Şimdi Ara

ASUS P8Z77-V PRO Kullanıcı İncelemesi (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
430
Cevap
5
Favori
27.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • uretici firmanın tavsiye ettigi şekilde kullanıyorum vardır bir hikmeti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 30 Aralık 2012; 12:57:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadow99tr

uretici firmanın tavsiye ettigi şekilde kullanıyorum vardır bir hikmeti

sizdeki ramler 2 modülmü? toplam kaç gb? ramleri 3 ve 4 slota taktıysanız CPUZ den bakınca 1t mi 2 tmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: spleenish

quote:

uretici firmanın tavsiye ettigi şekilde kullanıyorum vardır bir hikmeti

sizdeki ramler 2 modülmü? toplam kaç gb? ramleri 3 ve 4 slota taktıysanız CPUZ den bakınca 1t mi 2 tmi?

toplam 8 gb ddr3 1600mhz,,cpuz de 2T görünüyor.

2modül 4+ 4 seklinde taktım..

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1155/P8Z77-V_PRO/E7198_P8Z77-V_PRO.pdf

a2 -b2 ye taktım... kitapcıkta 2.5 sayfada belirttiği gibi..

• quote:

a2 -b2 ye taktım... kitapcıkta 2.5 sayfada belirttiği gibi.

mavi renk slotlara takılı yani?
  • quote:

quote:

a2 -b2 ye taktım... kitapcıkta 2.5 sayfada belirttiği gibi.

mavi renk slotlara takılı yani?

kasayı yeni kapattım hocam..aynen kitapcıktaki gibi taktım cpu tarafı 1 sonrası 2 sonrası 3 daha sonra 4 seklinde düşünürsek ....2-4e takılı..

asus m5a97 kullanırkende öyle kullanırdım hiç bir sorunla karşılaşmadım sonuçta asus öyle öneriyor ve kitapcıgada not düşüyorsa vardır bir bildikleri..
  • bendeki i7 3770k sa cpu cekirdek ısıları arasında farklar vae macunu guzel surdum ama yapısından kaynaklanan bir durummudur
    1ve 4 çekirdek ısısı ayni ve 2-3 cekirdeklee aynı bu iki grup arasında 4-6derece oynuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 30 Aralık 2012; 14:58:50 >
  • quote:

ramlerin 1 ve 3 slotlara takılması daha iyi olur.. yani cpu ya yakın olması ama 3 ve 4 lerede takılabilir aradaki fark %1 var veya yoktur bir zamanlar öyle duymuştum.. ramler cpu ya yakın olurda daha stabil oluyor gibi hatta 1t ve 2t olayı var onu 1 t yaparsan ramleri bench test yaptığında çok az bir farkla 1t daha iyi sonuç veriyordu ama bunları yaptığına değmez derim sonuçra %3 filan farklar oluşuyor

ASUS boardlarda 2. ve 4. slotlar önerilir. ROG serisinden kırmızı, diğer serilerde mavi olan slotlar...

quote:

bendeki i7 3770k sa cpu cekirdek ısıları arasında farklar vae macunu guzel surdum ama yapısından kaynaklanan bir durummudur
    1ve 4 çekirdek ısısı ayni ve 2-3 cekirdeklee aynı bu iki grup arasında 4-6derece oynuyor.

Core 2 Duo kullandığım bütün işlemcilerde çekirdekler arası ısı farkı hep vardır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 30 Aralık 2012; 16:24:06 >

• Orijinalden alıntı: setek01

Core 2 Duo kullandığım bütün işlemcilerde çekirdekler arası ısı farkı hep vardır...

bende cpuyu tekrar sökecektim macunlayacaktım...şimdi tekrar o.c çalışmaları yapıyorum ama 4300mhzde en az voltaja inmeye çalışıyorum 1.13v ile sabit 1.144ten direk bu voltaja indim daha da altını bulmaya çalışacagım ısılarda düştü 1-2 derece daha..

birde sizin macundan nerede bulabilirim..sanırım piyasada pek yok...noctua var inventusta o nasıldır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 30 Aralık 2012; 17:00:16 >
  • Bu boardla i72600K kulanıyorum bir ara oc denedim yaz aylarının en sıcak günlerinde 2.30 saat prime95 ile test yaptım 4.5GHZ için 1.315 Volt stabil kaldı MAX SICAKLIK 66 DERECEYİ GEÇMEMİŞTİ

ekleme 1.310 volt ilede 4.5 ghz çalışıyor ama tam istediğim gibi stabil değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spleenish -- 30 Aralık 2012; 17:11:05 >
  • quote:

bende cpuyu tekrar sökecektim macunlayacaktım...şimdi tekrar o.c çalışmaları yapıyorum ama 4300mhzde en az voltaja inmeye çalışıyorum 1.13v ile sabit 1.144ten direk bu voltaja indim daha da altını bulmaya çalışacagım ısılarda düştü 1-2 derece daha..

birde sizin macundan nerede bulabilirim..sanırım piyasada pek yok...noctua var inventusta o nasıldır..

Bulsam bende bir tane daha alacağım. Ama Noctua daha iyi diyenler var. Soğutucu ve kasanın da 3-5 derece etkisi olur. Yani kısacası eğer 4300 seviyesinde kalacaksan -ki öyle olmasını umuyorum- aşırı masrafa girme sadece iyi bir macun al bırak....

EDİT: Trolcüye FX6100 gibi işlemcilerle GTX680 olmaz dedik konu bu noktaya geldi. Aslında FX8350 yeterli gelirdi, 3-5 fps fark bazı noktalarda olurdu ama fiyat farkı bunu görmezden gelecek kadar da vardı. Gene öbür konuda trollemiş, propogandacı yapmış bizi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 30 Aralık 2012; 17:19:38 >

• quote:

Bu boardla i72600K kulanıyorum bir ara oc denedim yaz aylarının en sıcak günlerinde 2.30 saat prime95 ile test yaptım 4.5GHZ için 1.315 Volt stabil kaldı MAX SICAKLIK 66 DERECEYİ GEÇMEMİŞTİ

ekleme 1.310 volt ilede 4.5 ghz çalışıyor ama tam istediğim gibi stabil değil

ben 1.175 ile 4.5 sabitledim ama dediğim gibi cpu biraz fazla ısınıyor 69 ile 74 derece arası gidip geliyor xigmatek gaia var sogutucu olarak ama yüksek geldiği için 4.3de en ideal ayarları bulmaya çalışıyorum fazlasıyla yetiyor zaten buda..
  • quote:

Orijinalden alıntı: setek01

quote:

Bulsam bende bir tane daha alacağım. Ama Noctua daha iyi diyenler var. Soğutucu ve kasanın da 3-5 derece etkisi olur. Yani kısacası eğer 4300 seviyesinde kalacaksan -ki öyle olmasını umuyorum- aşırı masrafa girme sadece iyi bir macun al bırak....

aynen hocam zaten masraf etmem hatta ilk aldıgımda asus m5a97 x4 960t den kalan gaia fan buna uydugu için taktım yoksa şimdilik o.c falan düşünmüyordum stok fan ile kullanacaktım sogutucunun kitapcıgında 1155 ile uyumlu oldugunu görünce çok sevindim hemen taktım...noctua alayım hocam o zaman..kasa saglam havalanıyor hocam aerocool strike x gt var..hava akımları doğru yerlere bakıyor..hiç sogutucum olmasaydı 100civarı hava sogutuculara verene kadar 200e 2.el corsair h100 alırdım..

• quote:

ben 1.175 ile 4.5 sabitledim ama dediğim gibi cpu biraz fazla ısınıyor 69 ile 74 derece arası gidip geliyor xigmatek gaia var sogutucu olarak ama yüksek geldiği için 4.3de en ideal ayarları bulmaya çalışıyorum fazlasıyla yetiyor zaten buda..

1.175v ile 4.5 çok iyi ramler xmp demi? 4.5 için 1.175v verdiğinizde prime95 ile 2 saat test denedinizmi?

Bnede düşük voltlarda yüksek hızlara çıkıyordum mesela adata extreme programı ile test ettiğimde sorun yoktu veya occct ile ama prime95 ile test edersem mavi ekran veriyordu

biosdan spec spectrum disablet mi?

turbo mode disablet mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spleenish -- 30 Aralık 2012; 17:25:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: setek01

quote:

EDİT: Trolcüye FX6100 gibi işlemcilerle GTX680 olmaz dedik konu bu noktaya geldi. Aslında FX8350 yeterli gelirdi, 3-5 fps fark bazı noktalarda olurdu ama fiyat farkı bunu görmezden gelecek kadar da vardı. Gene öbür konuda trollemiş, propogandacı yapmış bizi

fx 6100 deyince anladım şimdi kim oldugunu,oda bir emek vermiş konu hazırlamış böylece olup olmadıgını gördük.benim konuyu gördün herhalde değilmi bende garip bir durum var ultra ayarlarda 1080pde 64 kişilik caspianda fps 110dan aşagı düşmüyor neredeyse video ekledim bir ara nvidia inspector kullanmıştım onun ayarlarıda eklemiş aa-af gibi şeyler oyun içinde ultra görünsede kısıtlamış olabileceğini düşünüyorum..

sizin cpu sogutucu ile benimki neredeyse tip olarak aynı..fan boyutlarıda aynı..kaç rpmde dönüyor max..1300rpmyi gördüm en fazla normalde 1000civarı dönüyor..68c gelince %100 dönsün diye biostan ayarladım.

üstte çekirdek ısıları için bir ekran görüntüsü paylaşmıştınız.orada 4.5ghzde 1.3v tta .4dk çalışma sonrası o sıcaklıklar yazıyor doğru değil mi?benim o zaman acil macunu yenilemem lazım :)

1saat çalıştıgında durum ne oluyor acaba?

EDİT : link eklemeyi utunmuşum

http://resim.donanimhaber.com/m_69441707/mpage_4/f_/key_//tm.htm#69726943

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 30 Aralık 2012; 17:31:31 >

• quote:

quote:

1.175v ile 4.5 çok iyi ramler xmp demi? 4.5 için 1.175v verdiğinizde prime95 ile 2 saat test denedinizmi?

Bnede düşük voltlarda yüksek hızlara çıkıyordum mesela adata extreme programı ile test ettiğimde sorun yoktu veya occct ile ama prime95 ile test edersem mavi ekran veriyordu

biosdan spec spectrum disablet mi?

turbo core kapalımı biosdan?

evet xmp 1.2 yazıyor corsair ramlar var.4saatten fazla çalıştı hata vermedi ama yıpratmamak için 70derece civarında kalsaydı öyle bırakacaktım ama ısılar içime sinmedi fazlasına da gerek görmediğim için düştüm..

spec spectrum ve turbo core nasıl bilmiyorum? tüm ayarları defaulta aldım bios güncelledim ve üstte setek01 hocam ne dediyse sadece onları yaptım..üstüne c1 eyi ekledim..

• yukarıdaki setek01 arkadaşın eklediği resimde cpu ratio auto yazıyor .. anlamadığım nasıl 4.2 ghz olmuş sanki fsb den oc yapilmiş gibi görünüyor.. sb işlemcilerde fsb den oc yapilmiyor diye biliyorum
  • quote:

yukarıdaki setek01 arkadaşın eklediği resimde cpu ratio auto yazıyor .. anlamadığım nasıl 4.2 ghz olmuş sanki fsb den oc yapilmiş gibi görünüyor.. sb işlemcilerde fsb den oc yapilmiyor diye biliyorum

cpu ratio oto yapınca ilk çekirdek değişince diger çekirdeklerde aynı frekansa geçiyor..fspye hiç dokunmadım 43x100de suan prime calısıyor bitince kapatıp size ekran görüntülerini aktarırım bios ayarlarının.1.13ten suan 1.12de test başlattım 4300mhzde bakalım durum ne olacak..

• quote:

yukarıdaki setek01 arkadaşın eklediği resimde cpu ratio auto yazıyor .. anlamadığım nasıl 4.2 ghz olmuş sanki fsb den oc yapilmiş gibi görünüyor.. sb işlemcilerde fsb den oc yapilmiyor diye biliyorum

FSB yani base clock zaten 100. Auto yazan yerdeki değer; default değer yani 3500'dür. Turbo ve OC ile 4200 oluyor.
  • 1.12v ile 4300mhzde 2 saatlik prime 95 ile yapmış oldugum test..

tam ekran görüntüsü için link ( https://store.donanimhaber.com/e4/87/6a/e4876a6b02bb9c1686cedc1bc85fcaeb.jpg )

ASUS P8Z77-V PRO Kullanıcı İncelemesi

dahada düşebilirim sanırım voltajı 1.16'dan azar azar inerek buraya kadar geldim hiç bir sorun çıkmadı tüm testlerimde de...

şimdi bios resimlerini paylaşacagım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 30 Aralık 2012; 19:50:35 >

• quote:

benim konuyu gördün herhalde değilmi bende garip bir durum var ultra ayarlarda 1080pde 64 kişilik caspianda fps 110dan aşagı düşmüyor neredeyse video ekledim bir ara nvidia inspector kullanmıştım onun ayarlarıda eklemiş aa-af gibi şeyler oyun içinde ultra görünsede kısıtlamış olabileceğini düşünüyorum..

sizin cpu sogutucu ile benimki neredeyse tip olarak aynı..fan boyutlarıda aynı..kaç rpmde dönüyor max..1300rpmyi gördüm en fazla normalde 1000civarı dönüyor..68c gelince %100 dönsün diye biostan ayarladım.

üstte çekirdek ısıları için bir ekran görüntüsü paylaşmıştınız.orada 4.5ghzde 1.3v tta .4dk çalışma sonrası o sıcaklıklar yazıyor doğru değil mi?benim o zaman acil macunu yenilemem lazım :)

1saat çalıştıgında durum ne oluyor acaba?

EDİT : link eklemeyi utunmuşum

http://resim.donanimhaber.com/m_69441707/mpage_4/f_/key_//tm.htm#69726943

Bendeki soğutucu aynalı taban.
    İnspector kartın kailte ayarlını düşürür fps'i arttırır. İnspectore bile gerek yok Nvidia control panelile bile %25-30 arası artış almak mümkün. Olay şuna benzer, ana vanayı kıstıktan sonra içeride musluğu istedğin kadar aç misali.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 2 Ocak 2013; 1:28:22 >

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.