Şimdi Ara

ASUS R9 280 NORMAL YUKTE RESET ATIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaklaşık olarak 1 yıldır aşağıdaki özellikleri belirtmiş olan pc kullanıyorum 1 seneden beri hiç böyle bir problem ile karşılaşmamıştım.
    Bilgisayar oyunlarda res atmaya başladı daha doğrusu sadece CS:GO oynuyorum bu oyunda bile reset atıyor.
    Sorunun GPU dan kaynaklı olduğunu bulana kadar epey uğraştım işlemci stress testleri ram değiştirme baya bir şey yaptım ve sonunda furmark ile gpu stress testine soktum gpu tweak ile inceliyordum sıcaklık 50 derece civarına gelince pc res attı ki biliyosunuz bu sıcaklık gayet normal.
    Ayrıca res attığı sırada auto fan ayarları %20 seviyesindeydi. Res sonrasında fan ayarlarını manual ayarlara çektim yaklaşık 40 seviyesine fakat bu sefer de direkt olarak amd driver görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti problemi ile karşılaştım.
    Bahsi geçen auto fan ayarlarında belirttiğim gibi ortalama oyundayken ekran kartı 50 derece sıcaklığa çıkınca res atıyor.

Konu ile ilgili olarak bilgili ve tecrübeli arkadaşlarımız yardımları rica ediyorum.

Anakart: Gigabyte 970a-ds3
    İşlemci: AMD FX 6300 overclock yapmıyorum.
    Ram: G skill Sniper 2x4gb
    Ekran kartı: ASUS Radeon R9 280
    Power Supply: Corsair VS650

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Justsaymyname -- 11 Aralık 2015; 20:17:58 >

• 50 mhz downclock yapip dene.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

50 mhz downclock yapip dene.
    bu arada ekran görüntüsündeki kart 280X değil. 280.
  • quote:

merhaba, hemen denedim 50 mhz downclock biraz önce yine res atmıştı pc yeni açıldı fakat gpu tweak programında herhangi bir değişiklik yaptığımda bu resimde ki gibi hata veriyor ve oyunu hiç açamıyorum bile.
    Sorunun yazılımsal olma ihtimali yüksek sanırım ama belirttiğim gibi driver kaldırıp kurmak sorunu çözmedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Justsaymyname

quote:

merhaba, hemen denedim 50 mhz downclock biraz önce yine res atmıştı pc yeni açıldı fakat gpu tweak programında herhangi bir değişiklik yaptığımda bu resimde ki gibi hata veriyor ve oyunu hiç açamıyorum bile.
    Sorunun yazılımsal olma ihtimali yüksek sanırım ama belirttiğim gibi driver kaldırıp kurmak sorunu çözmedi.

Alıntıları Göster
    hangi driveri kullanıyorsunuz? crimson ise silip crimson olmayan son driveri yüklemenizi tavsiye ederim.

• Hocam gpu da problem olabilir. Garantisi devam ediyorsa garantiye gönderin

• quote:

Orijinalden alıntı: ddsmurat

Hocam gpu da problem olabilir. Garantisi devam ediyorsa garantiye gönderin

Modeli böyle. Ya fan hızını yükseltecek, ya saat hızını düşürecek, ya da ikisi birden.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canok

hangi driveri kullanıyorsunuz? crimson ise silip crimson olmayan son driveri yüklemenizi tavsiye ederim.

Hocam driverlari kaldirip tekrar yuklemeyi deniyorum suanda ama bana sorun sanki gpu stress testini yaptiktan sonra donanimsal bir problem olustu gibi geliyor çünkü vindows hata mesaji vermeye basladi stress testinden sonra amd goruntu driver durdurdu diye bakalim driverlardan sonra deniycem artik gpu tweak kurmaya da korkuyorum

• ddsmurat kullanıcısına yanıt
    Hocam garanti devam ediyor son ihtimal olarak garantiye vermeyi düşünüyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Canok

Hocam driverlari kaldirip tekrar yuklemeyi deniyorum suanda ama bana sorun sanki gpu stress testini yaptiktan sonra donanimsal bir problem olustu gibi geliyor çünkü vindows hata mesaji vermeye basladi stress testinden sonra amd goruntu driver durdurdu diye bakalim driverlardan sonra deniycem artik gpu tweak kurmaya da korkuyorum

Bellekler bozulabiliyor yüksek sıcaklıkta uzun süre kullanılırsa. Siz bir çarpan düşürerek kullanmayı deneyin isterseniz(gddr5 hızında 500 mhz oluyor dörtle çarpınca).

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    dostum çarpan düşürerek dediğiniz gpu tweak ten 980 mhz olan gpu mhz ayarını 500 mhz ye mi çekeyim.
    Ayrica sunu belirtmek isterim defalarca kaldirip kurmama ragmen gpu tweak uygulamasindan herhangi bir sey degisitirip oyuna girmeye calisinca windows hata mesaji veriyor goruntu bagdastirici driver calismayi durdurdu diye

• quote:

dostum çarpan düşürerek dediğiniz gpu tweak ten 980 mhz olan gpu mhz ayarını 500 mhz ye mi çekeyim.

Bellek hızını 500'ün tam katları halindeyken bir önceki kesire düşürün. İlk değeri 5200 MHz ise, <5000 altı birşeye... 4999 MHz olsa bile olur. Aslında voltajı da düşürmenin faydası olurdu ama fan hızını yükseltmeye başvurmadan önceki denemelerde ki, AMD'nin ekran kartların fan hızı genelde yüksektir, bellek hızını kısarak sıcaklık ve kararlılık dengesini tutturmayı denemek daha isâbetli olur.
    Dostum belirttiğim gibi gpu tweak ile yapınca bir değişiklik windows hata veriyor baska bir program ile deneyecegim direk amd control center dan deniycem ayrica sunu fark ettim tabi bu kartta hic bir sorun yoktu 1 yildir herhalde icinde ki bellegi sogutan macunun etkisi mi bitti anlamadim karta yandan bakinca 2 fan i yanindan cikan metal boru gibi olan sogutucu cok asiri ısınmıyor onceden orasi elledigim zaman oyunlarda daha sıcak olurdu fakat bu seferde kartin entegresi yani fanlarin oldugu yerin tam tersi cok asiri sicak oluyor resetide sanirim bu sebepten atiyor

• quote:

Dostum belirttiğim gibi gpu tweak ile yapınca bir değişiklik windows hata veriyor baska bir program ile deneyecegim direk amd control center dan deniycem ayrica sunu fark ettim tabi bu kartta hic bir sorun yoktu 1 yildir herhalde icinde ki bellegi sogutan macunun etkisi mi bitti anlamadim karta yandan bakinca 2 fan i yanindan cikan metal boru gibi olan sogutucu cok asiri ısınmıyor onceden orasi elledigim zaman oyunlarda daha sıcak olurdu fakat bu seferde kartin entegresi yani fanlarin oldugu yerin tam tersi cok asiri sicak oluyor resetide sanirim bu sebepten atiyor
    Siz son sürücüden yakınıyorsunuz. Güncellemesi çıktı, onu yüklemenizi öneririm.
    belirtmiş olduğunuz güncellemeyi bulamadım ben yardımcı olabilirmisiniz link vererek
  • quote:

belirtmiş olduğunuz güncellemeyi bulamadım ben yardımcı olabilirmisiniz link vererek

Şurada mevcut.
    [Kaynak]
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

quote:

Şurada mevcut.
    [Kaynak]

Alıntıları Göster
    1 senedir kullaniyorum diyorsun kartta sorun yokmus simdi sorun vermeye baslamis demek ki garantiye gondermelisin.para iadesi verebilirler 380 4gb alirsin iyi olur.gpu tweak programin eski gibi geldi bana 1111 diye bir sey bendeki resimdeki gibi degil.bir de bios guncelleme yaptin mi son bir sene icinde 015.044 gorunuyor bios baya yeni yaptiktan sonra sorun yasiyor olabilirsin program otomatik filan yaptiysa.asus markasinda 280 serisinde cok sikayet oldu seninki de bundan dolayi ya da surucuden biostan kaynaklaniyor olabilir ama ben olsam ugrasmazdim duzeltecem diye madem garantisi var.biraz eski bios at dene diyecem ama kim ugrasacak yolla sen en iyisi.

dostum saol fakat bu driver ı zaten yüklemiştim driver kaynaklı bir sorun gözükmüyor.
  • yorum için teşekkürler, hiç bios update etmedim otomatik yapmış olabilir dediğin gibi tweak programı eski kalmış yenisini yükledim gpu bellek hızını 5200 mhz den 4988 mhz seviyesine çekince oyunu normal oynuyorum sıcaklık max. 60 dereceye geliyor fakat yine res atabilir ayrıca yine 60 derece fan ayarları auto da %21 e geçmiyor. Ayrıca sanki istikrarı bozuldu kartın oyunda falan eskiden alt tab yaptığımda normal devam ediyordum fakat şuanda alt tab tan sonra oyuna girdiğim de fps 70-80 seviyelerine düşüyür sonra zamanla artıyor. CS:go max 300 fps olarak baz alınıyor oyunda da fps eskiden 200-250 civarındaydı fakat şuanda 150-200 civarı normalde.
    Ben bir bios update denesem mi acaba yoksa direk garantiye mi versem artık bende karar veremedim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.