Şimdi Ara

ASUS K52F KULLANICILARI [ BİM 749 TL ] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
2
Favori
15.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bence fiyat/performans oranı mükemmel. evet içinde 2gb ddr3 1333Mhz ram bellek var. ama i3 370m işlemcisi en fazla 1066 mhz de kullanılabiliyor. işlemci memory özelliklerine bakabilirsiniz.
    http://ark.intel.com/products/49020/Intel-Core-i3-370M-Processor-(3M-cache-2_40-GHz)
    bende ram ilavesi yapmak istiyorum ama 2gb mı yoksa 4 gb mı eklesem karar veremedim. 4 gb eklersem 6 gb acaba gereksiz fazla mı olur. bu arada teknolojix de 4gb ram 48 tl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sametin

arkadaşlar bence fiyat/performans oranı mükemmel. evet içinde 2gb ddr3 1333Mhz ram bellek var. ama i3 370m işlemcisi en fazla 1066 mhz de kullanılabiliyor. işlemci memory özelliklerine bakabilirsiniz.
    http://ark.intel.com/products/49020/Intel-Core-i3-370M-Processor-(3M-cache-2_40-GHz)
    bende ram ilavesi yapmak istiyorum ama 2gb mı yoksa 4 gb mı eklesem karar veremedim. 4 gb eklersem 6 gb acaba gereksiz fazla mı olur. bu arada teknolojix de 4gb ram 48 tl.

Şu konuya bir açıklık getirmek lazım diyecektim ki arkadaş yazmış.

İçinden 1333 MHz'lik RAM çıkmasının hiçbir önemi yok. Sınır 1066 MHz arkadaşlar. Fazlasını desteklemez. İsterseniz 1600 MHz'lik Kingston HyperX notebook bellekleri takın...

2 GB bellek eklerseniz yeter de artar. Bu cihazın 4 GB'yi kullanacak bir iş yapması da mümkün değil eğer tarayıcınızda 50 tane sayfayı aynı anda açma huyunuz falan yoksa. 6 GB bellek tamamen gösteriş olur, hiçbir işe de yaramaz. Render almayacaksınız, 3B çizim programlarıyla boğuşmayacaksınız...

Nakit fiyat olduğu için bence bir artısı yok. Aşağıdaki cihazı alırsınız, aynı işi, hatta fazlasını görürsünüz;

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=7186

Nakit fiyatları aynı sayılır. Taksitli fiyat da 50 lira farklı. Windows puanlarıyla olmaz bu işler. Günlük kullanımda Core i3 370M'yi alsam ne olacak, P6200'ü alsam ne olacak? i3 biraz daha hızlı, HyperThreading destekliyor. Bu kadar... Lenovo'yu alırım, harici ekran kartıyla hiç değilse arada oyun oynarım, 3B çizim-tasarım uygulamaları çalıştırırım. Bu devirde harici ekran kartı olmayan bilgisayara nakit bunca para sayılmaz. İşletim sistemini de direkt kaldırırım, Ultimate kurarım. Starter 2 GB bellek destekliyor.

• acer 3820gt

güzel yorum yapmışın hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Acer 3820TG

quote:

Orijinalden alıntı: sametin

arkadaşlar bence fiyat/performans oranı mükemmel. evet içinde 2gb ddr3 1333Mhz ram bellek var. ama i3 370m işlemcisi en fazla 1066 mhz de kullanılabiliyor. işlemci memory özelliklerine bakabilirsiniz.

Şu konuya bir açıklık getirmek lazım diyecektim ki arkadaş yazmış.

İçinden 1333 MHz'lik RAM çıkmasının hiçbir önemi yok. Sınır 1066 MHz arkadaşlar. Fazlasını desteklemez. İsterseniz 1600 MHz'lik Kingston HyperX notebook bellekleri takın...

2 GB bellek eklerseniz yeter de artar. Bu cihazın 4 GB'yi kullanacak bir iş yapması da mümkün değil eğer tarayıcınızda 50 tane sayfayı aynı anda açma huyunuz falan yoksa. 6 GB bellek tamamen gösteriş olur, hiçbir işe de yaramaz. Render almayacaksınız, 3B çizim programlarıyla boğuşmayacaksınız...

Nakit fiyat olduğu için bence bir artısı yok. Aşağıdaki cihazı alırsınız, aynı işi, hatta fazlasını görürsünüz;

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=7186

Nakit fiyatları aynı sayılır. Taksitli fiyat da 50 lira farklı. Windows puanlarıyla olmaz bu işler. Günlük kullanımda Core i3 370M'yi alsam ne olacak, P6200'ü alsam ne olacak? i3 biraz daha hızlı, HyperThreading destekliyor. Bu kadar... Lenovo'yu alırım, harici ekran kartıyla hiç değilse arada oyun oynarım, 3B çizim-tasarım uygulamaları çalıştırırım. Bu devirde harici ekran kartı olmayan bilgisayara nakit bunca para sayılmaz. İşletim sistemini de direkt kaldırırım, Ultimate kurarım. Starter 2 GB bellek destekliyor.

Adam haklı beyler

Sağol dostum bilgilendirici bir yazı olmuş.

• Bu arada, yukarıda linkini verdiğim cihazın verdiğim andaki nakit fiyatı 765 lira civarındaydı. Nasıl olduysa akşama kadar 20 lira kadar zamlanmış :) Verdiğim andaki fiyat mukayesesi doğruydu arkadaşlar, yanlışlık olmasın. Şu haliyle bile BİM'deki cihazdan daha avantajlı, onu da belirtmek lazım...
  • ARkadaşlar bence ram alacağınıza linux kurmaya yönelin lxda yada türevleri 128 mb ram tüketmekte boşa masraf yapmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem_uar

arkadaşlar şuan casper marka makine kullanıyorum. p6100 işlemcili. yukarıdaki makineden hardiski düşük 250 gb. aşağıda windows puanları var. 850 aldım. ayrıca taksitte var. almayı düşünen arkadaşlara bunuda tavsiye ederim. hdni çıkışı, e-sata girişide mevcut.

ASUS K52F KULLANICILARI [ BİM 749 TL ]

test yaparken her 2 laptop da aynı programlar olması lazım mesela ben test yapıyorum kendi dell makinamda nonoh çalışır durum da 3.2 değeri verilken nonoh kapatıyorum bir daha test yapıyorum puan yükseliyor yani antivirüs olsun dowloand programları olsun yani saatin yaninda hazırda bekleyen veya çalışan tüm programlar testleri etkiler bunuda işi bilen herkez bilir !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Arkadaşlar bizim laptop windows 7 home basic 64 bit, dolayısıyla 2 GB sınırı bizde yok. Şu RAM alan arkadaş da yazsa da ona göre 2mi 4 mü alacağım karar versen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmucit

Arkadaşlar bizim laptop windows 7 home basic 64 bit, dolayısıyla 2 GB sınırı bizde yok. Şu RAM alan arkadaş da yazsa da ona göre 2mi 4 mü alacağım karar versen.

EWET DOGRU ISLETIM SISTEMI 64 BIT BEN DE SASIRDIM
  • tavsiye ettiğim kişilerden alan birtanesi dün getirdi. biraz inceleme fırsatım oldu. gerçekten bu paraya alınacak en iyi bilgisayar. klavyenin esnemesi abartılacak kadar değil. 2 gb starter ile normal çalışmakta. acil ram yükseltme ihtiyacı yok gibi ama fazla ram her zaman iyidir. ama starter'in 4 gb yi desteklediğinden emin misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluelizard17

tavsiye ettiğim kişilerden alan birtanesi dün getirdi. biraz inceleme fırsatım oldu. gerçekten bu paraya alınacak en iyi bilgisayar. klavyenin esnemesi abartılacak kadar değil. 2 gb starter ile normal çalışmakta. acil ram yükseltme ihtiyacı yok gibi ama fazla ram her zaman iyidir. ama starter'in 4 gb yi desteklediğinden emin misiniz?

Kesinlikle eminim windows 7 home basic 64 bit
  • tamam 64 bit olduğunu gördüm de starter 4 gb destekliyor mu onu sormk istemiştim.
  • quote:

tamam 64 bit olduğunu gördüm de starter 4 gb destekliyor mu onu sormk istemiştim.

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/aa366778(v=vs.85).aspx#physical_memory_limits_windows_7

Gördüğünüz gibi Starter sürümünün sadece 32 bit versiyonu bulunmakta ve en fazla 2 GB bellek desteklemekte.

• quote:

quote:

tamam 64 bit olduğunu gördüm de starter 4 gb destekliyor mu onu sormk istemiştim.

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/aa366778(v=vs.85).aspx#physical_memory_limits_windows_7

Gördüğünüz gibi Starter sürümünün sadece 32 bit versiyonu bulunmakta ve en fazla 2 GB bellek desteklemekte.

İyide bizdeki starter değilki? Niye starterı gösteriyorsunuz?

Bizde home basic 64 bit var.

• Okuman yazman yok mu senin? Arkadaş soru sormuş, cevapladım.

Yazmış olmak için yazmayın.
  • quote:

Okuman yazman yok mu senin? Arkadaş soru sormuş, cevapladım.

Yazmış olmak için yazmayın.

Siz de alıntı tuşunu kullanmayı öğrenseniz daha iyi olur kanaatindeyim.

Ayrıca sorulan sorunun bu bilgisayarın işletim sistemi hakkında olduğunu anlasaydınız ikide bir starter ile ilgili bilgi vermezdiniz.

Ki starter muhabbeti sizn bu alıntınızdan kaynaklanmış olması da muhtemel.

quote:

Yok illaki hata olur ama üslubunuz çok yanlış.

• Arkadaşlar az önce 4 gb ddr3 1333 mhz Ram taktım. toplam 6 gb görünüyor. daha yeni taktığım için performansla ilgili tam olarak bişey söyleyemiyorum. yalnız açılma ve kapanma sürelerinde kısalma oldu diyebilirim. ayrıca BIOS ta 6 gb ddr3 1067 mhz olarak görünüyor.

bu resimler de belki biraz fikir verebilir

Öncesi

Sonrası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 13esprit -- 11 Ekim 2011; 15:28:21 >

• quote:

tavsiye ettiğim kişilerden alan birtanesi dün getirdi. biraz inceleme fırsatım oldu. gerçekten bu paraya alınacak en iyi bilgisayar. klavyenin esnemesi abartılacak kadar değil. 2 gb starter ile normal çalışmakta. acil ram yükseltme ihtiyacı yok gibi ama fazla ram her zaman iyidir. ama starter'in 4 gb yi desteklediğinden emin misiniz?

Bizim bilgisayarda starter işletim sistemi olmadığı için starter a takılmanıza gerek yok. (Eğer anladığım bu ise)

quote:

Orijinalden alıntı: 13esprit

Arkadaşlar az önce 4 gb ddr3 1333 mhz Ram taktım. toplam 6 gb görünüyor. daha yeni taktığım için performansla ilgili tam olarak bişey söyleyemiyorum. yalnız açılma ve kapanma sürelerinde kısalma oldu diyebilirim. ayrıca BIOS ta 6 gb ddr3 1067 mhz olarak görünüyor.

bu resimler de belki biraz fikir verebilir

Öncesi

Sonrası

Teşekkürler, inş böyle daha performanslı olmuştur. Ben de vatandan alacaktım ama gereksiz 4 tl lik zam yapmışlar. Neyse beklemeye devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmucit -- 11 Ekim 2011; 15:33:55 >

• Rica ederim. performansta artış olduğunu hissedebiliyorum tavsiye ederim. belki 6 gb gereksiz olabilir 2 gb alırsınız toplamda 4 de yeterli olacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.