Şimdi Ara

Asus N61JQ-JX054V önemli güç sorunu yardım lütfen:(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bu sabah saat 6 civarında işim gereği çok önemli olan dosyalarımı yedeklemek üzere bilgisayarıma flash belleğimi takacağım esnada( daha takamadan) bilgisayarın elektriği komple gitti. tam 10 dk boyunca power tuşuna defalarca basmama rağmen açılmadı. tam ümidimi kesmişken pili çıkartıp direk elektrikten açmayı denedim ve açıldı. yedeklememi yaptım, pili tekrar taktım yine denedim yine açıldı. şu an düzgün bir şekilde çalışıyor işimi yaptırabiliyorum ama tekrar gidermi diye de korkmaktayım, bu güç kesmesi bir sorunmudur? yoksa o anda elektrikteki bir dalgalanmadan ötürü aletin kendini koruma mekanizmasımıdır? eğer bir sorun ise ne yapmam gerekiyor? garantiye vermeyi düşündüm ama alet ordan gelene kadar bnm işlerimi devam ettirebileceğim başka bir bilgisayar yok.

bu konudaki fikriniz nedir?

bişi daha az önce bi msj da okudum, hdd değişince bütün makinenin değilde sadece hdd nin garanti dışında kalacağı yazıyor bu doğrumudur?

kolay gelsin....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HCT -- 4 Aralık 2010; 14:33:53 >

• Aynı şey banada oldu kardes bi kere fişi çekip pili cıkarınca geldi.Bende evde usb uzatma kablosu bulmustum hdd nin kablosunu uzatarak denedim laptop kapandı usb 3.0 slota takarken oldu sonra defalarca denedim sorun yok anladımki kablodan ki buyuk ihtimal + - karıstı kısa devre oldu laptop kapadı kendini flash bellek baska bi makinede aynı seyi yaptımı ? Güç yetmiyo gibi bisi dicem ama sanmıyorum bence flash bellegin usb sinde var bisi ama endiselencek bisi yok diye biliyorum.Bu konuda daha bilgili olan arkadaslar daha net bi bilgi verebilir.Ama şöyle düşün durup dururken kapanmadi ya.Sonucta usb den gibi
  • aynen bende usb3.0 ı kullanıyorum flash için. ve bendede usb uzatma kablosu var onun ucuna takıyorum. kapandığı anda uzatma takılı idi, flash i daha takamamıştım bile. çok ilginç bir durum hakikaten. 10dk soğuk ter döktüm :D

flash belleği sürekli kullanıyorum birçok pc ye taktım hiç böyle birşey başıma gelmemişti.

ayrıca cvp yazıdğın için teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HCT -- 6 Aralık 2010; 17:20:08 >
  • Statik Elektirikten dolayıda olmuş olabilir...

Biz pek fark etmeyiz ama Dizüstü bilgisayarları (kanepe-çekyat-batttaniye-halı-giysileriniz v.s) üzerinde çok kullanır ve haraket ettiriseniz sistem statik elektirik yüklenir.eğer bilgisayarın üzerinde gereğinden fazla statik elektirik birikirse sistem o elektiriği boşaltıncaya kadar açılmaz..

Bundan kurtulmanın yolu bataryayı çıkartıp bilgisayarı mümkünse elektiriği boşaltabileceği (taş bir zemin/mutfak tezgahı v.s) bir alanda bir süre bekletmektir.artık bilgisayarınıza göre 10 dakika ile yarım saat içinde statik elektirik boşalır..o zaman bilgisayarınız hiç bir şey olmamış gibi yoluna devam eder...

Çok az bilinir ama dizüstü bilgisayarların çalışma şartları nedeni ile sıkça başına gelen bir durumdur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kijiro

Statik Elektirikten dolayıda olmuş olabilir...

Biz pek fark etmeyiz ama Dizüstü bilgisayarları (kanepe-çekyat-batttaniye-halı-giysileriniz v.s) üzerinde çok kullanır ve haraket ettiriseniz sistem statik elektirik yüklenir.eğer bilgisayarın üzerinde gereğinden fazla statik elektirik birikirse sistem o elektiriği boşaltıncaya kadar açılmaz..

Bundan kurtulmanın yolu bataryayı çıkartıp bilgisayarı mümkünse elektiriği boşaltabileceği (taş bir zemin/mutfak tezgahı v.s) bir alanda bir süre bekletmektir.artık bilgisayarınıza göre 10 dakika ile yarım saat içinde statik elektirik boşalır..o zaman bilgisayarınız hiç bir şey olmamış gibi yoluna devam eder...

Çok az bilinir ama dizüstü bilgisayarların çalışma şartları nedeni ile sıkça başına gelen bir durumdur...

çok teşekkür ederim..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.