilerim. Benim merak ettiğim konu bu bilgisayarın altındaki iki kapak ile ilgili. Ufak olan kapak vidasını çıkartınca kolayca açılıyor ve fan bölümüne ulaşılabiliyor ancak büyük olan kapağı tutan vidayı çıkartıp kapağı açmak pek mümkün olmadı. Vidayı çıkarttım ancak kapak kolay kolay açılmayınca fazla kastırıp elimde kalmasından korktum ve bıraktım. Bu büyük kapağı tutan herhangi bir vida ya da başka birşey var mıdır? ya da bu kapağı daha önce açmış olan varsa yardımlarını bekliyorum.

Herkese iyi forumlar dilerim...

İyi geceler.
    O kapagı ben açtım.SSD hdd takmak için.İlk bakısta bende sızın gıbı dusundum vidaları cozdukten sonra kapak hala cıkmıyor.SOnra yan kısımlarından ufak ufak kaldırarak ilerledim.yanı azcık güç kullanmanız gerekiyor.

Teşekkür ederim... Anladığım kadarıyla birazcık kastırmak yeterli. Bir de merak ettiğim konu bu fanların temizliğini elektrik süpürgesiyle yapmak ne derece doğru. İşim nedeniyle tozlu bir ortamda bulunuyorum daha 2 aylık cihazım baya bir kirlenmiş temizlik için aklıma başka bir şey gelmiyor sizce ne yapmalıyım?

• Tozlu bir ortamsa zaten fanların üstünde toz tutucular mevcut onları bır temızlersın ve onları temızlerkende fanlarıda kontrol edersın eger onlarda pislendi ise bence en ıyı temızlık bir tane komprosor yardımı ıle hava tutman.Ben oyle yapıyorum tabancalı hava puskurten bır yere gıdıp temızlıyorum.Eskı makınalarımı oyle yaptım bu makınam daha bır sey olmadı.
  • İyi güzel diyorsun da hava püskürtme işlemi tozu iyice içine atar diye düşünüyorum. Elektrik süpürgesi hiç değilse çekiyor ama o da emiş gücü yüksek olduğu için fanın pervanesinin hızlı dönmesine sebep oluyor bu da fanın motorunu kapalıyken çalışmaya zorlar ve hasar verir diye korkuyorum. En iyisi pervanede biriken tozları ıslak mendille 10-15 günde bir temizlemek diye düşünüyorum bilmiyorum ne kadar doğru
  • quote:

İyi güzel diyorsun da hava püskürtme işlemi tozu iyice içine atar diye düşünüyorum. Elektrik süpürgesi hiç değilse çekiyor ama o da emiş gücü yüksek olduğu için fanın pervanesinin hızlı dönmesine sebep oluyor bu da fanın motorunu kapalıyken çalışmaya zorlar ve hasar verir diye korkuyorum. En iyisi pervanede biriken tozları ıslak mendille 10-15 günde bir temizlemek diye düşünüyorum bilmiyorum ne kadar doğru

Şimdi cihazı ne kadar sökebilirsiniz.Biz sadece fan kısmı ilgilendırıyor.Çunku tozdan sadece fanlar etkılendıgı ıcın dıger kısımların da toz fazla etken değil.Fanların ustundekı tozlarıda en etkılı yuksek basınclı hava cok ıyı çözuyor.
  • Diğer arkadaşların başına geldi mi bilmiyorum ama bende birkaç kez oldu. Olay şu; bilgisayarı açınca kendi kablolu mouse'u takılı iken bazen touchpad'i çalışmıyor. Klavyeden touchpad'i etkisizleştiren tuş fn+f9 ile denedim yine çalışmadı. bilgisayarı kapatıp açınca düzeldi. Bu durum yaklaşık 3-4 kez oldu. Ama artık olmuyor. Ne oluysa düzeldi:)
  • Arkadaşlar bugün bende aranıza katıldım. Şimdi ilk sorun şu. 3D sadece oyuna girildiğinde mi aktif oluyor. Mesala netten 3D video izlemek yada 3D film izlemek istersem ne yapmam lazım. Power tuşunun yanındaki tuşa basınca 3D açılıyorsa bende çalışmıyor. Bilgilendirirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezarim

Arkadaşlar bugün bende aranıza katıldım. Şimdi ilk sorun şu. 3D sadece oyuna girildiğinde mi aktif oluyor. Mesala netten 3D video izlemek yada 3D film izlemek istersem ne yapmam lazım. Power tuşunun yanındaki tuşa basınca 3D açılıyorsa bende çalışmıyor. Bilgilendirirseniz sevinirim.

Öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın. 3d film video izlemek ya da oyun oynamak için önce masaüstündeyken ekran çözünürlüğü menüsünden desteklenen tüm ekranlar için stereoskopik 3b ayarlarını etkinleştirin kutusunu işaretliyoruz. Daha sonra nvidia denetim masasından 3d ayarlarını açıp 3d testini yapıyoruz. Daha sonra herhangi 3 boyutlu video ya da oyun oynarken power tuşunun yanındaki 3d kısayol tuşuna basıyoruz ve 3 boyut devreye giriyor. Zaten ekrandaki kameranın yanında yeşil ışık yanıyor ve 3b aktifleşiyor.

• quote:

quote:

Arkadaşlar bugün bende aranıza katıldım. Şimdi ilk sorun şu. 3D sadece oyuna girildiğinde mi aktif oluyor. Mesala netten 3D video izlemek yada 3D film izlemek istersem ne yapmam lazım. Power tuşunun yanındaki tuşa basınca 3D açılıyorsa bende çalışmıyor. Bilgilendirirseniz sevinirim.

Öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın. 3d film video izlemek ya da oyun oynamak için önce masaüstündeyken ekran çözünürlüğü menüsünden desteklenen tüm ekranlar için stereoskopik 3b ayarlarını etkinleştirin kutusunu işaretliyoruz. Daha sonra nvidia denetim masasından 3d ayarlarını açıp 3d testini yapıyoruz. Daha sonra herhangi 3 boyutlu video ya da oyun oynarken power tuşunun yanındaki 3d kısayol tuşuna basıyoruz ve 3 boyut devreye giriyor. Zaten ekrandaki kameranın yanında yeşil ışık yanıyor ve 3b aktifleşiyor.

teşekkür ederim. Dediğiniz ayarların hepsini yaptım ama power tuşunun yanındak, tuş çalışmıyor :(

• quote:

quote:

quote:

teşekkür ederim. Dediğiniz ayarların hepsini yaptım ama power tuşunun yanındak, tuş çalışmıyor :(

peki 3d testi oldumu nvidia denetim masasından. yani 3 boyutlu görebildiniz mi? Ayrıca tuşa basınca ekranda hiçbir tepkime olmuyor mu?

• Evet test ettiğimde izleyebiliyorum. Nvidia'dan son sürümü indirdim ekran kartının ve uyumlu 3D videolar indirdim ama videolarda 3D yok izleyemiyorum :(
  • Valla ben de anlamadım şimdi. Test videosunu izleyebildiyseniz ekranda sorun yok demektir. 3d video oynarken 3d tuşuna basınca benimki çalışıyor, ya da oyun oynarken. Gözlükte de problem olmaması gerekiyor valla ben de anlayamadım. Tekrar bir ayarları kontrol etmenizi tavsiye ediyorum. Ayrıca varsa herhangi bir oyunu deneyiniz video izlemenin dışında oyunda da çalışmıyor mu onu da deneyin isterseniz
  • quote:

Valla ben de anlamadım şimdi. Test videosunu izleyebildiyseniz ekranda sorun yok demektir. 3d video oynarken 3d tuşuna basınca benimki çalışıyor, ya da oyun oynarken. Gözlükte de problem olmaması gerekiyor valla ben de anlayamadım. Tekrar bir ayarları kontrol etmenizi tavsiye ediyorum. Ayrıca varsa herhangi bir oyunu deneyiniz video izlemenin dışında oyunda da çalışmıyor mu onu da deneyin isterseniz

İlgin için teşekkürler. Oyun indiriyorum biraz hazırlıksız yakalandım bilgisayar konusunda :) Bu kadar çabuk geleceğini tahmin etmiyordum ondan yeni indirmeye başladım oyunları. Bitince dener birde sonucu öyle yazarım...

PES 13 indi. Oyunda 3D oynayabildim ama Nvidia'nın kendi sitesinden indirdiğim 3D videoları izleyemiyorum. Acaba izlediğim programdan kaynaklı olabilir mi? Siz hangi programı kullanıyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezarim -- 20 Nisan 2013; 12:09:02 >

• Ben bir kere 3d video izledim o da internet üzerinden youtube'dan, ancak kendi programı asus dvd 3b özelliği destekliyor olması gerekir. 3d konusunda çok bilgili değilim daha doğrusu çok kullanmadım ancak sürekli 3d video izleyen arkadaşlar vardır umarım. Onlardan daha detaylı bilgi vermelerini rica ediyorum...

Bu arada çok sevdiğim bilgisayarımı satıyorum. Acil nakite ihtiyacım var. Önce bu formu takip eden arkadaşların bilgisi olsun diye buraya yazıyorum. Faturalı ebrar bilgisayardan alınma, çantası, gözlüğü hediye tableti herşeyi dahil satıcam. İlgili arkadaşlar pm atabilir.
  • Arkadaşlar bilgisayar fişte takılıyken çıkarıp başka odaya tekrar götürüp fişe taktığımda ekran flaşör gibi yanıp sönmeye başladı. Bir kararıp bir aydınlanıp durdu en son kapatmak zorunda kaldım. Bugün tekrar bir odadan başka odaya götürüp fişe taktım gene aynı şey oldu. Bu donanımsal bir sorun mudur? Neden olabilir? Bilgisayar iş yerim vasıtasıyla alındığı için ona göre işlem yaptırıcam acil cevap verirseniz sevinirim.
  • Ekran parlaklığı prize takılı iken çok yüksek ve pil konumundayken de parlaklık minimumsa, bilgisayarı fişe takınca ekran parlaklığın otomatik artacağı için ekran parlaklığın artar ancak ekranın flaşör gibi yanıp sönmesi normal bir durum değil daha doğrusu bende öyle bir sorun olmadı. Dediğim gibi iki durum arasında parlaklık açısından bir fark varsa prize takınca ekran full parlaklığa çıkar ve sonra prizde ne kadar parlaklık ayarladıysanız o parlaklığa düşer. Ekranda parlaklık artıp düşmesi bu şekilde olur daha fazla flaşör gibi bir kaç kez yanıp sönmesi normal değildir. Bence fişini adaptörünüzü ve prizinizi bir kontrol edin.
  • Alım yapılan şirkete ulaştım yarın göndericem değişim yapılacak sanırım. Dediğiniz gibi bir parlaklık durumu değil. Ekran anlık açılıp sonra simsiyah oluyor ve sonra tekrar aydınlanıyo bu durum bilgisayarı kapatıp açıncaya kadar devam ediyor. Anakartta elektrik devresiyle ilgili bir problem belkide. Umarım kısa sürede düzelir. Elektronik tamamen şans işi aynı monitörden 7 tane alındı benimki arızalı çıktı komple set değişecek :(
  • Kötü olmuş umarım kısa sürede değişim yaparlar. Elektronik işi dediğiniz gibi şans işi biraz. Ben bilgisayarımı alırken önce g55 almak için sipariş vermiştin firmaya. Firmanın deposunda g55 kalmadığı için g75 verelim dediler. Ondan da iki tane açılmamış kutu vardı. Orda açtım test ettim ekranda bir tane ölü piksel buldum ve almadım. Diğer ikinci kutuyu açtık onda problem olmadı ve aldım. Bugüne kadar da Allah'a şükür bilgisayarda problem yaşamadım. Bundan sonra da açıp kontrol etmeden hiçbir bilgisayar almam sonuçta her şey olabilir. Ama tabi siz toplu alım yapmışsınız tek tek incelemek zor, bir de sizin problem incelemeyle de ortaya çıkmayacak bir problem olduğu için artık şans diyelim..
  • quote:

Alım yapılan şirkete ulaştım yarın göndericem değişim yapılacak sanırım. Dediğiniz gibi bir parlaklık durumu değil. Ekran anlık açılıp sonra simsiyah oluyor ve sonra tekrar aydınlanıyo bu durum bilgisayarı kapatıp açıncaya kadar devam ediyor. Anakartta elektrik devresiyle ilgili bir problem belkide. Umarım kısa sürede düzelir. Elektronik tamamen şans işi aynı monitörden 7 tane alındı benimki arızalı çıktı komple set değişecek :(

'aynı monitörden 7 tane alındı' demişsiniz, tam anlayamadım. 7 tane G75VX mi aldınız? Monitor ne anlamda?

Bu arada geçmiş olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 2 ay once aldigim bilgisayarimi satiyorum ilginen arkadaslar icin link veriyorumhttp://forum.donanimhaber.com/m_74406213/tm.htm
    Herkese iyi forumlar
  • Orada bir yanlış anlaşılma olmuş. Bilgisayardan 2 tane alındı. Bilgisayarlarla beraber 7 tanede monitör alındı. Elektroniğin şanş işi olduğunu ve şansım olmadığını belirtmek için 7 monitörden benimki arızalı çıktı dedim. Teşekkürler bu arada. Son Bios güncellemesini yaptım şu ana kadar aynı sorunu tekrarlarsa servise gönderecem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezarim -- 30 Nisan 2013; 11:30:49 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.