Şimdi Ara

Asus P750 geliyor... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
0
Favori
19.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vga ekran,qwerty klavye de istiyoruz
    gercekten guzel alet yapmislar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goofyitu -- 30 Temmuz 2007; 23:54:43 >
  • ekran konusu o kadar da uzun boylu degil canim :) qvga ekranlar uzun yillardir var ve artik vga'nin vaktidir.

baksaniza, nokia bile ppc'den daha ufak ekranli cep telefonlarinda 240*320 cozunurluk kullaniyor artik. ppc'lerin bunu bir adim ileri goturme vakti gelmistir.

qvga ozellikle internet uygulamalarinda yetersiz kaliyor. okumak icin surekli kaydirma yapmak gerekiyor.

benim tahminlerime gore onumuzdeki yil vga ekranli cihazlar tek tek duyurulur.
  • Evet vga konusuna katılıyorum pixel sayısının artmasıyla daha net bir ekranımız olur e-book okurken veya int.sayfalarında dolaşırken daha rahat ederiz. 2,8 inç yeterlidir zira fazlası boyutları büyütür.
    windowsa birde şu 65536 renk ten kurtulduk mu tamamdır.
    Herkes tuş takımına takmış durumda ppc de herşey ekrandan kontrol edilebiliyor bence gereksiz. Şöyleki motorsiklet kullanırken bile rehberden birini arayabiliyorum. tuş takımı yerine ekranı 3 inç yapılabilir veya daha da portatif cihaz elde edilebilir.
    Ah şöyle 6815 boyutlarında p750 özelliklerinde bir cihaz yapamazlarmı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: civcivx

ekran konusu o kadar da uzun boylu degil canim :) qvga ekranlar uzun yillardir var ve artik vga'nin vaktidir.

baksaniza, nokia bile ppc'den daha ufak ekranli cep telefonlarinda 240*320 cozunurluk kullaniyor artik. ppc'lerin bunu bir adim ileri goturme vakti gelmistir.

qvga ozellikle internet uygulamalarinda yetersiz kaliyor. okumak icin surekli kaydirma yapmak gerekiyor.

benim tahminlerime gore onumuzdeki yil vga ekranli cihazlar tek tek duyurulur.

PDA'lerdeki ekran çözünürlüğü taaa ilk yıllardan beri 240x320 ve renk derinliği de yıllardır aynı 65K. O zamanlarda cep telefonlarında bırakın bu çözünürlüğü, renkli ekran bile yoktu. Ancak günümüzdeki cep telefonlarında 240x320 çözünürlük ve 16M artık standart olmaya başladı hatta Nokia N80 ve E60 gibi bazı modellerde 352x416 gibi çözünürlükleri de gördük (16M henüz çok yaygın olmayabilir ama 262K renkli ekranlı telefonlardan çok var). Yani cep telefonları siyah-beyaz ekranlı hallerinden bugünkü durumlarına gelirken PDA'ler malesef yerinde saydı. Artık bir PDA'lerde mininum 480x640 çözünürlük ve en az 262K renkli bir ekranın standart olma zamanı çoktan geldi de geçiyor bile. Cep telefonu üreticisi olan Nokia'nın bugünün pek çok PDA'ine özellik, performans ve kullanım kolaylığı açısından rahatlıkla "nal toplatabilecek" modelleri var (bkz. N95, n93i, ..). Asus ve HTC hala bizleri 6-7 yıl öncenin teknolojisi ile oyalamaya devam ediyor, bir arkadaşın yazdığı gibi onu koy bunu çıkar, bir ileri iki geri yapıp bizleri hala kandırmaya çalışıyorlar. P750 gibi bir cihazda bırakın 480x640 çözünürlüğü, artık WM6 tarafından desteklenen 480x800 gibi çözünürlükleri görüyor olmamız lazımdı.

• Valla asus yada imate vga ve 262k renkli ekran oval hatlara sahip USB 2.0 destekli normal kulaklık girişli ince bir ppc çıkarmadıktan sonra Asus P535'imden vazgeçmem. Bu özellikler biraraya getirilmedikten sorna ne çıkarırlarsa çıkarsın "P535 diyorum". ve düşük bir cümle kuruyorum.
  • Şimdi klavyesi olmasa, ekranı 3.5" olsa ve çözünürlüğüde 640x480 olsa ince mi bilmiyorum birde ince olsa bu urunu bekler ve alırdım.. 2.8 bana çok kuçuk geliyor
  • evet 2.8 inc ekran ilk basta buyuk gibi duruyor ama bu tur cihazlar icin yetersiz. sonucta sadece cep tel. degil, yiginla uygulama calistiriyoruz.

yeni nesil cihazlarin cogu artik gps ile geliyor ve aracta iken 2.8 incten takip zor oluyor, ozellikle sehir icinde. pna cihazlarinin cogunda 3.5 inc ekran var mesela. bence sinir 3.1-3.2 inc olmali. cunku su anki cihazlarin boyutunda bu ekrani koymak bile zor degil, saginda-solunda bosluklar cok. ufacik ve incecik dijital kameralarda bile 3.5 inc dokunmatik ekran var artik.
  • bana görede klavyeli olunca cazibesini kaybediyor

dediğiniz gibi klavye olacağına ekranı büyütseler veya klavye yerine boyutunu küçültseler süper olurdu

quote:

Orjinalden alıntı: Marmarali

Şimdi klavyesi olmasa, ekranı 3.5" olsa ve çözünürlüğüde 640x480 olsa ince mi bilmiyorum birde ince olsa bu urunu bekler ve alırdım.. 2.8 bana çok kuçuk geliyor

• Cep telefonu ister Nokia, ister PDA olsun ama mutlaka "normal bir cep telefonu" gibi mutlaka tuş takımı olmalı. Dokunmatik ekrandan numara çevirmek bazı acil durumlarda tam bir işkence olabiliyor, ayrıca tuş takımının olması cihazın "normal bir telefon" gibi tek elle kullanım imkanını da artırıyor. Bu nedenle P525, P526 ve P750 modelleri ile Asus bu anlamda doğru yolda; zaten aksi olsa yani kullanıcılardan olumlu tepkiler gelmeseydi Asus peşpeşe tuş takımlı PDA-telefon çıkartmazdı değil mi?
  • Hala usb1.1
    Kınıyorum sadece
  • evet bende şok oldum görüünce ama daha kesin bilgiler değil bu pda için.. kesiin bilgilierin agustos ortası gibi çıkacagı sanılıor--mus
  • http://pdadb.net/index.php?m=specs&id=804

2.6 QVGA Ekran+ 64 MB RAM+ USB 1.1 +3G + GPS + WLAN + Flaşlı Kamera + Tuş Takımı + Jog Dial + SDHC + BT A2DP

Çıkış tarihi Aralık 2007.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfaromeo0123 -- 4 Kasım 2007; 19:42:53 >
  • Şimdi bunun rami kaç yukarıda 64 yazıyor en başta 128 ?
    Eğer ram 128 değilse Gsmart i350 alırım vga ekran...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenan111 -- 3 Ekim 2007; 9:18:09 >
  • Daha çok resim için "Buraya Bakabilirsiniz."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notebookgentr -- 3 Ekim 2007; 9:35:17 >
  • Anlaşılacagı üzere bu cihaza talibim. Ancak yaklaşık piyasaya çıktıktan yaklaşık 1 sene bekliyecegim. Çok uçuk rakamlarla giriş yapıyorlar sonra orta seviye cep telefonu fiyatlarına iniyor.

Bencede usb hızı dışında dört dörtlük cihaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi P750 -- 3 Ekim 2007; 12:58:05 >
  • 2006 aralık ayında ilk p525 geldiğinden beri kullanıyorum ve çok memnunum..nerdeyse 1 sene oldu ve hiç bir sorun çıkarmadı.şimdide bu pda'yı görünce ve çıkışı ekim 2007 tr'ye gelmesi mart-nisan..p525'i bununla değiştirmek için sabırsızlanıyorum..fakat 3g denen zımbırtı bunda yokmu
  • hsdpa var yani 3.5g yani 3g den cok daha hizli baglanti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi husnuweb -- 3 Ekim 2007; 20:33:43 >
  • Tuş takımı iğrenç vallahi, ben sırf tuş takımı olduğundan p525 sattım asus bi kayan kapak modeli çıkarmadı yaw, PPC dediğin qwerty olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal_07 -- 4 Ekim 2007; 6:59:53 >
  • Bana sorarsan ben klavyeyi ppc de hiç tutmam
    şunu klavyesiz yapsalar ekranı 3 inç vga yapsalar aaahh ah
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.