Şimdi Ara

asus p5gc-mx (ud) Bios uptade yapamayanlar içeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
2.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar asus p5gc mx in bios uptade yaparken ROMİD haası veriyor yada uptade yapmasına izin vermiyyor. anakartın üzerinde p5gc-mx yazdığı için bizde doğal olarak
    asus un bu anakart modelindeki biosu indirip kurmaya çalışıyoruz. Aslında bu anakartın yeni adı ASUS P5GC-MX / 1333 buradaki 1333 ddr3 destekli olduğuunu düşünmeyin bende ilk önce öyle düşünmüştüm :) https://www.asus.com/us/support/Download/1/22/39/6/PYvbfOokwxUzJky3/29/
    bu adresteki biosu indirin. Ben ez flash yöntemi ile yaptım . windows üzerinden yapmadım

Bilgisayar açılırken ALT+F2 tuşuna basınca biosun içindeki ez flash uptade özelliği açılıyor. boş bir cd ye indiriğiniz romun adını değiştirin Yani P5GCMX.ROM olacak
    bunu cd ye yazın ve açılışta ALT+F2 yapın ve cd içindeki romu otomatik olarak görüp yükliyecek ve reset atıcak artık açılışta P5GC-MX/1333 olarak görüncek ilk fabrika çıkış romu 0108 ben en son sürümünü bu şekilde uptade yaptım googlede arayarak buraya bulacak bir çok kişi için yardımcı olur umarım

• Konuyu dahili bilesenler anakart bolumune acabilirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim hocam. Eğer bunu yazmasaydınız ya hiç bulamayacaktım ya da çok uğraştıktan sonra bulabilecektim. Bu konunuz çok işime yaradı.
    Asus işi karmakarışık hale getirmiş. Anakartın üzerinde de CPU-z yazılımında da P5GC-MX yazıyor. P5GC-MX1333'ün bios'unun uyacağını akıl etmek çok zor.
  • Allah razı olsun hocam, çok uğraştım çok kafa patlattım lakin bende sizin gibi 1333'ü ddr3 ile karıştırdım.

iyiki konuyu açmışsınız, elinize emeğinize sağlık.

• farklı biosu yüklediniz anakarta. eskisi kalsa değişen bir şey olmayacaktı.

• Teşekkürler, floppy disk veya cd-rom olmadığından dolayı asusun ilgili anakartın kendi destek menüsündeki afudos ile güncelledim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.