Şimdi Ara

asus rog strix g531gt i5-9300h gtx1650 inceleme (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
559
Cevap
12
Favori
35.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    evet performans moduna alsanız da fps gene de düşük oluyor. csgo falan oynarken çok hissettirmiyor ama başka oyunlarda hissediyorsunuz normal bir şey.
  • idontthinkso kullanıcısına yanıt
    elimdeki laptopun klavyesi ile attığınız linkteki laptopun klavyesi aynı. bende numpad yok farklı olarak. benim ekranım da 60hz.

bence benim ki ile o laptop arasındaki karşılaştırma ancak incelik, kasa kalitesi ve soğutma bazında olur. alacağınız asusun ekranı 120hz olacaksa 1660ti ekran kartına sahip olacaksa ikisi arasından asusu seçerdim elbette.
  • hiimesdeath kullanıcısına yanıt
    Sen kaça almıştın?

Ekranı 60hz. Belki 120 130 fps alabileceğim oyunda max 60 alabileceğim. Kasası plastik olmasına rağmen çok kaliteli duruyor. Sağlam bir görüntü veriyor. Ekran kartı max q ama bunu bilerek almıştım zaten. Bilmiyorum çok kararsızım sadece 60hz olduğu için iadesi mantıklı olur mu acaba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • idontthinkso kullanıcısına yanıt
    7300'e almıştım geçen yılın haziranında. 1650'li benim ki 1660ti'lı değil o yüzden 60hz yetiyor. 1660ti olsaydı ben de 120hz arardım haklı bir istek. her şeyinden memnunsanız bence sırf 60hz diye iade etmek saçma olur bence.
    mantıklı aslında. ama yine de iyi oyunlarda ultra ayarlarda 40 60 fps arası veriyor 1660ti. ben de ultrada oynayacağım için 60ın üstüne çıkmayacaktır. fifa 20 tarzı oyunlarda ultrada 120 fps verse de yine de dedigin gibi uğraşmaya değmeyebilir.

• Yalnız daha alalı 1 ay oldu 1000 lira zam gelmiş laptopa
  • deadpixel D kullanıcısına yanıt
    dolar benim aldığım zamanki seviyesine geldi ondan. geçen yaz da dolar 7'nin üstündeydi yine aynı seviyeye geldi. halbuki yılın başında 5.5'tu dolar.

5,5'a düşük der olduk, hey gidi.
  • Arkadaşlar yeni açılan gaming laptop tavsiye konusunda konu sahibinin yazdığı yazıyı aynen aktarıyorum
    "Msi gf thin serisi ısınıyor, alınmaz diyen arkadaşlar, aynı konuda asus önermişler, monster önermişler.
    Yav kullanmasak bilecez ha.Iddia ediyorum msi'ın ölü bilgisayarının bile soğutması asustan,monsterdan iyidir.Hem kütük gibi kasa yapın, hem bir sürü kronik sorun olsun, hem de 90-95 dereceleri görün,onları önerin sonra msi gf serisi alınmaz diyin, hadi ordan.

O gf 65 thin kasasını asus yapsın, monster yapsın bakalim kac kg oluyor, kaç yüz derece ısınıyor...Bir gaming laptop için mükemmel incelik,rtx 2060 ekran kartı, ısı değerleri de YÜK altında maksimum 80-81 derece.Bu bilgisayara soba gibi diyorlar.Diger kasa da 75 derece, ona ısınma değerleri mükemmel diye yorum yapıyorlar.Mubareklerin elinde,dizinde termometre var 1 dereceyi bile süper hassas ısı algılamalarıyla fark ediyorlar"
    Normalde ben de Asus g531gt 8-1650 lik modeli almayı düşünüyorum burdan da okudum her şeyi fan problemi de artık olursa yollarız garantiye. Ama arkadaşın bu yazısından sonra kafama şey takıldı Asus la aynı özelliklere sahip MSI gl65 serisi var bazen 7000-7200 liraya düşüyor indirimle. O modeli araştıran oldu mu? Asus la karşılaştırınca hangisi daha çok ön plana çıkıyor?

• Trepeci T kullanıcısına yanıt
    bir önceki sayfada arkadaşımın msi gl65 laptopunun ısı değerlerini attım. aşağı yukarı her laptop aynı derecelerde çalışıyor. Isınma sorununu çok kafaya takacaksanız laptop almayın bence.
    Sadece ısınma olarak değil genel bir karşılaştırma istemiştim ama yine de yorumunuz için teşekkür ederim.

• Arkadaşlar bu modelin buzul mavisi rengini aldım ben de. Dün elime ulaştı. İlk kez bu kadar üst düzey bir bilgisayar kullandığım için cahil kaldım biraz. Sanırım güncelleştirmeleri tam yapamadım ben. Bir kaç güncelleme yaptırdım ama yeterli olmadı galiba. Bugün LoL oynarken ekran gitti geldi. Ekran karardı oyun daha sonra geri geldi. Sanırsam PC ilk açıldığında da olmuştu dün birkaç kere. Ekran kartı sürücülerini tam güncelleyemedim galiba. Tam güncel hale nasıl getirebilirim ve bu sorunu nasıl çözerim?

• Arkadaşlar bu modelde kronik fan sesi var denmiş, nasıl bir ses acaba video alıp yükleyebilecek var mı buraya? Bende X571GT modeli var onda da sol fan tarafında hafif bi fan sesi geliyor düşük devirlerde çok sinir bozucu. Şu online eğitim dalgasından garantiye de veremiyorum.
  • Trepeci T kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar açılırken ekranın bir kaç saniyeliğine siyah olup düzelmesi, ekran kartları arası geçişten kaynaklanıyor diye biliyorum. Intel ekran kartı ayarlarından bir şeyi performansa çektiğimiz zaman düzeliyormuş sanırım. Bir arkadaş bununla ilgili Asus'a mail atarak sormuştu.
  • ASUS kullanan arkaşlar.
    Son 10 senedir Asus kullanıyorum.
    8 sene önce aldığım G serisi notebook garantisinin dolmasına az zaman kala ölmüştü ve asus paramı geri vermişti. Servisi beni üzmedi.
    Üzerine Asus n550 aldım onuda 5 senedir falan kullandım evime ve hala memnundum ama evime hırsız girdi ve çalındı.

Şimdi yeni bir pc alıcam gönlüm asustan yana mantığım lenovodan. Siz olsanız kimi seçerdiniz :)

Sizce hangisi 7-8 bin tl arasında.

• Öncelikle sorum şu csgo da kaç FPS alıyorsunuz turbo mod ve sessiz modda birde işlemci sıcaklığı ne kadar oluyor (bu arada bütün 13 sayfayı okudum ama bu konuyu tam anlamadım)ben turbo moddayken 130 FPS çıkıyor fakat2-3 saat sonra 100-110 geriliyor sessiz modda daha bakmadım ama FPS dususunu hissetiriyor lütfen yardımcı olursanız sevinirim forumda daha yeniyim şimdiden teşekkürler 👍😄

• quote:

Orijinalden alıntı: emr0n

Bilgisayar açılırken ekranın bir kaç saniyeliğine siyah olup düzelmesi, ekran kartları arası geçişten kaynaklanıyor diye biliyorum. Intel ekran kartı ayarlarından bir şeyi performansa çektiğimiz zaman düzeliyormuş sanırım. Bir arkadaş bununla ilgili Asus'a mail atarak sormuştu.
    Nasıl çözücez peki bu sorunu biliyor musunuz?

• mrat_ylmaz M kullanıcısına yanıt
    Hocam net lenovo, legion serisi bi yana lenovonun diğer serileri bir yana.
  • mrat_ylmaz M kullanıcısına yanıt
    çok acil değilse bu ara hiçbir laptop'u almayın. değerinden 1-2 bin fazla vereceksiniz. çok acilse o zaman konuşalım.
  • a_altunkaya A kullanıcısına yanıt
    csgo'da turboda veya performans modunda fps farketmiyor hocam turbo modu ben size açıklayayım.

turbo modda gpu'nun bellek frekansını arttırıyor ve işlemcinin mhz düşürme sıcaklığını 95C'ye sabitliyor. performans modunda 85C'ye sabit.

csgo'da gpu'yu %100 kullanmadığımız, işlemci de çok yorulmadığı için turboya almanın çok anlamı yok.

csgo'da en yüksekte rekabetçide 110-160 arası değişiyor. ben en düşükte oynuyorum 140-200 arası değişiyor. sessiz modda 100 civarı takılıyor ama ben genelde fps'i 69'a kitliyorum yormamak için. hava fazla sıcak çünkü. şuan boştayken bile 50C işlemci. :/

edit: sıcaklığı sorduğunuzu görmemişim. performans modunda fps'i salarsam işlemci 80C ekran kartı 60C civarlarında takılıyor. sessiz modda ikiside 50-55 arası takılıyor. fps'i 69'a kitlediğimde 55-63 arası sıcaklıkla oynuyorum rahatça, performans modunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hiimesdeath -- 21 Mayıs 2020; 18:4:13 >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.