Şimdi Ara

Asus GTX 560ti DCII Top degistirmeli miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Asus GTX 560ti DCII Top Ekran kartimi yaklasik 2 sene once vatan bilgisayar`dan aldim. Internette guncel ekran kartlari ile ilgili arastirma yaparken mevcut kartimin incelemesini gordum ve yapilan incelemede Idle: 26 derece ve yukte 50-60 derece civariydi.

Furmark ile test yaptim ve sonuclarini incelemenizi rica ediyorum.

Not: Kartim makina ilk acildigin 35-37 derece civarinda ve her hangi bir oyunda OR: Counter-Strike:GO ve World of Warcraft 65-70 derece arasindadir.

Ozellikle CS:GO sunucularinda ( kalabalik ) oynamayi denedim ve karsimda 1-2 kisi bile olsa FPS`nin 50-60lara kadar dustugunu ve cok rahatsiz edici sekilde bir kasma oldugunu gozlemledim.

http://imageshack.us/a/img42/1852/3hc9.jpg
    http://imageshack.us/a/img43/2113/snp6.png
    http://imageshack.us/a/img4/4971/ttdq.png
    http://imageshack.us/a/img208/5979/swof.png
    http://imageshack.us/a/img51/6071/33ty.png
    http://imageshack.us/a/img534/9154/0r10.png

Test sonuclari islemci stock haldeyken yapildi. 4.0ghz`da bile FPS problemi ayni ancak sicakliklar tahmin edeceginiz gibi biraz daha yuksek.

Sistem:

MSI Z68A-GD55 (b3)

i5-2500k OC yapilmadi.

GTX 560ti DCII Top Oc yapilmadi.

Kingston 1600mhz ram

Corsair Force GT 120gb SSD

HaF912 kasa 750w PSU ile.

Windows 7 ultimate 64bit.

Mevcut oynadigim 2 oyunu max. performansta oynamak istiyorum ancak suan ki sistemde ( her ne kadar benzer sistemi olanlar 250+ FPS ile oynasa bile ) mumkun gorunmuyor. Tavsiyeleriniz nelerdir? Saygilar.

• Yükte 50-60 derece olduğuna göre overclock yapılabilir.GPU'nun asic değeri nedir?

Overclock ile %10-%15 artış sağlanabilir. Garantisi hala var mı? Satmayı düşünüyor musunuz?

Sonradan gördüm, 70 e kadar çıkıyormuş, belki o kadar overclock olamayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 13 Kasım 2013; 11:47:34 >
  • Fpsfakiri F kullanıcısına yanıt
    50 60 fps düşük bir fps değil aslında multiplayer oyunlar için ama kasmadan bahsetmişsiniz.Sanırım sıcaklıkla alakalı kasmalar oluyor.
  • 2-3 gun once Vatan`dan garantisini kontrol ettirmistim yanilmiyorsam 11. ayin sonlariydi. Nerdeyse bitmek uzere. Satmayi dusunuyorum evet ancak 2.el fiyatlandirma
    konusunda pek bilgim yok.

Ustadim evet 50-60 dusuk gorunmeyebilir ama bazen 1 kisi bile olsa cok ciddi bir kasma oluyor ve benzer sistem 200-250+ FPS ile oynuyor insanlar bende bir sansizlik var galiba bu FPS konusunda. Ekran karti tavsiyeleriniz nelerdir?
    Bütçeni bilmiyorum ancak tavsiyem GTX 760 olur.
  • Aklimda olan kart aslinda. En mantiklisi o gibi gorunuyor ancakhttp://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/asus-gtx670-dc2-2gd5-gtx670-directcu-ii-gddr5-2gb-256bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=61110 bu kart neden daha pahali?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fpsfakiri -- 13 Kasım 2013; 12:13:58 >
    CHIP dergisinin karsılastırmalarına göre 670 ten bir tık önde görünüyor f/p acısından.680 in de bir tık altında.Büyük indirim oldu bu kartta fiyatına göre muhtesem bir kart.NVIDIA'nın BF4 e cevabı falan diyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASUS GTX 980 Strix OC
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Sıcaklık sorunu yaşıyor gibisiniz , kartı açın temizleyin macunu yenileyin baya farkedecektir
  • bence de yeni kart düşünmeden önce karta bi ilkyardım yapın belki düzelir
  • Merhabalar

Aslinda 2 ayda 1 kompressorle temizliyorum kasayi.

Islemciyi bir cok defa yapmistim ancak ekran kartini hic kurcalamadim youtube`da vardir sanirim. Mevcut karttan gtx760`a gecis yapmam sizce yuzde kac fayda saglar?
  • Ekran kartı sürücülerini tamamen temizleyip güncel sürümü baştan kurmayı deneyebilirsiniz.
    Virüs taraması yapın, arka planda çalışan gereksiz işlemleri kontrol edin görev yöneticisinden.

70 C sıcaklık yüksek bile sayılmaz, kasılmanın sebebinin bu olduğunu sanmıyorum.
    Oyununa göre %50 nin üzerinde performans artışı yaşarsınız , geçen hafta bir ara 595 liraydı 760

Buradan bakabilirsiniz;

http://www.anandtech.com/bench/product/858?vs=854
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fpsfakiri

Merhabalar

Aslinda 2 ayda 1 kompressorle temizliyorum kasayi.

Islemciyi bir cok defa yapmistim ancak ekran kartini hic kurcalamadim youtube`da vardir sanirim. Mevcut karttan gtx760`a gecis yapmam sizce yuzde kac fayda saglar?

merhaba hocam. neredeyse benim sistemin aynısı sizde de var

i5 2500k

msi gd55 a z77

gtx 560 ti top asus

8 gb ripjawsx 1866 mhz ram

120 gb corsair ssd

benim makine de bu. dediğiniz gibi artık bu ekran kartı yeni nesil oyunlarda ciddi fps düşüşleri yaşatıyor. örneğin bf 4 single oynarken ayarları medium a düşürmeme rağmen 24- 25 fps ye kadar düşüşler oldu. low da bile bazı çatışmalarda ciddi şekilde kasmaya başladı. geçen sene çıkan tomb raider'ı sık sık frame düşüşlerine rağmen bitirdim. farcry 3'de 30 fps yi göremedim ultra ayarlarda. cod ghosts yine son çıkanlardan istediğim randımanı alamadım. 3-4 ay içinde yenilemeyi düşünüyorum bende. ama tercihimi nvidia'dan yana kullanmam bundan sonra. alacağım kart 7970 ya da daha üst bir model olacak.

• @Turbo-powwer Bugun Antalya`da vatan ve bimex`in islerini yapan bir yere gittik ve macunu yenileyip karti temizlediler suan masaustunde sicaklik 7-8 derece daha fazla bu yeni macun suruldugu icin mi oldu?

@raul ustad benim yeni nesil oyunlara hic ilgim olmadi. Oynadigim 2 oyun var WoW ve CS:GO bunlarda max performans alayim benim icin yeterli. En ufak bir kasma istemiyorum.

@dovahkiin Makinaya format atali 1 hafta anca oldu ve yuklu hic bir sey yok. 2 tane oyun ventrillo TS3 gibi programlar baska bir sey yuklu degil. Arka planda calisan bir seyde yok. Neden oluyor anlamiyorum. Sirf bu kasmalar yuzunden yenilemistim butun sistemi degisen bir sey yok.
    Büyük ihtimal ya macunu fazla sürmüşlerdir yada GPU üzerine tam oturmamıştır. Ben GTX 480 i temizlediğimde en az 10 derece düşüş yaşıyorum ne demek istediğimi anlatabildim sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

Büyük ihtimal ya macunu fazla sürmüşlerdir yada GPU üzerine tam oturmamıştır. Ben GTX 480 i temizlediğimde en az 10 derece düşüş yaşıyorum ne demek istediğimi anlatabildim sanırım

masaustunde arka planda wow calisiyor 50 derece
    Hocam testi oyun içindeyken yapın ben oyundayken sıcaklık arttı dediniz sanmıştım , 1 saatlik oyunda sıcaklıklar ne durumda burası önemli
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

Hocam testi oyun içindeyken yapın ben oyundayken sıcaklık arttı dediniz sanmıştım , 1 saatlik oyunda sıcaklıklar ne durumda burası önemli

oyunda 71 gordu max. Fan seside ne pismis bunun. Nvidia`nin physx secenegini auto yerine CPU yapsam ve islemciyede overlock yapip kullansam sizce GPU`ya binen yuk azalir mi?
  • Daha yeni 680 satıp geçici olarak Evga 560ti kullanmaya başladım, sisteminizin geri kalanı halen çok iyi seviyede, bence Nvidia tarafında 670 veya 760-770,Amd tarafında ise yeni seriden özel soğutmalı kartlara bakın.

BF4 gibi oyunlarda minimum ayarlarda oynadığım halde, fps zaman zaman 80 olduğu halde ram yetersizliginden dolayı ani takılma yapabiliyor. En az 2 GB ve GPU'su daha güçlü bir karta geçmenin faydası çok olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rüzgar81

Daha yeni 680 satıp geçici olarak Evga 560ti kullanmaya başladım, sisteminizin geri kalanı halen çok iyi seviyede, bence Nvidia tarafında 670 veya 760-770,Amd tarafında ise yeni seriden özel soğutmalı kartlara bakın.

BF4 gibi oyunlarda minimum ayarlarda oynadığım halde, fps zaman zaman 80 olduğu halde ram yetersizliginden dolayı ani takılma yapabiliyor. En az 2 GB ve GPU'su daha güçlü bir karta geçmenin faydası çok olacaktır.

Merhabalar yorumlariniz icin tesekkur ederim.

Yeni nesil oyunlarla pek ilgilenmiyorum ancak iyi bir kartla ara sira oynayabilirim neden olmasin. Suan tek istedigim mevcut oynadigim oyunlari problemsiz oynamak.

Kendi kartimi satip haftaya 760 almayi dusunuyorum. Fiyat olarak gayet uygun. Benim yerimde olsaydiniz ve 1000tl civari bir butce ayirmis olsaydiniz tercihiniz hangi kart olurdu? Saygilar.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.