Şimdi Ara

Asus Maximus Gene-Z/GEN3 kullanıcı incelemesi. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
4
Favori
12.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ASUS Maximus IV GENE-Z/GEN3 bugün aldım. Corsair Vengeance Ramlerimi taktım ama bir daha çıkaramıyorum. Tek tırnak ram çalıştığı için kitapçıkta gene tek tırnağı kaldırıp çekin havaya diyor ama bir türlü çıkaramadım. Konuyu açan arkadaş ile anakart ve ramlerimiz aynı. Acaba yardımcı olabilir mi?

Bu arada VATAN Bilgisayar'dan 499 TL'ye aldım. Kutu içerisinden Çizgi Elektronik kaşeli garanti belgesi çıkmadı. VATAN'ı da Çizgi'yi de arayıp konuştum. Bir problem olmayacağını belirttiler. Sizde garanti belgesi çıktı mı kutu içerisinden?

Ek: Ramleri üste doğru çekerek baya bir güç harcadıktan sonra çıkarabildim. Bu da benim için bir (-) puan. Alacakların bilgisine..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 10 Ocak 2012; 18:46:18 >
  • Anakartın onboard ses kartı hakkında bir araştırma yaptım. Techpowerup'ın incelemesine göre Realtek ALC889 kullanılmış.

"For audio, the ASUS Maximus IV Gene-Z features a software-based X-Fi solution that ASUS refers to as the X-Fi 2 SupremeFX, which utilizes a Realtek ALC889 audio CODEC underneath the metal vanity plate shown in the second picture."

Kaynak:http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/Maximus_IV_Gene-Z/5.html
  • Benim şöyle bir sıkıntım var; Umarım Maximus GEN3 kullananlar yardımcı olabilir.

Sistemimi yeni topladım. PC'yi açtığımda herşey normal ancak 'Windows Doğru açılmadı' hatası alıyorum ve devam etsem dahi Restart atıyor. Sistemim;

Maximus IV GEN3
    Cooler Master V8
    i7 2600K
    16 GB Corsair Vengeance DDR3 1600MHz
    WD 1TB CB SATA 3

Bios'a girdiğimde 34 debug, bazen de AA debug hatası veriyor. Windows'u bi türlü göremedim. HDD'yi bağlarken kırmızı SATA (SATA 6G) slotlarına bağladım. DVD-RW'ım da SATA6G'ye bağlı. Sorunun buradan kaynaklandığını sanıyorum. BIOS'tan hangi ayarı yapmam gerekiyor acaba? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • Bu anakartın vga girişi var mı onboard olarak?
  • Sadece HDMI girişi var.

Bu arada problemimi çözdüm. Sorun HDD'deymiş. Durup dururken Windows göçmüş. Çok ilginç.. Format sonrası şuan herşey gayet güzel.
  • @Erdo4
    hayırlı olsun sistemin..

(yakında) AMD Radeon HD 7970 3GB 384Bit - ne kadar yakında :):)
    güle güle kullan...sorunuda çözmüşsün..
  • Bu ses kartını aldım bakalım umarım sorunsuz çalışır.
     Asus Maximus Gene-Z/GEN3 kullanıcı incelemesi.
  • @*Furious*
    hayırlı olsun..sonuçları paylaşırsan sevinirim..tşk..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbsrkc06

@Erdo4
    hayırlı olsun sistemin..

(yakında) AMD Radeon HD 7970 3GB 384Bit - ne kadar yakında :):)
    güle güle kullan...sorunuda çözmüşsün..

Teşekkürler :)
    VATAN'da %25 ya da KDV indirimi gelirse anında alacağım inşallah. Ekran kartına 1400 ayırdım, 1700 küsür gelince şok oldum. %25 ya da KDV indirimi geldiğinde benim ayırdığım miktara tam geliyor ekran kartının fiyatı. Umarım çok bekletmezler kampanya için :P

ASUS Maximus sağolsun şuan HDMI'dan idare ediyoruz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 11 Ocak 2012; 14:34:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Waendur

Anakartın onboard ses kartı hakkında bir araştırma yaptım. Techpowerup'ın incelemesine göre Realtek ALC889 kullanılmış.

"For audio, the ASUS Maximus IV Gene-Z features a software-based X-Fi solution that ASUS refers to as the X-Fi 2 SupremeFX, which utilizes a Realtek ALC889 audio CODEC underneath the metal vanity plate shown in the second picture."

Diger Realtek chipsetli anakartlardan bir farki yok mu yani Asus bizi mi yemis

• quote:

Orijinalden alıntı: HyperXCrossfire

quote:

Orijinalden alıntı: Waendur

Anakartın onboard ses kartı hakkında bir araştırma yaptım. Techpowerup'ın incelemesine göre Realtek ALC889 kullanılmış.

Diger Realtek chipsetli anakartlardan bir farki yok mu yani Asus bizi mi yemis

Aslında baya var, Eax'ta çalıştırıyor ayrıca.

http://forum.donanimhaber.com/m_22306948/tm.htm

http://techreport.com/articles.x/13874/6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digitaldrop -- 13 Ocak 2012; 11:02:20 >

• Asus maximus Gene-Z Z68'in sata 3 kontrolcusu Jmicron mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Asus maximus Gene-Z Z68'in sata 3 kontrolcusu Jmicron mu?

Jmicron değil INTEL
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Asus maximus Gene-Z Z68'in sata 3 kontrolcusu Jmicron mu?

Jmicron değil INTEL

O halde sata 2 kontrolcusu Jmicron, cunku websitesinde jmicron kelimesi geciyor
  • Sata 2 ve Sata 3 INTEL kontrolcü kullanıyor.

Jmicron olan eSata bağlantısı.
  • quote:

Sata 2 ve Sata 3 INTEL kontrolcü kullanıyor.

Jmicron olan eSata bağlantısı.

Anladım, bilgi için teşekkürler
  • Bu anakartı kullanıyorum. Tek şikayetim mikrofon portu. Kasa olarak HAF 932 kullanıyorum. Ne ön kasa portundan ne de arka kasa portundan kullandığımda Skype'ta mikrofonu ağzına kadar dayamadan karşı taraftaki kişi beni duyamıyor. Eski anakartım GIGABYTE EP45C-DS3R idi ve standart bir ses chipseti vardı. Onda bile mikrofon benden 1 metre uzaktayken bile (yine aynı mikrofon) çok rahatça konuşuyordum ve çok rahat duyuyordu karşı taraf. 2 farklı mikrofonla denedim sonuç aynı.

Aynı problemi yaşayan var mı aranızda?
  • Benim Mikrofon WebCam'da entegre. Eski Gigabyte P35C-DS3R ile de sorun yoktu bunda da sorun yok. Güncel Ses Sürücüsü dene.
  • Zaten en güncel ses sürücüsü. CD'sinden kurmuştum, sürücüsüne baktım 6.0.1 , doğrulamak için ASUS'un sitesinden güncel olarak baktım. Orda da aynı sürüm. Başka bir sürücü mü yüklemek gerek acaba? Realtek sitesinden mesela?
  • quote:

Bu ses kartını aldım bakalım umarım sorunsuz çalışır.
     Asus Maximus Gene-Z/GEN3 kullanıcı incelemesi.

Bu kartı nerden aldınız ve fiyatı nedir?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.