Şimdi Ara

ASUS GL553VD-DM032T (İstek İnceleme)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
1
Favori
12.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese merhabalar.Bundan önceki açtığım konuda bir kaç arkadaş bu bilgisayarı merak ettiğini söylemişti,ben de onlara söz vermiştim.Sözümü verdiğim gibi tutuyorum ve kısaca bir inceleme yapacağım.Umarım almak isteyen fakat aklında şüpheler olan arkadaşlara yardımcı olur bu incelemem.İsterseniz hemen incelememize başlayalım

Ürünü yaklaşık 3-4 gündür kullanmaktayım.Madde madde düşüncelerimi aktaracağım sizlere,kapsamlı bir inceleme olamayacak şimdilik,ilerleyen günlerde fotoğraflarla destekleyeceğim

Soğutma:En çok sorulan sorular bu konuda oldu,arkadaşlar cihazın soğutması tek fanlı olmasına karşın muhtemelen büyük bir fan kullanılmış.Ses çıkarıyor mu,evet çıkarıyor fakat oyun oynarken sesi yükselttiğinizde veya müzik dinlediğinizde bu sorun ortadan kalkıyor.Beni rahatsız etmedi açıkçası sıcaklıklar.Overwatch oynayarak test ettim ve sıcaklık 70-75 civarlarında seyretti fakat hissedilen en fazla 50 derece gibiydi :) Klavye'nin WASD tuşlarının orda bile olsa ısınan kısım, kesinlikle ama kesinlikle rahatsız etmedi.MSI GE72 (GTX970 ve Çift Fan) kullanmış biri olarak bu cihazın MSI GE72'ye göre daha iyi soğutması olması beni şaşırttı açıkçası,MSI'da elim yanıyordu...

Ekran:Ekran ilk başlarda küçük geldi masaüstünden geçtiğim için fakat bir süre sonra aslında laptoplar için ideal olanın bu olduğuna kanaat getirdim.17.3 almadığıma memnunum çünkü taşımak hakikaten eziyet oluyor 17.3'ü bana.Ekran IPS ve Full HD bir panele sahip.Mat bir ekran ama bu tamamen mat anlamına gelmiyor.Aksine parlak ve mat arası çok başarılı bulduğum bir ekrana sahip.Tek sıkıntım bazı ''Windows'' bildirim ekranlarında veya setuplarda yazıların biraz bulanıklaşması.Belki bir şeyi yanlış yapmışımdır veya bana öyle gelmiştir fakat ufak da olsa rahatsız etti.Görüş açıları gayet başarılı.Benim düşüncem keşke panelin tazeleme hızı birazcık daha yüksek olsaydı,144HZ bir monitörden sonra alışması birkaç günü alabilir.Masaüstü kullanıcıları dikkat :)

Klavye:Klavye açıkçası beklediğimden hem iyi hem de kötü.Ergonomisi oldukça güzel,yazmak gerçekten keyif veriyor.Normal olarak bir mekanik klavye hissi vermiyor ama tuşlar normal ''chiclet'' tarzı klavyelere göre biraz daha yüksek geldi ve diğer laptoplardaki gibi tuşların sallanması gibi bir sıkıntısı yok.Ayrıca benim yaptığım bir test vardır her laptopta,klavyeye birazcık bastırırım,klavye tamamen aşağı çöküyorsa pek yüzüne bakmamaya çalışırım o laptop'un istisna olmadıkça,bunda öyle bir şeyle karşılaşmadım.Klavyedeki kısayollar oldukça hoşuma gitti,özellikle sağ üstteki ROG tuşuna basıp oyunumuza göre ayar yapabilmemiz oldukça hoş olmuş.Işıklandırma konusunda ise söyleyebileceğim 2 şey var,ışıklandırma ortalama üstü fakat bir MSI değil ve özelleştirme özellikleri birazcık daha kısıtlı,bölge bölge aydınlatma yapabiliyorsunuz istediğiniz renkte fakat tek bir tuşa farklı renk atayamıyoruz maalesef.

Malzeme kalitesi:Kesinlikle ama kesinlikle çok başarılı,arka kapak anladığım kadarıyla metal,geri kalan kısımlar ise gayet kaliteli bir plastik,hatta ilk dokunduğunuzda ve baktığınızda ''nasıl ya?'' gibi bir tepki verebilirsiniz.Fırçalanmış metal gibi bir görüntüsü var.

Tasarım:Şu ana kadar gördüğüm en kibar ve en havalı tasarımlardan biri.Ekranın altındaki Republic of Gamers yazısı,klavyenin sağ altındaki Rog logosu,touchpad etrafındaki turuncu çizgiler ve bu turuncunun etkisinin bütün kasada görülmesi(soğutucu'nun içine baktığınızda bile turuncu olduğunu görebilirsiniz.),arka kapaktaki logonun ışıklı olması vs. hepsi çok başarılı.

Performans:Öncelikle şunu belirtiyim,sistem gerçekten hızlı açılıp kapanıyor.Kaliteli bileşenler kullanıldığını her şekilde hissedebilirsiniz.i7 7700hq'nun performansı gerçekten muazzam'a yakın,ram'in mhz'inin biraz daha yüksek olmasını isterdim fakat kesinlikle kötü değil hatta iyi,ssd hızı gayet hoşuma gitti,içinde yüklü gelen driverların hepsi güncel ve yanında verilen asusa özel programlar gayet başarılı.Ekran kartı yani en önemli bileşene gelecek olursak eğer,Overwatch'ta FULL HD'de Yüksek-Ultra arasında ortalama 50-55 fps aldım ki bu Overwatch için gayet iyi bir değer bence.

Ses kalitesi:Bu laptopta en beğendiğim kısımdı sanırım,ses kalitesi gerçekten güzel.Ses yüksekliği fazlasıyla yeterli,abartı değil fakat tatmin edicinin üstünde, sadece yapacağınız ayarları bilmelisiniz.Şuana kadar hiç kulaklıkla oyun oynama gereksinimi hissetmedim.

Teknik Özellikler:
    İşlemci Tipi Intel Core i7
    İşlemci Modeli i7-7700HQ 2.8GHz Turbo 3.8GHz 6MB (7.Nesil)
    Chipset Intel HM170
    Bellek Türü DDR4 2133MHz
    Bellek Düzeni 2 x 8GB (16GB)
    Toplam Bellek Slotu 2
    Sabit Disk 1TB + 256GB SSD
    Sabit Disk Hızı 7200rpm
    Grafik İşlemcisi GeForce GTX1050
    Ekran Boyutu 15 inc (38 cm)
    Ekran Çözünürlüğü 1920x1080

Sevdiklerim:
    -Tasarım
    -Soğutmanın şaşırtıcı derecede memnun etmesi
    -Sistemin akıcı çalışması
    -Malzeme kalitesi
    -Ses kalitesi
    -Ekran kartı dışındaki bileşenlerin performansı
    -4 saat civarı şarj süresi
    -Bataryanın birazcık büyük fakat gerçekten hafif olması
    -Büyük ve rahat touchpad
    Sevmediklerim:
    -Klavyenin tam anlamıyla özelleştirilebilir olmaması
    -İlk satırlarımda bahsettiğim windows bildirimlerinde görüntünün netliğinin bozulması
    -Soğutmanın fanlarının biraz ses yapması

(Tam anlamıyla bir inceleme değildir.Zamanla yaptığım testleri ve daha kaliteli bir incelemeyle karşınızda olacağım.Sadece fikir vermesi amacıyla yapılmıştır.)

• On numara, elinize sağlık şahsen 2 gün önce siparişi verip MSI GL72 6qf aldım. Bugün ulaştı, ben de gayet memnunum, 3970'e geldi. Alacak arkadaşlara da güzel bir inceleme paylaşmış oldunuz. Yakın zamanda konu patlar gider zaten, hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pc332

On numara, elinize sağlık şahsen 2 gün önce siparişi verip MSI GL72 6qf aldım. Bugün ulaştı, ben de gayet memnunum, 3970'e geldi. Alacak arkadaşlara da güzel bir inceleme paylaşmış oldunuz. Yakın zamanda konu patlar gider zaten, hayırlı olsun.

Size de hayırlı olsun,msi gerçekten iyi bir marka fakat kötü izlenimleri olmuştu bende 2-3 sene önce.Değişiklik yapayım dedim hazır asus mouse ve mousepad'im varken,rog setup oldu :).Sizden de bir inceleme bekleriz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende aldım yarın inşallah gelecek. Asusdan sasmamak gerek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur.k

Bende aldım yarın inşallah gelecek. Asusdan sasmamak gerek

İyi günlerde kullanmanız dileğiyle hocam,memnun kalacağınıza eminim :)
  • Kredi kartına 6 taksit olarak 5260 a geliyor su anki fiyatı. Çok kararsızım bu parayı vermeli miyim diye. Ben oyun oynamam ama 6-7 yıl olabilecek tüm ihtiyaçlarımı karsilasin diye düşünüyorum bunu. Ne dersiniz arkadaşlar

• brdikino kullanıcısına yanıt
    Dün sabah Kadıköy'deki Monster mağazasına gidip aklımdaki Abra A5V9.1 modeline baktım. Kasa kalitesi pek tatmin etmedi. Üstelik V9.2 (1050ti) modeli hariç tn panel mevcut. Üzerine 8gb ram ve win10 da ilave edildiğinde 5 bin TL'yi geçiyor fiyat. Üstelik peşin ödeme yapmak gerekiyor, vade istediğinizde %6 vade farkı ekliyorlar.

Epey canım sıkıldı, fazla araştırmadan daha önce aklımda olan Dell 7566 i7 6700hq modelini sipariş ettim. Ama sabah tavsiye bölümünde Asus'un bu modelini görünce apar topar siparişi iptal edip Asus sipariş verdim. Monster fiyatının altına win10 ve asus kalitesi, daha ne isterim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sadettinz

Dün sabah Kadıköy'deki Monster mağazasına gidip aklımdaki Abra A5V9.1 modeline baktım. Kasa kalitesi pek tatmin etmedi. Üstelik V9.2 (1050ti) modeli hariç tn panel mevcut. Üzerine 8gb ram ve win10 da ilave edildiğinde 5 bin TL'yi geçiyor fiyat. Üstelik peşin ödeme yapmak gerekiyor, vade istediğinizde %6 vade farkı ekliyorlar.

Epey canım sıkıldı, fazla araştırmadan daha önce aklımda olan Dell 7566 i7 6700hq modelini sipariş ettim. Ama sabah tavsiye bölümünde Asus'un bu modelini görünce apar topar siparişi iptal edip Asus sipariş verdim. Monster fiyatının altına win10 ve asus kalitesi, daha ne isterim.

Mükemmel seçim :) tek sıkıntım ekran kartı bazen memnun etmiyor beni,onun sebebi de masaüstünde 144hz ve gtx1070'le oynamam sanırım.Alışıcaz bakalım :)

• Öncelikle hayırlı olsun. Bu bilgisayarı bende almayı düşünüyorum ama genelde elektronik cihaz alırken mağazasına gidip yakın temas kurmayı seviyorum. Bizim için kısa bir video hazırlayamaz mısınız acaba internette ne bir inceleme videosu gördüm ne de bir tanıtım.

• garip1mühendis G kullanıcısına yanıt
    Hocam hic gerek yok. Kutuyu açtığında mest olacaksin bilgisayara

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur.k

Hocam hic gerek yok. Kutuyu açtığında mest olacaksin bilgisayara

Kesinlikle :)
  • Oyunlarda mesela Overwatch, CS:GO ortalama kaç FPS alıyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: garip1mühendis

Oyunlarda mesela Overwatch, CS:GO ortalama kaç FPS alıyorsunuz?

Overwatch FULL HD'de en son bios update ve nvidia update'inden sonra ultra ve epic'te ortalama 60-80 fps arası alabildim.CS GO'da her şey ultra'da 150 üstü oluyor.
  • Arkadaşlar bilgisayarda ışık sızması sorunu var mı ? Bu benim için com önemli, bilgisayarı alanlar test edip durumu yazarlarsa sevinirim.

• kaan4554 kullanıcısına yanıt
    Hocam fan sesi ortam sessizken nasıl? Çok rahatsız edici mi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: raptap

Arkadaşlar bilgisayarda ışık sızması sorunu var mı ? Bu benim için com önemli, bilgisayarı alanlar test edip durumu yazarlarsa sevinirim.

Benimkinde yok dostum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: garip1mühendis

Hocam fan sesi ortam sessizken nasıl? Çok rahatsız edici mi acaba?

Ortalama hocam.Oyun çalışmazken baya sessiz,oyun çalışırken çok aşırı rahatsız etmiyor ama oyun sesi kapalıysa duyulur.Takmayın bu kadar hocam alın :)
  • güzel inceleme olmuş eline sağlık ileride gelir mi bilmem ama g553VE modeli daha alınası
  • quote:

Orijinalden alıntı: QarekTyphon

güzel inceleme olmuş eline sağlık ileride gelir mi bilmem ama g553VE modeli daha alınası

Fiyatına göre mükemmel bir ürün şuan,VE modelinin tek farkı ekran kartının TI olması bildiğim kadarıyla.Beklemeye değeceğini düşünmüyorum ama arada çok az fiyat farkı olursa o alınmalıdır.
  • 10 Şubat ve 10 Mart'ta çıkan BIOS güncellemelerini yaptınız mı? Geçen Nvidia'nın güncelleme faciasından sonra başka bir sorunlu güncelleme kaldıramam Herhangi bir sorunla karşılaşmadım ama GPU performansını etkileyen bir güncellemeymiş sanırım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.