Şimdi Ara

ASUS P8Z77-V PRO Kullanıcı İncelemesi (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
430
Cevap
5
Favori
27.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: setek01

quote:

Orijinalden alıntı: shadow99tr
    benim konuyu gördün herhalde değilmi bende garip bir durum var ultra ayarlarda 1080pde 64 kişilik caspianda fps 110dan aşagı düşmüyor neredeyse video ekledim bir ara nvidia inspector kullanmıştım onun ayarlarıda eklemiş aa-af gibi şeyler oyun içinde ultra görünsede kısıtlamış olabileceğini düşünüyorum..

sizin cpu sogutucu ile benimki neredeyse tip olarak aynı..fan boyutlarıda aynı..kaç rpmde dönüyor max..1300rpmyi gördüm en fazla normalde 1000civarı dönüyor..68c gelince %100 dönsün diye biostan ayarladım.

üstte çekirdek ısıları için bir ekran görüntüsü paylaşmıştınız.orada 4.5ghzde 1.3v tta .4dk çalışma sonrası o sıcaklıklar yazıyor doğru değil mi?benim o zaman acil macunu yenilemem lazım :)

1saat çalıştıgında durum ne oluyor acaba?

EDİT : link eklemeyi utunmuşum

http://resim.donanimhaber.com/m_69441707/mpage_4/f_/key_//tm.htm#69726943

Bendeki supotucu aynalı taban.
    İnspector kartın kailte ayarlını düşürür fps'i arttırır. İnspectore bile gerek yok Nvidia control panelile bile %25-30 arası artış almak mümkün. Olay şuna benzer, ana vanayı kıstıktan sonra içeride musluğu istedğin kadar aç misali.....

benimki bakır hocam aslında bakır daha soguk tutması gerekmiyormu..

triliner--doku süzme-kapmala eş zamanlı senk--aa--af vs vs bunlar nvidia denetim masasında var ama bunlardaki değişiklik oyun içindeki ayarları etkilemiyor dün denedim..

• Eline sağlık çok güzel çalışma olmuş bende aynı anakarttan aldım bir sorum olacak sana şimdi ramleri taktığımda 1333mhz oluyor bunu 1600'e aldım biostan bakınca 1600 ama Aidata ile baktığımda 1333 diyor acaba nerede sıkıntı var anlamadım voltajı otomatikte bıraktım birde ramler 1866 vs destekliyor ben oradan ayar yapınca sistem açılmadan ard arda res atıyor sonra anakart üzerindeki bios düğmesiyle açabiliyorum tabi def ayara almazsam açılmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: 0din

Eline sağlık çok güzel çalışma olmuş bende aynı anakarttan aldım bir sorum olacak sana şimdi ramleri taktığımda 1333mhz oluyor bunu 1600'e aldım biostan bakınca 1600 ama Aidata ile baktığımda 1333 diyor acaba nerede sıkıntı var anlamadım voltajı otomatikte bıraktım birde ramler 1866 vs destekliyor ben oradan ayar yapınca sistem açılmadan ard arda res atıyor sonra anakart üzerindeki bios düğmesiyle açabiliyorum tabi def ayara almazsam açılmıyor.

başıma hiç gelmediği için bilemeyeceğim..ram slotlarını değiştirmeyi dene hocam üstte takılması gereken ram slotları ile ilgili bir mesajım vardı oraya göre takıp tekrar deneyin isterseniz..
  • quote:

bütün bios ayarlarım bunlar arkadaşlar.

CPU ratio yazan yeri 45 yapip 4.5 ghz deneme yapsanız daha iyi olmazmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: spleenish

quote:

1.175 v ile 4500mhzye rahatlıkla çalıştı.prime ile %100 çıktım 5-6 saatte stabildi sonra çıktım fakat çekirdek ısıları 75-80 arası gezdiği için 4300e düştüm..

iyi bir su sogutucu ile 4700leri gçrebileceğini düşünüyorum ama o kadar para su sogutmaya falan vermek bana mantıklı gelmiyor..
  • 4300mhzde 1.12v altını yemiyor arkadaşlar çakılmalar ve çekirdek hataları veriyor ama 1.12v ile geceden beri testte hiç sıkıntı yok..67-69-69-66 çekirdek ısıları..
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadow99tr

quote:

Orijinalden alıntı: spleenish

quote:

1.175 v ile 4500mhzye rahatlıkla çalıştı.prime ile %100 çıktım 5-6 saatte stabildi sonra çıktım fakat çekirdek ısıları 75-80 arası gezdiği için 4300e düştüm..

iyi bir su sogutucu ile 4700leri gçrebileceğini düşünüyorum ama o kadar para su sogutmaya falan vermek bana mantıklı gelmiyor..

Bu tazr denemeler kullanıcının tatmin açısından işlemciye sağlanan extra özelliklerdir ama sürekli bu değerlerde kullanılması halinde belirli bir dönem sonra o işlemciye voltaj yetmemeye başlar. Sorun ısı değildir, zaten işlemcide sıcaklık koruması vardır kendini kapatır ancak manuel olarak verilen voltaja karşı bir koruma yoktur. Silikon üzerindeki iletkenler aşırı voltajla zamanla oksitlenir ve işlevsiz hale gelir. İşlemciyi beslemek için daha fazla voltaj ihtiyacı işte böyle ortaya çıkar.

• cpu soğutucunun arkasına bir fan daha koydum her iki taraftada fan var simdi ve prime ile test ediyorum 2saattir çekirdek ısıları 59-62-63-58 rahat 6-8c farketti..Yarın noctua macun gelince onuda deneyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 1 Ocak 2013; 13:08:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • noctua macundan sonra 2-3 derece daha farketti iyice rahatladı sistem..çekirdek ısıları prime testi max 56-58-59-58 civarında dolaşıyor..1100-1200rpm sonucu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 3 Ocak 2013; 11:17:04 >
  • benim 2 sorum olacaktı p8z77-v pro anakartı ve i7 3770k işlemci var ekran kartını çıkardım vga ile bağladım ama monitöre görünyü alamadım neden alamıyorum acaba işlemcinin ekran kartını kullanamıyormuyuz ayarımı var bunun birde otomatik oc kısmı varmı bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonerdursun1 -- 3 Ocak 2013; 10:46:50 >
  • Power Supply SUrges detected during the previous power on.
    ASUS Anti-Surge was triggered to protect system from unstable power supply unit!

normalde sisteminizde iyi bir psu varken ve de hic sorun yokken birden prime tesi veya oyun oynarken pc kapanıp üstteki hatayı veriyorsa çözümü asus forumlarında yazılmış

birden fazla voktaj takip eden program (aida, coretemp, asus all suite) gibi programları sildiğiniz zaman sorub çözülüyor

bugun bilgisayarı servise gondermekten kurtuldum :)

• Version 1805
    Description P8Z77-V PRO BIOS 1805
    1. Fixed some warning messages will show more than once in BIOS setup.
    2. Support new CPUs. Please refer to our website at:http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=en-us
    File Size
    4,37 (MBytes) 2013.01.09 update

yeni bios cıkmış
  • profılımdekı sıstemımdekı anakartla bu anakartı degıstırmek ıstıyorum acaba performns farkı saglarmı degıstıremk ıcın verdıgım paraya deger mı ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: waroflords

profılımdekı sıstemımdekı anakartla bu anakartı degıstırmek ıstıyorum acaba performns farkı saglarmı degıstıremk ıcın verdıgım paraya deger mı ???

benim bildiğim anakartın performansa pek etkisi yok..profilinizdeki kartı göremedim gerçi ama..
  • sıstem tercıhlerımde gorunuyor olması gerek
  • Kart hayirli olsun bide oc degerlerini eklesen :)

• Bu anakartı tavsiye edermisiniz arkadaşlar yine P8Z77 serisinden ? "P8Z77-V LE P Intel Z77"

Pro modeline göre daha uygun ve SATA III ve PCI-e 3.0 özellikleri mevcut.. Ne diyorsunuz ?
  • Süper inceleme
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScRyedd

Bu anakartı tavsiye edermisiniz arkadaşlar yine P8Z77 serisinden ? "P8Z77-V LE P Intel Z77"

Pro modeline göre daha uygun ve SATA III ve PCI-e 3.0 özellikleri mevcut.. Ne diyorsunuz ?

senın degın model farklı olarak wifi kartı yok uzerınde galıba
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.