Şimdi Ara

ASUS K52F KULLANICILARI [ BİM 749 TL ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
2
Favori
15.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Alan var mı memnun mu bilgilendirirse sevinirim.
  • ben aldım genel olarak memnunum ama tek şey numerik rakamların oldugu kısımda hafif eseneme var bu sorunu garantiye versek yaparlarmı orayı iyi bi oturtmaları gerek bazı yerlerde yok anakart faydasına vs gibi bişeyler duydum ama saçmalık yani ben yazarken rahat edemeyeceksem ne işe yarayacak bunu kimler düzeltebilir ?
  • Servise bir götürün derim belki değiştirirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Boromir

Alan var mı memnun mu bilgilendirirse sevinirim.

ben aldım iade ettim ..memnun olmadım..daha öncede yazdım tekrar yazıyorum..

kasa aliminyum değil

bellekler 1200 desteklemesine rağmen 1066 daçalışıyor
    işlemci 4 ghz ye kadar çıkabileceği gösterirken 2.4 ghz de çalışıyor
    peşin 750 fazla taksitle olsa mükemmel olurdu
    klavyesi dandik..tuşlar sesli ve esneme var
    çipi hm55 serisi arızalı seri olabilir bilemiyorum
    biosları kilitli(laptopların genel problemi hiç sevmedim oc siz hayatmı olurmuş)
    pil 3 saat gidiyor yazmışlar çok kötü dell i7 bile 3 saat gidiyorken bunun daha fazla gitmesi gerekirdi
    i3 370 performansı yeterli gelmedi ..masaüstü tek çekirdek performansı sergiliyor..windows puanı 3.7
    cd/dvd yuvası tam oturmamış..elime alınca cd açıldı
    kart okuyucu bölmesi açık ve tipi hoşuma gitmesi
    ekran kartı intel ama hangi serisi bilgi verilmemiş aida64 ile de görünmüyor..hd3000 serisi olacağını hiç zannetmiyorum(bu seriyi sevdim)

belki benim beklentilerim yüksektir..o yüzden yazdıklarım size abartılı gelebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajanblue -- 7 Ekim 2011; 14:55:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ajanblue

quote:

kasa aliminyum değil

biosları kilitli(laptopların genel problemi hiç sevmedim oc siz hayatmı olurmuş)
    pil 3 saat gidiyor yazmışlar çok kötü eski dell i7 bile 3 saat gidiyorken bunun daha fazla gitmesi gerekirdi
    i3 370 performansı yeterli gelmedi ..masaüstü tek çekirdek performansı sergiliyor..windows puanı 3.7

belki benim beklentilerim yüksektir..o yüzden yazdıklarım size abartılı gelebilir

Hmm , teşekkür ederim yorumunuz için almak istediklerim arasından sildim artık bu modeli.

• Bende Asus Laptop Aldım, 5-6, Y-U, H-J, N-M Tuşları Çalışmadı İade Ettim.
  • quote:

quote:

kasa aliminyum değil

pil 3 saat gidiyor yazmışlar çok kötü dell i7 bile 3 saat gidiyorken bunun daha fazla gitmesi gerekirdi
    ekran kartı intel ama hangi serisi bilgi verilmemiş aida64 ile de görünmüyor..hd3000 serisi olacağını hiç zannetmiyorum(bu seriyi sevdim)

artılarıda yazayım eşit yorum olsun

kasa ısınmıyor..sıcaklık 42 derecede dolaşıyor..
    fan sesi yok
    ekranı idare eder.dell i7 gibi..(dell i7 nin ekranını hiç sevmedim.ledlerden mi bilemiyorum ekran çok mat hiç renk yok..masaüstüm bin kat iyi laptoplar gibi parlak ekran olmasada)
    fiyat olarak alabilecek arkadaşlar için iyi..bana peşin vermek bütçeyi zorladı iade etmeme bir nedende bu..4*4 lük olsaydı sıkıntıya katlanırdım)
    asus genelde güvenilir olarak bilinir( eski serilerde sorun yaşayanlar ,teknik servisiyle problem yaşayanlar var)
    genel kullanım için yeterli ama benim gibi oc tutkunlarına hiç zevk vermiyor..( x3 425@2700---->b420@3950 mhz(4 çekirdek açılmadı l3 bellek açıldı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajanblue -- 7 Ekim 2011; 15:04:04 >

• Bende şimdi iade ettim. Bilgisayarın kendisini hiç açmadım, sadece klavyeye bakmam yeterli oldu. Klavyesinde sorun olduğu için iade etmek istediğimi söyledim, açıp açmadığımı sordular. Açmadan nasıl anlayabilirim ki sorun olup olmadığını. Bu tür faturalı ürünlerin iadesi olmuyormuşmuş genelde, teknik servise götürecekmişim. Neyse açıp baktılar, gösterdim sorunu. Oralar köşe olduğu için klavyenin yerinden oynaması normalmiş. Ben yeni aldığım sıfır ürünü ne diye teknik servise götüreyim ki. Biraz kem küm ettiler ama aldılar sonunda. Bir de güya "koşulsuz" iade alıyorlar. 100-200 TL daha fazla veririm ya da en kötüsü bi Lenova alırım, kafam dinç olur en azından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silver_m00n -- 7 Ekim 2011; 15:31:23 >
  • beyler bugün öğlen bi akrabama aldırdım bilgisayarı hiç görmedim ama güzel diyor ama oyun oynanmaz diyor zaten oyun icin almıyoruz.

sınıf öğretmenliği okuyan birisi için yeterlimidir teşekkürler.
  • Aldık bizde ama daha bakamadım. İnş. çok dandik değildir. Asusu ben de marka bilirdim ama...

Zaten a101 in acer notebookunu hoparlörü çalışmıyor diye iade ettim. Bakalım bunu da mı iade edeceğim
  • quote:

quote:

kasa aliminyum değil

Merhaba arkadaşlar ben de bu sabah aldım bu bilgisayarı.

İlk önce yukarıdaki arkadaşın yazdıklarına değinmek isterim. Yukarıda yazdığı özellikleri taşıyan bir notebooku 750 liraya alabileceğini iddia ediyorsa, versin adresi biz de alalım :)

Ben fiyat performans açısından değerlendireceğim.

Klavyesi daha iyi olabilirdi. Evet biraz esniyor ama rahatsızlık derecesinde değil bence ve klavyesi sesli değil. Şu an bu postayı, çelik kasalı i5 işlemcili bir dell notebooktan yazıyorum. ve fiyatı 1600 lira olmasına rağmen klavyesi asus k52f'den daha sesli :)

Pil ömrüyle alakalı olarak, pili şimdi doldurdum. 3 saat gitmesi benim için tatmin edici. Çünkü 15.6 inç led aydınlatmalı bir notebooktan kaç saat gitmesini bekliyorlar anlayamıyorum. Eğer elimdeki bir netbook olsaydı o zaman bil ömrü 7-8 saate kadar çıkabilirdi. Ama şu an halihazırdaki 15.6 inç notebookların çoğu 3 saat civarında pil ömrüyle çalışıyor. Yine elimdeki 2 aylık dell notebook da şu an 2 saat 47 dakika dakika pil ömrüyle çalışıyor. Keşke 10 saat çalışsaydı ama üretici zaten yazmış pil ömrünün ne kadar olduğunu. Adam 6 saat gider demiyor ki.

cd/dvd yuvasının oturmamış olması size denk gelmiş.

Kart okuyucu bölmesi kapalı olsa iyi olurdu ama 2-3 liraya yalancı bir sd kart alırsanız kapanır orası merak etmeyin.

Bende ki windows puanı ilk testi yaptığımda 4.0 dı.

işlemci puanı 6.6
    bellek ( ram ) 5.5
    grafikler 4.0
    oyun grafikleri 5.0
    sabit disk 5.7

ama biosu ve diğer aygıtları güncellediğimde yaptığım testte değer 3.9 a düştü

işlemci puanı 6.7
    bellek ( ram ) 5.5
    grafikler 3.9
    oyun grafikleri 5.2
    sabit disk 5.7

son değerler yukarıdaki gibi.

Üreticinin sayfasına girdiğinizde bu modelin günlük işler ve internet amaçlı olarak üretildiğini görebilirsiniz. Grafik işlemcisi paylaşımlı maalesef ama alırken de biliyordum bunu.

Benim amacım internete girmek, web tasarım programlarıyla uğraşmak ( photoshop, flash vb. ) ve en önemlisi hd filmleri, notebooku evimdeki lcd tvye bağlayarak izlemek. Şu anda bunların hepsini 750 liraya yapabiliyorum.

Eğer bu bilgisayar indirime girmeseydi 1000 - 1200 civarında bir bütçeyle i5, ve 1gb bağımsız grafik kartı olan bi bilgisayar alıcaktım.

Cihazın görüntüsünü ve asus desteği benim için artı özellikler

Fakat touchpadini sevmedim. Ne kadar ayar yapmaya çalıştıysam da yeterince hassas ve hızlı değil. Şu an elimdeki dellin touchpadi asusa göre çok daha kaliteli ve hassas. Çözüm bulan varsa yazarsa iyi olur.

Cihazın kasası Exper, casper, acer gibi notebooklara göre daha güzel ve kaliteli görünüyor.

Cihazın performans ını 1 hafta sonra Bim'in iade süresi bitince, windows ultimate yükleyip, ram'ini 6 gb'a çıkararak biraz daha arttırmayı düşünüyorum.

Şimdilik cihazla ilgili düşüncelerim olumlu. Birkaç gün kullandıktan sonra daha net bilgilere sahip olabilirim.

Bol keseden sallamayalım. 750 liraya şimdilik bundan iyisi yok gibi. Bakalım önümüzdeki günler ne gösterecek.

• ali@ankara seninkinin klavyesinde çok belirgin bir sorun yok mu köşelerde kenarlarda falan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silver_m00n -- 7 Ekim 2011; 16:00:21 >
  • bendede tek sorun klavye diğer herşeyi tamam ama bi esneklik içinde teknik servisemi versem iademi etsem diyorum iade etsem alırlarmıki ?
  • quote:

4GHz'e kadar çıkabileceği nerede yazıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

quote:

4GHz'e kadar çıkabileceği nerede yazıyor?

aida64 te maksimum 4ghz yazıyor..ama bios kilitli
  • hayır silver_moon belirgin bir sorun yok. Köşeye tırnağımla bastırdığımda hafif bir esneme var sadece. şu an web camini çalıştırmaya çalışıyorum sanırım sürücü güncellemek gerekecek. sizin touchpadle ilgili sorununuz var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali@ankara

quote:

quote:

kasa aliminyum değil

Merhaba arkadaşlar ben de bu sabah aldım bu bilgisayarı.

İlk önce yukarıdaki arkadaşın yazdıklarına değinmek isterim. Yukarıda yazdığı özellikleri taşıyan bir notebooku 750 liraya alabileceğini iddia ediyorsa, versin adresi biz de alalım :)

Ben fiyat performans açısından değerlendireceğim.

Klavyesi daha iyi olabilirdi. Evet biraz esniyor ama rahatsızlık derecesinde değil bence ve klavyesi sesli değil. Şu an bu postayı, çelik kasalı i5 işlemcili bir dell notebooktan yazıyorum. ve fiyatı 1600 lira olmasına rağmen klavyesi asus k52f'den daha sesli :)

Pil ömrüyle alakalı olarak, pili şimdi doldurdum. 3 saat gitmesi benim için tatmin edici. Çünkü 15.6 inç led aydınlatmalı bir notebooktan kaç saat gitmesini bekliyorlar anlayamıyorum. Eğer elimdeki bir netbook olsaydı o zaman bil ömrü 7-8 saate kadar çıkabilirdi. Ama şu an halihazırdaki 15.6 inç notebookların çoğu 3 saat civarında pil ömrüyle çalışıyor. Yine elimdeki 2 aylık dell notebook da şu an 2 saat 47 dakika dakika pil ömrüyle çalışıyor. Keşke 10 saat çalışsaydı ama üretici zaten yazmış pil ömrünün ne kadar olduğunu. Adam 6 saat gider demiyor ki.

cd/dvd yuvasının oturmamış olması size denk gelmiş.

Kart okuyucu bölmesi kapalı olsa iyi olurdu ama 2-3 liraya yalancı bir sd kart alırsanız kapanır orası merak etmeyin.

Bende ki windows puanı ilk testi yaptığımda 4.0 dı.

işlemci puanı 6.6
    bellek ( ram ) 5.5
    grafikler 4.0
    oyun grafikleri 5.0
    sabit disk 5.7

ama biosu ve diğer aygıtları güncellediğimde yaptığım testte değer 3.9 a düştü

işlemci puanı 6.7
    bellek ( ram ) 5.5
    grafikler 3.9
    oyun grafikleri 5.2
    sabit disk 5.7

son değerler yukarıdaki gibi.

Üreticinin sayfasına girdiğinizde bu modelin günlük işler ve internet amaçlı olarak üretildiğini görebilirsiniz. Grafik işlemcisi paylaşımlı maalesef ama alırken de biliyordum bunu.

Benim amacım internete girmek, web tasarım programlarıyla uğraşmak ( photoshop, flash vb. ) ve en önemlisi hd filmleri, notebooku evimdeki lcd tvye bağlayarak izlemek. Şu anda bunların hepsini 750 liraya yapabiliyorum.

Eğer bu bilgisayar indirime girmeseydi 1000 - 1200 civarında bir bütçeyle i5, ve 1gb bağımsız grafik kartı olan bi bilgisayar alıcaktım.

Cihazın görüntüsünü ve asus desteği benim için artı özellikler

Fakat touchpadini sevmedim. Ne kadar ayar yapmaya çalıştıysam da yeterince hassas ve hızlı değil. Şu an elimdeki dellin touchpadi asusa göre çok daha kaliteli ve hassas. Çözüm bulan varsa yazarsa iyi olur.

Cihazın kasası Exper, casper, acer gibi notebooklara göre daha güzel ve kaliteli görünüyor.

Cihazın performans ını 1 hafta sonra Bim'in iade süresi bitince, windows ultimate yükleyip, ram'ini 6 gb'a çıkararak biraz daha arttırmayı düşünüyorum.

Şimdilik cihazla ilgili düşüncelerim olumlu. Birkaç gün kullandıktan sonra daha net bilgilere sahip olabilirim.

Bol keseden sallamayalım. 750 liraya şimdilik bundan iyisi yok gibi. Bakalım önümüzdeki günler ne gösterecek.

birincisi parası olan peşin 750 versin bana göre peşin vermek çok dedim o konuda anlaşalım
    ikincisi üstüne 300-400 veririm hem i5 li hemde oyun oynanacak sx061,sx144 alabilirsin taksitle olduğu için ödemesi daha makul..
    üçüncüsü kasa aliminyum değil..asus son modellerin çoğna aliminyum yaptı..benim tercih sebebim aliminyum olmasıydı..dell i7 fazla ısındığı ve arızalı ürün geldiği için 2 .gün hb ye iade ettim..asus tercih edersem sırf soğutması için olacak
    dördücüsü i7 2630 ile i3 370 güç tüketimleri aynı mı ki her bilgisayar 3 saat gitmesi normal demişsin..bu şuna benzemiş 150 tdp ekran kartıda 75 tdp ekran kartıda aynı sürede pil tüketiyorsa hiç anormallik yoktur..dell de harici ekran kartı da var onu unutma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajanblue -- 7 Ekim 2011; 16:16:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ali@ankara

hayır silver_moon belirgin bir sorun yok. Köşeye tırnağımla bastırdığımda hafif bir esneme var sadece. şu an web camini çalıştırmaya çalışıyorum sanırım sürücü güncellemek gerekecek. sizin touchpadle ilgili sorununuz var mı ?

Şanslıymışsınız. Benim sağ alt köşe dışında her köşede esneme vardı ve malesef bilgisayarı hiç açmadan iade ettim, o yüzden touchpad hakkında yorum yapamayacağım :(
  • arkadaşlar şuan casper marka makine kullanıyorum. p6100 işlemcili. yukarıdaki makineden hardiski düşük 250 gb. aşağıda windows puanları var. 850 aldım. ayrıca taksitte var. almayı düşünen arkadaşlara bunuda tavsiye ederim. hdni çıkışı, e-sata girişide mevcut.

ASUS K52F KULLANICILARI [ BİM 749 TL ]
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.