Şimdi Ara

ASUS P5LD2 ANAKART TEKNİK YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Intel 945P chipset
    - Intel LGA775 Pentium 4 CPU
    - Intel® Core™2 Extreme / Core™2 Duo Ready
    - Dual-Core CPU Ready
    - FSB 1066/800/533
    - DDR2 667/533/400
    - Marvell PCIe Gbit LAN
    - WiFi-TV (Optional)

*Only PCB R2.0(or higher) support Intel® Core™2 processor

elimde bu anakart var.şimdiki işlemcim p4 3.0 ghz

c2 duo işlemci alayım diyorum ama anakart destekleyip desteklemediğini bi türlü çözemedim:(

*Only PCB R2.0(or higher) support Intel® Core™2 processor
    NE ANLAMA GELİR ACABA BU

anakartın kendi kutusunda dual core ready yazıyo ama tam bi bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorm.saygılar

• 65nm mimarili core2duo işlemcileri takabilirsin. Yani e2xxx, e4xxx ve e6xxx ile başlayan tüm core2 ailesini destekler. Ancak yeni çıkan 45nm mimarili e3xxx, e5xxx, e7xxx ve e8xxx modellerini ne yazıkki takamazsın. Eğer çift çekirdekli güzel bir işlemcim olsun diyorsan, sana interl petium dual core e2180 işlemcisini öneririm. Veya bulabilirsen intel core2duo e4300 modelini öneririm. Güncel olmasalarda gayet yeterli kapasiteleri olan, gerektiğinde oc olark core2extreme işlemcilerle kapışabilen işlemciler bunlar. İkinci elden çok uygun fiyatlara bulursun.
  • üstad teşekkürler bir sorum daha olsa size.

işlemci farkını cok net görebilirmiyim sizce.hani dual coreyla sonuçta p4 3.0 yabana atılmayacak bi işlemci.çok şükür 6 senedr kullanıyorum zaten bi 4 sene daha gider internet için açık alet zaten.fikriniz nedir.teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: sampiyon bilo

65nm mimarili core2duo işlemcileri takabilirsin. Yani e2xxx, e4xxx ve e6xxx ile başlayan tüm core2 ailesini destekler. Ancak yeni çıkan 45nm mimarili e3xxx, e5xxx, e7xxx ve e8xxx modellerini ne yazıkki takamazsın. Eğer çift çekirdekli güzel bir işlemcim olsun diyorsan, sana interl petium dual core e2180 işlemcisini öneririm. Veya bulabilirsen intel core2duo e4300 modelini öneririm. Güncel olmasalarda gayet yeterli kapasiteleri olan, gerektiğinde oc olark core2extreme işlemcilerle kapışabilen işlemciler bunlar. İkinci elden çok uygun fiyatlara bulursun.

orada yazilan kismi iyice okumanizi tavsiye ederim. PCB 2.0 dan sonra ki anakartlarda core 2 duo destegi oldugunu belirtmisler. bunu PCB 1.0 yada 1.1 e takarsaniz bu islemcileri acmayacagi acikca belirtilmis. arkadasin anakarti 2.0 dan daha dusuk versiyon ise ve core 2 duo islemci acmazsa herhalde siz karsilayacaksiniz zararini...
    Tanyumen seninde anakartin ram olarak max 667 gosteriyor. islemcide de sinir noktalardasin zaten. 6 yil seni xp ile idare etmis olabilir ama 4 yil daha anca bizim vistada p4 makinenin calismasi seklinde olacaktir. yani performansi cok dusecektir. PCB 2.0 dan daha dusuk bir anakartin varsa degistirebilecegin maksimum islemci 955EE yani Extreme edition olduguna gore gozle gorulur bir fark istiyorsan dual core serisi degilde (8xx, 9xx,2xxx yada 5xxx gibi) core 2 duo ( 7xxx, 8xxx) veya core 2 quad (6xxx,8xxx,9xxx) serisi bir islemci ile degistirmen cok daha fazla gozle gorulur performans farki saglayacaktir.

• sayın exeter sizede ayrıca teşşekkürler ama maalesef bulamadım internette.anakartın modeli P5LD2 sadece.daha sonra vm li se li modelleri cıkmış ama kanımca ilk çıkanı zaten.

amacım açıkcası minimum bütçeyle max performans almak denilebilir.anakartı değiştirmeden ki nedenimde üstünde dual core ready yazmasıdır hani madem böle bişi var yükselteyim dedim yoksa dediğiniz gibi zaten 667 mhz max ram tarihte kalmak üzere.gittiği yere kadar gitsin diyorum zaten ama işte rami artırıp biirde işlemci artışıyla yama yaparak biraz daha idare etsin diyorum.

kusura bakmazsanız tekrar sormak istiyorum

PCB 2.0 destekleyip desteklemediğini nasıl öğrenebilirm.destekliyorsa c2d nın e7/e8 li modellerini mi yoksa dual core olan e5/6 başlayan modellerini mi takmalıyım yoksa şuan sıfır olarak satılmayan dual core t4 serisi var yoksa onlardan mı aramalıyım

sayın bilonun dediği gibiyse zaten e5/6/7/8 li işlemcilerin hepsi 45 nm lik o yüzden bunlar zaten olmaz gibi geldi.kafam iyice karıştı.

ilginize teşekkürler tekrardan

• E serisinde E6xxx ve E4xxx serisi gorecektir. 1066fsb destekli. 5xxx seriside calistirir. sizin PCB 2.0 olan modeli P5LD2 SE olarak geciyor. Zaten hic 2.0 pcb gormedim su ana kadar o modelin.
    45nm islemcilerin hic birini goremeyebilir. Daha onemlisi zaten destegi olmayan bir makine icin konusmaya degmiyor. Anakartinizin uzerini iyice kontrol edin. pcb 1.0 yazar yada bir yerlerinde belirtir.
    Diger turlu maksimum takacaginiz islemci 955EE olacaktir. onuda almak yerine E5200 + p5kpl-am gibi quad core a kadar destekli bir anakart alirsiniz.
  • teşekkürler sayın exeter.siteden anlayabildiğim kadarıyla sadece 65nm lik işlemcileri destekliyo.yeni seriler zaten 45nm lik oldugun dan onlar hayal.artı 65 likler üretimdende kalmış durumda okuduğum kadarıyla.

- E6850 (3.00 GHz 1333 MT/s, dual-core, 65 watt, LGA775, Conroe 65nm)
    - E6750 (2.66 GHz 1333 MT/s, dual-core, 65 watt, LGA775, Conroe 65nm)
    - E6550 (2.33 GHz 1333 MT/s, dual-core, 65 watt, LGA775, Conroe 65nm)
    - E6540 (2.33 GHz 1333 MT/s, dual-core, 65 watt, LGA775, Conroe 65nm)
    - E4600 (2.40 GHz 800 MT/s, dual-core, 65 watt, LGA775, Allendale 65nm)

siznde belirttiniz gibi yukardaki modelleri görme ihtimali yüksek.saygılar teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Q6600 ve Asus P5K-SE ile overclock
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ihtimali yuksek degil hocam. Bakin P5LD2 nin pcb 2.0 modeli ise gorur diger turlu nasil gorecek. Anakartinizda versiyon modeli arayin
     ASUS P5LD2 ANAKART TEKNİK YARDIM

Resimdekine benzer sekilde version numarasi arayin. eger 1.0 ve 1.1 ise 65nm ler icin bile heves etmeyin
  • üstad haklısınız versiyon 1.02 ama 65 nm kendi sayfasında direk desteklediği yazıyo ayrıca

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=gD1ljCkUWy1Y3yMG

desteklemeyen işlemcilere bakıldığında yani PCB 2.01 isteyenler zaten 45 nm lik işlemciler olduğu için,ben direk 65nm lik üretimden kalkanlar olur diye sölemiştim.ilginize tekrar teşekkür ederim
  • Pentium Dual Core E2140(1.6GHz,800FSB,L2 1MB,M0) 2.01G
    1902
    Pentium Dual Core E2160(1.8GHz,800FSB,L2 1MB,M0) 2.01G
    1902
    Pentium Dual Core E2180(2.0GHz,800FSB,L2 1MB,M0) 2.01G
    1902
    Pentium Dual Core E2200(2.2GHz,800FSB,L2 1MB,M0) 2.01G
    1904
    Pentium Dual Core E2220(2.4GHz,800FSB,L2 1MB,M0) 2.01G
    1904
    Bakin bunlarda 65nm... yani anakartiniz kesinlikle core 2 duo desteklemiyor. islemci destek sayfasindan bakarsaniz bir daha pcb sinin 2.01g olmadigi surece core 2 duo acamayacagini gorursunuz
  • @exeter
    Yaw görmemişim. Bizde insanız dimi? Sonuçta adama gidipte core2quad takarsın demedim ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 14 Ağustos 2010; 12:00:10 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.