Şimdi Ara

Asus Maximus Gene-Z/GEN3 kullanıcı incelemesi. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
4
Favori
12.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Erdo4

quote:

Orijinalden alıntı: anadolulu1

EXTREM bir sistem in ilk ayağı kaliteli bir psu dan başlar kesinlikle ilk alınacak bir psu 1000 w başlaması gerekir

Kesinlikle yanılıyorsun. Her zaman ihtiyacına göre güç kaynağı alıcaksın. Çoklu ekran kartı kullanıyorsan 850W kaliteli bir güç kaynağı her türlü yeter. Daha fazlası zararlı.

Buyur ASUS'un Türkiye Distribütörü Çizgi Elektronik'in yazdığı yazıyı oku;
    http://www.cizgi.com.tr/page.aspx?f=psu

Bilgisayar piyasasında herkes bu yanılgıya düşüyor. Her zman 1000-1200W alıyorlar. Çok bilgisiz ve acemi bir şekilde hareket ediyor bu tarz davranışlarda bulunanlar.

Çok bilgisiz ve acemi bir şekilde hareket ediyor bu tarz davranışlarda bulunanlar.
    kesinlikle ihtiyaca göre ben orada slı bir sistem için söyledim
    tagan 850 w slı 460 lık kartlarda nasıl kafayı yediğini yaşayanlardanım

Sen ve isteyenler çok ustaca hareket et 850 w psu al slı sistemde kullan ustalığını görelim
    tercübe olur

• SilverStone 850W +80 Plus Gold (+90 Verimlilik) sertifikalı bir ürün alır, 1000W'lu ürünlere fark atarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 6 Mart 2012; 22:41:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JessieJ

Bu anakarta i5 2500k + Sapphire HD 6950 2GB + GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz alsam nasıl olur, psu olarak öneriniz nedir, gerçi ram anakart ekran kartı ve hdd alınca para tükeniyor kasa ve psu konusunda ucuza kaçacağım sanırım, yardımlarınızı bekliyorum hazır atışma ortamı varken

2. sayfada son sırada kaldı.
  • quote:

quote:

Bu anakarta i5 2500k + Sapphire HD 6950 2GB + GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz alsam nasıl olur, psu olarak öneriniz nedir, gerçi ram anakart ekran kartı ve hdd alınca para tükeniyor kasa ve psu konusunda ucuza kaçacağım sanırım, yardımlarınızı bekliyorum hazır atışma ortamı varken

Dostum çok kaliteli bileşenler alıp PSU konusunda ucuza kaçmak olmaz. Bu anakart çok kaliteli bir kere, üstüne de i5 2500K gibi bir işlemci alıcaksın, bir de HD6950. Minimum sınırın 650 gerçek Watt verebilen bir model olsun. Aynı sistemi ben High Power Absolute 650W ile kullanıyorum ancak sen daha üstü watt'lara bak derim

• quote:

Orijinalden alıntı: Salvatuon

quote:

quote:

Dostum çok kaliteli bileşenler alıp PSU konusunda ucuza kaçmak olmaz. Bu anakart çok kaliteli bir kere, üstüne de i5 2500K gibi bir işlemci alıcaksın, bir de HD6950. Minimum sınırın 650 gerçek Watt verebilen bir model olsun. Aynı sistemi ben High Power Absolute 650W ile kullanıyorum ancak sen daha üstü watt'lara bak derim

700 yada 750 wat iş görür sanırım.Önerileriniz varmı acaba marka olarak ?

• quote:

700 yada 750 wat iş görür sanırım.Önerileriniz varmı acaba marka olarak ?

Dostum şu modele bir bakıver derim, haftasonu Vatanda %25 indirim olursa da kaçırma
    http://www.vatanbilgisayar.com/G%C3%BC%C3%A7%20Kayna%C4%9F%C4%B1/corsair-cmpsu-800geu-gaming-serisi-80-plus-800w-140mm-fanli-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=53503

• Corsair HX850 850 watt psu ile 560ti SLI kullandım. İşlemci 2500k 4,5mhz. 1,28 voltaj. Arada 1,34 çıkardım, bench falan alırken. Ekran kartları da 850 ila 820'ye OC idi. Sisteme takılı watt ölçer ile en yüksek 530 watt gibi birşeydi, yanlış hatırlamıyorsam. Bununla saatlerce BC2'de oynadım, BF3'te. Power ile hiç sıkıntım olmadı. Kaliteli power bu işin olmazsa olmazı. Ama kalite yüksek watt'ta değil. İyi bir markanın gerçek güç veren ürünü alınmalı. Hatta yeni çıkan ürünlerde enerji tasarrufu ön planda iken 850 watt pek çok kullanıcı için yeterli gözüküyor.
  • Arkadaslar incelemedeki karti cok begendim ankaradan elden almaya calisiyorum ama vatan haric hicbir yerde bulamadim malum vatan da biraz pahali. Novaya baktim istanbulda varmis. Bi bulduran olursa cok memnun olucam:)

Kartin yazilim destegi olsun ses karti olsun oc kalitesi olsun cok begendim gercekten...

İncelemeyi yapan arkadasa tesekkurler.
  • kullandığınız cpu soğutucularını ve ramlerinizi yazabilir misiniz ? özellikle 1. slotun durumunu merak ediyorum ?
    hangi soğutucular 1.slotu kullandırtıyor ?
    oc değerleriniz ve sıcaklıklar ne durumda ?
    inanın soğutucu alamıyorum 1.slot gidicek diye.

bu arada g.skil ripjaws kullanıyorum ve işlemci 5ghz stabil fakat sıcaklıktan dolayı çarpan düşüyor stok soğutucu ile (1.48v)

• bu arada arkadaşlar anakarta 4 pinlik bağlantının yanındaki korumayı kaldırıp 8 pinlik bağlantı yapmayı unutmayın.bu detayı kimse paylaşmıyor fakat oc stabilitesi için önemli.5.2ghz geldi 8 pin ile. 4 pin 4.6ghz de sıkıntı oluyordu.
    dip not olarak belirteliyim
  • CORSAIR 120GB Force 3 Serisi Sata 3.0 SSD (550MB Okuma / 510MB Yazma)
    ASUS Maximus IV GENE-Z/GEN3 Intel Z68 Soket 1155 DDR3 2200MHz(O.C.) HDMI Anakart
    GSKILL 8GB(2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.6V Dual Kit Ram

biraz once vatandan aldim %25 indirim ile 875tl ye geldi...

benim sormak istedigim bende asus gtx570 dc2 gpu var 3 slot kapliyor, bu karti takinca en alttaki pci-x1 yuvasini kapatmaz umarim ses kartimda war ayri olarak .. bu konuda bilgisi olan var mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aga61

bu arada arkadaşlar anakarta 4 pinlik bağlantının yanındaki korumayı kaldırıp 8 pinlik bağlantı yapmayı unutmayın.bu detayı kimse paylaşmıyor fakat oc stabilitesi için önemli.5.2ghz geldi 8 pin ile. 4 pin 4.6ghz de sıkıntı oluyordu.
    dip not olarak belirteliyim

hocam bu dediğiniz 8pin baglantı yerini işaretleyip gosterebilirmisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: MarvelX

CORSAIR 120GB Force 3 Serisi Sata 3.0 SSD (550MB Okuma / 510MB Yazma)
    ASUS Maximus IV GENE-Z/GEN3 Intel Z68 Soket 1155 DDR3 2200MHz(O.C.) HDMI Anakart

benim sormak istedigim bende asus gtx570 dc2 gpu var 3 slot kapliyor, bu karti takinca en alttaki pci-x1 yuvasini kapatmaz umarim ses kartimda war ayri olarak .. bu konuda bilgisi olan var mi?

yaklasık olarak aynı sistemi toplamısız bende ram 1600 olan model benimde ses kartım var cok kaliteli bir sistem oldu benim işlemcim i7 2600k siz bahsetmemissiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: hiachi

quote:

Orijinalden alıntı: MarvelX

CORSAIR 120GB Force 3 Serisi Sata 3.0 SSD (550MB Okuma / 510MB Yazma)

yaklasık olarak aynı sistemi toplamısız bende ram 1600 olan model benimde ses kartım var cok kaliteli bir sistem oldu benim işlemcim i7 2600k siz bahsetmemissiniz

bendeki islemcide 2600k bakalim performansi nasil olacak... eski sistemim emektar q9550 + asus rampage formula idi... rog serisi anakartlardan vazgecemedigim icin aldim hemen... asil merak ettigim ssd performansi...

cpu sogutucum corsair h50 ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarvelX -- 10 Mart 2012; 11:50:39 >

• korumayı kaldırın 5-5,2ghz deneyin

Asus Maximus Gene-Z/GEN3 kullanıcı incelemesi.
  • bende bu anakartın kendisi ve abisi var :) ikiside mükkemmel :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: aga61

korumayı kaldırın 5-5,2ghz deneyin

Asus Maximus Gene-Z/GEN3 kullanıcı incelemesi.

cok saolun hocam bende oraya takmıstım tesekkurler
  • ssd performansını ne sekilde degerlendiriyorsun w7 boot time olarak bakarsanız tatmin etmiyecek fakat ssd den kaynaklanmıyor sebebi anakart.anakart acılıs tusuna bastıgınız andan 15 sn sonra bios ekranına geliyor buda sureyi ister istemez 15 daha ekletiyor yani acılıs suremiz 30 sn ye cıkıyor.ama program ve oyunların baslama suresi olarak dusunuyosanız performansı sn sinde acıyor o konuda muhtesem.
    belkide benim donanımlardan kaynaklıdır benim degerlendirmem bu sizde ilerde paylasırsanız sevinirim saygılarımla.
  • arkadaşlar merhaba. ben bugün bu ürünü vatandan aldım. % 25 indirim vardı 523 lira iken 390 a aldım. şimdi ben mac kurmak istiyorum sistemime. sizce bu anakart uygun mudur bu iş için ?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.