Şimdi Ara

Asus HD7950 DirectCU II mi yoksa ZOTACGTX660 Ti AMP mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ZOTACGTX660 Ti AMP GDDR5 2GB 192Bit Nvidia GeForce DX11.1

Asus HD7950 DirectCU II GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.1 (oc edition degil)

daha fazla oyun daha daha az sorun istiyorum ayrıca fiyat performans acısından da iyi olsun istiyorum, 2 üründe birini almamayı dusunuyorum. kararsız kaldım, sizce nasıl bir tercih yapmam uygun pc ozelliklerimde imza da vardır?

Birde TAGAN 580w psu kullanıyorum acaba yeterli kalır mı?

tşk.

• İki kart hemen hemen yakın birbirine, ondan sonraki etken fiyat kalıyor.

Hangisi ucuz ise onu tercih edin diyorum. Ayrıca Tagan 580 4890 a yetiyorsa bunlara da yeter.

Bu durumda tercih Zotac dan yana olmalı.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/zotac-zt-60804-10p-gtx660-ti-amp-gddr5-2gb-192bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=61846

7950 yi daha ucuza bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 3 Şubat 2013; 16:34:37 >

• gelecek oyunlarda bellek ihtiyacı artacağından ben 7950 derim ayrıca asus kaliteside var vur kırbacı yap oc ni ben tercihimi 7950 den yana kullanırdım
  • performans olarak 7950 tabiki önde.. sorunsuz olsun demişsiniz driver sorunlarından çekinmiyorsanız buyrun 7950 sizin kartınız asus kalitesiyle
  • o/c yapmayı pek dusunmuyorum varsayılan degerlerde de asus 7950 mi tercih etmeleyim
  • GTX 660 Ti AMP Normal 660 Ti nin daha hızlı versiyonudur.

Normal 660 Ti 915 / 6008 iken AMP 1033MHz / 6608 dir.

Hem de fiyat olarak Asus 7950 den ucuz. 7950 ben de kullandım kötü kart demiyorum ama daha ucuza en az aynı performansı veren kart varken niye pahalısını almak ister bir insan.

Ayrıca güç tüketimi konusunda da daha başarılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 3 Şubat 2013; 16:55:26 >
  • İki kart arasındaki karşılaştırmaya buradan bakabilirsin:

http://www.anandtech.com/bench/Product/550?vs=647

7950 önde gözüküyor ama driver problemleri canını sıkabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    r9 270x mi rx 460 mi
    8 yıl önce açıldı
    GTX 780 Mİ GTX 970 Mi ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dikket ettimde anadtech'teki incelemelr genelde hep yanlış yorumlanıyor. anandtechteki 1920x1200 çözünürlüğündeki bütün oyunlara bakarsanız 2 oyunda hd7950 geçmiş, 3 oyunda gtx660ti geçmiş diğer 3 oyunda birbirine yakın fps almışlar normal kullanımda birbirlerine denk kartlar ama o.c yapılırsa hd7950 geçer. buna kerşın nvidia'nın driverları daha sorunsuz ve cuda-physx-adaptive vsync gibi özellikleri var. gelecek oyunlarda da belleğin sorun olacağını sanmıyorum. sonuçta geçen sene de ileriye dönük olsun diye herkese 2 gb'lık hd6950 öneriliyordu. ama crysis 3'te 1 gb'lık gtx560ti ile aynı fps'yi alıyor çünkü gpu yetmeyince belleğin de anlamı kalmıyor. kısaca iki kartında birbirine göre üstünlükleri var. o.c ile fps almak istiyorsa hd7950 öneririm. o.c yapmayacaksan ve sorunsuz driverlar istiyorsan gtx660ti öneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fire.Sword -- 3 Şubat 2013; 17:40:43 >

• Asus almayarak sapphıre veya powercolor alarak bence 7950 alabilirsiniz ama asus veya zotac arasında kaldıysanız fiyata bakın.
  • Aynı kararsızlığı 2 hafta öncesine kadar bende yaşadım.

Asus yerine powercolor 7950 boost bios olanı almayı düşünüyordum.(Asus diye karta aradaki fiyat farkını vermem.)

Zotac gtx 660 ti amp aldım.Karttan fazlasıyla memnunum.Yormuyor,üzmüyor.Ne verirsen yüksek fps çıkarıyor.

Serin ve sessiz çalışıyor.

Kısacası 7950'nin üstün yönleri de olsa 660ti aldığımdan beri hiç neden diğerini almadım diye düşündürmedi.

Bu karta ati 6950'den geçiş yaptım,elle tutulur iyileşme olurmu diye çok düşünmüştüm ama şu anda değdi diyorum.

Kısacası bence 660ti amp edition çünkü ben de var....
  • 7950 Direct CU II ezer geçer..........
  • 7950 DCII tabiki, min.1050 mhz o.c yapın
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkishDrifter

7950 DCII tabiki, min.1050 mhz o.c yapın

Cok rahat 1200 gorur 660ti yanina bile yaklasamaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

GTX 660 Ti AMP Normal 660 Ti nin daha hızlı versiyonudur.

Normal 660 Ti 915 / 6008 iken AMP 1033MHz / 6608 dir.

Hem de fiyat olarak Asus 7950 den ucuz. 7950 ben de kullandım kötü kart demiyorum ama daha ucuza en az aynı performansı veren kart varken niye pahalısını almak ister bir insan.

Ayrıca güç tüketimi konusunda da daha başarılı.

Bu kart tan sipariş verdim inşallah sorun çıkmaz powercolor 7950

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gmfaruk -- 3 Şubat 2013; 20:18:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zotac 660Ti normal versiyon kullandım bf3 te bekledigim performansı vermedi +100mhz oc oluyordu +120 olmuyordu sonradan arıza yapınca powercolor 7950 ile degistirdim +20tl fark vererek kesinlikle daha performanslı cok memnunum 7950 alın derim oc suz bile sizi tatmin eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hunter_Soldier

o/c yapmayı pek dusunmuyorum varsayılan degerlerde de asus 7950 mi tercih etmeleyim

oc yapmayı düşünmemek gibi bir duruma girmeyin 7950 düşünüyorsanız bence oc yapmak zorunludur.Çünkü acc yi açıp 100 mhz arttırmak en amatör kullanıcının bile yapabileceği bir iştir.Ki bu kart 100 mhz den çok daha fazlasını gider.Ben kartınızı riske etmez istemediğinizi düşünürek 100 mhz dedim.100 mhz nin ne sıcaklığa çok eskisi olur nede sese.Ayrıca performansıda belirgin şekilde artar.Sonuç olarak 7950 asus; soğutma,performans ve kalite sekmelerinde 660 ti yi tokatlar.Verilen testlerde kanmayın çünkü ati yeni driverlarıyla bariz performans arttırışına gitti bf3 te %30 performans artışı vaat eden bir video inceleme var dh de onu inceleyin.Verilen test sitelerinde eski driverlara göre yapılmış testler bu aşamada her türlü 7950 performans olarak öndedir.Ha ben sorun istemiyorum dersen nvidia alabilirsin atide nadirde olsa sürücü problemleri çıkabiliyor ortaya

• hiçbiri.
    powercolor 7950 modeli alınmalı.
  • Asus HD7950 DirectCU II ..

Bütçe uygun olmazsa sapphire veya powercolor gibi markalardan alınabilinir.

İkisi arasında kesinlikle HD7950 alınmalı.
  • İki kart arasında kaldıysan kesinlikle Asus DC2 7950 alman gerek. Ama ben senin yerinde olsam MSI 660 Ti Power Edi. veya Asus 660 Ti DC2 alırdım. Yapabileceğin en mantıklı seçim bu iki kartta birisi.

Bu arada Zotac 660 Ti kesinlikle ama kesinlikle alma. Kısa PCB, 4 adetle sınırlı faz sayısı, belleklere yönelik faz olmaması, diğerlerine oranla yük altında bariz biçimde sesli çalışması ve manyetik gürültüsünün fazlalığı gibi eksikleri mevcut. Hem düz hem de AMP'sinde aynı bu handikaplar. Detayları aşağıdaki konudaki mesajımda açıkladım uzun uzadıya:

http://forum.donanimhaber.com/m_71228761/mpage_1/f_/key_//tm.htm#71230019

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.