Şimdi Ara

ASUS P8Z77-V PRO Kullanıcı İncelemesi (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
430
Cevap
5
Favori
27.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • https://www.youtube.com/watch?v=WsVaJRRA7Ec&feature=youtube_gdata_player

ayrintiya girmeden yaptığım ayarlar hocam sorun nerede..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadow99tr

turbo moda akip kendi o.c yapsın dedim kda 35x102 yapti..3569mhz cikti en fazla

video çektim hocam şimdi nerede hata yaptıgımı anlayamadım yoksa bizim i7 çöp mü cıktı acaba?

3770 almadın değil mi? İşlemci 3770K...

By ALL core yani raito sync enable...
     ASUS P8Z77-V PRO Kullanıcı İncelemesi

Turbo ayarının olduğu kısım. İşlemci burada aouto olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 29 Aralık 2012; 2:41:56 >

• quote:

clear cmos yapıp denedim hocam sıfırladım herşeyi tekrar yaptım yine aynı..işin ilginc yanı biosun ilk ekranında 3.5 görünüyor ama tweak kısmında 4200mhz görünüyor 42 yapıp kaydedince voltaja falan bakıyorum windowstan cpuz ile dediğim voltaja yükseltmiş ama mhz yine 35x100 yazıyor.

Kendi biosum. Aynen bu şekilde kullanıyorum. Eğer işlemci 3770K ise bu şekildeyken 4,2 GHZ olması gerekir....

• quote:

Orijinalden alıntı: setek01

quote:

3770 almadın değil mi? İşlemci 3770K...

Hocam aynen böyle ayarlı işlemci turbo moda geçmiyor sanırım..3770 gibi hareket ediyor..

kutusuna ve cpu-z programına baktım 3770k yazıyor

ama cpu 3770 gibi hareket ediyor.

turbo moda geçmediğinden olabilir mi?Geçirmek için birsey yapmak gerekiyor mu?

prime95 açıp cpu kullanımını yüzde 100 yaptım yine aynı..

yarın vatana götürsem mi?

http://www.vatanbilgisayar.com/cpu---islemci/intel-bx80637i73770k-core-i7-3770k-soket-1155-3,5ghz-8mb-cache-22nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=60086

burada yazdıgı gibi olmuyor max calısma frekansı 3.5te sabit kalıyor.

• ben hayatımda böyle saçmalık görmedim dun akşamdan beri m5a97 anakart ve islemcim takılıyken kurulu olan windows uzerinden kullanıp test ediyordum.cekirdeklerin 4tanesini görüyordu geri kalanını gormuyordu sonra tum ayarları yapmama ragmen hic bir şekilde 3550mhznin üstüne çıkmıyor turbo evo yazilimi ile bile bir cok kere o.c yapamaya çalıştım ama yok fayda etmedi sorun neredeymis tahmin edin ;)

Windowsu yeniden kurunca sistem otomatik olarak 4.0a çıkardı ve bende ayarlarla 4.500 1.23te stabil olarak prime ile test ediyorum ve diger 4 çekirdekte açıldı kendi kendine.

dünden beri eski bioslari denedim olmadı onlarda :)

• Hocam 1.2v ile 4500mhz çıktım sayende

şimdi aklıma bir şey takıldı..prime95 %100 cpu kullanımı ile son derece stabil ısı takiplerinide aida extreme ve speedfan programı ile yapıyorum..

cpu: 65c
    çekirdek ısıları ise
    çekirdek 0 :80c
    çekirdek 1:86c
    çekirdek 2:86c
    çekirdek 3:80c

bu civarlarda önemli olan cpu ısısımı çekirdek ısısımı bu değerler kaç olmalı hocam..
  • quote:

Hocam 1.2v ile 4500mhz çıktım sayende

şimdi aklıma bir şey takıldı..prime95 %100 cpu kullanımı ile son derece stabil ısı takiplerinide aida extreme ve speedfan programı ile yapıyorum..

çekirdek ısıları ise

bu civarlarda önemli olan cpu ısısımı çekirdek ısısımı bu değerler kaç olmalı hocam..

Hangi soğutucyu kullanıyorusn?
    Macunu çok ince sürme. Sıcaklık kasa soğutucu ve macuna bağlı olarak biraz daha düşebilir....
    Bios CPU sıcaklığına göre takip eder. Ama biz çekirdek sıcaklığına göre takip ediyoruz. Sppedfan saçma sapan bir program. Aida yeterlidir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 29 Aralık 2012; 13:23:19 >

• quote:

quote:

Hocam 1.2v ile 4500mhz çıktım sayende

çekirdek ısıları ise

Hangi soğutucyu kullanıyorusn?
    Macunu çok ince sürme. Sıcaklık kasa soğutucu ve macuna bağlı olarak biraz daha düşebilir....
    Bios CPU sıcaklığına göre takip eder. Ama biz çekirdek sıcaklığına göre takip ediyoruz. Sppedfan saçma sapan bir program. Aida yeterlidir...

gaia xigmatek sogutucu kullaniyorum hocam..biraz fazla cekirdek sicak galiba 56-70c civarina dusmezse 4300e falan cekecegim

• quote:

gaia xigmatek sogutucu kullaniyorum hocam..biraz fazla cekirdek sicak galiba 56-70c civarina dusmezse 4300e falan cekecegim

B.M.W'nin günlük 4,7 GHZ kullandığı işlemci garantide. Dha önce de 2500k ve 2600k işlemcilerinde bu abanlardan dolayı benzer vaklar oldu. Hesapta hep AMD 'yi kötülüyoruz ya. DEf voltajı 1,12 civarı olan 2600K'ya adam boru gibi 1,52v voltajı veriyor 5 GHZ günlük akar diye imzasına yazıyor. Bu işler öyle kolay olsaydı....

1V veya 1,01-1,02v ile 4GHZ çalışan işlemci yapmış adam işte. Bana göre max 1,10v ile 4,2-4,3 çalışır. Zaten 1,20v 4,5 GHZ çalıştırdıysan olabilecek en iyi volyaj seviyesini yakalmışsın işlemci takoz çıkmamıştır. 1,10-,11 civarında günlük takıl bence.....
    İstersen bir ayar daha onu da yazayım:

İşlemci voltajı: OFFSET
    Altta açılan pencere + - değerleri var - değerini seç.
    - değerini seçtikten sonra altındaki aotu yazan kısma gel kalvyeden + tuşu ile 0,050'ye kadar arttır.
    C1E'yi bulup Enabled yap. Auto değil enable....

Bunun anlamı bordun offset olarak yani boşta 0,90v 1600 yükte 1,12v 4200 kullanma imkanını elde etmektir. Boardun otomatik olarak verdiği miktarın offset ile -0,050v yapılması üst voltaj sınırını manuel belirleme imkanı sağlar. Yani mesela 4200 için board 1,17v verir, sen offset -0,050 seçersin işlemcin yükte yani 4200 çalışırken 1,17-0,050=1,12v olur.
    Üst sınırı düşürmek için 0,60-,70 de yaparsın ama yükten boşa geçişli kullanımda sabit 1,10v olduğu gibi olmayabilir, çakılma olabilir, üst voltajı 1,12v gibi ayarlamak daha stabil olabilir. Bu şekilde yani manuel yerine offset seçersen boşta işlemci 1600MHZ ,90v civarı çalışır yükte 1,12v çalışır.

Load line Calibration ayarıyla oynadıkça üst voltaj yani aslında boardun verdiği otomatik voltaj yükselir. LLC Ultra hgih veya extreme seçilirse dalgalanma düşer ama üst voltaj sınır artacağı için - offset değerini arttırmak gerekebilir. 4,2 GHZ için %50 LLC yani HIGH yeterlidir.....

Bu arada bu işleri çok bildiğini iddia eden trolcünün hiç sesi çıkmıyor..

• quote:

quote:

hocam fena kızdırmışlar seni

1.5 saattir prime 95 ile 1.75 ile 4500mhzde çalışıyor..hiçbir çekirdek hata vermedi daha çok şükür 4500in üstüne zaten oynamam..4300 bile yeter..ben zaten ara ara bf3 oynarım,bazende fifa 13 onun dışında hiç oyun merakım yoktur..prime gibi yükleme yapmayacağı için 4500e sabitlesem sanırım çekirdek ısıları 70 civarını aşmaz gibi çünkü suan ısılar alttaki gibi..3-4 saat daha sorun çıkarmazsa daha voltajı düşeceğim..

cpu çekirdek ısılarıda sırasıyla şu şekilde hocam..
    72
    75
    77
    74
    -------

ben amd ile 1.4 ile 4000mhzye çıkmıştım..valla çekirdek ısıları 55i hiç aşmıyordu..bence ısı problemi intele geçmiş..

c1e'yi yapayım böylece enerji tasarrufu sağlarız.fatura bu ay cok geldi o.c falan ugrasacagım diye hanım söyleniyor niye böyle geldi diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 29 Aralık 2012; 15:26:16 >

• 1.175 v yazacaktım yanlışlıkla 1.75 yazmışım

• quote:

1.175 v yazacaktım yanlışlıkla 1.75 yazmışım

Çok iyi çıkmış. Bendeki 1,18 de çakılmıştı. macunu gözden geçir, boardun biosunda fan ayarı var onlara bak. Kasada ön panelde fan varsa hepsi bir arada 3-5 derece daha kurtarabilirsin.
  • quote:

quote:

1.175 v yazacaktım yanlışlıkla 1.75 yazmışım

Çok iyi çıkmış. Bendeki 1,18 de çakılmıştı. macunu gözden geçir, boardun biosunda fan ayarı var onlara bak. Kasada ön panelde fan varsa hepsi bir arada 3-5 derece daha kurtarabilirsin.

aslında cpu fanı 1200rpm dönüyor acaba onu min 1500 sabitlesemmi büyük fanlardan seste yapmıyor zaten..

74-75lere çıkıyor cpu çekirdekleri o yüzden 4300e sabitletim 68de kalıyor en fazla..1.144v ile.

macunu yeniledim hocam 2-3 derece fark etti..
    ----

ekleme : aslında 1.144ü tahmini yaptım uğraşmaktan sıkıldığım için belki daha da aşağılarda çalışıyordur..şuan hiç sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 29 Aralık 2012; 20:53:19 >

• Bu arada trolcü görmesin GTX670 ile 4,5GHZ de bir test bende almıştım.

Kum fırtınasının olduğu tepeye kondur heliyi bak gör neler oluyor. Bunun aynısını FATihROG ile Caspianda A'nın oradan C ve D'nin olduğu ormana doğru gelirken yine heli havada dış mekandan bakarak test ettik 55-60 arası oluyor. Sharqui Peninsula'da en yüksek binanın tepesinden geniş perspektif bakınca da yerlere iner bütün kartlar. Ama tabi yerde oynanışta kartlar fazlasıyla yeterli...

Bu da afterburner ile FPS ölçümü. Fraps falan hikaye. Kartın core clok hızı orada, fps orada sıcaklık vs orada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 29 Aralık 2012; 20:59:04 >

• quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_69441707/mpage_4/f_/key_//tm.htm#69714502

karkand paketi haritaları zaten berbat cok fps düşüyor..gerçi uzun zamandır girmiyorum ama bugün girip bakarım..

hocam bu 70-75 çekirdek ısısı için fazla değil mi? intelde durum ne hiç bilmiyorum millet 80lerde kullanıyor.
  • quote:

quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_69441707/mpage_4/f_/key_//tm.htm#69714502

karkand paketi haritaları zaten berbat cok fps düşüyor..gerçi uzun zamandır girmiyorum ama bugün girip bakarım..

hocam bu 70-75 çekirdek ısısı için fazla değil mi? intelde durum ne hiç bilmiyorum millet 80lerde kullanıyor.

Duruma göre işlemciye göre değişir.
    Thermalright ULTRA revC + AC silver 5 kullanıyorum.
    Bende sıcaklık böyle:

• quote:

Orijinalden alıntı: spleenish

quote:

Orijinalden alıntı: kemal2238

bazı anakartlar xmp de olmasına rağmen ram voltaj değerlerini farklı alıyor.
    biostan resim çekip göstermeniz mümkünmü

biosdan değilde masa üstünden şöyle anlatabilirim

ram slotlarını yanlış taktınız sanırım hocam 2 modül ram kullanılacaksa 2-4 slotlara takılmalı...kitapta öyle yazıyor ne fark eder bilemiyorum ama öyle yazıyor.

• i7 3770k 4300mhz
    asus p8z77 - v pro
    zotac gtx 680
    8gb corsair 1600mhz
    120gb neutron gtx
    vs...

ve yeni sistemde aldığım 3dmark2011, ssd ve heaven 3.0 skorlarım:

• quote:

Orijinalden alıntı: mavsar

Ben de bugünden itibaren bu kartı kullanıyorum. Sorunum şu, arkada üstte bulunan 2 adet USB 3.0 çalışmıyor. Kasada önde bulunan USB 3.0'lar çalışıyor. Buraya USB 3.0 HDD taktığımda HDD bazen 2 dk sonra görüyor. Gördükten sonra kendi kafasına göre HDD çıkarıyor. HDD kayboluyor. Bir süre sonra tekrar görüyor. Yani HDD sistemde stabil olarak kalmıyor. Asusun kendi programıyla USB 3 Boost Turbo yaptım o zaman HDD geç görmeye başladı. Sonra Normal moda geçtim HDD hemen gördü fakat bu sefer kendi kendine çıkar tak yapıyor. Sorun ne olabilir? Teşekkürler...

harddisk kablonuz beslemeli ve kısa olsun..eger öyle değilse alttaki usb girişlerine takın..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: spleenish

quote:

Orijinalden alıntı: kemal2238

bazı anakartlar xmp de olmasına rağmen ram voltaj değerlerini farklı alıyor.
    biostan resim çekip göstermeniz mümkünmü

biosdan değilde masa üstünden şöyle anlatabilirim

ram slotlarını yanlış taktınız sanırım hocam 2 modül ram kullanılacaksa 2-4 slotlara takılmalı...kitapta öyle yazıyor ne fark eder bilemiyorum ama öyle yazıyor.

ramlerin 1 ve 3 slotlara takılması daha iyi olur.. yani cpu ya yakın olması ama 3 ve 4 lerede takılabilir aradaki fark %1 var veya yoktur bir zamanlar öyle duymuştum.. ramler cpu ya yakın olurda daha stabil oluyor gibi hatta 1t ve 2t olayı var onu 1 t yaparsan ramleri bench test yaptığında çok az bir farkla 1t daha iyi sonuç veriyordu ama bunları yaptığına değmez derim sonuçra %3 filan farklar oluşuyor

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.