Şimdi Ara

Asus Maximus Gene-Z/GEN3 kullanıcı incelemesi. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
4
Favori
12.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • güzel kasa fakat o power o parçalara olmamış çıtayı düşürmüşsünüz
  • O konuda katılıyorum. Ama Power'a o kadar para harcama taraftarı hiç değilim. Bu Power'ı 200 TL'ye aldım. 12V çıkışları 32A verirken muadilleri 26A lerde seyrediyor ve 270 TL civarlarında. Kullandığım güç kaynağının voltajlarını veren modeller ise 320 TL'den başlıyor. Şimdi düşündüm neden 150 TL fazla vereyim? Aynı voltajları veren ürün daha ucuza satılıyor zaten.

Biraz da böyle düşünmek lazım. 150-200 TL ona vereceğim parayı Ramlerde kullandım 16GB yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 21 Şubat 2012; 16:38:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erdo4

O konuda katılıyorum. Ama Power'a o kadar para harcama taraftarı hiç değilim. Bu Power'ı 200 TL'ye aldım. 12V çıkışları 32A verirken muadilleri 26A lerde seyrediyor ve 270 TL civarlarında. Kullandığım güç kaynağının voltajlarını veren modeller ise 320 TL'den başlıyor. Şimdi düşündüm neden 150 TL fazla vereyim? Aynı voltajları veren ürün daha ucuza satılıyor zaten.

Biraz da böyle düşünmek lazım. 150-200 TL ona vereceğim parayı Ramlerde kullandım 16GB yaptım.

yinede güle güle kullan çok güzel gözüküyor
  • Teşekkürler :)
  • quote:

O konuda katılıyorum. Ama Power'a o kadar para harcama taraftarı hiç değilim. Bu Power'ı 200 TL'ye aldım. 12V çıkışları 32A verirken muadilleri 26A lerde seyrediyor ve 270 TL civarlarında. Kullandığım güç kaynağının voltajlarını veren modeller ise 320 TL'den başlıyor. Şimdi düşündüm neden 150 TL fazla vereyim? Aynı voltajları veren ürün daha ucuza satılıyor zaten.

Bende tam tersini yapip 16 gb famlerimi 8 yapip proffesional aldim cunku gercek gucu o degil profosyenel corsair serisi dandik 1000e esit ki 750den bahsedioyorum sli vsde yapacaksiniz gold ve sli sertifikali 16 gb aliyordum gereksiz buldum parayi psuya verdim bende.
  • Erdo kasayı lafım yok :D Yani anakart o kasanın içinde çok küçük duruyor onu demek istedim aynı anakarttan bi tane daha olsa sığar o derece :P. Mesela İşlemci fanının yarım santim altında ekran kartın hatta sanırım bi ram slotunda kapanmış vaziyette onu demek istemiştim. Bende bu anakartı almayı düşünüyorum ama sıkıntı yaratacak gibi çok ufak vereceğim fiyata göre o yönden memnunmusun diye sormuştum.
  • Bunu mu alayim yoksa Gigabyte Intel Z68 ATX DDR3 2133 LGA 1155 Motherboards GA-Z68X-UD3H-B3​ arada farkta var cunku birde matx imis bu bende haf x var cok cfir4kin gozukecek sli planlarimda var hangisi daha iyi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: marfoglu

quote:

Bende tam tersini yapip 16 gb famlerimi 8 yapip proffesional aldim cunku gercek gucu o degil profosyenel corsair serisi dandik 1000e esit ki 750den bahsedioyorum sli vsde yapacaksiniz gold ve sli sertifikali 16 gb aliyordum gereksiz buldum parayi psuya verdim bende.

Bende sana şunu sorayım, PSU'ya verdiğin o kadar para bari gözle gördüğün bir faydasını gördün mü? Gözle görmeyeceğim bir fark için boşuna 150 TL vermenin mantığını anlayamıyorum şahsen. Senin verdiğin örneği vereyim; Corsair TX750 serisini baz alayım. Benim 200 Liralık aldığım PSU ile aralarında 2Amper oynuyor. Ama birinin fiyatı 200 birinin fiyatı 360 TL. Bu durumda tamamen MARKA'ya para vermiş oluyorsun, ürüne değil. Ha göze hoşluğu bakımından 150 TL fazla vermeyi mantıklı görüyorsan ona birşey diyemem. Kullandığım PSU'nun tek eksi yanı kablolarının Corsair'lere göre daha kısa oluşu, başka eksisi yok.

@marfoglu
    SLI düşünüyorsan bu anakartı alma. Ama SLI yapmadan OC düşünüyorsan bu karttan iyisi yok. (Extreme serisi hariç)

@Warlords
    Ee mecbur mATX anakart. Ancak bu anakartın çok + özelliği var. Mesela boyutları gereği ufak olduğundan V8 gibi bir soğutucuyu taşırken çok yük altına girmeyecek ağırlık bakımından. Ayrıca OC kapasitesi mükemmel. Anakartın chipset ısısı 25 dereceyi geçmiyor.

Ramlerin tek tırnakları çalışıyor. Diğer tırnakları sabitlemişler (Ekran kartının o tırnaklar kısmına geldiğinden) O yüzden Ramlerde bir sıkıntı olmuyor. V8 gibi piyasadaki en büyük soğutucusunu takmama rağmen bile ekran kartına herhangi bir temas söz konusu değil. Yani burda da sorun yok. ATX anakartlardan ziyade bu anakartı tercih ettim. Hiçte pişman değilim :)

# Ramlerin birisi soğutucu yapraklarının altında kalıyor. Bu mATX anakarta özgü birşey değil. Soğutucunun büyüklüğünden kaynaklanan birşey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 22 Şubat 2012; 1:32:31 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: marfoglu

quote:

Bende sana şunu sorayım, PSU'ya verdiğin o kadar para bari gözle gördüğün bir faydasını gördün mü? Gözle görmeyeceğim bir fark için boşuna 150 TL vermenin mantığını anlayamıyorum şahsen. Senin verdiğin örneği vereyim; Corsair TX750 serisini baz alayım. Benim 200 Liralık aldığım PSU ile aralarında 2Amper oynuyor. Ama birinin fiyatı 200 birinin fiyatı 360 TL. Bu durumda tamamen MARKA'ya para vermiş oluyorsun, ürüne değil. Ha göze hoşluğu bakımından 150 TL fazla vermeyi mantıklı görüyorsan ona birşey diyemem. Kullandığım PSU'nun tek eksi yanı kablolarının Corsair'lere göre daha kısa oluşu, başka eksisi yok.

@marfoglu
    SLI düşünüyorsan bu anakartı alma. Ama SLI yapmadan OC düşünüyorsan bu karttan iyisi yok. (Extreme serisi hariç)

@Warlords
    Ee mecbur mATX anakart. Ancak bu anakartın çok + özelliği var. Mesela boyutları gereği ufak olduğundan V8 gibi bir soğutucuyu taşırken çok yük altına girmeyecek ağırlık bakımından. Ayrıca OC kapasitesi mükemmel. Anakartın chipset ısısı 25 dereceyi geçmiyor.

Ramlerin tek tırnakları çalışıyor. Diğer tırnakları sabitlemişler (Ekran kartının o tırnaklar kısmına geldiğinden) O yüzden Ramlerde bir sıkıntı olmuyor. V8 gibi piyasadaki en büyük soğutucusunu takmama rağmen bile ekran kartına herhangi bir temas söz konusu değil. Yani burda da sorun yok. ATX anakartlardan ziyade bu anakartı tercih ettim. Hiçte pişman değilim :)

# Ramlerin birisi soğutucu yapraklarının altında kalıyor. Bu mATX anakarta özgü birşey değil. Soğutucunun büyüklüğünden kaynaklanan birşey.

İste yanildiginiz nokta o sizinki gercek enerji degil psularda bu cok onemlidir extreme sistemdeki odak noktasidir bahsettiginiz kadar az fark olsaydi ilk ben airdim cunku 3 aydir enthuist listemde ekli.;)Kagit ustunde olmuyor gercek degerler farkli zaten karttan vazgectim slotlar cok yakinmis benim 560tilarda problem yapar genis capli x68 alacagim yazdigim karti herkes cok memnun haf ximdedr siritir bu m oldugu icin.

• Gozle faydasini gordum sli sertifikali gold oldugu icin 900emkadar cikiyor yani dandik bir psudan 1000lik daha iyi tilari slile ki 7970 civarinda olur 2600kyi ocle kaldirir insanlar aptal mi bu kadar para veriyor vengence 16 gb ram 4 aydri listemde emin olmasam cikarmazdim.;)
  • O zaman bi araştırma yapın, Xilence XP750 mi Corsair TX750 mi diye.. Okuyacağınız yorumların çoğu şöyle olacak; "Hemen hemen aynı ürünler için fazladan para vermeye gerek yok. Xilence! "

Kendim araştırdım oradan biliyorum

EK: Şuraya bir göz at istersen http://forum.donanimhaber.com/m_36534940/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 22 Şubat 2012; 2:25:52 >

• quote:

O zaman bi araştırma yapın, Xilence XP750 mi Corsair TX750 mi diye.. Okuyacağınız yorumların çoğu şöyle olacak; "Hemen hemen aynı ürünler için fazladan para vermeye gerek yok. Xilence! "

Kendim araştırdım oradan biliyorum

EK: Şuraya bir göz at istersen http://forum.donanimhaber.com/m_36534940/tm.htm

Bende cok arastirdim merak etmeyin neyse tartisamayacagim bende extreme bir siste. Dusunuyorum 16 gbyi 8 yaptip i7 2600k haf x 560ti ilerde sli olacak z68 chipset anakart ve boyle bir sistemi dandik bir psuyada emanet etmem hepsini ocde yapacsgim sistemin butun yuku ondadir ve boyle yuksek bir sistemide riske atmam dandik psu ile o psular normalde cok iyidir ama oyun icin boyut degisiyor millet bosuna gold sertifikali sli sertifikalilara bakmiyor bir arastirin en iyi pc sitelerine bakin gecmis olsun.

• Biri 750 biri 1000 bizim klasik mantigimizdir bu daha yuksek daha ucuza ona al bmw parasina kac tane sahin alinir daha fazla oluyor ama bir bmw degil buda ayni olay daha fp bir urun bu yuzden secilmistir dhye degil uluslar arasi sitelere bakin.Sadece guluyorum.
  • Arkadaşım in biraz aşağılara. İlk mesajı okumakla bitseydi iş konu linki atmazdım. Gayet mantıklı yorumlar var aşağıda. Uluslar arası sitelere bakacağına biraz üşenme de diğer yorumları oku.
  • quote:

Arkadaşım in biraz aşağılara. İlk mesajı okumakla bitseydi iş konu linki atmazdım. Gayet mantıklı yorumlar var aşağıda. Uluslar arası sitelere bakacağına biraz üşenme de diğer yorumları oku.

Butun konuyu okudum iki psuyuda ovenler var.İyi forumlar.Herkes kendi sistemini topluyor ve bu konuda ozgurdur ben sadece oneri verdim.;)
  • EXTREM bir sistem in ilk ayağı kaliteli bir psu dan başlar kesinlikle ilk alınacak bir psu 1000 w başlaması gerekir
  • quote:

Orijinalden alıntı: anadolulu1

EXTREM bir sistem in ilk ayağı kaliteli bir psu dan başlar kesinlikle ilk alınacak bir psu 1000 w başlaması gerekir

Kesinlikle yanılıyorsun. Her zaman ihtiyacına göre güç kaynağı alıcaksın. Çoklu ekran kartı kullanıyorsan 850W kaliteli bir güç kaynağı her türlü yeter. Daha fazlası zararlı.

Buyur ASUS'un Türkiye Distribütörü Çizgi Elektronik'in yazdığı yazıyı oku;
    http://www.cizgi.com.tr/page.aspx?f=psu

Bilgisayar piyasasında herkes bu yanılgıya düşüyor. Her zman 1000-1200W alıyorlar. Çok bilgisiz ve acemi bir şekilde hareket ediyor bu tarz davranışlarda bulunanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 6 Mart 2012; 17:04:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: anadolulu1

EXTREM bir sistem in ilk ayağı kaliteli bir psu dan başlar kesinlikle ilk alınacak bir psu 1000 w başlaması gerekir

Yok 10 bin Watt ile başlayalım biz garanti olsun
  • quote:

Resimleri koymayı unutmuştum. Geç olsada koyuyorum.

İmza'mdaki sistem + 7 adet GELID 120MM Wing 12 UV Yeşil Fan.

Asus Maximus Gene-Z/GEN3 kullanıcı incelemesi.  Asus Maximus Gene-Z/GEN3 kullanıcı incelemesi.  Asus Maximus Gene-Z/GEN3 kullanıcı incelemesi.

o sistem komple ne kadara maloldu ?

• Bu anakarta i5 2500k + Sapphire HD 6950 2GB + GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz alsam nasıl olur, psu olarak öneriniz nedir, gerçi ram anakart ekran kartı ve hdd alınca para tükeniyor kasa ve psu konusunda ucuza kaçacağım sanırım, yardımlarınızı bekliyorum hazır atışma ortamı varken
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.