Şimdi Ara

ASUS GL553VD-DM032T (İstek İnceleme) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
1
Favori
12.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Macella

tek fanlı olduğu için ısınma sorunu var diyorlar 80 dereceye kadar çıkıyormuş kullanan arkadaşlar memnun mu?

Şuan cs.go'dayım ve 76 derece işlemci 60 derece de GPU. Benim için sorun teşkil etmiyor, rahatsızlık veren bir durum da yok.
  • Gtx 1050nin performansı nasıl acaba ? bu pcnin fiyatında 1050ti li pcler de var. dell inspiron ve hp omen. Benim gönlüm asustan yana ama ekran kartı kafamı karıştırıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bumpuss -- 11 Ağustos 2017; 17:19:58 >
  • Herkese iyi forumlar,

Şu anda yine bir Asus marka laptop kullanıyorum ve yaklaşık 5,5 senedir tık demedi ancak 3D tasarım ve yazılım ile uğraşmak için ve biraz daha güncel bir makine almak adına yenilemeyi düşünüyorum, oyun neredeyse hiç oynamam. Aklımda iki model var biri GL553VD-DM032T modeli diğeri FX553VD-DM160. Bu iki cihaz arasında 16Gb-8GB RAM, 256GB-128GB SSD dışında kayda değer bir fark göremedim. Bir de ikisi için de metal kasa deniyor Asus un kendi sitesinde ama kasa şekilleri farklı. Aradaki fiyat farkı yaklaşık 1500TL GL553VD modeli bu farka değer mi değmez mi? Bu farkın sebebi GL553VD nin ROG serisi olması mı? Konu ile ilgili kullanan arkadaşlar bilgi verirse çok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeCHNiCK

Herkese iyi forumlar,

Şu anda yine bir Asus marka laptop kullanıyorum ve yaklaşık 5,5 senedir tık demedi ancak 3D tasarım ve yazılım ile uğraşmak için ve biraz daha güncel bir makine almak adına yenilemeyi düşünüyorum, oyun neredeyse hiç oynamam. Aklımda iki model var biri GL553VD-DM032T modeli diğeri FX553VD-DM160. Bu iki cihaz arasında 16Gb-8GB RAM, 256GB-128GB SSD dışında kayda değer bir fark göremedim. Bir de ikisi için de metal kasa deniyor Asus un kendi sitesinde ama kasa şekilleri farklı. Aradaki fiyat farkı yaklaşık 1500TL GL553VD modeli bu farka değer mi değmez mi? Bu farkın sebebi GL553VD nin ROG serisi olması mı? Konu ile ilgili kullanan arkadaşlar bilgi verirse çok sevinirim.

FX serisini tercih edebilirsiniz.Donanım dışında eksik yok, farkı sadece tasarıma ve renklere verirsiniz.Panelleri ve wifi-bluetooth gibi özellik farklılıklarını da göz önünde bulundurun.

• TeCHNiCK kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık 1 ay önce Ebrar üzrinde 1 adet kendime GL553VD-DM032T modelinden, 1 adet yeğenime FX553VD-DM160 modelinden aldım.

Detaylı inceleme yapma şansım olmadı ama genel bazı şeyleri yazabilirim.
    7700HQ işlemci, GTX1050 ekran kartı, HM175 anakart, 15,6 1920*1080 ekranları aynı,
    GL serisi 256GB m.2 SSD, FX serisi 128GB SSD,
    GL serisi 1TB 7200rpm, FX serisi 1TB 5400rpm(bazı sitelerde 7200rpm yazıyor teyit edilmeli),
    GL serisi 16GB RAM, FX serisi 8,16,32GB RAM seçenekleri var, biz 16GB almıştık, GL serisinde DDR4 2400Mhz olarak geldi (sitede 2133Mhz görünüyordu) FX serisini kontrol etmedim.
    GL serisini Win10 ile, FX serisini freedos olarak aldık.
    Her ikisi de 2 adet USB 3, bir adet USB 2 ve Type-C, HDMI çıkışları ile geldi.
    GL de optik sürücü var, FX de yok(ama yeri hazırda bekliyor).

Kasaya gelirsek GL gaming serisi olarak dizeyn edilmiş fırçalanmış alüminyum, kasa kalitesi güzel görünüyor, gaming serisi olması ile klavyede özel bir yazılımı açan tuşu var, fan hızı ayarı yapılabiliyor, FX ise plastik kasalı, el izi oluşabiliyor ama güzel bir dizaynı var, kasa dış malzeme olarak GL ağır basıyor. Kasa içi ise GL ve FX birebir aynı diyebiliriz, tek ve büyük fanlı bir dizaynı var. Soğutma sistemi ortalama diyebiliriz, fan normal koşullarda devreye girmiyor denebilir, ama oyunlarda sesini hissediyorsunuz.
    İncemelerde fan sesi ile ilgili dB testlerini görebilirsiniz.
    Batarya 48Wh küçük ve yetersiz denebilir.

2001 den bu yana çok sayıda asus notebook aldım kullandım, 2012 ve 2015 de aldıklarımda sıkıntılar yaşamıştım, GL serisi bu makine şu aşamada oldukça stabil sorunsuz çalışıyor. En büyük avantaj olarak servis kalitesini görüyorum. Örneğin bunu alıp bir önceki servise gönderdiğim N551VW-CN006T serisi notebookun ölen bataryayı ücretsiz yenilediler.

Edit : GL553VD-DM032T modelini Ebrardan 4600e aldım. DELL INSPIRON 15 7567 modelini GTX1050ti den dolayı epey takip ettim ama forumda yazılan bir çok sıkıntıdan dolayı vazgeçtim(vatanda 4800-5400 gibi fiyatları vardı, dönem dönem 4500e düşüyordu). Aldıktan iki gün sonra takip ettiğim OMEN HP 15-CE008NT modelini Vatan 4700 kampanya yaptı(Normalde 5500 istiyorlardı). Kasası çok şık ve GTX1050Ti faktörü vardı, buna karşılık 128GB SSD var. Aynı fiyatlarda HPde değerlendirilebilir sanki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enginapca -- 9 Eylül 2017; 16:32:12 >

• arkadaşlar merhaba

bende Dell 7567 ile Asus gl553vd arasında kaldım

vatana gitiğimde Asus un ekranının daha iyi olmasını beklerken Dell in ekranı daha iyi göründü

sizde de menü barı griye çalıyor mu böyle

ASUS GL553VD-DM032T (İstek İnceleme)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar, asuss gl553vd serisi laptop geldi, ilk windows kuruldu ama fan durmadan çalışıyordu, güncellememleri yaptım işlemci ısısı 60-65 derece civarındaydı. Bu süredi bilgisayarı zorlayacak hiçbir işlem yapmadım.
    Bu gün boşta 50-55 derece de çalışıyor, birkaç internet sayfası açsam fan hemen devreye giriyor veçok gürültülü çalışıyor.
    ekran kartı 40 derece civarındayken işlemci ısısının boşta 50-55 olması normal mi?
    küçük işlemler yapsam bile direk fan çalışmaya başlıyor ve ısı yükseliyor, sizce değişime göndermelimiyim?
  • son zamanlarda alan var mı? Beğendim açıkcası internette incelediğim kadarıyla. 1060 ekran kartlılar epey pahalı sanırım
  • lord87 kullanıcısına yanıt
    Boşta 50-55 arada sırada olur ama çok sık oluyorsa normal değil. Ben ASUS GL753VD (gl553 serisinin 17.3'' olan modelidir.) var Boşta işlemci çok nadiren 50-55 görmekte çoğu zaman 40-45 dir. Şuan Google Chrome da 14 pencere açık ve 40 ile 50 derece arasında.

Sizin dedikleriniz ile yola çıkarsak sizin bilgisayarda olan durum normal bir durum değil. Bilgisayarda windows işlemi sırasında fanın çalışması da tuhaf geldi. Değişime gönderin derim.

Bilgisayarda ilk bu sorunu herhangi bir antivirüs yazılımı ile tarama yaparken yaşasaydınız normal derdim zira onlar işlemciye tarama sırasında yük bindiriyor ve işlemci ısınıyor.
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Bende sorun olduğunu düşündüğüm için sorunu belirterek değişime gönderdim, ana kartta sorun olduğunu ve ana kartın değişeceğini söylediler ama ben değişim konusunda ısrar ettim, bir kaç güne durum kesinleşir.
  • lord87 kullanıcısına yanıt
    Daha yeni almışsınız cihazda direk değişim olması gerekir. Parça değişimi yapacağız demeye hakları yok.
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    bu gün haber geldi değişim yapılacak.
  • Bu laptobu tavsiye eder misiniz?
  • arkadaşlar bende 3 bilgisayar arasında kaldım denk getirirsem yılbaşı indirimi falan alıcam lenovo y520, dell 7567 ve asus gl553vd-066 modelleri arasında kaldım bu üçü arasında gl553 tavsiye edermisiniz kronik sorunları varmıdır artıları eksileri nerlerdir?. vericeğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.
  • Selamlar,

Laptoptan çok fazla anlarım dersem yalan olur. Orta düzeyde fotoğraf düzenleme ve video hazırlama programları kullanıyorum /(adobe primere gibi).Çok yüksek boyutlu oyunlar olmasada Birazda oyun oynuyorum tabi. Bulduğum bu bilgisayar işimi görür mü? Yardım bekliyorum.

Asus GL553VD-DM432 Intel Core i5 7300HQ 8GB 256GB SSD GTX1050 Freedos 15.6" FHD Taşınabilir Bilgisayar
    Asus

http://www.hepsiburada.com/asus-gl553vd-dm432-intel-core-i5-7300hq-8gb-256gb-ssd-gtx1050-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV000008Q8LN?magaza=Hepsiburada

• quote:

Orijinalden alıntı: düzadambülent

Selamlar,

Laptoptan çok fazla anlarım dersem yalan olur. Orta düzeyde fotoğraf düzenleme ve video hazırlama programları kullanıyorum /(adobe primere gibi).Çok yüksek boyutlu oyunlar olmasada Birazda oyun oynuyorum tabi. Bulduğum bu bilgisayar işimi görür mü? Yardım bekliyorum.

Asus GL553VD-DM432 Intel Core i5 7300HQ 8GB 256GB SSD GTX1050 Freedos 15.6" FHD Taşınabilir Bilgisayar
    Asus

http://www.hepsiburada.com/asus-gl553vd-dm432-intel-core-i5-7300hq-8gb-256gb-ssd-gtx1050-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV000008Q8LN?magaza=Hepsiburada

Hocam gayet iyi ama harddisk ve ram yetersiz kalabilir. Çözebilirseniz o sorunları, alın tabii ki. Yeterli olacaktır :)

• kaan4554 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam sağolasın
  • Arkadaşlar bende bu bilgisayar dan aldım freedows gelicek bana da Windows 10 pro kurucam fakat bios güncellemesi felan yapayım mı kurmadan önce detaylı bir bilgilendirme yapan arkadaş olursa sevinirim ilk defa freedows aldım da .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus GL553VD düşünüyorum 16 gblik ram versiyonunu. Son kullanıcı yorumlarınız nelerdir tavsiye eder misiniz? 4900 civarında vatanda. Yoksa başka laptop mu?
  • http://www.vatanbilgisayar.com/asus-gl553vd-core-i7-7700hq-2-8ghz-16gb-ram-1tb-128gb-ssd-15-6-gtx1050-4gb-w10-30324.html

Arkadaşlar merhaba ben bu modeli dün aldım.2-3 gün araştırma sonucunda bu modelde karar kıldım pcde henüz test falan yapamadım ama şuana kadar güzel gibi görünüyor sadece tek sıkıntım aklıma takılan ve birazda canımı sıktı açıkçası.Ekran biraz soluk gibi geldi bana yani mesela internet tarayıcısını açtığım zaman google açtığım zaman beyazlar birazcık soluk gibi geldi bana bunun bir ayarı falan mı vardır acaba bu konu hakkında bilgisi olan varsa beni bilgilendirirse memnun kalırım oyunlarda umarım böyle sorun yaratmaz canlı olur renkler vs.
    Onun dışında isteyen arkadaşlar olursa biraz kullandıktan sonra detaylı incelemeyi buraya yazarım şimdiden teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.