Şimdi Ara

ASUS P8Z77-V PRO Kullanıcı İncelemesi (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
430
Cevap
5
Favori
27.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sonunda araştırmalar sonucu ASUS P8Z77-V DELUXE dvr için çözüm buldum dvr kartlar yerine dvr kayıt cihazlarıyla karşılaştık aynı görev görmekteymiş bi dvr kayıt cihazı alınacakmış dvr kayıt kartlarının orta sınıf modelleri 75 tl'den başlayan fiyatlarıyla satılıyor dvr kayıt cihazı 100 tl'den başlıyor ve sonunda sonucu bulmuş olduk hadi hayırlısı bakalım..
  • bios son version update yapın performansda iyileşme var. ver 1617 deluxe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucien Lachance -- 18 Ekim 2012; 3:35:40 >
  • Bu kartın M versiyonu tr ye gelmedi mi? Kart çok güzel ama minik versiyonu lazım bana.
  • arkadaşlar 3770k ile kullanıyorum anakartı cm hyper 212 evo soğutucu var boşta anakart max 35c işlemci 37c oluyor uzun süre oyun oynadıktan sonra işlemci 55c ye kadar çıkıyor bu ısı değerleri normalmi ? yoksa bir çaresine bakmak gerekirmi ? ayrıca biostan fanı turbo yaptım standarttı bir sorun olurmu, teşekkürler.

edit. biostan yüksek performans modunda kullanıyorum normal mod 1866mhz reme 1366mhz değer atıyor, yanılmıyorsam işlemciyide 4200mhz ye çıkartıyor yüksek performans modu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucien Lachance -- 18 Ekim 2012; 18:09:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lucien Lachance

arkadaşlar 3770k ile kullanıyorum anakartı cm hyper 212 evo soğutucu var boşta anakart max 35c işlemci 37c oluyor uzun süre oyun oynadıktan sonra işlemci 55c ye kadar çıkıyor bu ısı değerleri normalmi ? yoksa bir çaresine bakmak gerekirmi ? ayrıca biostan fanı turbo yaptım standarttı bir sorun olurmu, teşekkürler.

edit. biostan yüksek performans modunda kullanıyorum normal mod 1866mhz reme 1366mhz değer atıyor, yanılmıyorsam işlemciyide 4200mhz ye çıkartıyor yüksek performans modu.

Isı degerlerinizde sorun yok .. 55 derece yük altında ideal .. benzer bir soğutucu kullanıyorum evoyla aynı performansda cm nin başka bir modeli .. Bende kasadaki ön panelde üstte ve yan kapakdaki 120 lik fanlar nedeniyle olsa gerek 5 derece kadar daha düşük ...

Ramlerin frekansları normal .. kasa yük altında 4200 ghz de çalışıyor otomatik bu durumda normal ..( TPU svici açıkken bende de durum aynı .. )

• arkadaşlar bu kartı alalı 3 ay oluyor 2.pciexp1x yuvası çalışmıyor creative x-fi titaniıum fatality kullanıyorum anakar üzerindeki ilk yuvaya takıyorum çalışıyor 2.çalışmıyor

2 defa çizgi ye gönderdim ama admlarda muazzam bir algılama problemi ve inanılmaz bir sallamamazlık var yazıklar olsun çizgiye 2.sinde artık çalışmayan yuvaya kırmızı işaret bantladım bu yuva çalışmıyor diye biz ekran kartı taktık çalışıyor dio bana ulan 1x yuvaya nası taktın ekran kartını dedin mi e bidaha gönderin bakalım deniyor ulan insan o yuvaları tek tek kontrol etmeden nasıl geri gönderiyorsun arkadaş sen bu kadar sorumsuz bir servis olamaz ayrı ca vatan bilgisayar da çalışan bir arkadaşımda çizginin bunu sürekli yaptığını bios güncelleyip gönderdiğini şikayetleri hiç sallamadığını söyledi ben ona rağmen bu kartı aldım ben yandım siz yanmayın çizgiden uzak durun derim ben şimdi bayramdan sonra 3. kez göndericem bakalım ne diyecekler
    bu arada kartda zaten kesinlikle stabil çalışmıyor şimdiye kadar kullandığım en saçma kart sırf wi go özelliği için tercih ettim kullanışlı güzel özellik ama stabilite sorunları bide çizgi nin sorumsuzluğu adamı kanser eder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savage81 -- 18 Ekim 2012; 20:52:30 >

• aynı anaakrt ve aynı ses kartı bende var yukardaki pcx1 takılı çalışıyor ama aşağidaki pcıx1 e denemedim.. daha önceki mssajlarımda yazmıştım elinde p67 serisi kart olan satıpta z77 ye geçmesin derim bende asus p8p67 evo vardı satıp bunu aldım ..hiçbir fark yok hatta evo nun oc kapasitesi daha iyidi diyebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spleenish -- 18 Ekim 2012; 21:11:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: savage81

arkadaşlar bu kartı alalı 3 ay oluyor 2.pciexp1x yuvası çalışmıyor creative x-fi titaniıum fatality kullanıyorum anakar üzerindeki ilk yuvaya takıyorum çalışıyor 2.çalışmıyor

2 defa çizgi ye gönderdim ama admlarda muazzam bir algılama problemi ve inanılmaz bir sallamamazlık var yazıklar olsun çizgiye 2.sinde artık çalışmayan yuvaya kırmızı işaret bantladım bu yuva çalışmıyor diye biz ekran kartı taktık çalışıyor dio bana ulan 1x yuvaya nası taktın ekran kartını dedin mi e bidaha gönderin bakalım deniyor ulan insan o yuvaları tek tek kontrol etmeden nasıl geri gönderiyorsun arkadaş sen bu kadar sorumsuz bir servis olamaz ayrı ca vatan bilgisayar da çalışan bir arkadaşımda çizginin bunu sürekli yaptığını bios güncelleyip gönderdiğini şikayetleri hiç sallamadığını söyledi ben ona rağmen bu kartı aldım ben yandım siz yanmayın çizgiden uzak durun derim ben şimdi bayramdan sonra 3. kez göndericem bakalım ne diyecekler
    bu arada kartda zaten kesinlikle stabil çalışmıyor şimdiye kadar kullandığım en saçma kart sırf wi go özelliği için tercih ettim kullanışlı güzel özellik ama stabilite sorunları bide çizgi nin sorumsuzluğu adamı kanser eder

Sırf wi fi go için bu kartı aldınızsa tabiki umdugunuzu bulamassınız .. Wi fi si var diye anakart mı alınır !!!!

Ayrıca başınıza gelen bir olayı firmayı markayı kötüleyerek değilde tecrübenizi aktararak anlatırsanız daha anlaşılır ve doğru olur ... Sizin beğenmediğiniz çizgi benim anakartımın işlemci bloğunu ücretsiz değiştirip 4 günde gönderdi ...!!!

Bu durumda demekki sizinki şanssızlık ..Asusun yada Çizgi elektroniğin kötülüğü değil .. Bende creative titanium kullanıyorum bu arada ...Stabilite sorunlarına gelince yukarıdaki ve önceki sayfalardaki otomatik overclock ve ssd disk verilerine performansına bakarsanız hiçde performansı olmayan bir kart değil .. Doğru parçaları kullanarak güncel sürücülerle küçük dokunuşlarla yüksek performans alabileceğiniz bir kart...

....spleenish ....p67 kartı satıp z77 almak tartışılır bütce meselesi sonucda .. Evonun overclock performansıda bir nevi iyi olabilir bu karta göre ..Ama bu durumlar z77 v pro nun uzak durulması gereken bir anakart oldugunu göstermez ..

Sizlere muhalefet olmak için yazmadım bunları ...Sadece bahsettiğiniz durumların tam aksini olumlu yönde yaşayanlarda var.. O yüzden genel anlamda markadan servisden uzak durun demek ynalış bir tespit bunu anlatmak istedim ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cro@oan -- 19 Ekim 2012; 0:28:56 >

• Reset vs. Butonu olmaması sorun yaratırmı alacağımda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Reset vs. Butonu olmaması sorun yaratırmı alacağımda
    bir sorun yaratmaz daha önceki kartımda reset ve power açma butonu vardı hiç kulanmadığım bir özellikti diyebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

TPU açıksa hemen yanında yeşil led yanması gerekir .. yanmıyorsa buton kapalıdır.. benim sistemde TPU açıkken aidata 64 de % 31 o.c gösteriyor ..baya şaşırmışdım ilk gördüğümde ..yukarıdaki msjlarda resimler mevcut ..

bu arada işlemcim 2500k ..

103*42=4326MHZ çıkıyor sanırım. Bir önceki boardum Asus Z68 -V'de switchler off konumdayken biostan OC tuner ile de aynı sonucu veriyordu. Z77 ile denemedim ama bir deneme bende yaparım. Turbo EVo ile masaüstünden de yapılabilir. Turbo Evo'da extreme diye bir seçenek var biraz uzun sürüyor bir kaç tane mavi ekran restart atarak en son 104*46 veya 104*45 gibi bir rakama OC etmişti 2500k'yı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 2 Kasım 2012; 12:25:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: setek01

quote:

TPU açıksa hemen yanında yeşil led yanması gerekir .. yanmıyorsa buton kapalıdır.. benim sistemde TPU açıkken aidata 64 de % 31 o.c gösteriyor ..baya şaşırmışdım ilk gördüğümde ..yukarıdaki msjlarda resimler mevcut ..

bu arada işlemcim 2500k ..

103*42=4326MHZ çıkıyor sanırım. Bir önceki boardum Asus Z68 -V'de switchler off konumdayken biostan OC tuner ile de aynı sonucu veriyordu. Z77 ile denemedim ama bir deneme bende yaparım. Turbo EVo ile masaüstünden de yapılabilir. Turbo Evo'da extreme diye bir seçenek var biraz uzun sürüyor bir kaç tane mavi ekran restart atarak en son 104*46 veya 104*45 gibi bir rakama OC etmişti 2500k'yı...

Doğrudur hocam .. Sanırım benim için şimdilik yetrli ..Bir sıkıntı eksiklik daha baş göstermedi .. Bkalım sonbaharda yeni oyunlar vs.. ile birlikde ihtiyaç olursa biraz daha o.c yaparım ..tabi ekran kartıyla birlikde ..

Masa üstünden denemedim hiç .. Bundan önceki sistemimde baya uğraşmışdım o.c ile ..775 lga kullanıyordum .. Şimdi düğmesine basdıgımda sorunsuz çalışan bir pc istiyorum .. o yüzden çok fazla o.c ile üğraşmadım .. Ama zamanla yine elim rahat durmaz sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cro@oan -- 2 Kasım 2012; 12:33:01 >

• LLC High (%50) olarak bırakarak offset modu deneyin. İşlemcinin manuel voltaj ile hangi değerde stabil olduğunu bulduktan sonra offset mode ile kullanmak daha sağlıklı olacaktır.
  • quote:

LLC High (%50) olarak bırakarak offset modu deneyin. İşlemcinin manuel voltaj ile hangi değerde stabil olduğunu bulduktan sonra offset mode ile kullanmak daha sağlıklı olacaktır.

Konuyu biraz daha açarmısın hocam .. Uefi bıos ayarlarında sanırım ..Uefi tecrübem pek yok .Bu anakartta tanışdım kendisiyle .. Aslında kurcalama korkusuda bu yüzden sanırım .Olumsuz bişi olursa oturup akşamlari sistem kurmak toplamak onarmak artık yorucu geliyor son zamanlarda
  • quote:

quote:

LLC High (%50) olarak bırakarak offset modu deneyin. İşlemcinin manuel voltaj ile hangi değerde stabil olduğunu bulduktan sonra offset mode ile kullanmak daha sağlıklı olacaktır.

Konuyu biraz daha açarmısın hocam .. Uefi bıos ayarlarında sanırım ..Uefi tecrübem pek yok .Bu anakartta tanışdım kendisiyle .. Aslında kurcalama korkusuda bu yüzden sanırım .Olumsuz bişi olursa oturup akşamlari sistem kurmak toplamak onarmak artık yorucu geliyor son zamanlarda

Sabit yani manuel voltaj kullanıyorsan bunu yarı otomatik hale getiren bir sistem offset mode. Ama önce işlemcinin 4326 mhz'de hangi voltajla çalıştığını sabit olarak test edip bulman lazım, ondan sonra offset ayarlar kolay...

Diyelim ki; 1.30v ile 4326mhz stabilsin. Manuel voltaj ile Sabit 1,30 yaparsan boşta yükte aynı olur. Offset seçersen ama diğer ayarları yapmazsan anakart yükte fazlasını verebilir boşta zaten 16 çarpanda 1v'un altında çalışır. Bizim burdaki amacımız boşta 0,90v ile çalışrken yükte de 1,30'un üstünde voltaj vermemesidir. Bunun için offset modda - diye bir değer var. Anakart boşta .90v veriyor ama yükte 1,35v veriyorsa offset modu - değer olarak seçip altındaki auto yazan kısmı 0,050 yapıyoruz ve CPu yüke girdiğinde anakartın bizim daha önce saptadığımız 4326 mhz sabit 1,30v değerini geçen voltaj vermesini önlüyoruz....

• quote:

quote:

quote:

Sabit yani manuel voltaj kullanıyorsan bunu yarı otomatik hale getiren bir sistem offset mode. Ama önce işlemcinin 4326 mhz'de hangi voltajla çalıştığını sabit olarak test edip bulman lazım, ondan sonra offset ayarlar kolay...

Diyelim ki; 1.30v ile 4326mhz stabilsin. Manuel voltaj ile Sabit 1,30 yaparsan boşta yükte aynı olur. Offset seçersen ama diğer ayarları yapmazsan anakart yükte fazlasını verebilir boşta zaten 16 çarpanda 1v'un altında çalışır. Bizim burdaki amacımız boşta 0,90v ile çalışrken yükte de 1,30'un üstünde voltaj vermemesidir. Bunun için offset modda - diye bir değer var. Anakart boşta .90v veriyor ama yükte 1,35v veriyorsa offset modu - değer olarak seçip altındaki auto yazan kısmı 0,050 yapıyoruz ve CPu yüke girdiğinde anakartın bizim daha önce saptadığımız 4326 mhz sabit 1,30v değerini geçen voltaj vermesini önlüyoruz....

Şimdi anladım Hocam eyvallh...

• Arkadaşlar kullandığım anakart asus p8z77v-pro daha önce usb bellek ile son versiyonu yüklemiştim ama yüklerken çok uğraşmıştım. son biosu indirip usb belleğe atıp biostan tools bölümünden ez flash ile flahstan son biosu görüyor fakat üzerine tıkladığımda bios yüklenmiyor uzantı farklı olduğunu söylüyor. bios içinde çıkan dökümanlar da biosun adını "Z77VP.CAP" uzantılı olması gerektiği söyleniyor bu şekilde yapıyorum yine olmuyor CAP değilde ROM olarak değiştiriyorum yine olmuyor. son güncellemeyi yaptığımda biosun yanına bir dosya atmıştım o şekilde görmüş kurmuştum şimdi bir türlü o dosyayı bulamıyorum.
    eski biosa dönmek istiyorum ama yapamıyorum windows üzerinden de daha önce sıkıntı yapabilir diye yapmıyorum yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

• quote:

Arkadaşlar kullandığım anakart asus p8z77v-pro daha önce usb bellek ile son versiyonu yüklemiştim ama yüklerken çok uğraşmıştım. son biosu indirip usb belleğe atıp biostan tools bölümünden ez flash ile flahstan son biosu görüyor fakat üzerine tıkladığımda bios yüklenmiyor uzantı farklı olduğunu söylüyor. bios içinde çıkan dökümanlar da biosun adını "Z77VP.CAP" uzantılı olması gerektiği söyleniyor bu şekilde yapıyorum yine olmuyor CAP değilde ROM olarak değiştiriyorum yine olmuyor. son güncellemeyi yaptığımda biosun yanına bir dosya atmıştım o şekilde görmüş kurmuştum şimdi bir türlü o dosyayı bulamıyorum.
    eski biosa dönmek istiyorum ama yapamıyorum windows üzerinden de daha önce sıkıntı yapabilir diye yapmıyorum yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

son biosu yükledim sorunsuz.. bendede sizdeki sorunu eski biosa dönmek isterken yapiyor. eski biosa dönemiyorum ama yeni çıkan biosları yüklüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: spleenish

quote:

Arkadaşlar kullandığım anakart asus p8z77v-pro daha önce usb bellek ile son versiyonu yüklemiştim ama yüklerken çok uğraşmıştım. son biosu indirip usb belleğe atıp biostan tools bölümünden ez flash ile flahstan son biosu görüyor fakat üzerine tıkladığımda bios yüklenmiyor uzantı farklı olduğunu söylüyor. bios içinde çıkan dökümanlar da biosun adını "Z77VP.CAP" uzantılı olması gerektiği söyleniyor bu şekilde yapıyorum yine olmuyor CAP değilde ROM olarak değiştiriyorum yine olmuyor. son güncellemeyi yaptığımda biosun yanına bir dosya atmıştım o şekilde görmüş kurmuştum şimdi bir türlü o dosyayı bulamıyorum.

son biosu yükledim sorunsuz.. bendede sizdeki sorunu eski biosa dönmek isterken yapiyor. eski biosa dönemiyorum ama yeni çıkan biosları yüklüyorum

evet son bioslarda sorun yok ama eski revizyon bios yüklenmeye kalkışınca bios desteklenmiyor diyor
    dos ortamında da denedim utilitiy bölümünde şu dosyaları indirdim"Bupdater Utility V1.30 for flash BIOS under DOS" ve bunu flasha attım (tabiki flashı dos ortamına hazır ettikten sonra)
    komut satırına "bupdater /iZ77PV.CAP" komutunu yazdım burdaki Z77PV.CAP 1205 kodlu bios idi eski olduğu için burda da aynı hatayı aldım proplem olarak bu biosun kullanılan biosdan daha eski olduğunu söyleyen bir uyarı verdi...
    burdan anlaşılan şu artık asus eski biosları kurmaya izin vermiyor.
    eski biosu kurmamdaki amaç şuydu. daha önce gtx580 tf2 ve benzeri kartlar kullandım bios da ekran kartları normal fan hızlarında çalışıyordu. daha sonra 1205 seri biosdan sonra ne olduysa biosda fan hızları son hızda dönmeye başladı. 1205 bios kurulu iken gigabyte gtx680 wf serisi ekran kartım vardı ve bios ekranında bile fanlar normal çalışıyordu ama 1504 biosdan sonra ekran kartı fanları %100 çalışmaya başladı bu ekran kartını satıp gtx680 ligthining aldım onda da aynısı oldu windows gelene kadar fanlar % 100 çalışıyor. bu yüzden eski versiyon yani 1205 biosa geri dönmek istedim ama maalesef asus buna izin vermedi...
    artık böyle kullanıcaz. ha bu arada 1616 biosdan 1504 e geri döndüm çünkü işlemciyi 4.8 ghz in üzerine çıkarttığım da otomatik 4.8 ghz olarak çalışıyor istediğin kadar üzerine çık mesela 5.1 gibi yine 4.8 ghz olarak çalışıyor bu yüzden 1504 geri döndüm bu biosda ne ayarlıyorsan onu win üzerinden görebiliyorsun....

• P8Z77-V PRO ile MaximusVGENE Intel Z77 Soket 1155 DDR3 2800MHz(O.C.)SATA 3.0USB 3.0 HDMI Anakart arasında kaldım hangisini önerisiniz acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 23 Kasım 2012; 13:46:27 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.