Şimdi Ara

ASUS P8Z77-V PRO Kullanıcı İncelemesi (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
430
Cevap
5
Favori
27.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: menem

Arkadaşlar kullandığım anakart asus p8z77v-pro daha önce usb bellek ile son versiyonu yüklemiştim ama yüklerken çok uğraşmıştım. son biosu indirip usb belleğe atıp biostan tools bölümünden ez flash ile flahstan son biosu görüyor fakat üzerine tıkladığımda bios yüklenmiyor uzantı farklı olduğunu söylüyor. bios içinde çıkan dökümanlar da biosun adını "Z77VP.CAP" uzantılı olması gerektiği söyleniyor bu şekilde yapıyorum yine olmuyor CAP değilde ROM olarak değiştiriyorum yine olmuyor. son güncellemeyi yaptığımda biosun yanına bir dosya atmıştım o şekilde görmüş kurmuştum şimdi bir türlü o dosyayı bulamıyorum.
    eski biosa dönmek istiyorum ama yapamıyorum windows üzerinden de daha önce sıkıntı yapabilir diye yapmıyorum yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

ASUS P8Z77-V PRO Kullanıcı İncelemesi

Bir şekilde son biosu yükle. Başka bir flaş diskle dene. Eğer windows üzerinden oluyorsa öyle olsun. Bu bios iyi....

• Eski bioslara izin vermiyor yeni bios cıkmıs 17.. lü onu yukledım en son sıkıntı yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam anakart içinhttp://www.webdenal.com/kingston-8gb-1600mhz-ddr3-non-ecc-cl11-sodimm_472690.html bu RAM uyumlumu tavsiye edermisiniz 8x4 olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: RedCod

hocam anakart içinhttp://www.webdenal.com/kingston-8gb-1600mhz-ddr3-non-ecc-cl11-sodimm_472690.html bu RAM uyumlumu tavsiye edermisiniz 8x4 olacak

Bu ram cl11 ..Bence cl7 yada cl9 ram bakın ..performans konusunda anakarta darboğaz yapabilir ..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

quote:

hocam anakart içinhttp://www.webdenal.com/kingston-8gb-1600mhz-ddr3-non-ecc-cl11-sodimm_472690.html bu RAM uyumlumu tavsiye edermisiniz 8x4 olacak

Bu ram cl11 ..Bence cl7 yada cl9 ram bakın ..performans konusunda anakarta darboğaz yapabilir ..

Yaw ne darbogazı islemci ekran kartı darbogaz yapar da ram anakarta darbogaz yapmaz yavas sallayın bilmeden etmeden insanları yanlıs yonlendirmeyin c7 c9 c11 arasındaki performans farkını sadece %0.1 i ancak bulur. Darbogaz olayı x58 chipsette oc yaparken oluyordu oc nin onunu tıkıyordu bu 1155 sokette ram islemciden bagımsız oc oluyor...

Öncelikle uslubunuza dikkat edin ... Bilgi yanlışda olsa doğruda olsa bu şekilde bilmeden etmeden yazmanız doğru değil... Rütbene bakılırsa bunları zaten bilmen gerekir ...

Darboğaz olayına gelince bu bilgi konuyla alkası yok genel arkadaşın aldıgı rami örnek vermeden söylüyorum ...

Eğer ramin takoz ise o sistemde hiçbişi yapamazsın ...Ram darboğaz yapar !!! Ekran kartı gibi işlemci gibi ramde darboğaz yapar ...

400 tl nin üstünde anakarta para veripde cl11 ram yerine cl7 yada cl9 ram öneride bulundum ..Bunda yanlış olan ne var onuda anlamış değilim ...

Sistem TPU butonu ile yüzde 30 un üstünde otomatik overclok oluyor .. Overclcku sadece işlemci çarpanıyla yapmıyor yine ram frekanslarıylada otomatik oynuyor ve hatta yine buton yardımıyla bıosa girmeden frekansları düzenleyebiliyor ... Bu durumda cl7 yada cl9 daha uygun secim olur ...

Ben performans ile ilgili çarpanların küçük yada büyük olması sistemde direk performansa etki eder diye birşeyde yazmadım ... Öncelikle yazdımı tam anla ondan sonra yorum yaz ... Nedenini yukarıda yazdım ...cl7 ve cl9 ram cl11 e göre o.c ye daha yatkındır ...Bu ve benzeri üst düzey kartlarda daha iyi kullanım sunar ... Demek istediğim bu ...

Bu bilginin yanlış oldugunu düşünüyorsanız zaten 2. ye size cevap bile yazmayacagım ...

• Orijinalden alıntı: nıggaa

Ozur dilerim kusura bakmayın sizi kırdıysam.maksadım bu degildi.neyse yorumu siliyorum siz daha iyi biliyosunuz ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi menem -- 24 Kasım 2012; 12:57:29 >
  • Orijinalden alıntı: menem

Ozur dilerim kusura bakmayın sizi kırdıysam.maksadım bu degildi.neyse yorumu siliyorum siz daha iyi biliyosunuz ...

Ben kırılmadım .. Daha iyi bildiğimide idda etmiyorum ..Yazdıgım eksık yanlış bilgide olabilirdi ..Ben uslubunuza takıldım ...Neyse çok önemli değil .. İyi forumlar

• Orijinalden alıntı: nıggaa

Ben kırılmadım .. Daha iyi bildiğimide idda etmiyorum ..Yazdıgım eksık yanlış bilgide olabilirdi ..Ben uslubunuza takıldım ...Neyse çok önemli değil .. İyi forumlar

şimdi anakartımda oc tuner yaptım yani otomatik anakart kendi ayarlarını girdi ve ram ne ise o kaldı ayarlarıyla oynanamış ama işlemciyi 4.2 ghz e getirmiş ben bunu demek istemiştim. ben hiçbir zaman böyle kullanmam her zaman kendim girerim ayarlarımı
    dediğiniz darboğaz olayını x58 de çok yaşadım ram oc nin önünü tıkıyordu belli bir çarpandan sonra ama bu chipsette ram oc si ile cpu oc si birbirinden bağımsız çalışıyor ben yukarıda uslubumu aşarak (tekrar özür dilerim) bunu ifade etmeye çalıştım.be chipsetin en sevdiğim yanı bu zaten ram sabit kalıp işlemciyi en üst seviyelere çıkartabiliryosunuz mesela İ5 2500K yı 5ghz ve üzerine ram sabit kalarak stabil oc yaptım. neyse kırılmadığınıza sevindim bu arada...

• Orijinalden alıntı: menem

şimdi anakartımda oc tuner yaptım yani otomatik anakart kendi ayarlarını girdi ve ram ne ise o kaldı ayarlarıyla oynanamış ama işlemciyi 4.2 ghz e getirmiş ben bunu demek istemiştim. ben hiçbir zaman böyle kullanmam her zaman kendim girerim ayarlarımı
    dediğiniz darboğaz olayını x58 de çok yaşadım ram oc nin önünü tıkıyordu belli bir çarpandan sonra ama bu chipsette ram oc si ile cpu oc si birbirinden bağımsız çalışıyor ben yukarıda uslubumu aşarak (tekrar özür dilerim) bunu ifade etmeye çalıştım.be chipsetin en sevdiğim yanı bu zaten ram sabit kalıp işlemciyi en üst seviyelere çıkartabiliryosunuz mesela İ5 2500K yı 5ghz ve üzerine ram sabit kalarak stabil oc yaptım. neyse kırılmadığınıza sevindim bu arada...

• arkadaşlar sizlere bir sorum olacak ben anakartta ses konusunada önem veriyorum o yüzden asusda beni cezbeden olay dts olması şimde asıl soru şu v-pro da ALC892 diğer üst modellerde ise ALC898 var bu iki arasında ne gibi bir farklılık vardır bunu bilmek istiyorum birde konu ile alakası yok ama asrock Z77 extreme6 da ALC898 ve THX var sizce bunlar arasında ne gibi farklılıklar vardır yardımcı olursanız sevinirim şimdiden ilğilenen arkadaşlara teşekkürler...
  • v pro aldım arkadaşlar bende i7 3770k işlemcide aldım o.c bios ayarları konusunda yardımcı olabilirmisiniz..intelde hic o.c yapmadim son sicaklik ve voltaj kac olmalı

• quote:

Orijinalden alıntı: shadow99tr

v pro aldım arkadaşlar bende i7 3770k işlemcide aldım o.c bios ayarları konusunda yardımcı olabilirmisiniz..intelde hic o.c yapmadim son sicaklik ve voltaj kac olmalı

200 TL'lik işlemciyle olmaz demiştik ama bu kadar masraflı bir çözüm de önermedik. Zaetn sorun FX6100'de daha doğrusu o işlemcinin X4955 kadar bile olmamasından kaynaklıydı. Bu arada 960T'yi düzelltim demiştin? FX8 serisi bir tane işlemci alsan yeterdi ama neyse alınmış alınmıştır, güle güle kullan.
    Ben GTX670 ile 1,10-1,11v aralığında 4,2 GHZ sabit kullanıyorum. Bf3'de zaten 3770K işlemci kullanım oranı 30-40'larda gezer. Metroda %25 civarında olur. Aman karışmasın GPU değil CPU kullanımı.
    Bios:
    http://www.anandtech.com/Gallery/Album/1910#11

İlk girişte advanced modu secip biosa giryoruz. Önce XMP seçip hemen alttan ramlern fabrika çalışma profilini seçiyoruz
    Turbo Manual, Ratio enabled olacak. 1 core limit yazan yere ben 4,2 yazıyorum diğer çekirdekler içinde değerler aynen kalıyor. Eğer ratio disable olursa çekirdek çalışmasına göre ayır frekans atanıyor ama sağlıklı olan seçenek bu.
    İnternal PLL'e ancak 4,5 ve sonrasında enable yapmak gerekir o zaman bu sayfada yani AI tweak bölümünde altta DIGI+Power seçeneğinden LLC load line Calibration ve Phase ayarlarını da kurcalamak lazım. OC ile aradığın herşeye AI TWEAK'den ulaşabilirsin.

DIGI POWER
    4.2 için ayarlar:
    Load Line Cal: High
    CPU phase: Manual
    hemen altında menü açlır ordan fast veya ULTRA fast.
    CPU pahse EXTREME seçeneği de mevcut onu 4,5 ve üzeri için test alacağım zaman açıyorum. O zaman 2. numaralı seçeneği yani CPU volt Frequancı manuel alıp 4,5 için 350 4,7-4,8 için 400 seçiyorum.
    Duty aynen öyle kalsın,
    CPU current 4,2 için %100 olabilir daha üst seviyeler için %140'a kadar arttırma imkanı var ama pek kurcalanmasına taraftar değilim.
    Thermal balance ayarlarına dokunmuyoruz. En azından hava soğutma veya H100 türevleri için

Şimdilik bu kadarı yeterli. Bundan sonrası işlemcinin nasıl çıkacağına bağlı olarak 3-5 voltaj ve sıcaklık farklılığı gösterir. Genelde voltaj ihtiyacı 4,2'den sonrası için 4,5'a kadar cüzidir, 4,5'dan sonrası daha agresif şekilde değişir. 4,5 için işlemciye göre 1,20-1,25 aralığında değerler çıkacaktır diye tahmin ediyorum ve 4,5 üzerini önermiyorum. Sadece sentetik testler için, daha ziyade ekran kartının testleri için servis amaçlı 5-10 dk'lık testlerde 4,7-4,8 deneyebilirsin. 5GHZ gibi değerler
    2500-2600K için geçerli olan ama 1,10-12 aralığında default yani 3,4 çalışan işlemciye 1,52 civarında boru gibi voltaj vererek elde edilen çuk değerlerdir. 1,52v ile 7/24 5 ghz günlük pek sağlıklı olmayacaktır. Ayrıca o seviyede alınan skorlar ile 3770k'nın 1,20-1,25 aralığında 4,5GHZ alacağı skorlar benzerlik gösterecektir. Yani 3770k'nın 7/24 4,5 GHZ ile yaptığı servisi 2600K ancak 5GHZ seviyesinde yapar bu da ne anlama sanırım mesaj anlaşıldı.

Yalnız 2600k'sı olan birinin 3770K'ya geçmesi tamamen saçmalık olur, onu da belirtmeden geçmeyelim.

Aşağıda yazdıklarım beni sürekli AMD'yi kötülemekle itham eden, bu işlerden anlamadığımızı ima etmeye çalışan 3. bir şahıs hakkındadır;

Bu işlerden anladığını sanan bir tane Troll var forumda. Sırf ona buna laf sokar ortalığı karıştırır, sonra da bizim hakkımızda orda burda ileri geri konuşur. Adama bize cevap verme mesajımıza da okuma deriz, senin gibi ağzı bozuk adabı olmayan üslupsuz adamla işimiz olmaz deriz, laftan da anlamaz devam eder. Bunu da ona söylüyorum, 3 kuruşluk videolar hazırlayıp bir halt gibi ortada gezeceğine madem bu işlerden çok anlıyorsun, her gün forumda gırla AMD işlemci ve OC sorunları var onlara bir yardımın dokunsun.
    Ayrıca bu adama tahammül eden forum yöneticilerine değinmeden geçemeyeceğim, sanırım bizden de hazzetmeyen yöneticiler mevcut canları sağolsun.....

@ shadow99tr
    Profilimi ve PM alımını bu tür şahsiyetler yüzünden kapattım. Yukarıda ilk verdiğim linkte bioslar var, takıldığın nokta olursa alıntıyla buraya yazasın elimden geldiğince cevaplarım. Yalnız alıntı yaparken mesajımın tamamını değil sadece şu kısmını kullanırsan daha temiz olur.
    quote:

Orijinalden alıntı: setek01

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 28 Aralık 2012; 16:58:55 >

• quote:

quote:

v pro aldım arkadaşlar bende i7 3770k işlemcide aldım o.c bios ayarları konusunda yardımcı olabilirmisiniz..intelde hic o.c yapmadim son sicaklik ve voltaj kac olmalı

@ shadow99tr
    Profilimi ve PM alımını bu tür şahsiyetler yüzünden kapattım. Yukarıda ilk verdiğim linkte bioslar var, takıldığın nokta olursa alıntıyla buraya yazasın elimden geldiğince cevaplarım. Yalnız alıntı yaparken mesajımın tamamını değil sadece şu kısmını kullanırsan daha temiz olur.
    quote:

hocam teşekkür ederim..açıkca konuşmam gerekirse hiç fark etmedi bf3te durum aynı yeri geldim mi 80fpslere çıkıyor cpu kullanımı %90larda tüm çekirdekler,, gpu kullanımı yeri gelince 75lere düşüyor ama x4 960 kadar düşmüyor %30daha az diyebilirim 3dmark skorlarında da dogru düzgün bir fark yok..testleri yapıyorum daha şimdilik o.c yapmadım 3.5te kullanıyorum bugün gece yaparım..m5a97 sonuclarım ve suan o.c yapmadan önceki sonuclarım ve o.c yaptıktan sonraki sonuçlarımı ekleyeceğim..

bence kılı kılına x4 960t yetiyormuş.bana sorarsanız fx8350 fazlasıyla işin hakkından gelirmiş..

evde badana boya işleri var :) akşam mesajınızı tamamını okuyup uygulamaya geçip yanıt yazarım hocam şimdilik benchmark skorlarını tek tek cıkarıyorum fırsat buldukça..

bu uzun mesajınız için çok teşekkür ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 28 Aralık 2012; 20:57:59 >

• quote:

hocam yaptım bu ayarlarıda cpu carpanı falan değişmedi 35x100de kaldı..4200mhz görünüyor ama ilk bios ekranında ve sistem acılınca yine 3500görünüyor.

çarpanı değiştirmem lazım sanırım ama yerini bulamadım...

birde çarpanı değiştirdiğimizde 42x100 mü olacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 28 Aralık 2012; 22:15:44 >
  • bbirde bu o.c tuner secenegini secince ok..csncel çıkıyor ok deyince sistem kapanıyor goruntu gelmiyor birde sistem kendini acip açıp kapatiyor..

• quote:

quote:

hocam yaptım bu ayarlarıda cpu carpanı falan değişmedi 35x100de kaldı..4200mhz görünüyor ama ilk bios ekranında ve sistem acılınca yine 3500görünüyor.

UEFI BIOS.
    Sistem ve bios def değerelerde açılır biosu geçince biosta hangi değerleri yüklediysen windows o ayarlarda yani 42 yaptıysan 42 olarak açılır...
  • quote:

quote:

quote:

UEFI BIOS.
    Sistem ve bios def değerelerde açılır biosu geçince biosta hangi değerleri yüklediysen windows o ayarlarda yani 42 yaptıysan 42 olarak açılır...

hocam valla biosta syncronizing target cpu mode speed kısmında 4200mhz yazıyor sizin ayarlardan sonra kaydedip cıkıyorum ama sistem acılıyor fakat sonraki biosa girmemde ve windowsta yine 3.5 yazıyor..

bu şekilde halledemeyince o.c tuner seceneğine girdiğimde cancel ok secenekleri çıkıyor ok dediğimde sistem kapanıp acılıyor ama 3.7ye kendi kendine cıkıyor..

m5a97 uefi biosundan biraz daha detaylı ama bunda çarpan mhz ayarlarını vs çözemedim tam

bclk/peg frequency kısmını değiştirdiğimde de 4200mhzlere ulaşıyor tekrar kaydediyorum biosa girdiğimde yine 3.5 görünüyor..

• hocam windowstada 3500yazıyor anlamadım :(birde bu cpu 8 çekirdek değilmi windowsta 8 çekirdek biosta 4 çekirdek şeklinde görünüyor

core ratio limit 4 tane var..

bios güncelledim şimdi tekrar ayarları yaptım aida extreme ile baktım yine aynı 35x100mhz=3500 görünüyor.

cpu-z ile baktım onda da aynı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 29 Aralık 2012; 0:09:40 >
  • quote:

hocam windowstada 3500yazıyor anlamadım :(birde bu cpu 8 çekirdek değilmi windowsta 8 çekirdek biosta 4 çekirdek şeklinde görünüyor

bios güncelledim şimdi tekrar ayarları yaptım aida extreme ile baktım yine aynı 35x100mhz=3500 görünüyor.

Kasa power bağlantı yaptığın yerde clear TC diye bios sıfırlama jumperı var. Normalde 1 ve 2 ye takılıdır.
    1-Kasanın elektrik kablosunu sök.
    2-Sonra power tuşuna bas kalaln elktriği boşalt.
    3-Celar TC jumperını çıkar
    4-2. ve 3. pinlere tak 20 sn kadar bekle.
    5-Sonra çıkarı 1 ve 2 ye tak.
    6-Elektirk kablosunu tak sistemi aç biosa girip yeniden 42 yap bir daha bak.
  • quote:

quote:

hocam windowstada 3500yazıyor anlamadım :(birde bu cpu 8 çekirdek değilmi windowsta 8 çekirdek biosta 4 çekirdek şeklinde görünüyor

Kasa power bağlantı yaptığın yerde clear TC diye bios sıfırlama jumperı var. Normalde 1 ve 2 ye takılıdır.
    1-Kasanın elektrik kablosunu sök.
    2-Sonra power tuşuna bas kalaln elktriği boşalt.
    3-Celar TC jumperını çıkar
    4-2. ve 3. pinlere tak 20 sn kadar bekle.
    5-Sonra çıkarı 1 ve 2 ye tak.
    6-Elektirk kablosunu tak sistemi aç biosa girip yeniden 42 yap bir daha bak.

clear cmos yapıp denedim hocam sıfırladım herşeyi tekrar yaptım yine aynı..işin ilginc yanı biosun ilk ekranında 3.5 görünüyor ama tweak kısmında 4200mhz görünüyor 42 yapıp kaydedince voltaja falan bakıyorum windowstan cpuz ile dediğim voltaja yükseltmiş ama mhz yine 35x100 yazıyor.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.