Şimdi Ara

Asus Maximus Gene-Z/GEN3 kullanıcı incelemesi. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
292
Cevap
4
Favori
12.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hiachi

ssd performansını ne sekilde degerlendiriyorsun w7 boot time olarak bakarsanız tatmin etmiyecek fakat ssd den kaynaklanmıyor sebebi anakart.anakart acılıs tusuna bastıgınız andan 15 sn sonra bios ekranına geliyor buda sureyi ister istemez 15 daha ekletiyor yani acılıs suremiz 30 sn ye cıkıyor.ama program ve oyunların baslama suresi olarak dusunuyosanız performansı sn sinde acıyor o konuda muhtesem.
    belkide benim donanımlardan kaynaklıdır benim degerlendirmem bu sizde ilerde paylasırsanız sevinirim saygılarımla.

Öyle bir şey yok hocam. BIOS'tan Jmicron kontrolcüyü kapatınca anında açılıyor.

Bu gün ben de aldım 390 süper fiyat bu kart için bence. Küçük dev :)

Üstüne Noctua NH-D14 taktım kayboldu gariban...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nosfecagri

quote:

ssd performansını ne sekilde degerlendiriyorsun w7 boot time olarak bakarsanız tatmin etmiyecek fakat ssd den kaynaklanmıyor sebebi anakart.anakart acılıs tusuna bastıgınız andan 15 sn sonra bios ekranına geliyor buda sureyi ister istemez 15 daha ekletiyor yani acılıs suremiz 30 sn ye cıkıyor.ama program ve oyunların baslama suresi olarak dusunuyosanız performansı sn sinde acıyor o konuda muhtesem.
    belkide benim donanımlardan kaynaklıdır benim degerlendirmem bu sizde ilerde paylasırsanız sevinirim saygılarımla.

hocam bir fotografla bu dediginiz bios menusunu gosterebilirmisiniz ben bulamadım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aga61

korumayı kaldırın 5-5,2ghz deneyin

Asus Maximus Gene-Z/GEN3 kullanıcı incelemesi.

cok saolun hocam bende oraya takmıstım tesekkurler

oc değerleri değişti mi ? daha üst hızlarda stabilite yakaladın mı ?

• quote:

quote:

quote:

hocam bir fotografla bu dediginiz bios menusunu gosterebilirmisiniz ben bulamadım

Tabi ki makina basina gectigimde unutmazsam yollayacagim. Model gen3 bu arada. Direk o ko trolcuyu disable ettim menude bir yerden; rog ekrani iki kere geliyordu bir kere gelmeye ve cok hizli acilmaya basladi. O kontrolcu ne bas belasidir ya hem kullanilmaz sorunlu hem de makinaui yavaslatiyor neden koyuyorlarsa...

• yani siz acma kapama tusuna baar basmaz direk bios ekranı geliyormu?bende ole olmuyorda bazı arkadaslar bana bunu anakartın problemi olarak soylemislerde bende urasmamıstım dediğiniz gibiyse cok makbule gececek saolun.
  • quote:

quote:

quote:

Biosta Advanced > Onboard Device Configuration > JMB Storage Controller > Disableb oldumu tek seferde açılır.

Bende OCZ Vertex 3 SSD var.Açılış 13-14 saniyede sistem kendini toplamış açılmış oluyor.Kapanışta 4-5 saniye arasında değişiyor.

• quote:

yani siz acma kapama tusuna baar basmaz direk bios ekranı geliyormu?bende ole olmuyorda bazı arkadaslar bana bunu anakartın problemi olarak soylemislerde bende urasmamıstım dediğiniz gibiyse cok makbule gececek saolun.

@ egeilkerr 'in mesajını yazmak için girmiştim hocam aynen öyle.
  • hocam bende halen o sekilde olmuyor basıyorum guc geliyor ardındanda 15-20 sn ye elektrik dolasımı oluyor ve asusun siyah biosu cıkıyor.acaba bu problem psu ile ilgili olabilirmi?
  • quote:

hocam bende halen o sekilde olmuyor basıyorum guc geliyor ardındanda 15-20 sn ye elektrik dolasımı oluyor ve asusun siyah biosu cıkıyor.acaba bu problem psu ile ilgili olabilirmi?

Hocam ramlerden olabilir mi? PSU olsa direk açmama vb.. yapması daha mantıklı. Ramlerdense Profili X.M.P. olarak ayarlayıp tekrar deneyebilirsiniz.

Bu arada Gen3 modeli mi sizdeki?

BIOS'unuz en güncel BIOS mu?

Hepsini tek tek denemelisiniz çok canınızı sıkan bir durumsa.
  • Arkadaşlar ASUS Maximus IV GENE-Z/GEN3 anakartımı satıyorum ilgilenenler dükkanıma bir baksınlar
  • evet gen3 modeli benimkide ram lerim gskil 2200 mhz lik ramler xmp yapmayı deniyecem acaba sizin dediğiniz gibimi?
  • quote:

evet gen3 modeli benimkide ram lerim gskil 2200 mhz lik ramler xmp yapmayı deniyecem acaba sizin dediğiniz gibimi?

Daha onceki p8p67 anakartimda bu olay oluyordu bios guncelledim ve ramlerin profilini xmp yaptim cozuldu. Bu anakartta hic olmadi. Ramler ripjawsx cl9 1600 4x2.
  • en so bios modeli nedir acaba bende bios guncellemesi yapayım
  • enson 3203 guncellemesi var arkadaslar fakat bendeki problem halen devam etmekte xmp yide ayarladım olmadı.
  • Bende xmp'de çalışıyor şuan 3203 bios yüklü problem yok Gskill 1866mhz ramler
  • Bu Asus yazısının 2 kere gelmesi benim canımı çok sıkıyordu gerçekten. SSD olmasına rağmen açılış sürem 30 saniyeden aşağı değildi(Gen3 kullanıyorum). @egeliilker sağolsun JMB'yi disable yapınca yazı 1 kere geliyor artık 3-5 saniye daha erken açılıyor sistem ama yeterli değil. @hiachi'deki gibi pcyi açıyorum güç geldikten 10-15 saniye sonra Asus yazısı geliyor. Zaten sistemimden de hiç memnun değilim, aşırı kasmalar yaşıyorum anlık. Büyük bi hevesle alıp topladığım pc'yi satmayı düşünüyorum yakın zamanda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gıda.mühendisi

Bu Asus yazısının 2 kere gelmesi benim canımı çok sıkıyordu gerçekten. SSD olmasına rağmen açılış sürem 30 saniyeden aşağı değildi(Gen3 kullanıyorum). @egeliilker sağolsun JMB'yi disable yapınca yazı 1 kere geliyor artık 3-5 saniye daha erken açılıyor sistem ama yeterli değil. @hiachi'deki gibi pcyi açıyorum güç geldikten 10-15 saniye sonra Asus yazısı geliyor. Zaten sistemimden de hiç memnun değilim, aşırı kasmalar yaşıyorum anlık. Büyük bi hevesle alıp topladığım pc'yi satmayı düşünüyorum yakın zamanda.

Hocam bende'de aynı anakart'tan var ve üst abisi olan Exterme olanıda var herhangi bir kasılma yada en ufak bir problemi yok ASus logolarını gösterme nedeni kart üzerindeki kontrolcüleri tek tek göstermeye çalışması zaten kullanmadığınız kontrolcüleri kapatarak açılışı hızlandırıyorsunuz belki uyumsuzluk sorunu yaşıyorsunuzdur bende en ufak sıkıntı yok

birde anakart üzerindeki debug kodlarını gösteren küçük ekranda ne yazıyor şuan?

• quote:

Orijinalden alıntı: Patronage

quote:

Bu Asus yazısının 2 kere gelmesi benim canımı çok sıkıyordu gerçekten. SSD olmasına rağmen açılış sürem 30 saniyeden aşağı değildi(Gen3 kullanıyorum). @egeliilker sağolsun JMB'yi disable yapınca yazı 1 kere geliyor artık 3-5 saniye daha erken açılıyor sistem ama yeterli değil. @hiachi'deki gibi pcyi açıyorum güç geldikten 10-15 saniye sonra Asus yazısı geliyor. Zaten sistemimden de hiç memnun değilim, aşırı kasmalar yaşıyorum anlık. Büyük bi hevesle alıp topladığım pc'yi satmayı düşünüyorum yakın zamanda.

Hocam bende'de aynı anakart'tan var ve üst abisi olan Exterme olanıda var herhangi bir kasılma yada en ufak bir problemi yok ASus logolarını gösterme nedeni kart üzerindeki kontrolcüleri tek tek göstermeye çalışması zaten kullanmadığınız kontrolcüleri kapatarak açılışı hızlandırıyorsunuz belki uyumsuzluk sorunu yaşıyorsunuzdur bende en ufak sıkıntı yok

birde anakart üzerindeki debug kodlarını gösteren küçük ekranda ne yazıyor şuan?

Valla uyumluluk sorunu yaşadığımı sanmıyorum. Sistemi ilk kurduğumda pc uçuyordu, ne olduysa sonradan oldu. Oyunlarda vb. hiç kasma yok fakat win 7 üzerindeyken hiç birşey yapmasam bile mousu sağa sola hareket ettirdiğimde kasılma aşırı şekilde belli ediyor. Wordde birşey yazarken bazı harfler eksik kalacak şekilde kasıyor pc bazen. Sıcaklık değerlerim oldukça normal, format atacağım sorunu çözmek için ama pek de umudum yok. Açılış süresinden ziyade kafaya taktığım konu bu kasılma.

Sistemim:
    2500k
    Maximus Gene-z/Gen3
    2x4gb corsair vengeance 1600mhz ram
    Seasonic 620W 80+Bronze
    sapphire 6950 2gb
    sunbeam CCF işlemci soğutucu
    Memoright FTM Plus 120gb SSD
    Win 7 Ulti 64bit

Anakart üzerindeki ekranda AA yazıyor. Ne anlama geliyor bu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Of Monsters and Men -- 11 Mart 2012; 17:05:49 >

• bu anakartın ses kartı nedir şimdi anlamadım, x-fi mi yoksa normal realtek filan mı?
    Bu kart ile p8z68 v pro gen3 arasında kaldım? hatta vatandan sipariş geçecektim ki az önce bitti.
    Ankarada arkadaşım var ona aldıracam kartı hangisini tavsiye edersiniz.
    işlemci 2500k ramlar 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5, ekran kartı hd6950 2gb, ses sistemi creative gigaworks g500, memorigth ftm plus 120gb
    Bu parçalara hangi anakart daha uygun acaba oyun ve hd film ağırlıklı kullanacam pc'yi.
    Yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Patronage

quote:

Valla uyumluluk sorunu yaşadığımı sanmıyorum. Sistemi ilk kurduğumda pc uçuyordu, ne olduysa sonradan oldu. Oyunlarda vb. hiç kasma yok fakat win 7 üzerindeyken hiç birşey yapmasam bile mousu sağa sola hareket ettirdiğimde kasılma aşırı şekilde belli ediyor. Wordde birşey yazarken bazı harfler eksik kalacak şekilde kasıyor pc bazen. Sıcaklık değerlerim oldukça normal, format atacağım sorunu çözmek için ama pek de umudum yok. Açılış süresinden ziyade kafaya taktığım konu bu kasılma.

Sistemim:
    2500k
    Maximus Gene-z/Gen3
    2x4gb corsair vengeance 1600mhz ram
    Seasonic 620W 80+Bronze
    sapphire 6950 2gb
    sunbeam CCF işlemci soğutucu
    Memoright FTM Plus 120gb SSD
    Win 7 Ulti 64bit

Anakart üzerindeki ekranda AA yazıyor. Ne anlama geliyor bu?

BIOS programını başarıyla çalıştırıldığını gösterir.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.