Şimdi Ara

ASUS N56VZ-S4402H SORUNLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar N56VZ-S4402H kullanıyorum ve makinede sorunlar gördüm. Aynı modelleri kullanan arkadaşlar sorunlarını burada paylaşırlarsa sorunun tüm modellerdemi yoksa o makinedemi olduğuna karar verir çözümünü bulur yada servise yollayabiliriz. Şimdiden verdiğiniz yanıtlar için teşekkür ediyorum ve kendi bulduğum sorunları anlatmak istiyorum.

1. Bilgisayar ilk açıldığında makinenin kendine gelmesini bekliyorum bir süre .Sonra Windows + D ye bastığımda masaüstüne geçiyor fakat orada simlere hemen gelmiyor saniyelik farkla beliriyor bildiğim kadarıyla böyle olmaması lazım bu donanıma sahip bir makinede

2.İnternette dolaşırken sol hoparlörde tık diye ses geldiğini fark ettim.

3.Yine internette dolanırken arada donmalar oluyor (Mause imleci ve klavye kullanılamıyor) bunun dışında ok tuşları ile aşağı yaparken ufak takılmalar oluyor.

Sorunlarım yanlızca benim makinemdemi var yoksa diğer makinelerdede varmı? Çözüm olarak ne yapabiliriz yardımcı olursanız sevinirim

• sorun harddisk gibi gözüküyor. performansını bilmiyorum ama genelde laptop diskleri yavaş kalıyorlar, bilgisayardan tam performans alınamıyor. ilk açılışta kendine gelmesini ben de bekliyorum, ssd var ama bazı kısayollar (ışık arttırma) belli bir süre geçtikten sonra başlıyor, windows mu driver mı handisinde sorun var bilemedim.

internetteki donmalar da harddisk sebepli olabilir, işletim sebepli olabilir. win8 kullanmadığım için bir şey diyemem. isterseniz servise gönderip ram ve harddisk testleri isteyebilirsiniz, donmalar yaşadığınızı söylerseniz zaten bu testleri yaparlar

hoparlörden gelen sesi engellemek mümkün; /Alıntıdır

Daha önce buraya yazmıştım sanırım ama tekrar yazayım.
    Hoparlörden gelen çat sesi, ses devrede değilken ses çıkaracak bir şeye tıkladığımızda sesin gelmesinden hemen önce geliyorsa ona bir çözümüm var.
    Realtek ses (sarı) simgesine sağ tık, ses aygıtları
    Oradan Kayıt sekmesine geçiş oradan mikrofona sağ tık, devre dışı bırakılmış aygıtları ve bağlantısı kesilmiş aygıtları göster seçeneklerine tik koyuyoruz
    Ardından Stereo Karıştırıcısı diye bir alet geliyor kayıt sekmesinin altına, ona sağ tık varsayılan yapıyoruz. Tekrar sağ tık, özellikler
    Dinle sekmesinden bu aygıtı dinleye bir tik atıyoruz, alttaki güç yönetimi kısmında pil gücü kullanılırken çalıştırmaya devam eti seçiyoruz
    Bu aygıttan kayıt yürüt yazan yeri, Realtek digital output (realtek high def. audio) seçiyoruz.
    Gelişmiş sekmesinden, varsayılan biçimi 2 kanalı 16bit 192000HZ Stüdyo kalitesi yapıyoruz, alttaki özel kullanım modu seçeneklerini iptal ediyoruz.
    Uygula dediğimizde çıt pıt salak sesinden kurtuluyoruz. Mikronofumuz da skype, facebook chat vs yerlerde çalışmaya devam ediyor. Ben bu şekilde kurtuldum o sesten. Sanırım Realtek'in güç yönetimi ile ilgili bir şey. Ses kullanımda değilken kapatıyor bir şeyleri sonra o çıt pıt elektrik veriliş sesi gibi bir şey.

ekleme; P4G ayarları sebepli ilk açılışta ekran ışığını ayarında sorun oluyormuş, sildim windows planları kullanıyorum daha hızlandı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 6 Ağustos 2013; 16:55:46 >

• Merhaba yorumunuz için teşekkür ederim öncelikle. Bende hard diskten kaynaklandığını düşünüyorum . Ama şöyle bir şey var benim laptobun aynısını kullanan herkesdemi böyle yoksa sadece benimkindemi problm var onu bilmiyorum. Servise yollamaktanda çekiniyorum açıkçası 1 ay bekleyemem çünkü. SSD terfisi yapmayı düşündüm bende fakat çok pahalıymış öğrenci olduğum için altından kalkamam.Hard disk testini HD tune ile yaptım hard disk bozuk değilmiş ama hız testi yapmadım .

Ses olayına gelince yazanları uyguladım ama acayip sesler çıkmaya başladı öyle yaptığımde sterio karıştırıcıyı devre dışı bıraktım bende eskisi gibi.
  • bendede var ben güç düğmesine basıyorum masaüstüne tıklıyorum simgeler direk geliyor internette dolaşırkende bi ses gelmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar aynı sorunu bende yaşıyorum. En berbat olanı çok geç açılıyor ve ilk Başlangıç arayüzünden Masaüstüne geçişte kasıyor, internette sörf yaparken explorer açtığında sayfada imleç donuyor ve hiçbir işlem yapmana müsaade etmiyor 5-10 saniye kadar beklediğinde veya Ctrl + Alt + Delete yaparak bilgisayar kendine geliyor.

16 gb ram, 2 gb ekran kartı, 3630QM i7 işlemcili bir makineye 5400 rpm bir hdd olması bana göre en büyük sorunu oluşturuyor.

Bu modeli SSD ile kullanan arkadaş var mı? Var ise aynı sorunlar bulunuyormu? Performans ne durumda yorumda bulunursanız sevinirim.
  • aaasus A kullanıcısına yanıt
    ssd takarsanız bu hantallıklardan kurtulursunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: aaasus

Arkadaşlar aynı sorunu bende yaşıyorum. En berbat olanı çok geç açılıyor ve ilk Başlangıç arayüzünden Masaüstüne geçişte kasıyor, internette sörf yaparken explorer açtığında sayfada imleç donuyor ve hiçbir işlem yapmana müsaade etmiyor 5-10 saniye kadar beklediğinde veya Ctrl + Alt + Delete yaparak bilgisayar kendine geliyor.

16 gb ram, 2 gb ekran kartı, 3630QM i7 işlemcili bir makineye 5400 rpm bir hdd olması bana göre en büyük sorunu oluşturuyor.

Bu modeli SSD ile kullanan arkadaş var mı? Var ise aynı sorunlar bulunuyormu? Performans ne durumda yorumda bulunursanız sevinirim.

Arkadaşım bende aynı model var ama bir sorunumda var şu konuma bakabilirsin:http://forum.donanimhaber.com/m_83698127/f_//tm.htm#83698127

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus FX550VX sorunları
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.