Şimdi Ara

Asus Maximus Gene-Z/GEN3 kullanıcı incelemesi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
4
Favori
12.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aslında evga nın su soğutma gtx590 sli i yakışır
  • P8Z68-V Gen3 almayı düşünüyorum bu hafta. Artık işlemci ve anakarta kaldı sistemim. İncelemeyi dikkatlice okudum. Ses kalitesinden bahsetmişsiniz. Bende Logitech X-540 5.1 var, daha önce laptop kullandığım için Creative X-Fi Surround 5.1 Harici ses kartım vardı. Eğer daha önce buna benzer bir ses kartı kullandıysanız yorumunuzu alabilir miyim? Ses kaliteliyse şuan ki mevcut karta da gerek yok. Satışa mı çıkarsam
    Bu arada hayırlı olsun, kartın performanslı olduğu her halinden belli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gıda.mühendisi

P8Z68-V Gen3 almayı düşünüyorum bu hafta. Artık işlemci ve anakarta kaldı sistemim. İncelemeyi dikkatlice okudum. Ses kalitesinden bahsetmişsiniz. Bende Logitech X-540 5.1 var, daha önce laptop kullandığım için Creative X-Fi Surround 5.1 Harici ses kartım vardı. Eğer daha önce buna benzer bir ses kartı kullandıysanız yorumunuzu alabilir miyim? Ses kaliteliyse şuan ki mevcut karta da gerek yok. Satışa mı çıkarsam

Seçtiğiniz anakartta zaten yeterli seviye de bir ses kartı vardır.
  • @Taşkın Mahmut hayırlı olsun,düşük voltaj da yüksek ghzlerde kullanırsın umarım.Hak yolunu bulmuşsun
  • Hayırlı olsun,güzel kart güzel inceleme.

5.0 Ghz'e de Voltaj kaç acaba? Ayrıca soğutucu nedir? ve ısılar ne alemde ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 30 Aralık 2011; 0:10:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yogitech

quote:

P8Z68-V Gen3 almayı düşünüyorum bu hafta. Artık işlemci ve anakarta kaldı sistemim. İncelemeyi dikkatlice okudum. Ses kalitesinden bahsetmişsiniz. Bende Logitech X-540 5.1 var, daha önce laptop kullandığım için Creative X-Fi Surround 5.1 Harici ses kartım vardı. Eğer daha önce buna benzer bir ses kartı kullandıysanız yorumunuzu alabilir miyim? Ses kaliteliyse şuan ki mevcut karta da gerek yok. Satışa mı çıkarsam

Seçtiğiniz anakartta zaten yeterli seviye de bir ses kartı vardır.

Aslında bu incelemeden sonra bu kartı da düşünmeye başladım. Her ikisinde de ses kartı tatmin edici düzeyde ise satayım o zaman. Gerçi kıyamıyorum Creative'e, o kadar para verdim 2 ay anca kullandım, harika ses veriyor gerçekten, satmak zor olacak

• Kartın artıları kısmına ekledim OC potansiyelini.

KARTIN ARTILARI - EKSİLERİ

+Çok geniş içerikli Anakart cdsi var.
    +Ses kartı muhteşem. Sinema ve oyun hissini bu kadar tattıran bir ses kartı daha görmedim.
    +Overclock çocuk oyuncağı (1,302v ile 4,7Ghz denendi. 1,42 ile 5,00Ghz denendi)
    +Tasarımı çok hoş
    +Debug hata kodu ile sistemde ne olup bittiğini anında takip

@gıda.mühendisi ;

Hocam yıllardır Extreme PC kullanan biri olarak açık ve net söyliyebiliceğim şu. Ben böyle bir ses kartı görmedim.

2.1 ses sistemim var ama annem bile dedi "Ses sisteminimi değiştin oğlum sen" diye. Gerçekten harika.

Eğer yeni bir anakart almayı düşünen varsa tercihi Maximus Gene-Z/GEN3 olsun. Kesinlikle yanılmıycaksınız

• Bilgiler için sağol, ısı'lar nasıl boşta ve yükte. Soğutucu marka modeli nedir.

Corsair H80 veya normal hava soğutma mı alsam diye çelişkide kaldım bende
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

Bilgiler için sağol, ısı'lar nasıl boşta ve yükte. Soğutucu marka modeli nedir.

Corsair H80 veya normal hava soğutma mı alsam diye çelişkide kaldım bende

Soğutmam Zalman CNPS 10X Extreme hocam. Şu an sistem 16 Derecede va 3D Film izliyorum. Oyunlarda denemedim daha
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taşkın Mahmut

Kartın artıları kısmına ekledim OC potansiyelini.

+Ses kartı muhteşem. Sinema ve oyun hissini bu kadar tattıran bir ses kartı daha görmedim.
    +Tasarımı çok hoş

@gıda.mühendisi ;

Hocam yıllardır Extreme PC kullanan biri olarak açık ve net söyliyebiliceğim şu. Ben böyle bir ses kartı görmedim.

2.1 ses sistemim var ama annem bile dedi "Ses sisteminimi değiştin oğlum sen" diye. Gerçekten harika.

Eğer yeni bir anakart almayı düşünen varsa tercihi Maximus Gene-Z/GEN3 olsun. Kesinlikle yanılmıycaksınız

Bu yorum yeterli oldu kararım için. Teşekkür ederim, elimdeki kartı 120-130 civarı elden çıkartıp bu kartı alıyım bende bu hafta. Ayrıca sticker da çok yakışmış kasanıza, tekrar hayırlı olsun. İnceleme için de ayrıca teşekkürler.

• quote:

quote:

Kartın artıları kısmına ekledim OC potansiyelini.

+Tasarımı çok hoş

@gıda.mühendisi ;

Bu yorum yeterli oldu kararım için. Teşekkür ederim, elimdeki kartı 120-130 civarı elden çıkartıp bu kartı alıyım bende bu hafta. Ayrıca sticker da çok yakışmış kasanıza, tekrar hayırlı olsun. İnceleme için de ayrıca teşekkürler.

Alın ve de hayırlı günlerde kullanın inşallah hocam

Ben filmlere devam ediyim 3D'nin birazcık hakkını veriyim .

Hayırlı geceler cümleten.

EDİT : Sistem Bileşenleri İlk Mesaja Eklenmiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taşkın Mahmut -- 30 Aralık 2011; 0:59:51 >

• Hem Extreme-Z Maximus hem bu kartı kullanıyorum. Tek ekran kartı yeten hiç kimse boşu boşuna Maximus'a para vermesin, Furious'a da söyledigim gibi benim gözümde şu anda piyasadaki uzak ara en iyi Lga1155 fiyat/performans anakartı bu. Maximus'a o kadar para bayıldığıma pişmanım diyebilirim, cep telefonundan overclock yapmasakta olurdu

6870'leri crossfire olarak bu karta takmıştım üstteki kart biraz sıkıştığı için sıcaklıkları yükseliyor haliyle. Hani gtx580'le sli yapmayın ama orta-üst seviye 2 slotluk kartlarla gayet güzel sli, crossfire'ı da kaldırır. Cddi bir kayıp olmasa da 8x-8x çalışıyordu tabi. Kartın belki tek eksisi bence sadece 2 tane sata3 portu olması, o da sli-cf mevzu gibi ciddi bir eksi degil, Ssd raid0 falan yaparsanız port azlığı biraz üzüyor o kadar
    Zaten bios'ta level-up seçeneği var, overclock'tan anlamasanız bile 4.2 ve 4.6'dan birini seçerek işinizi halledersiniz. 4.6 seçince 1.35v veriyordu otomatik olarak sanırım. D2 revizyon 2600K varsa 1.425-1.45 arası bir voltajla 4.8ghz yakalarsınız, 1.45-1.5 arası bir voltaj ve gerekli LLC ayarlarıyla (ultra high, %75 veya %100) 5ghz rahat. 5 üstüne çıkmak ise temelde işlemci şansınıza kalmış günlük 5.1 veya 5.2 çıkma ihtimali %2 falan, üstü daha da zor.
    2500K 5ghz için 1.46 ve LLC %100 olarak kullanıyorum ben, sogutucu silver arrow sıcaklıkları tam hatırlamıyorum ama Linx testlerinde 65, idle haldeyken 35 derece civarlarında dolanıyordu sanırım.

10 numara anakarttır özetle, güle güle kullan birader.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digitaldrop -- 30 Aralık 2011; 11:41:26 >

• Bu aksam 5.2 deniycem. Bakalım cıkabilicekmi.
  • Hocam sizdeki kasa bende de var.Bu haftasonu alacağım bu kartı fakat şu dediğiniz kısa devre işi biraz düşündürdü açıkcası.Tamam güzel bir çözüm yolu bulmuşunuz fakat acaba kart mATX olduğu için kasanın sol tarafındaki boşluk kısmına işlemci tam denk gelmiyor sanırım.Bu kasanın içindeki anakart vidaları kartı yeterince havada tutamıyor mu? İlerde bu karton olayı canımızı sıkmasın bizim.Gece gündüz açık kalacak bilgisayar,sabah kalktığımızda yanık kokularıyla uyanmayalım sonra
  • Sabahtan beri 3GS ile uğraşıyorum.

Simkilitli aldım bir tane ama iOS 5 yüklenirmi diye kastırıyorum. Basebandı Tinyumbrellayla aldım yedeğini ama tırsıyorum şu an

Bu yüzden hâlâ overclock potansiyelini TAM deniyebilmiş değilim malesef
  • arkadaşlar bende bir hafta önce aldım aynı karttan peki bu gen 3 lerin normal gene-z lerden farkı ne ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FantasyFiRe

arkadaşlar bende bir hafta önce aldım aynı karttan peki bu gen 3 lerin normal gene-z lerden farkı ne ?

PCI Express 3.0 destekli oluyor gen3 modelleri. Yani ilerde ati 7x yada nvidia 6x serisi bir ekran kartı alırsanız buna hazır halde oluyor.

Bu anakartı bende almayı düşünüyordum fakat en büyük eksiği 2x sata3 portu olması onun haricinde 4x4 lük bir anakart..
  • ÇOK İYİ BİR ANAKART STABİL..SERİN.
    TEK SEVMEDİĞİM ÖZELLİĞİ SATA 3 PORTU 2 ADET..
    MİNİMUM 3 ADET OLMALIYDI..
  • Asus Maximus IV GENE-Z Z68
    ASUS P8Z68-V Pro/GEN3

Sizce hangisini almaliyim.Islemci 2600k almaya karar verdim.Ram olarakda daha tam bir karar veremedim.Ekran kartimda gt480 var elimde.
  • quote:

Sabahtan beri 3GS ile uğraşıyorum.

Simkilitli aldım bir tane ama iOS 5 yüklenirmi diye kastırıyorum. Basebandı Tinyumbrellayla aldım yedeğini ama tırsıyorum şu an

Bu yüzden hâlâ overclock potansiyelini TAM deniyebilmiş değilim malesef

SSD performansından memnun musunuz anakartın? Ürünün hakettiği 550 mb/s hızlarına ulaşabildiniz mi?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.