Şimdi Ara

Asus P5KC Çözülmeyen sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son çare olarak buraya danışayım dedim ondan sonra ne yapacağıma karar verecem

Arkadaşlar bilgisayarı normal kapatıyosun hiç bi sıkıntı yok ama açtığın zaman görüntü gelmiyor powerdan fişi çekip taktıktan sonra görüntü geliyor bu sorunu daha önce yaşayanlar olmuş psu değiştirerek çözmüşler ama 3 tane psu denedim 1 tane yeni aldım onunlada denedim sonuç olumsuz

Şimdi gelelim benim sorunu çözmek için yaptıklarıma...

Ram değiştirdim
    Cpu değiştrdim
    Ekran kartı değiştirdim
    Hdd değiştirdim
    Biosu güncelledim sonuç olumsuz

Anakartı inceledim akan şişen bir şey var mı diye hiç bir şey yok

Bu konuyla ilgili çözüm önerilerini bekliyorum

yeni anakart almayı düşünüyorum ama bunun gibi anakart yok piyasada şuan

Bilgisayarın özellikleri

intel Core 2 Quad işlemci
    Asus P5KC Anakart
    Ocz 1066 Mhz Ram
    Pci-E ekran kartı

• heredotcomp kullanıcısına yanıt
    Bence önce anakartını bir kontrol ettir ya da yenisini alacaksan, piyasada MSI ve Gigabyte Combo anakart mevcut http://www.vatanbilgisayar.com/msi-g41m-p33-combo-intel-g41-ddr2-ddr3-vga-anakart.html

http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=bd56439&categoryId=152&sku=BD56439&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar.urun.pla&gclid=CPHCq87pw8MCFUzMtAodLnEAXw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 2 Şubat 2015; 19:59:36 >

• Evet var son çare zaten alacam bi tane ama bendeki anakart çok iyi gercekten rafa bırakmak istemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakartın power katında hata var.Bu kattaki yarı iletkenleri ve kondansatörleri tek tek kontrol etmek lazım.
    Nadirde olsa bios güncellemekte çözüm olabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar36

Anakartın power katında hata var.Bu kattaki yarı iletkenleri ve kondansatörleri tek tek kontrol etmek lazım.
    Nadirde olsa bios güncellemekte çözüm olabiliyor.

ilk yaptığım işlem bios güncellemek oldu zaten ama sonuç alamadım biostaki tüm ayarları denedim ama şöyle bir durum var bilgisayarı açtığımda görüntü gelmediğinde cpu fanı çok yavaş dönüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmldrs

Bence önce anakartını bir kontrol ettir ya da yenisini alacaksan, piyasada MSI ve Gigabyte Combo anakart mevcut http://www.vatanbilgisayar.com/msi-g41m-p33-combo-intel-g41-ddr2-ddr3-vga-anakart.html

http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=bd56439&categoryId=152&sku=BD56439&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar.urun.pla&gclid=CPHCq87pw8MCFUzMtAodLnEAXw

şuan alacağım anakart 200 lira bide korkuyorum ya aynı problemi yaparsa

• heredotcomp kullanıcısına yanıt
    Anakart almadan önce elindekini bir bilgisayarcıya götürüp baktır, belki basit bir şeydir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Asus FX550VX sorunları
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmldrs

Anakart almadan önce elindekini bir bilgisayarcıya götürüp baktır, belki basit bir şeydir.

bi kaç bilgisayarcıyla görüştüm pek yapacakları bişi ancak anakart tamirinden anlayan bi bilgisayarcı bulmak lazım
  • G41 Combo kart kullanıcısı olarak kesinlikle önermiyorum.Bu seri combo kartlar gerek msi gerek gb ram seçiyorlar yeni nesil 8 çipli ramleri çalıştırmıyor.Zaten neden combo kart yaparlar anlamıyorum ya ddr2 kullanırsın ya ddr3 zaten ddr2+ddr3 birlikte çalışmıyor bugün canım sıkıldı ddr2 ramleri getir hanım onları kullanıcam diyen müşterileri mi oluyor acaba

Neyse bu kadar boş konuşma yeter özet olarak sakın benim gibi hata yapıp g41 combo almayın.

Sorununuza gelirsek değişenlere rağmen sonuç hâlâ değişmediyse suçun büyük bir kısmı anakarta kalıyor.Fakat yerinizde olsam tam emin olmadan yeni anakart almazdım imkanınız varsa başka bir anakart üzerinde deneyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

G41 Combo kart kullanıcısı olarak kesinlikle önermiyorum.Bu seri combo kartlar gerek msi gerek gb ram seçiyorlar yeni nesil 8 çipli ramleri çalıştırmıyor.Zaten neden combo kart yaparlar anlamıyorum ya ddr2 kullanırsın ya ddr3 zaten ddr2+ddr3 birlikte çalışmıyor bugün canım sıkıldı ddr2 ramleri getir hanım onları kullanıcam diyen müşterileri mi oluyor acaba

Neyse bu kadar boş konuşma yeter özet olarak sakın benim gibi hata yapıp g41 combo almayın.

Sorununuza gelirsek değişenlere rağmen sonuç hâlâ değişmediyse suçun büyük bir kısmı anakarta kalıyor.Fakat yerinizde olsam tam emin olmadan yeni anakart almazdım imkanınız varsa başka bir anakart üzerinde deneyin.

söylediklerine katılıyorum birdu şuan piyasadaki 755 pin combo anakart hem pahalı hemde özelliksiz com portu bulunan kartlar işte bi anakart var onunla deneyecem ama ddr2 ram destekliyor herhalde sorun çıkarmazsa yeni aldığımdada çıkarmaz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.