Merhaba 1 yıl önce ASUS FX553VE model oyuncu laptopunu aldım. Laptopta i5-7300hq işlemci gtx1050ti ekran kartı bulunuyor. Sıcaklıklar 84-85 derece civarı oluyor hep bir sorun olmuyordu. Son zamanlarda 84-85 dereceye geldiğinde oyunlarda kasma donma olmaya başladı. Bunun sebebi ne olabilir ? Sıcaklıklar aynı ama fps dropları oluyor. Yardımlarınızı bekliyorum
Isınmaya bağlı performans düşürüyordur hocam sistem. Temizlik ve macun yenilemesi yapın.
Fazla ısınmamak için frekans düşürüyor olabilir. Afterburn ile sıcaklıkları takip edip test etmek lazım.
V1CT0RY
kullanıcısına yanıt
Hocam temizlik ve macun yenilemesi yapacağım ama laptopun garantisi devam ediyor. Garantiye göndersem gelmesi uzun sürebiliyor. Ne yapsam bilemedim. İlginiz için teşekkür ederim
serusvonS
kullanıcısına yanıt
Hocam sıcaklıklar işlemci ve ekran kartı 84-85 oluyor maksimum, ötesi olmuyor. Benim anlamadığım önceden de bu değerlerdeydi performans düşmesi olmuyordu niye olmaya başladı. Windows üzerinde bunu kapatmanın bi yolu var mı ? Cevabınız için teşekkürler
histeria60
kullanıcısına yanıt
Bilmiyorum sistem veya donanımlar stabil çalışmıyor olabilir yeterince soğutulmadıgı için olabilir uygulamalar güncel olmayabilir, test etmek lazım.