Şimdi Ara

ASUS LAPTOP DEĞİŞİMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iki yıl kadar önce aldığım asus n61jq-jx092v laptopımı 3hafta önce teknik servise yollamıştım.Bugün dönüş yaparak sorunun çözülemediğini ve pc'min değişime gireceğini bildirdiler. O zamanlar 'internetten' 2100 tl civarında bi fiyata almıştım. Şimdi izlemem gereken yol hakkında yardımcı olursanız sevinirim.Bana seçim hakkı sunarlar mı sizce? Bir de değeri bu dolaylarda olan hangi ürünleri tavsiye edersiniz? Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: seckin.333

Arkadaşlar iki yıl kadar önce aldığım asus n61jq-jx092v laptopımı 3hafta önce teknik servise yollamıştım.Bugün dönüş yaparak sorunun çözülemediğini ve pc'min değişime gireceğini bildirdiler. O zamanlar 'internetten' 2100 tl civarında bi fiyata almıştım. Şimdi izlemem gereken yol hakkında yardımcı olursanız sevinirim.Bana seçim hakkı sunarlar mı sizce? Bir de değeri bu dolaylarda olan hangi ürünleri tavsiye edersiniz? Teşekkürler.

eğer 2100 TL iade ederlerse para iadesi al bence hem o fiyata daha üstün makine alırsın hemde garantin yeniden başlar
  • Garanti kapsamı içerisindeki bir ürünü tamir edemiyorlar ise; Paranızı isteyebilir vermedikleri taktirde, sevis fişleri ve garanti kağıtları ile Tüketici Haklarına başvurup, mahkeme emri ile 2100TL olan paranızı son kuruşuna kadar isteyebilirsiniz. Arızalı ürünün bire bir değişimi mümkün değil ise dengi fiyat aralığındaki bir laptop'u vermekle hükümlüler, fakat firmalar vermemek için türlü bahaneler uydurup daha kötü bir ürün veya paranızın daha azı bir miktarı ödemeye çalışabilirler kanmayınız.
  • merhaba, aynı şekilde benim de n61jq modelim değişim olacak. bu modeli iyi bilenler var ise yerine neyi önerebilir? çok alışmıştım alete :(
  • Hocam Simdi öncelikle ürünü nerden aldınız o önemli.sitesi ya da mağazasına gider bakarsınız beğendiğiniz bilgisayarın fiyatını öğrenirsiniz,(Burda fiyat derken kastım faturada gözüken tutar degil.Mesela ben 2554 tl ödedim ama bunun 2333 tlsi aslında malın degeri.aradaki fark bankaya gidiyor.O zaten gitti,geri alamazsınız)Simdi siz de kendi bilgisayarınızın dediğim şekildeki fiyatını belirleyip aldığınız yerdeki yeni Bilgisayari tercih ettikten sonra fiyat farkını verip alırsınız.Daha düşük fiyata bir bilgisayar almak isteseniz bile para vermek istemeyeceklerdir.Sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım.Deneyimim var bu konuda

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim sorduğum soru farklı hocam, ben n61jq'ya çok alışmıştım diyorum, asus'un şuanki modellerine baktım ve daha iyisini bulamadım.

gerekirse para iadesi alıp başka marka alacağım.

sizden marka-model önerisi istiyorum n61kjq'dan eksiği olmayan. teşekkürler....
  • N56VZ tartışmasız su an üstüne yok bence.biraz şansınız yaver gitse ses problemi de olmasa süper :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mazide35

N56VZ tartışmasız su an üstüne yok bence.biraz şansınız yaver gitse ses problemi de olmasa süper :)

arkadaşım dediğiniz pc sanırım 2500 civarında daha uygun olan fiyat varsa yardımcı olabilirsen sevinirim:) bir de ses problemi derken nasıl bir sorun çıkarıyor mesela? bir de asus un performansına pek guvenmiyorum artık. aldıgım pc o zamanlar en iyi pc lerden biri olmasına rağmen istediğim performans hiç bir zaman olmadı ve her acıdan daha kotu olan pc lerin kaldırdıgı oyunları programları açmakta zorlanıyordu. bunda sorun asus un mu bilemiyorum ama dell in i3 pc sinin zorlanmadan yaptıgı bi işte zorlanan bi pc ye olan sempatimi kaybettim acıkcası. onun için tekrar asus almam doğru mu sizce? tavsiye ettiğiniz pc de suan piyasadaki en iyi pc lerden biri yine aynı durumla karsılasma durumum nedir acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı:YAG1ZHAN
    quote:

Arkadaşlar iki yıl kadar önce aldığım asus n61jq-jx092v laptopımı 3hafta önce teknik servise yollamıştım.Bugün dönüş yaparak sorunun çözülemediğini ve pc'min değişime gireceğini bildirdiler. O zamanlar 'internetten' 2100 tl civarında bi fiyata almıştım. Şimdi izlemem gereken yol hakkında yardımcı olursanız sevinirim.Bana seçim hakkı sunarlar mı sizce? Bir de değeri bu dolaylarda olan hangi ürünleri tavsiye edersiniz? Teşekkürler.

eğer 2100 TL iade ederlerse para iadesi al bence hem o fiyata daha üstün makine alırsın hemde garantin yeniden başlar

arkadaşım para iadesi söz konusu oldugunda KDV yi iade edemiyorlarmış. yani 2100tl lik bir pc için ödeme 1600 tl civarında oluyormuş.çünkü KDV firma ile ilgili bir durum değil devlete verilen bir vergi. bundan olayı para iadesi değil de pc değişimi yapmayı düşünüyorum. zaten bu durumda da garantim yeniden başlıyor;) fakat edindiğim bilgilere göre asus değil de farklı bir marka ürün almak istersem firma 150 tl lik bir kar payı koyuyormuş. sizce bu ne kadar doğru? yani farklı marka alırsam 2100 tl lik bir ürün yerine 1950 tl lik bir ürün almam gerekecek.

• quote:

quote:

quote:

arkadaşım para iadesi söz konusu oldugunda KDV yi iade edemiyorlarmış. yani 2100tl lik bir pc için ödeme 1600 tl civarında oluyormuş.çünkü KDV firma ile ilgili bir durum değil devlete verilen bir vergi. bundan olayı para iadesi değil de pc değişimi yapmayı düşünüyorum. zaten bu durumda da garantim yeniden başlıyor;) fakat edindiğim bilgilere göre asus değil de farklı bir marka ürün almak istersem firma 150 tl lik bir kar payı koyuyormuş. sizce bu ne kadar doğru? yani farklı marka alırsam 2100 tl lik bir ürün yerine 1950 tl lik bir ürün almam gerekecek.

Bence seni kandırmaya çalışıyorlar. Tüketici haklarıyla ilgili bir derneği arayıp bilgi ve yardım istemeni öneririm.

• quote:

quote:

quote:

yaklaşık 2.5 yıl önce bimeks'ten para iadesi aldım ve ne kdv kesintisi oldu ne de başka bir şey. ödediğim paranın tamamını verdiler. o yüzden siz biraz araştırın bu konuyu bence sonuçta 2100 liranın %18 büyük bir miktar. hemen aceleyle karar vermeyin. ben bimeksten para iadesi alırken ilk olmaz dediler sonra ben düşüneyim dedim ve ardından birkaç gün sonra gittiğimde paramı istiyorum vermezseniz mahkemeye başvurcam dedim ve merkezden onay alıp paranın tamamını ödemişlerdi. sen yine bir kanuna göz at.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.