Şimdi Ara

Asus Laptop'ım şarjı olduğu halde uyarı vermeden kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ben asus k52jc laptop'ımı alalı 16 ay oldu yaklaşık. Şimdiye kadar bir problem yaşatmamıştı bana. Fakat son bir haftadır beni üzüyo :/

Sorun şöyle, batarya ömründe şimdiye kadar gözle görülür bi kısalma olmamıştı fakat artık yüzde yüzken şarjdan çekip kullanınca mesela, yüzde 45 deyken pat diye kapanıyor üstelik uyarı bile vermeden! yüzde 45 ken kapandığını ise pc yi şarja takıp yeniden açtığımda bakınca görüyorum. bu arada açılma ekranı da siyah beyaz bi komut sayfası gibi, bilgisayar düzgün kapatılamadı vs diyip

windowsu olağan başlat
    güvenli modda başlat

gibi bi ekran çıkıyor, olağan başlatıp enter a basınca normal şekilde açılıyor bilgisayar.

normalde güç ayarlarımda 15 dakika gibi bi sürede pil azaldı uyarısı verip, 7 dakikaya düşünce kendini kapatırdı yine uyarıyla fakat şimdi sanki elektrik gidiyor gibi pat diye kapanıyor :( yüzde 30 gibiyken de oldu bi defa, ne kadar kalınca kendini kapattığı sabit değil. anlamadığım şey, şarjı bitmemişken neden kapanıyor, kullanamıyor mu o enerjiyi? veya pil göstergesi yanlış mı, aslında yüzde 45 dolu değil mi yoksa? bu arada güç ayarlarıma baktım acaba pil uyarısı verme kapalı mı diye, o da değil; gayet uyarı açık şarj belli bi seviyeye inince ama o seviyeye asla inemiyor şu an?

Kullanım şeklime gelecek olursam bilgisayarım genelde şarjdadır bu arada ama arada bir şarjdan çekip pilini bitirene kadar kullanırım, doğrusunun da böyle olduğunu sanıyorum yani nerde yanlış yaptığımı anlamıyorum.

Bataryanın ömrü mü doldu sizce? Bu hatayı bulamadım internette, şarj tutmama da değil tam olarak, böyle acayip bişe. Yardımcı olursanız çok sevinirm :)

• Bataryanin ömrü de dolmus olabilir sarj devresinde kısa devre de olabilir. 16 ay olmuş gönderin garantisine.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.