Şimdi Ara

ASUS M51SE RAM artırınca ekran kartı kayboldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar asus m51se dizüstü üzerinde windows xp kullanıyorum. Orjinalinde 2 (1+1) gb 667 mhz ram vardı. bir ram'in yerine 2 gb'lık 800 mhz ram ekledim. Ancak bu ram'i kullanırsam ekran kartını tanımıyor. Neden olabilir yardımcı olur musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CyRaWarrior -- 11 Ağustos 2013; 21:20:37 >

• İyi günler, Mhz çakışması yaşıyor olabilir bunun için 2 gb 667 mhz bir ram ile test etmeniz daha yararlı olacaktır
  • hocam başka bir ram ile denemedim ancak ekran kartını hiç görmemesi kafamı karıştırdı.
  • frekans uyuşmasızlıgı var ramlar arasında ya tek 800 mhz remi takacaksın yada eskisi gibi devam kullanıcaksın 667 mhz nin yanına 800 takarsan dengesizleşir frekanslar tek 800 mhz remi tak dene bi sorun olcakmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: the2hun

frekans uyuşmasızlıgı var ramlar arasında ya tek 800 mhz remi takacaksın yada eskisi gibi devam kullanıcaksın 667 mhz nin yanına 800 takarsan dengesizleşir frekanslar tek 800 mhz remi tak dene bi sorun olcakmı

hocam tek 800 mhz kullandığımda da aynı sorun oldu.

Ve şunu farkettim sadece windows xp'de bu sorun oluyor. Vista'da sorun olmuyor. Kullandığım bazı programların uyumsuz olması nedeniyle windows xp ile devam etmem gerekiyor. Başka ne önerirsiniz, bu sorun neden olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyRaWarrior

quote:

Orijinalden alıntı: the2hun

frekans uyuşmasızlıgı var ramlar arasında ya tek 800 mhz remi takacaksın yada eskisi gibi devam kullanıcaksın 667 mhz nin yanına 800 takarsan dengesizleşir frekanslar tek 800 mhz remi tak dene bi sorun olcakmı

hocam tek 800 mhz kullandığımda da aynı sorun oldu.

Ve şunu farkettim sadece windows xp'de bu sorun oluyor. Vista'da sorun olmuyor. Kullandığım bazı programların uyumsuz olması nedeniyle windows xp ile devam etmem gerekiyor. Başka ne önerirsiniz, bu sorun neden olabilir?

öyle bir sorun olmaması lazım normalde ya baska bir 800 mhz ram varsa denerseniz aynı sorun alcakmısnız acaba
  • mhz uyuşmaması nedir ilk defa duyuyorum Hocam normal şartlar altında 667mhz nin yanına taktığınız 800mhzlik ram eğer boardunuzda 667mhz destekliyorsa 667mhz olarak çalışır. Yani ikiside 667mhz çalışır. Notebook kullandığınızdan içinde gelen ram 667 mhz olduğu için boardunuzun 667 mhz desteklediğini düşünüyorum. O konu problem olmaz yani. Tek olarak takıp bir kaç kez yer değiştirip açmaya çalışın. Hiç bir şekilde açılmıyorsa ürünü değiştirme imkanınız varsa değiştirin. Ramin markası eski kullandığınız marka olursa daha iyi olur.

Bu arada vista olunca açılıyor demenizi anlamadım. Rami taktığınızda windows yükleme ekranına kadar geliyor mu yani? (xp)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pulmicort

mhz uyuşmaması nedir ilk defa duyuyorum Hocam normal şartlar altında 667mhz nin yanına taktığınız 800mhzlik ram eğer boardunuzda 667mhz destekliyorsa 667mhz olarak çalışır. Yani ikiside 667mhz çalışır. Notebook kullandığınızdan içinde gelen ram 667 mhz olduğu için boardunuzun 667 mhz desteklediğini düşünüyorum. O konu problem olmaz yani. Tek olarak takıp bir kaç kez yer değiştirip açmaya çalışın. Hiç bir şekilde açılmıyorsa ürünü değiştirme imkanınız varsa değiştirin. Ramin markası eski kullandığınız marka olursa daha iyi olur.

Bu arada vista olunca açılıyor demenizi anlamadım. Rami taktığınızda windows yükleme ekranına kadar geliyor mu yani? (xp)

Doğru anakartım 667 mhz destekliyor. 800 mhz'lik ram'i bir kaç kez tek olarak yer değiştirdim ancak problem yine devam etti. 800 mhz ram takılı olduğunda windows xp yine açılıyor ancak sistem ekran kartını görmüyor, çözünürlük düşüyor görüntü ayarları bozuluyor ve donatılarda ekran kartı yok oluyor. Bu durumda ekran kartının xp sürücüsünü tekrar yükleyip sorunu çözmeye çalıştığımda sürücü hata veriyor, yüklenmiyor. Bu sorunlar Vista'da olmuyor.

Ram'i mağazadan değil başka bir bilgisayarımdan alıp taktım, iade takas seçeneğim yok :) Aklıma gelen tek çözüm 800 mhz ram takılı iken format atmak. sizce ne derece faydalı olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: CyRaWarrior

quote:

Orijinalden alıntı: Pulmicort

mhz uyuşmaması nedir ilk defa duyuyorum Hocam normal şartlar altında 667mhz nin yanına taktığınız 800mhzlik ram eğer boardunuzda 667mhz destekliyorsa 667mhz olarak çalışır. Yani ikiside 667mhz çalışır. Notebook kullandığınızdan içinde gelen ram 667 mhz olduğu için boardunuzun 667 mhz desteklediğini düşünüyorum. O konu problem olmaz yani. Tek olarak takıp bir kaç kez yer değiştirip açmaya çalışın. Hiç bir şekilde açılmıyorsa ürünü değiştirme imkanınız varsa değiştirin. Ramin markası eski kullandığınız marka olursa daha iyi olur.

Doğru anakartım 667 mhz destekliyor. 800 mhz'lik ram'i bir kaç kez tek olarak yer değiştirdim ancak problem yine devam etti. 800 mhz ram takılı olduğunda windows xp yine açılıyor ancak sistem ekran kartını görmüyor, çözünürlük düşüyor görüntü ayarları bozuluyor ve donatılarda ekran kartı yok oluyor. Bu durumda ekran kartının xp sürücüsünü tekrar yükleyip sorunu çözmeye çalıştığımda sürücü hata veriyor, yüklenmiyor. Bu sorunlar Vista'da olmuyor.

Ram'i mağazadan değil başka bir bilgisayarımdan alıp taktım, iade takas seçeneğim yok :) Aklıma gelen tek çözüm 800 mhz ram takılı iken format atmak. sizce ne derece faydalı olur?

Düzelme ihtimali var format ile ama saçma bir hata

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.