Şimdi Ara

ASUS K53SV-SX581R Önerir Misiniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
1
Favori
26.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • valla benim ağzım acerden çok yandı.zamanında en kaliteli laptopa 2.300 para verdim.sonra aşırı ısınma sebebiyle birçok parça helak oldu.bunu alırkende birilerinini yorum yapması önemlidir tabiki.kasmak diye tabir edilemez.eğer ısınma yoksa ve sesisiz ise alınabilir bir laptoptur benim için.
  • benim tercih sebebim ice cool özelliği olması nedeniyle. i5 2430M işlemci de 2410m e göre biraz daha hızlı. ekran kartıda gayet tatmin edici nvidia Gt540 paylaşımsız 1GB (128 bit)
    çok araştırma yaptım sony asus ve toshiba tavsiye edildi. toshiba satelite lere göre ısınması çok aşağı seviyelerdeymiş duyum öyle.
  • benimki hala gelmedi kargodan ya keşke şubeden alaymışım çakallar internete özel yazıyor diye sadece internette indirim var sanmıştım
  • laptopbum geldi yarın vizem var dolayısıyla pek inceleyemedim ama başlıca şeyleri söyliyim ekranda bir sorun yok ölü piksel felan hiçbir sorunum olmadı fazla deneyimim olmadığı için diğer laptopların ekranlarıyla kıyaslayamıyorum kusura bakmayın, tasarımı çok hoş ayrıca baya sağlam zaten "aliminum though" diye belirtmişler üstünde klavyesi rahat, mouse padi o sevdiğim kaygan mous padlerden değil elin hafif terli olunca takılıyor :D ama çok da bir problem olucağını sanmıyorum bunlar basit şeyler :D hepinizin merak ettiği ısınma konusunda da üzgünümki birşey söyleyemeyeceğim ancak asusun "ice cool" diye bir teknolojisine sahipmiş kullandığım süre boyunca fazla ısındığını hissetmedim.

ayrıca şöyle bir olayı var üzerinde hem intel hd graphic hem de gt540m ile geliyor bildiğiniz üzere ancak sürekli inteli kullanıyor sanırım zor işlemler yapacağı zaman gt540 a geçiyor daha geçiremedim ama :D , güç tasarrufu nedeniyle yapılmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazy_mac -- 1 Kasım 2011; 21:56:43 >

• bugün everest te sistem stabilite testi yaptımne kadar ısınır diye merak ettim normalde cpu 55'e yakın, 10 dk kadar %99 işlemci kullandığında 72 derece oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazy_mac -- 4 Kasım 2011; 21:44:40 >
  • Resimli inceleme de yaparsan,seviniriz.Mesela sana göre eksileri ve dezavantajları nedir ? Kendince yorumlarsan birçok kişinin kafasındaki soru işareti kalkar.

Bazı yerlerde kullanan kişiler adaptör soket girişinin hemen soğutma ızgarasının yanında olması ve ekran kalitesini(çözünürlük ve kontrast) beğenmediklerini dile getirmişler
  • Ben de düşünüyorum bunu almayı arkadaşlar.
    Hiç bi Allah'ın kulu kullanmıyor mu şu laptopu ya, şöyle geniş bi bilgi verse bize de kafamızda belirlesek biz de alalım yada almayalım diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mlhzngn

Ben de düşünüyorum bunu almayı arkadaşlar.
    Hiç bi Allah'ın kulu kullanmıyor mu şu laptopu ya, şöyle geniş bi bilgi verse bize de kafamızda belirlesek biz de alalım yada almayalım diye.

Ben dün trabzn form bimeks mağazasından 1550 ye aldım 2.4 ghz işlemci hızı olanı tasarım güzel normal kullanımda ısınma hic olmuyor arkadaslar oyunda henüz denemedim zaten 2 tane ekran kartı var biliyosunuz oyunda biraz ısınır ama ısınma derdi olacagını sanmıyorum metalik tsarım var ısıyı sadece bi yerde toplamıyo her yere yayıyomus böylece ısı artmıyo bimeks magazasnda oyle söyledi bna adam ekran kartı zaten biliyosunuz orta düzey su an piyasadki oyunları kaldırabilecek düzeyde gnel olarak iyi herkese tavsye ederim

• 1 hafta bekleyelim dedik 1750 lira olmuş makina
  • Ben bu makinayı alalı 1 ay oldu herhangi bir problemi yok gönül rahatlığı ile alabilirsiniz gözüme çarpan tek bir problemi var o da grafik ayarlarına biraz fazla abanırsanız şöyle (kalın oyunlarda) saç kurutma makinası gibi olmasada sıcak hava üflüyor ama zaten oyun oynadığınızda sıcak hava üflemeyecek laptop yoktur bunların dışında performansı gayet iyi hiç takılma donma ya da herhangi bir program - oyunu kaldırmama problemi hiç olmadı ayrıca alüminyum kaplaması gayet serin olduğundan kasasından klavye ya da touch pad'e sıcaklık attığını hissetmedim.

Oyunlarda ise örnek vermek gerekirse : Gta San. veya Saints row 2 oynarsanız sıcak havanın S'sini bile hissedemezsiniz
    fakat
    Sacred 2 (20GB) gibi bir oyun oynarsanız ileri grafik ayarlarında sıcak sayılacak bir hava üflesede öyle eski MSI laptoplarda olduğu gibi adamın elini yakmıyor sıcaklık değerlerinide söylemeyi isterdim ama hiç ölçme ihtiyacı duymadım çünkü anormal bir durum hiç olmadı umarım yazdıklarım işinize yarar.

• Ben de bundan almayı düşünüyorum.SX-581R ile arasında fark olarak 640gb harddisk ve windows 7 Premium var.İki hafta önceki indirimi kaçırdık , indirimi bekliyorum şimdi..

ASUS K53SV CORE İ5 2430M-2.3GHZ-4GB DDR3-640GB-15.6"-DVDRW-1024MB GT540M-CAM-BT-W7PRE : http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/asus-k53sv-sx582v-k53sv-core-i5-2430m-2.3ghz-4gb-ddr3-640gb-15.6-dvdrw-1024mb-gt540m-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=57097

• Merhabalar arkadaşlar,ben bakıyorum "ASUS K53SV-SX581R" modeli piyasaya yeni girdiği için fazla bir bilgi yok bu laptop hakkında,bu asus modelini Cumhuriyet bayramı dolayısıyla indirimli 1340 TL ye Adana computurdan aldım,gerçekten çok harika bir cihaz benimki metalik renkli aluminyum kasa,aslında ben sadece sizin yorum yaptığınız lenovo z570 yada MSİ almak için bilgisayar mağazalarını geziyordum,inanın piyasayı çok araştırdım,fiyatı yüksek olduğu için asus'u gözden çıkarmıştım,şans iste bir adana vatan computura uğradım kampanya varmış,fırsat bu fırsat dedim gözümü kaptıp aldım asus'u, Allaha şükür çok iyi performanslı bir cihaz,lenovoya göre artısı çok fazla arkadaşlar,ısınma sorununu bu asus ta unutun,artı i5 2410 işlemci değil,bunun bir üst modeli olan i5 2430 işlemci,bunu aklınızın bir köşesine yazın,ikinci büyük avantajı ise usb 2.0 değil,usb 3.0 girişlidir arkadaşlar,bazı internet satış sitelerinde özellikler bölümünde hala usb 2.0 gösteriliyor,gerçeği usb 3.0 ( resimlerden görebilirsiniz aşağıda),içinden cd driver çıkmıyor,kendiliğinden yükleme yapıyor,artı istediğiniz zamanda ,laptopta değişiklik olmadan format atabiliyorsunuz,asus'un kendi websitesinde ise bolbol driver güncellemesi mevcut,ekran kartı bildiğiniz gibi "Nvidia geforce 540 cuda 1 gb" ve şunuda sakın unutmayın her nvidia g540,laptoplarda aynı performansı vermez,bilgisayar markasından markaya fark atıyor,eğer firma ekran kartını destekleyen yan sürücü ve malzemeleri kaliteli kullanmışsa hiç bir sorun olmaz,ama asus gerçekten sürücülerini çok kaliteli kullanmış sınırsız oyun ve grafik yapabilirsiniz,birde laptop içinde kullanımı kolaylaştıran bazı porgram ve yazılımlar mevcut (başlat menüsünden programların resmini yükleyeceğim),bununla bazı işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz nasılmı örneğin "Asus sonic focus" diye bir program var laptop içinde bu programı açıp ses seviye ayarlarını yaparak çok yüksek ses elde edebiliyorsunuz(aşağıda resmini görebilirsiniz),işte benim laptoplarda en çok dikkat ettiğim konu ise bildiğiniz gibi çoğu laptoplarda ses çok az çıkıyordu,ama bu model asusta inanın çok yüksek sesle müzik dinliyorum,tak kulaklığı dinle baslı müziği,hiç ek ses sistemi takmadan seyret filmini,video nu mesala msn de chat yapıyorum karşı taraftan o kadar çok yüksek ses geliyorki diğer odadan rahat duyuluyor,ben bu ses olayını çok sevdim şimdi içim çok rahat,laptopun lcd ekran paneli ise gerçekten çok sert ve sağlam,sallanma falan olmuyor,üst kapakta çok sert,aluminyum kasa desen zaten süper,laptopun alt kısım ise sert plastik malzeme öyle çat kırıldım tip değil,ve aşağı bazı özelliklerinide ekledim.

= IceCool Teknolojisi ile elleriniz serin kalır =
    IceCool teknolojisi bilgisayarınızın uzun süreli kullanımlarda bile serin ve konforlu kalmasını sağlar. Çift taraflı anakartında, ısınan parçalar alt tarafa monte edilerek kullanıcıdan uzaklaşması hedeflenmiştir. Isı çubuklarına sahip soğutma sistemi ve fanıyla, el yasladığınız bölge ve klavye yüzeyi her zaman serin kalmaktadır.

= Chiclet Klavye =
    Toz birikmesini önleyen geniş tuş aralıkları konforlu ve rahat bir klavye kullanımı sağlar.

= Palm Proof Teknolojisi ile otomotik avuç içi algılama =
    ASUS K53 Palm Proof Teknolojisi ile avuç içi ve parmak izini zekice analiz ederek herhangi bir yanlış temasta işaretçi devre dışı kalır.

arkadaşlar fazla incelemeyin,gidin gönül rahatlığıyla alın,bunun bir üstü,bunun bir üstü diyerek çıka çıka i7 işlemciye kadar gider sonu,en makulu ve performanslısı bu..eğer yardımcı olduysam şimdiden saygılarımla.

ASUS K53SV-SX581R Önerir Misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: DH_Türk Rock

Ben de bundan almayı düşünüyorum.SX-581R ile arasında fark olarak 640gb harddisk ve windows 7 Premium var.İki hafta önceki indirimi kaçırdık , indirimi bekliyorum şimdi..

ASUS K53SV CORE İ5 2430M-2.3GHZ-4GB DDR3-640GB-15.6"-DVDRW-1024MB GT540M-CAM-BT-W7PRE : http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/asus-k53sv-sx582v-k53sv-core-i5-2430m-2.3ghz-4gb-ddr3-640gb-15.6-dvdrw-1024mb-gt540m-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=57097

Arkadaşlar son birkaç gündür çok derin araştırmalar yapıyorum. İlk defa laptop alacağım ve ince eleyip sık dokuyorum açıkcası.
    Asus'un SX581D modeli bunlardan neredeyse 200-300 TL ucuz. Fark olarak 500 GB hard diski var ve işletim sistemi yok.
    Vatanbilgisayarda ne yazık ki bulamadım. Novabilgisayar'da var ancak oradan alışveriş etmek konusunda emin değilim.
    Bahsettiğim laptop:

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=7811

Forumdaki 43 sayfalık SX144D laptopun işlemci olarak bir üst modeli bu laptop.
    Sanırım o laptopla aynı konuda konuşuluyor bu laptop da. Ayrı bir konu açılmamış. Ben bahsettiğim SX581D modelini almayı düşünüyorum. Bence siz de bir düşünün. 140 GB hard disk için 300 lira fazla vermeye değer mi ?

• bende aynı senin gibi ilk defa laptop alcam ve 1,500 liralık bir bütçem var asus alamayı düşünüorum.milliyan arkadaşımıza sormak istiyorum ben oyunsever biriyimdir günde belki 6-8 saat oyun oynadığım oluyor bu k53s serisinde bilgisayarda bu kadar saat oyun oynandığında performans sorunu yaşanırmı??...
  • quote:

quote:

Ben de bundan almayı düşünüyorum.SX-581R ile arasında fark olarak 640gb harddisk ve windows 7 Premium var.İki hafta önceki indirimi kaçırdık , indirimi bekliyorum şimdi..

Arkadaşlar son birkaç gündür çok derin araştırmalar yapıyorum. İlk defa laptop alacağım ve ince eleyip sık dokuyorum açıkcası.
    Asus'un SX581D modeli bunlardan neredeyse 200-300 TL ucuz. Fark olarak 500 GB hard diski var ve işletim sistemi yok.
    Vatanbilgisayarda ne yazık ki bulamadım. Novabilgisayar'da var ancak oradan alışveriş etmek konusunda emin değilim.
    Bahsettiğim laptop:

Sanırım o laptopla aynı konuda konuşuluyor bu laptop da. Ayrı bir konu açılmamış. Ben bahsettiğim SX581D modelini almayı düşünüyorum. Bence siz de bir düşünün. 140 GB hard disk için 300 lira fazla vermeye değer mi ?

bu laptop u güvenle bimeks ten alabilirsin hemde windows isletm sistemli

http://www.bimeks.com.tr/urun/120414/asus-k53sv-sx581r.aspx

• quote:

Orijinalden alıntı: UnExpected92

bende aynı senin gibi ilk defa laptop alcam ve 1,500 liralık bir bütçem var asus alamayı düşünüorum.milliyan arkadaşımıza sormak istiyorum ben oyunsever biriyimdir günde belki 6-8 saat oyun oynadığım oluyor bu k53s serisinde bilgisayarda bu kadar saat oyun oynandığında performans sorunu yaşanırmı??...

merhaba,oyun oynamayı 5-6 saat derken,bir oturuştamı kesintisiz 5-6 saat oynuyorsun,yoksa bir gün içinde belirli aralıklarlamı??? ama her iki konudada ister aralıklarla ,ister kesintisiz 5-6 saat oynayabilirsiniz ,ama şunu unutmayın diz üstünde oynamayın,bir masa veya benzeri şey üzerinde laptopları kullanın,çünkü vücut ısısı hiçbir elektronik cihaz için iyi değil ömrü kısaltır...

• quote:

quote:

Bahsettiğim laptop:

merhabalar,siz ne SX581D ye bulaşın,nede SX582R ye bulaşın.ikisinin ortası olan "SX581R" modelini gönül rahatlığıyla alın pişman olmazsınız... i5 2430-nvidia g540-500gb hdd-orijinal windows home basic SADECE 1550 TL,daha ne istyorsunuz üstelik sx581d ye göre aradaki fiyat farkı sadece 150 TL,AŞAĞIDAKİ LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milliyan -- 10 Kasım 2011; 22:09:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: milliyan

quote:

quote:

Bahsettiğim laptop:

merhabalar,siz ne SX581D ye bulaşın,nede SX582R ye bulaşın.ikisinin ortası olan "SX581R" modelini gönül rahatlığıyla alın pişman olmazsınız... i5 2430-nvidia g540-500gb hdd-orijinal windows home basic SADECE 1550 TL,daha ne istyorsunuz üstelik sx581d ye göre aradaki fiyat farkı sadece 150 TL,AŞAĞIDAKİ LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ...

Sevgili kardeşim neden aynı özellikli iki laptoptan 150 TL daha pahalı olanını almamı tavsiye ediyorsunuz ?
    İşletim sistemi ve hdd dışında hiçbir farklılık yok önerdiğiniz laptopla benim söylediğim laptopun. Yada var da ben mi bilmiyorum, hani ciddi manada soruyorum, benden daha bilgili olabilirsin zira, benim pek bilgim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: milliyan

quote:

quote:

Bahsettiğim laptop:

Tekrardan indirimde şans yüzüme güldü

• konu almış başını gitmiş :D yavaş yavaş yorumlar geliyor ve laptop'a ısınıyorum..ilk indirimde alacağım..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.